Πιο δημοφιλή
Andro Team Η Πεντέλη που πληγώναμε 

Πέρυσι κλάψαμε για την Βαρυμπόμπη. Φέτος ήταν η σειρά της Πεντέλης να πέσει θύμα των πυρκαγιών. Ενας από τους σημαντικότερους πνεύμονες της Αττικής, το βουνό Πεντέλη κάποτε είχε λίμνη και πλούσια βλάστηση. Σιγά σιγά οδηγούμαστε στο σημείο να γίνει «φαλακρό» διάσπαρτο από μικρές και μεγάλες κατοικίες.

20.07.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Αποφυλάκιση Λιγνάδη: ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό; 

Ακόμη κι αν η αποφυλάκιση του σκηνοθέτη έγινε με νόμιμο τρόπο («πάτησε» σε ψηφισμένο νόμο), στο ηθικό σκέλος της υπόθεσης το δικαστήριο δεν ασχολήθηκε με το κοινό περί δικαίου αίσθημα που αυτή τη στιγμή είναι βαθύτατα τραυματισμένο και θυμωμένο.

14.07.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας 

Είμαστε μικροί, ελάχιστοι μπρος στην εικόνα του Σύμπαντος που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Ακόμη κι αν είμαστε, όμως, ένας κόκκος της άμμου, αξίζει να ζούμε για να λάμψουμε.

12.07.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης «Μητσοτάκη, γ@μιέσ@ι»: όταν ο δημόσιος διάλογος γίνεται χωματερή 

Είναι άλλο πράγμα να είσαι πολιτικά αντίθετος με τον πρωθυπουργό κι άλλο να εκτοξεύεις δημόσια σκαιότατες ύβρεις εναντίον του. Κάπως έτσι η δημοκρατία μετατρέπεται σε χαμαιτυπείο και οι βρισιές αποκτούν τη δύναμη που έχει η λάσπη όταν εκτοξεύεται από τον ανεμιστήρα. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

12.07.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Κώστας Πετρόπουλος Sanna Marin: θα βγάζαμε εμείς πρωθυπουργό μια στυλάτη, απελευθερωμένη γυναίκα; 

Είναι γοητευτική, άνετη, δεν έχει πρόβλημα να ντυθεί σαν ροκ σταρ και είναι Φινλανδή. Θα μπορούσαμε να φανταστούμε μια αντίστοιχη ελληνίδα πρωθυπουργό στο στυλ της Sanna Marin ή η βαλκάνια ηθική μας δεν το δέχεται;

11.07.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Πώς αντέχεις τους τύπους που θέλουν να έχουν πάντα την τελευταία λέξη; 

Eίναι σπαστικοί, πιστεύουν πως έχουν πάντα δίκιο, δεν αφήνουν στο συνομιλητή τους να σταυρώσει λέξη και, φυσικά, δεν γίνεται να μην ολοκληρώσουν αυτοί τη συζήτηση. Είναι, άραγε, γι' αυτούς ο διάλογος ένα παιχνίδι επιβολής ή έτσι κρύβουν επιμελώς τη χαμηλή τους αυτοεκτίμηση; Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

05.07.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Ιστορία και σημειολογία της ξαπλώστρας 

Παραλιακά σύνεργα, αόρατα σύνορα: η ξαπλώστρα και η ομπρέλα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του θέρους. Για χάρη τους γίνεται ολόκληρος πλειστηριασμός στις φημισμένες παραλίες της Μυκόνου (κι αλλού). Μικροαστική μπαναλιτέ ή είδος πρώτης ανάγκης; Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

30.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Διονύσης Μαρίνος Με Σάκη, Βοnnie και Alice Cooper, αποχαιρέτα τα Γλυπτά που δεν έρχονται 

Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα δεν θα γίνει (αν γίνει ποτέ) με τέτοιου είδους συναυλιακές παράτες. Η παρουσία, δε, της υπουργού Πολιτισμού στο Ηρώδειο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μακρόπνοη διπλωματία και όχι το στεντόρειο «Σάκηηηηη».

29.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Είναι ωραίες ή άσχημες οι ανεμογεννήτριες; 

Γίνεται να αποδεχθείς αυτά τα μοντέρνα τοτέμ, ακόμη κι αν η χρησιμότητα τους είναι υπολογίσιμη, από τη στιγμή που διασαλεύουν την αρμονία του φυσικού τοπίου; Από την άλλη, γίνεται το προσωπικό γούστο να υπερέχει των τεχνολογικών επιτευγμάτων; Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης θέτει τα σωστά ερωτήματα σε ένα θέμα που έχει διχάσει.

28.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Guest / Άποψη Αριστείδης Χατζής: Μαύρη Ημέρα για την Ελευθερία στις Η.Π.Α. 

Σε μια ιστορική απόφαση - σοκ, το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α, ακύρωσε μια απόφαση - ορόσημο (Roe v Wade) που εδώ και μισό αιώνα διασφάλιζε το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση. Ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής γράφει ότι πλέον, οι ακροδεξιοί δικαστές αλλοιώνουν την ποιότητα μιας από τις πρώτες δημοκρατίες στην παγκόσμια ιστορία.

24.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Ένας εστέτ ακούει τραπ: τι έχουν τα έρμα και πλακώνονται; 

Με αφορμή τη χθεσινή κλωτσοπατινάδα μεταξύ δύο τράπερ στα Βραβεία Mad, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης εξετάζει τη μουσική-φαινόμενο της εποχής και το θλιβερό της κιτσαριό που έχει πάρει τα μυαλά των πιτσιρικάδων. Ποιοι είναι, πως μας προέκυψαν, τι πρεσβεύουν και γιατί έχουν τόση γελοία επιθετικότητα;

23.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Γιώργος Κωνσταντινίδης Τέσσερις ηγέτες, δύο ντυσίματα 

Πολλές φορές η σημειολογία μας λέει πολλά. Στη φωτογραφία που έβγαλε ο Ζελένσκι με τους ευρωπαίους ηγέτες φαίνεται καθαρά η αντίστιξη ανάμεσα στο μιλιτέρ dress code και στην επίσημη «φορεσιά» των μπλε κοστουμιών. Ίσως να δείχνει και την πραγματική απόσταση μεταξύ τους. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

22.06.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top