Πιο δημοφιλή

Στο roof top του ξενοδοχείου Mira Me Athens πηγαίνουμε και φέτος το καλοκαίρι για να γευτούμε καλοφτιαγμένα πιάτα με ελληνικό πεντιγκρί, να πιούμε κοκτέιλ περιωπής και να απολαύσουμε την ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

H ιαπωνοπερουβιανή (!) κουζίνα Nikkei είναι της μόδας, και αυτό ενέχει γαστρονομικούς κινδύνους. Όμως η κουζίνα του Nikkei Floresta στη Δεξαμενή ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, με ακρίβεια στις τεχνικές και ευκρίνεια στις γεύσεις, πέρα από εφήμερες τάσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το γνωστό εστιατόριο-bar (από τα πλέον ονομαστά στα Βόρεια Προάστια) κλείνει φέτος 13 χρόνια και το χαίρεται με δροσιά στην κήπο του, ανανεωμένο fusion menu, καλοκαιρινά κοκτέιλ και live μουσική.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσο ακόμη english breakfast και american brunch να καταναλώσουμε; Η Taverna 37 και ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς ετοίμασαν ένα ελληνικότατο concept με αυγά, τραχανά, λουκάνικα, μέλι και μαρμελάδες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Το ακόμη καλύτερο; Να τα δοκιμάζεις όλα αυτά δίπλα στο κύμα του Four Seasons Astir Palace. O Δημήτρης Παπαδόπουλος έζησε την εμπειρία και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σοβαρά tacos, καυτερά ceviche και δημιουργικά μεξικάνικα κοκτέιλ. Κάθε Κυριακή από τις 4 και μετά το ραντεβού όσων aficionados παραμένουν στην πόλη δίνεται δίπλα στην πισίνα του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens: υπό τους ήχους της «φευγάτης» καλοκαιρινής μουσικής που επιλέγει ο DJ του «The Sunday Residence», στο Helios. Γράφει η Άρτεμις Κατσούλη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου Mystique στην Οία της Σαντορίνης. Το μενού που υπογράφει ο καταξιωμένος Γάλλος σεφ Olivier Campanha στηρίζεται σε εκλεκτά ελληνικά προϊόντα και ευαγγελίζεται μια βιώσιμη κουλτούρα. Όσο για τη θέα: κόβει την ανάσα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μια χορταστική ματιά στο Ftelia Pacha Mykonos, στην πιο ταξιδιάρικη παραλία της Μυκόνου. Εδώ τα πράγματα ευτυχώς δεν είναι στημένα: Ναι, υπάρχει υψηλών προδιαγραφών φαγητό και σέρβις - ως αργά τη νύχτα- αλλά και μια ακαταμάχητα μποέμικη αύρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ξεχωρίζουμε τα κορυφαία πιάτα της Αθήνας και τα απολαμβάνουμε με το κρασί που τους αρμόζει. Ο ροφός με κριθαράκι στου «Παπαδάκη» είναι ένα premium comfort πιάτο που δεν χορταίνουμε να μυρίζουμε και να... πηρουνίζουμε. Το συνδυάσαμε με μια εμβληματική Σαντορίνη: Την Kallisti Reserve Boutari.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το παγκόσμιο γαστρονομικό σουξέ του Riccardo Giraudi έκανε πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες και στη Σαντορίνη, σε συνεργασία με το εντυπωσιακό resort του Andronis Arcadia. Tο Andro ήταν εκεί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O σεφ Παύλος Ασλανίδης υπογράφει για πρώτη φορά το μενού. Από το διαφορετικό California roll, στο πικάντικο σεβίτσε και στο τσίζκεϊκ με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα από φράουλα και τζίντζερ. Σημαντική προσθήκη τα φετινά κοκτέιλ που θα βρείτε στο μπαρ με την πανοραμική θέα. Ο 8ος όροφος του Athens Marriott Hotel εξελίσσεται σε αθηναϊκό landmark «νεο-ασιατικών» γεύσεων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Θα το βρείτε στο ιστορικό πλέον Vedema Resort στο Μεγαλοχώρι, το πρώτο 5στερο της Σαντορίνης. Σε κερδίζει η υποβλητική σάλα του, αλλά και το μενού που έχει σχεδιάσει ο γάλλος σεφ Olivier Campanha και στηρίζεται στην εκλεκτή ντόπια πρώτη ύλη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καραβίδες με φρέσκια στάκα και χαβιάρι, σαλιγκάρια με φασολάκια ταρτάρ, αλλά κι ένα ιδιαίτερο νεγκρόνι με βάση την τσικουδιά. O «μισελενάτος» σεφ του Pelagos, Λούκα Πισκάτσι, πήγε στην Κρήτη μαζί με τον σεφ Μανώλη Παπουτσάκη (Pharaoh), μυήθηκε σε αυθεντικές γεύσεις και δημιούργησε πιάτα που μεταφέρουν γευστικά το ξενοδοχείο Four Seasons Hotel Astir Palace Athens στο κρητικό πέλαγος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top