Πιο δημοφιλή

Θησείο, Νέος Κόσμος και Κόρινθος. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, ξέρει να ξετρυπώνει τα καινούργια εστιατόρια που υπόσχονται ψαγμένα κρασιά και καλό φαγητό. Ιδού οι προτάσεις της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λευκά, ροζέ, κόκκινα και αφρώδη. Ολα τους καινούργια και τσαχπίνικα. Και, ναι, φωνάζουν, πως θα μας συνοδεύσουν το προσεχές καλοκαίρι. Η Εύα Μαρκάκη ολοκλήρωσε με επιτυχία έναν οινικό «μαραθώνιο» και γράφει ποια κρασιά πρέπει να έχουμε κατά νου. Κρατήστε σημειώσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι τόσο λεπταίσθητο που μοιάζει χειροποίητο. Το σχήμα του προσαρμόστηκε στις ερυθρές ποικιλίες Cabernet και Merlot και για το λευκό Riesling. Η τιμή του είναι άκρως ελκυστική και, ναι, μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν σας έφτασε το αφιέρωμα που κάναμε για τις σπουδαίες γυναίκες και τα φίνα κρασιά τους; Εχουμε και συνέχεια! Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, επιλέγει δέκα ακόμη ετικέτες που αξίζει να δοκιμάσετε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αν ετοιμάζετε τα σαρακοστιανά σας εδέσματα, τότε δεν πρέπει να ξεχάσετε με τίποτα τα κατάλληλα κρασιά ή τα αποστάγματα που θα τα συνοδεύσουν. Τι πάει με το χταπόδι, τι με τα όστρακα, τι με το μυδοπίλαφο και τι με τον χαλβά; Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, έχει τις κατάλληλες προτάσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο CEO της ιστορικής αυστριακής εταιρείας Riedel θα βρεθεί τον Μάρτιο για πρώτη φορά στην Αθήνα. Θα παρουσιάσει τη νέα σειρά ποτηριών Riedel Veloce. Μια εμπειρία που συνδυάζει το καλό κρασί με το σωστό ποτήρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τανίνες, οξύτητα, οινολάσπες, βαρελάτο. Ολα αυτά -κι ακόμη περισσότερα- σας φαίνονται σαν υψηλά μαθηματικά; Κι όμως, οι ορολογίες που χρησιμοποιούν οι ψαγμένοι του οίνου έχουν τη σημασία τους. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μας τις εξηγεί έτσι ώστε να αρχίσουμε να μαθαίνουμε πολλά περισσότερα για τα αγαπημένα μας κρασιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τίποτα πιο ταιριαστό από ένα ποτήρι ροζέ σαμπάνια την ημέρα των ερωτευμένων. Εξτρα... δώρο το πολυτελές κουτί της Moët & Chandon που αναγράφει κατηγορηματικά: «I Love you».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πολύ κρασί, το έτερον ήμισυ και τέσσερις εναλλακτικές ιδέες που μας δίνει η Wine Vixen του Andro, Eύα Μαρκάκη, για να ξεφύγουμε από τα καθιερωμένα την ημέρα των ερωτευμένων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mετά το 2016 και το 2019, ο sommelier του Oinoscent Wine Bar, επικράτησε ξανά στον τελικό του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε χθες (30/1) από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων στη Μεγάλη Βρεταννία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τρεις σπουδαίοι οινοχόοι αναζητούν μια θέση στον οινικό... ήλιο. Πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα στη Μεγάλη Βρεταννία η τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2023. Ο νικητής θα μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο διαγωνισμό Sommelier το 2026.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιος είπε πως το κρασί είναι μόνο αντρική υπόθεση; Από την Ελλάδα έως τη Γαλλία και τη Χιλή υπάρχουν άξιες οινοποιοί και οινολόγοι που φτιάχνουν υπέροχα κρασιά. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, επιλέγει τις δέκα TOP ετικέτες που φτιάχτηκαν από γυναίκες για όλους μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top