H ιαπωνοπερουβιανή (!) κουζίνα Nikkei είναι της μόδας, και αυτό ενέχει γαστρονομικούς κινδύνους. Όμως η κουζίνα του Nikkei Floresta στη Δεξαμενή ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, με ακρίβεια στις τεχνικές και ευκρίνεια στις γεύσεις, πέρα από εφήμερες τάσεις.
Το γνωστό εστιατόριο-bar (από τα πλέον ονομαστά στα Βόρεια Προάστια) κλείνει φέτος 13 χρόνια και το χαίρεται με δροσιά στην κήπο του, ανανεωμένο fusion menu, καλοκαιρινά κοκτέιλ και live μουσική.
Πόσο ακόμη english breakfast και american brunch να καταναλώσουμε; Η Taverna 37 και ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς ετοίμασαν ένα ελληνικότατο concept με αυγά, τραχανά, λουκάνικα, μέλι και μαρμελάδες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Το ακόμη καλύτερο; Να τα δοκιμάζεις όλα αυτά δίπλα στο κύμα του Four Seasons Astir Palace. O Δημήτρης Παπαδόπουλος έζησε την εμπειρία και γράφει τις εντυπώσεις του.
Σοβαρά tacos, καυτερά ceviche και δημιουργικά μεξικάνικα κοκτέιλ. Κάθε Κυριακή από τις 4 και μετά το ραντεβού όσων aficionados παραμένουν στην πόλη δίνεται δίπλα στην πισίνα του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens: υπό τους ήχους της «φευγάτης» καλοκαιρινής μουσικής που επιλέγει ο DJ του «The Sunday Residence», στο Helios. Γράφει η Άρτεμις Κατσούλη.
O σεφ Παύλος Ασλανίδης υπογράφει για πρώτη φορά το μενού. Από το διαφορετικό California roll, στο πικάντικο σεβίτσε και στο τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα από φράουλα και τζίντζερ. Σημαντική προσθήκη τα φετινά κοκτέιλ που θα βρείτε στο μπαρ με την πανοραμική θέα. Ο 8ος όροφος του Athens Marriott Hotel εξελίσσεται σε αθηναϊκό landmark «νεο-ασιατικών» γεύσεων.
Καραβίδες με φρέσκια στάκα και χαβιάρι, σαλιγκάρια με φασολάκια ταρτάρ, αλλά κι ένα ιδιαίτερο νεγκρόνι με βάση την τσικουδιά. O «μισελενάτος» σεφ του Pelagos, Λούκα Πισκάτσι, πήγε στην Κρήτη μαζί με τον σεφ Μανώλη Παπουτσάκη (Pharaoh), μυήθηκε σε αυθεντικές γεύσεις και δημιούργησε πιάτα που μεταφέρουν γευστικά το ξενοδοχείο Four Seasons Hotel Astir Palace Athens στο κρητικό πέλαγος.