Πιο δημοφιλή

Πήγαμε μια εκδρομή μέχρι το Αμύνταιο για να γνωρίσουμε το νέο ροζέ κρασί της Lidl Ελλάς που παράγεται σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ευρύτερης Περιοχής Αμύνταιου και διατίθεται σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων σούπερ μάρκετ της εταιρίας. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι ο ορισμός των value for money. Ασύρτικα, bordeaux ή αφρώδη που συνδυάζουν εξαιρετική ποιότητα και τιμή που δεν ξεπερνάει τα 20 ευρώ. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, επέλεξε τα καλύτερα και μας προτείνει τα κατάλληλα πιάτα για να τα συνδυάσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι ένας exclusive τρόπος προ-αγοράς κρασιού, ενόσω αυτό ωριμάζει ακόμα στα βαρέλια. Τα Cellier μας καλούν να αποκτήσουμε σε προνομιακές τιμές και με προνομιακό τρόπο, τα μεγάλα κρασιά του αύριο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κόκκινο, μαγικό και με παθιασμένο ταμπεραμέντο σαν της Μόνικα Μπελούτσι. Το Nebibiolo βγαίνει από τα καλύτερα αμπελοτόπια του Piemonte και έχει ταξιδιάρικη ψυχή. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, εξηγεί γιατί πρέπει να το λατρέψουμε όπως εκείνη και με ποια πιάτα να το συνδυάσουμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τα μπλοκμπάστερ ροζέ του αποκαλόκαιρου, μέχρι τα πιο λαχταριστά, γενναιόδωρα κόκκινα για τις πρώτες κρύες νύχτες: Η ομάδα του Botilia.gr μας προτείνει τα κρασιά με τις μεγαλύτερες πωλήσεις αυτή την περίοδο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το φρέσκο Beaujolais καταφτάνει παγκοσμίως στις 17 Νοεμβρίου. Μπορεί να μην έχει την πολυπλοκότητα άλλων κρασιών, εντούτοις έχει δρέψει δάφνες και παραμένει ψηλά στην προτίμηση πολλών. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, εξηγεί τους λόγους της επιτυχίας του και γιατί πρέπει να του δώσουμε, έστω, μια ευκαιρία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η Wine Vixen του Andro Eύα Μαρκάκη, βρέθηκε στην πρώτη της γευσιγνωσία επί βρετανικού εδάφους. Με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων από τη ίδρυση της Eclectic Wines στην Αγγλία, Masters of Wine, sommeliers, παραγωγοί και wine buyers δοκίμασαν επιλεγμένα ελληνικά κρασιά και έμειναν εκστασιασμένοι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ξινόμαυρα old school, μοντέρνα, outsiders, αλλά και διάσημα χαρμάνια. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, αναλύει διεξοδικά όλες τις «σχολές» επιλέγει τα καλύτερα κρασιά του κάθε είδους και μας προτείνει τα κατάλληλα πιάτα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τέταρτη χρονιά οι «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου (1η Νοεμβρίου) με δύο εκδηλώσεις στην Αθήνα. Μια ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την εκλεκτή ελληνική ποικιλία που έχει κατακτήσει τις αγορές του κόσμου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για τα δύσκολα βράδια του Σαββάτου. Για ευχάριστες στιγμές με φίλους. Κρασιά που θα μας κρατήσουν πολύ καλή συντροφιά και θα μπορέσουμε να τα συνδυάσουμε με τα κατάλληλα πιάτα. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, με έντονη φθινοπωρινή διάθεση, μάς προτείνει τους καλύτερους οίνους της εποχής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η παλαίωση δεν λειτουργεί το ίδιο για όλα τα κρασιά. Ούτε υπάρχει σώνει και καλά το «σωστό» ποτήρι. Όσο για την τιμή, εδώ και αν χωράει συζήτηση το value for money. Η Εύα Μαρκάκη μας απαλλάσσει από οινικές… ενοχές και μας προτρέπει να χαρούμε τις «εξαιρέσεις»!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Περισσότερα από 80 επιλεγμένα boutique οινοποιεία από όλη την Ελλάδα. Πάνω από 500 κρασιά για δοκιμή. Θεατρικά δρώμενα και καλλιτεχνικά events. Η γιορτή του κρασιού και της τέχνης επιστρέφει έπειτα από τρία χρόνια αναγκαστικής απουσίας στις 8-9 Οκτωβρίου στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top