Πιο δημοφιλή

Πίτσα με βοδινό kobe, χοτ ντογκ με αστακό, wagyu ribeye ή μήπως τηγανητές πατάτες με τρούφα και... ξινομυζήθρα; Το brunch menu του Beefbar Athens που βρίσκεται εντός του Αστέρα Βουλιαγμένης, διαβάζεται σαν χλιδάτη comfort food φαντασίωση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ξεχωρίζουμε τα κορυφαία πιάτα αυτού του χειμώνα και τα απολαμβάνουμε με το κρασί που τους ταιριάζει. Η τραγανή τσιπούρα με panko και sauce tartare είναι ένα πιάτο που «παίζει» δυνατά στην ανανεωμένη Psaropoula Fish Meze. Την απολαύσαμε με το αρωματικό και εξίσου «τραγανό» ασύρτικο Plano, από το δραμινό Κτήμα Τέχνη Οίνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Βακχείες και ελληνορωμαϊκός διάκοσμος στο Mayfair: Σε ένα χώρο που προηγουμένως ήταν γκαράζ της Porsche και πλέον δεσπόζουν εκκεντρικά γλυπτά του Damien Hirst αλλά και αυθεντικές αρχαιότητες. Η κουζίνα (Αθηναγόρας Κωστάκος) και η μουσική (Valeron) είναι ελληνική υπόθεση, με άρωμα από τον Scorpios της Μυκόνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ζουμερό burger, φίνες κοπές αλλαντικών, ωοειδείς pinse. Με άπλετη θέα στον Σαρωνικό, οι ιταλικές νοστιμιές που σερβίρει το Mercato στο Four Seasons Astir Palace Athens κάνουν το brunch μια απολαυστική κυριακάτικη συνήθεια. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπορεί ένα καινούριο μαγαζί στην Αθήνα να έχει κάτι από την αύρα ενός παλιού παριζιάνικου στεκιού; Δοκιμάσαμε τα κλασικά γαλλικά πιάτα της ατμοσφαιρικής Brasserie Lorraine και γράφουμε αν μας έπεισε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπορεί εξωτερικά να μοιάζει με πολύχρωμο fun restaurant -όπου γίνονται και ανεβαστικά live- αλλά το μενού δεν είναι καθόλου διεκπεραιωτικό. Με καλές πρώτες ύλες, χαρακτηρίζεται από αρωματική ένταση και γευστική σπιρτάδα που συναντάς στα λάτιν περιωπής σε κοσμικά νησιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κατευθείαν από το Νότινγκ Χιλ όπου γεννήθηκε το πρώτο e&o, το αθηναϊκό «αδελφάκι» του «προσγειώθηκε» στον 8ο όροφο του Athens Marriott Hotel. Η θέα στο ΚΠΙΣΝ μαγεύει, ενώ τα πιάτα έλκουν την καταγωγή τους από την σέξι ασιατική κουζίνα, και με σωστές ελληνικές πρώτες ύλες. H Άρτεμις Κατσούλη τα δοκίμασε, όπως και τα ιδιαίτερα κοκτέιλ του μπαρ, και γράφει τις εντυπώσεις της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Premium κρεοπωλείο, deli, κάβα, αλλά πάνω από όλα ένα εστιατόριο που προτείνει μια εκλεκτή αλλά χαλαρωτική γαστρονομική εμπειρία. Το burger του είναι ίσως το καλύτερο της Αθήνας, οι κοπές Wagyu Olive fed πηγαίνουν την υπόθεση «κρέας» σε άλλο επίπεδο και ακόμα και το κουνουπίδι που προτείνει είναι εξοργιστικά νόστιμο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αστακός γιουβέτσι, σιγομαγειρεμένο αρνάκι, αλλά και μοσχαρίσια μάγουλα παστίτσιο. Ολα σε γενναίες μερίδες ώστε να σε προτρέπουν στο μοίρασμα. Με executive chef τον Αθηναγόρα Κωστάκο (Scorpios, Noema), το σιφνέικο NOS μπήκε στα κυκλαδίτικα σημεία γαστρονομικής αιχμής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ξεχωρίζουμε τα κορυφαία πιάτα δίπλα στο κύμα και τα απολαμβάνουμε με το κρασί που τους ταιριάζει. Tα αχνιστά μύδια με σέλερι, λεμόνι και τοματίνια confit είναι το καλοκαίρι σε μια μπουκιά. Τα απολαύσαμε με το φρέσκο και τραγανό Τέχνη Αλυπίας λευκό, από το Κτήμα Τέχνη Οίνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δίπλα στο Θησείο και με ανεμπόδιστη θέα στον ονειρώδη, φωτισμένο Παρθενώνα. Στο Mira Me πηγαίνεις για τα πρωτότυπα κοκτέιλ (πού αλλού θα βρείτε negroni με μάνγκο;) και την κορυφαία θέα (Υμηττός, Ακρόπολη, Θησείο, Γκάζι σε μορφή σινεμασκόπ) αλλά επιστρέφεις για τις γεύσεις του. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε το νέο μενού και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με περγαμηνές σε σημαντικά εστιατόρια του Λονδίνου, ο νέος Chef de Cuisine, Νίκος Λιόκας συνέθεσε το καλοκαιρινό μενού του GB Roof Garden με αυτοπεποίθηση, μακριά από ασφαλή, ξενοδοχειακά μονοπάτια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top