Πιο δημοφιλή

Φέτος ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου δεν είχε εκπλήξεις και αντεγκλήσεις όπως ο περσινός. H Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, ήταν ξανά μέλος της επιτροπής και μας μεταφέρει πληροφορίες από «μέσα». Ποια κρασιά αναδείχθηκαν καλύτερα και ποια ήταν αποκάλυψη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ευκολόπιοτο, με το χαρακτηριστικό ροζ-γκρι χρώμα των ροζέ της Προβηγκίας. Eνα κρασί που παραπέμπει στη χαρά της ζωής, στα πάρτι του «Υπέροχου Γκάτσμπυ» και την ξέφρενη δεκαετία του '20 στη Νέα Υόρκη. Γράφει η Μαρία Νέτσικα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η Οικογένεια Torres αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο της εξέλιξης των οινικών τάσεων επί ενάμιση αιώνα. Τα κρασιά της έχουν ταξιδεύσει σε όλο τον κόσμο. H ΓΕΝΚΑ Εμπορική εισάγει αποκλειστικά στη χώρα μας, μια πλούσια επιλογή από τις εμβληματικές ετικέτες της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αν το Sauvignon Blanc του παλαιού κόσμου ήταν γυναίκα θα ήταν ψηλή, αδύνατη, σοφιστικέ. Το νεοκοσμίτικο πάλι θα ήταν μια καλλονή χυμώδης και ανεπιτήδευτα σέξι. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, αγαπάει το εμβληματικό λευκό σταφύλι, κάνει ροκ συγκρίσεις και επιλέγει για εμάς τα καλύτερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σπαζοκεφαλιά που όμως έχει άμεση λύση. Τι κάνουμε όταν περιμένουμε κόσμο και το κρασί μας δεν είναι τόσο παγωμένο όσο θα θέλαμε; Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μας δίνει μερικά εύκολα και επιτυχημένα tips.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ζωηρές φυσαλίδες, λεπτές νότες αχλαδιού και ανθέων και ξηρή, "τραγανή" επίγευση. Το διαμάντι της Santa Margarita στη βόρεια Βενετία που γιορτάζει τα 70 χρόνια του, είναι ένα αφρώδες κρασί με ελκυστική σχέση ποιότητας / τιμής (14,80€). Μπορεί να συνοδεύσει τα απεριτίφ με φίλους, τα γιορτινά δείπνα, έως και τα ασιατικά σας... delivery παρέα με μια καλή σειρά στην τηλεόραση. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιο κρασί να διαλέξουμε με τη μαγειρίτσα; Ποιο με τις πληθωρικές μαρουλοσαλάτες και τα κόκκινα αυγά; Ποιος οίνος είναι κατάλληλος για το κοκορέτσι το αρνάκι και το κατσικάκι μας; Η ομάδα του Cellier μας προτείνει τις ιδανικότερες ετικέτες για να χαρούμε το πασχαλινό τραπέζι μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μήπως αυτό το Πάσχα να επιλέξετε κάτι πιο ανατρεπτικό; Ακόμα και λευκό! Η Wine Vixen του Andro, Eύα Μαρκάκη, μας προτείνει τα λευκά και τα κόκκινα κρασιά που δίνουν άλλη διάσταση στο ζευγάρωμα κρασί-αρνί / κατσίκι. Δεν παραλείπει, βεβαίως, να μας προτείνει και τους κατάλληλους οίνους για τις σαλάτες και το κοκορέτσι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λουλουδάτα αρώματα και πληθωρικό φρούτο που παίζει από εσπεριδοειδές μέχρι τροπικό. Η Μαλαγουζιά είναι το συνώνυμο της άνοιξης και στις μέρες μας έχει ανεβάσει τις μετοχές της. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, επιλέγει και μας προτείνει τις καλύτερες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πληθωρικά κόκκινα και μαύρα φρούτα του δάσους, γλυκά μπαχάρια, πιπέρια και κέδρος. Η Anafora του Κτήματος Τέχνη Οίνου κυκλοφόρησε, και στην παρθενική της εμφάνιση στους διεθνείς διαγωνισμούς οίνου Berliner και Mundus Vini απέσπασε χρυσό μετάλλιο! Γράφει η Wine Vixen του Andro, Eύα Μαρκάκη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι συμβαίνει επιτέλους στην επαρχία; Η τάση θέλει να ανοίγουν εστιατόρια λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και να γίνονται γαστρονομικοί και οινικοί προορισμοί για εκείνους που ξέρουν να βρίσκουν κρυμμένους θησαυρούς. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, εντόπισε τα καλύτερα και μας τα προτείνει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Tα κρασιά της Αυστρίας είναι διαφορετικά. H ΓΕΝΚΑ Εμπορική εισάγει αποκλειστικά μια επιλογή από τις ετικέτες του περίφημου Schloss Gobelsburg, ενός από τα πιο ιστορικά και ποιοτικά κτήματα στην οινοπαραγωγική πεδιάδα του ποταμού Καμπ, που μπορείτε να βρείτε στις κάβες Cellier. Aξίζει η δοκιμή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top