Πιο δημοφιλή

Από τη Βουργουνδία έως τη Γερμανία κι από τη Νέα Ζηλανδία έως τις ΗΠΑ, ο Δημήτρης Μότσος «ταξίδεψε» οινικά σε 13 διαφορετικές ετικέτες εκλεκτού Pinot Noir (ο τζέντλεμαν του αμπελώνα), σε μια ξεχωριστή γευσιγνωσία στη Χαλκιδική και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με εμπνευστή και δημιουργό τον Γιώργο Σκούρα, το περίφημο Κτήμα Σκούρα μας προσφέρει εδώ και χρόνια κρασιά με προσωπικότητα. Τώρα, μπορούμε να επισκεφτούμε εμείς οι ίδιοι το οινοποιείο και τα αμπέλια, και να ζήσουμε από κοντά μια εξαιρετική εμπειρία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα συντονίζεται με την υπόλοιπη... ριβιέρα της Μεσογείου και υποδέχεται το καλοκαίρι με το blockbuster ροζέ Whispering Angel. Στο Privilege Beach House, στην Astir Beach, κάθε Πέμπτη με το ηλιοβασίλεμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Δημήτρης Μότσος χαλαρώνει στη Θεσσαλονίκη και μας προτείνει να του κάνουμε παρέα απολαμβάνοντας ένα κρασί που ανήκει στην ολοένα ανερχόμενη κατηγορία των premium rosé: Λαμπερό, φίνο, με κοραλί και σομόν ανταύγειες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο θαυμαστός οίκος Veuve Clicquot Ponsardin με τη χαρακτηριστική κίτρινη ετικέτα, τώρα και σε ένα όμορφο λεύκωμα του εκδοτικού οίκου Assouline.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πριν λίγες ημέρες βραβεύτηκε ως ο καλύτερος έλληνας σομελιέ για το 2020. Στον απόηχο της διάκρισής του, μίλησε στον Κίμωνα Φραγκάκη για τις προμήθειες που αξίζει να κάνουμε για την κάβα μας, για το χύμα και για τη δυνατότητα της χώρας μας να παράξει «μεγάλα κρασιά» καθώς και για το πόσο δύσκολο είναι να αξιολογείς ένα κρασί με... κλειστά τα μάτια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ετοιμαζόμαστε αυτή την Κυριακή και τη Δευτέρα για δύο εξαιρετικές εκδηλώσεις. Στο Ζάππειο μας περιμένει το «Ελληνικό Απόσταγμα 2020» και στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου το «Peloponnese Wine Fastival 2020». Ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος δίνει όλες τις χρηστικές και οινικές λεπτομέρειες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το μεγαλειώδες, υπεραιωνόβιο δέντρο δίπλα στην περίφημη «Κούλα», το κονάκι - πύργο του Κτήματος έπεσε από τους δυνατούς ανέμους το περασμένο καλοκαίρι. Προς τιμήν του, το κλασικό «Γιαννακοχώρι» κυκλοφορεί φέτος ως «The Fallen Oak». Μια συλλεκτική (και συγκινητική) cuvée exceptionnelle.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σύμβουλος οίνου και εραστής της σαμπάνιας Δημήτρης Μότσος μας προτείνει τις Non Vintage εμφιαλώσεις που ταιριάζουν απόλυτα στο κλίμα των ημερών. Δεν είναι οι σπανιότερες cuvées spéciales αλλά ακριβώς γι αυτό αξίζει να τις χαρούμε ανερυθρίαστα στο γιορτινό τραπέζι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μία πρώτη αποτίμηση της εξαιρετικής οινικής χρονιάς του 2019 σε Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Αττική από τον Θεμιστοκλή Νικολετόπουλο, όπως αποτυπώθηκε από την Central Wine Fair 2019 στο Χίλτον πριν από λίγες ημέρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σίγουρα ναι και αν κρίνουμε απ’ τα κόκκινα, μαζί με το Μινώταυρο. Το σίγουρο είναι πως δε χρειάζεται μίτος, έχει βρει το δρόμο της. Με την ευκαιρία της έκθεσης του Κρητικού αμπελώνα στις 11/11/2019 στην Αθηναΐδα στο Βοτανικό, ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στον εναργέστατο αμπελώνα της Κρήτης και τους δημιουργούς του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η οινολόγος, δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαρία Νέτσικα, μέσω της αναθεωρημένης και δίγλωσσης έκδοσης του βιβλίου της, μάς προτείνει νέες ποικιλίες, μιλάει για την ανάγκη της ανάπτυξης του οινοτουρισμού στη χώρα μας και τη διεθνή «καριέρα» που μπορούν να κάνουν κάποια εγχώρια κρασιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top