Πιο δημοφιλή

Επιλέγουμε τα κορυφαία πιάτα της χρονιάς και τα απολαμβάνουμε με το κρασί που τους ταιριάζει. Ξεκίνημα με κάτι μερακλίδικο, από τον Χριστόφορο Πέσκια: Στο νέο στέκι Dopios, ανέδειξε το πιο cult υλικό του 2021, την προβατίνα, σε πικάντικα κεμπάπ με απαλή κρέμα αβοκάντο. Τα δοκιμάσαμε μαζί με τις «Δύο Ελιές» του Κυρ Γιάννη, το πρώτο κρασί που υπέγραψε ο Στέλλιος Μπουτάρης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για αιώνια λιακάδα και brunch, στον εξωτικό Άλιμο. Ένα καινούργιο all day μαγαζί με καλτ όνομα και λογότυπο, που, αν και άνοιξε μέσα στο χειμώνα, μας πάει καλοκαιρινές διακοπές. Ο Βασίλης Δημαράς το επισκέφθηκε και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αυθεντικές συνταγές της Νότιας Γαλλίας, ιδιαίτερη λίστα ελληνικών και γαλλικών κρασιών σε χαμηλές τιμές, signature cocktails χαμηλού αλκοολικού βαθμού από κρασί. To μεζεδοπωλείο-μπαρ Le Cigale είναι το δημιούργημα δύο Γάλλων που ήρθαν στην Αθήνα, την ερωτεύτηκαν και αποφάσισαν να μείνουν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

H ιδέα για ένα μενού γεμάτο γαρίδες ξεκίνησε το 2019 και, πλέον, έγινε θεσμός στο GB Roof Garden. Mαρουλοντολμάδες ή ρεβυθάδα με γαρίδες; Πέντε φωτεινά πιάτα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας με ισοροπία και αυτοπεποίθηση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στο νέο του CTC στον Κεραμεικό και ο Luca Piscazzi στο μεταμορφωμένο Pelagos του Four Seasons Astir Palace, στολίζουν την αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή με δύο ακόμα αστέρια. Κι όμως, αγαπητοί κριτικοί του Michelin, η Αθήνα (και όλη η Ελλάδα) αξίζουν κι άλλα αστέρια!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πάει καιρός που τα χορτοφαγικά εστιατόρια θεωρούνταν βαρετά, «κουλτουριάρικα» και άγευστα. Σήμερα πλέον βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της παγκόσμιας γαστρονομίας. Κερδίζοντας απαιτητικούς πελάτες, αλλά και αναγνώριση από τον οδηγό Michelin. Ιδού τα 12 καλύτερα που έχουν κερδίσει με το σπαθί τους ένα και περισσότερα αστέρια στον περίφημο οδηγό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια σε ζωμό από γάλα καρύδας, ή μήπως σουβλάκι σέλας αρνιού με τόφου; Το Okio είναι μια καινούργια προσθήκη στην γαστρονομική σκηνή του κέντρου με ενδιαφέρουσες προτάσεις. Δοκιμάζει και καταγράφει ο Βασίλης Δημαράς.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αφράτα pancakes, κλασικά eggs Benedict, ζεστά donuts με σάλτσα ζεστής σοκολάτας και Bloody Mary Selection. Aπό το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, το New Hotel μας υποδέχεται για brunch με ανανεωμένο μενού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τυρολουκουμάδες με μαρμελάδα ντομάτας, μέχρι τις καλύτερες τηγανητές πατάτες που έχετε φάει στη ζωή σας. Ο Πέτρος Δεμερτζής γράφει πού θα τα βρείτε στην Αστυπάλαια. Γκαραντί επιλογές!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Tapas που παίζουν με τις μεσογειακές και ασιατικές γεύσεις από την ομάδα του διάστερου σεφ Arnaud Bignon της Σπονδής. Κρέατα ψημένα με ιαπωνική τεχνική. Κοκτέιλ από την ομάδα του Barro Negro, αλλά και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών. Ενα άκρως καλοκαιρινό σκηνικό με εντυπωσιακή θέα στον κόλπο, στο Πόρτο Χέλι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάντε το εικόνα: Είστε σε ένα από τα πιο γοητευτικά σημεία των Κυκλάδων την ώρα που δύει ο ήλιος, και συνοδεύετε το απεριτίφ σας με εκλεκτά, παγωμένα στρείδια και άλλα δημιουργικά πιάτα με θαλασσινά. Το σκηνικό είναι ακαταμάχητο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εκεί που κολυμπάει η φημισμένη ελληνική γαρίδα και αναπαράγονται 33 είδη ψαριών. Ο Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης πραγματοποιήσαμε ένα γαστρονομικό ταξίδι «παρέα» με τη Mercedes Benz GLC 300 4matic και μας παρουσιάζει τρία εκλεκτά στέκια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top