Πιο δημοφιλή

Ο βραβευμένος σεφ Ασημάκης Χανιώτης αποδέχθηκε την πρόσκληση των αδελφών Μουίκη, επέστρεψε στην Κεφαλονιά και εμπνευσμένος από την κουζίνα του νησιού του, παρουσιάζει μια μοντέρνα εκδοχή των παραδοσιακών πιάτων.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Θυμάστε τις γαρίδες κοκτέιλ, τη σαλάτα του σεφ και την πίτσα με ανανά; Η σεφ Αγάπη Μιχελή μπορεί να γεννήθηκε τη δεκαετία του... 90 αλλά επανερμηνεύει τις πιο καλτ συνταγές των τιμημένων eighties με έναν πολύ φρέσκο και σοφιστικέ τρόπο, υπογράφοντας ένα μενού talk of the town!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο beach bar-restaurant στην Πρώτη Ακτή της Βούλας ποντάρει στην ανάλαφρη ατμόσφαιρα, στην οικειότητα των γεύσεων και στο ευ ζην της θάλασσας για να δημιουργήσει μια πολυαισθητηριακή εμπειρία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από το απολαυστικό set του πανέμορφου νησιού -πέτρα, ήλιος, θάλασσα- δεν μπορεί να λείπει η γαστρονομική απόλαυση. Οι ντόπιοι ξέρουν τι προτιμούν και οι επισκέπτες παίρνουν το καλό παράδειγμα. Γράφει η Γεωργία Δρακάκη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο βραβευμένος Έλληνας σεφ πήρε τη σκυτάλη από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Parilio. Όμως στο «Parōn» δεν σερβίρει τα φουτουριστικά πιάτα που μας έχει συνηθίσει στο -διάστερο- Delta των Αθηνών. Αντιθέτως προτείνει μια... mindfull μεσογειακή κουζίνα του παρόντος, με κυκλαδίτικες και παριανές (εκ της Πάρου) αναφορές, που πείθει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιό είναι το μυστικό της επιτυχίας του πιο ποθητού εστιατορίου στη Χώρα του νησιού; Tip: το μυστικό βρίσκεται δίπλα μας και λίγο-πολύ το ξέρουμε (;) όλοι. Αυτό που έκανε ο Αθηναγόρας Κωστάκος, είναι να το αναδείξει. Διότι ο τετραπέρατος αυτός σεφ έχει πιάσει το «νόημα».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εμπνευσμένο από τα ιστορικά bungalows των Αστεριών τα οποία αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τα gatherings κατά την χρυσή εποχή του θρυλικού θερέτρου, το Bungalow 7 φέρνει νέες γευστικές ιδέες και αναμνήσεις μιας άλλης εποχής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς σερβίρει τις αυθεντικές γεύσεις των διακοπών μας και ετοιμάζει εκπλήξεις με κρητικό αντικριστό αρνί, μαλλί της γριάς και… λύρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με τον βραβευμένο σεφ Δημήτρη Κοντόπουλου να έχει μπει στην ομάδα του Barolo, η Salumeria - Osteria του Ψυχικού προτείνει μια κομψά παρηγορητική (comfort, που λέμε) ιταλική κουζίνα που πείθει χάρη στις εκλεκτές πρώτες ύλες και τις σίγουρες εκτελέσεις της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ευάριθμα αθηναϊκά μαγαζιά βαυκαλίζονται ότι έχουν νεοϋορκέζικη αύρα. Το Twenty One στην Κηφισιά είναι το πλέον πειστικό. Πρώτον διότι είναι επιπλωμένο με αυθεντικά ντιζάιν έπιπλα. Και δεύτερον επειδή στα πιάτα μπαίνουν ποιοτικά (και ακριβά) υλικά. Έτσι, τα «βαριά χαρτιά» των βορείων προαστίων έχουν κάνει το μαγαζί αυτό, «καντίνα» τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εμπνευσμένο από τα ξακουστά steakhouses της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του '30 και με νοσταλγικές αναφορές στο φιλμ Casablanca, το Rick’s Steakhouse είναι άκρως «κηφισιώτικο»: καθησυχαστικά κομψό και ζεστό, με ζουμερά κρέατα και ρετρό μουσική, για να περνάς καλά χωρίς να σε ζαλίζουν τα καλλιτεχνικά απωθημένα του σεφ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Περάσαμε ένα βράδυ στη «φρέσκια» άφιξη της Γλυφάδας, με την υπογραφή του βραβευμένου chef Άγγελου Μπακόπουλου, πάνω στην (άγνωστη στους πολλούς) παραλία. Όχι, εδώ δεν φάγαμε σεβίτσε και «πειραγμένες» γεύσεις αλλά μια νηφάλια και μερακλίδικη επαναδιατύπωση της θαλασσινής μας κουζίνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top