Για αρνί στη σούβλα, παϊδάκια, γουρουνουπούλα, γλυκάδια και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας ανήμερα του Πάσχα. Ο Βασίλης Δημαράς επιλέγει έξι ταβέρνες της Αττικής που «μιλάνε» στο κρέας.
Σκαρφαλωμένο στα 1350 μέτρα της Πίνδου και με την υπογραφή του consultant chef Γκίκα Ξενάκη, το εστιατόριο του Grand Forest ανεβαίνει επίπεδο. Παράλληλα, οι γαστρονομικές προτάσεις εντός και εκτός του ξενοδοχείου θέλγουν και σε προκαλούν να τις ζήσεις σαν αυθεντικές μετσοβίτικες εμπειρίες.
Αρωματικό ταρτάρ από πομέλο, αλλά και ταρτάρ από ελληνικό βιολογικό μοσχάρι. Medaillon από αρνί με κους κους, καθώς και λαβράκι ταρτάρ με χαβιάρι και σάλτσα από μανταρίνι και σόγια. Οι γεύσεις του νέου σεφ Νίκου Λιβαδιά στο εστιατόριο Tudor Hall του ξενοδοχείου King George είναι οικείες, αλλά και προωθημένες. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε τα πιάτα και γράφει τις εντυπώσεις του.
Φιλέτο τόνου με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, μοσχαρίσιο χτένι, αλλά και τραγανό μιλφέιγ-γαλακτομπούρεκο. Συν ένας ευσύνοπτος κατάλογος με κρασιά και... χύμα μεν αλλά «επώνυμη» τσικουδιά. Το «1896», το καινούργιο εστιατόριο του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας στο Golden Hall, είναι μια ευχάριστη έκπληξη. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει τις εντυπώσεις του.
Ο μερακλής Κώστας Τουλουμτζής (γνωστός από την Enoteca του Χαλανδρίου του 1993 με την κάβα των 7.000 φιαλών) δημιούργησε ένα χώρο όπου τα ντόπια προϊόντα παντρεύονται με τις καλύτερες ετικέτες οίνου της περιοχής. Ενα ζευγάρι καλοπερνάει με τη φιάλη του τρώγοντας με 50 ευρώ το πολύ. Το μαγαζί δείχνει το δρόμο και για άλλα country restaurants που στοιχηματίζουμε ότι θα ανοίξουν στο εγγύς μέλλον. Γράφει ο Θεμιστοκλής Νικολετόπουλος.
Σπάνιες κοπές στο BBQ, σούσι που ρολάρεται μπροστά σου, τυριά και αλλαντικά από όλο τον κόσμο. Κάθε Κυριακή το Mercato ανοίγει τη μεγάλη σάλα του και μας προσκαλεί σε ένα επικότατο brunch. Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δε, θα γίνει ακόμη πιο γιορτινό. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δοκίμασε και γράφει.