Πιο δημοφιλή

Από αυτό το καλοκαίρι θα «φωλιάζει» εντός του ξενοδοχείου Pan Dei Palais στην πολυσύχναστη Place des Lices του Saint-Tropez. Με πιάτα αμιγώς ελληνικά και πρώτη ύλη που θα ενώνει την Ελλάδα με την Προβηγκία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για αρνί στη σούβλα, παϊδάκια, γουρουνουπούλα, γλυκάδια και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας ανήμερα του Πάσχα. Ο Βασίλης Δημαράς επιλέγει έξι ταβέρνες της Αττικής που «μιλάνε» στο κρέας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σκαρφαλωμένο στα 1350 μέτρα της Πίνδου και με την υπογραφή του consultant chef Γκίκα Ξενάκη, το εστιατόριο του Grand Forest ανεβαίνει επίπεδο. Παράλληλα, οι γαστρονομικές προτάσεις εντός και εκτός του ξενοδοχείου θέλγουν και σε προκαλούν να τις ζήσεις σαν αυθεντικές μετσοβίτικες εμπειρίες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αντί για Πάσχα στο χωριό τι θα λέγατε για Πάσχα δίπλα στη θάλασσα; Το Four Seasons στον Αστέρα γιορτάζει το Πάσχα και την έναρξη της σεζόν με δύο υπέροχα Σαββατοκύριακα για όλη την οικογένεια: με παραδοσιακή σούβλα στην Taverna 37 αλλά και αρνί ιταλικού στυλ στην τρατορία Mercato.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ανοιξε πριν λίγους μήνες μέσα στον διεθνή σιδηροδρομικό σταθμό St Pancras International. Το μενού είναι ένας συνδυασμός βρετανικότητας με διεθνείς επιρροές, ενώ ο πλουμιστός διάκοσμος φέρνει στο μυαλό κάτι από αποικιακό, αφρικανικό σαφάρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τις 15 Απριλίου το ξενοδοχείο Grace Hotel στην Καλντέρα της Σαντορίνης ανοίγει τις πόρτες του στο νέο «παιδί» του Λευτέρη Λαζάρου, το Varoulko Santorini. Φιλοδοξούν από κοινού να γίνουν η σημαντικότερη και η πιο γευστική συνεργασία ενόψει καλοκαιριού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αρωματικό ταρτάρ από πομέλο, αλλά και ταρτάρ από ελληνικό βιολογικό μοσχάρι. Medaillon από αρνί με κους κους, καθώς και λαβράκι ταρτάρ με χαβιάρι και σάλτσα από μανταρίνι και σόγια. Οι γεύσεις του νέου σεφ Νίκου Λιβαδιά στο εστιατόριο Tudor Hall του ξενοδοχείου King George είναι οικείες, αλλά και προωθημένες. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε τα πιάτα και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φιλέτο τόνου με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, μοσχαρίσιο χτένι, αλλά και τραγανό μιλφέιγ-γαλακτομπούρεκο. Συν ένας ευσύνοπτος κατάλογος με κρασιά και... χύμα μεν αλλά «επώνυμη» τσικουδιά. Το «1896», το καινούργιο εστιατόριο του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας στο Golden Hall, είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο μερακλής Κώστας Τουλουμτζής (γνωστός από την Enoteca του Χαλανδρίου του 1993 με την κάβα των 7.000 φιαλών) δημιούργησε ένα χώρο όπου τα ντόπια προϊόντα παντρεύονται με τις καλύτερες ετικέτες οίνου της περιοχής. Ενα ζευγάρι καλοπερνάει με τη φιάλη του τρώγοντας με 50 ευρώ το πολύ. Το μαγαζί δείχνει το δρόμο και για άλλα country restaurants που στοιχηματίζουμε ότι θα ανοίξουν στο εγγύς μέλλον. Γράφει ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ξεχωρίζουμε τα κορυφαία πιάτα της χρονιάς και τα απολαμβάνουμε με το κρασί που τους αρμόζει. Ενα ντελικάτο δημιούργημα που ανεβάζει την κατηγορία «θαλασσινά» σε άλλη πίστα, είναι το χτένι Capesante Ionian Style του Άρη Βεζενέ. Το απολαύσαμε μαζί με το πιπεράτο και άκρως αρωματικό Ντρούμο του Κτήματος Κυρ Γιάννη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σπάνιες κοπές στο BBQ, σούσι που ρολάρεται μπροστά σου, τυριά και αλλαντικά από όλο τον κόσμο. Κάθε Κυριακή το Mercato ανοίγει τη μεγάλη σάλα του και μας προσκαλεί σε ένα επικότατο brunch. Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δε, θα γίνει ακόμη πιο γιορτινό. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ξεχωρίζουμε τα κορυφαία πιάτα της χρονιάς και τα απολαμβάνουμε με το κρασί που τους ταιριάζει. Μια άκρως επιτυχημένη έμπνευση που συνδυάζει μοντέρνα τεχνική, κρητική παράδοση και εσάνς... hunkar begendi είναι το γκανιάν πιάτο που δημιούργησε ο Γκίκας Ξενάκης. Το συνδυάσαμε ασμένως με την στιβαρή «Διάπορο» του Κτήματος Κυρ Γιάννη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top