Πιο δημοφιλή

Δίπλα στο Θησείο και με ανεμπόδιστη θέα στον ονειρώδη, φωτισμένο Παρθενώνα. Στο Mira Me πηγαίνεις για τα πρωτότυπα κοκτέιλ (πού αλλού θα βρείτε negroni με μάνγκο;) και την κορυφαία θέα (Υμηττός, Ακρόπολη, Θησείο, Γκάζι σε μορφή σινεμασκόπ) αλλά επιστρέφεις για τις γεύσεις του. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε το νέο μενού και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με περγαμηνές σε σημαντικά εστιατόρια του Λονδίνου, ο νέος Chef de Cuisine, Νίκος Λιόκας συνέθεσε το καλοκαιρινό μενού του GB Roof Garden με αυτοπεποίθηση, μακριά από ασφαλή, ξενοδοχειακά μονοπάτια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ξεχωρίζουμε τα κορυφαία πιάτα δίπλα στο κύμα και τα απολαμβάνουμε με το κρασί που τους ταιριάζει. Τα θαλασσινά όπως οι σαρδέλες και οι καραβίδες στα κάρβουνα του Παπαϊωάννου είναι γεύσεις που παραπέμπουν στο καλοκαίρι. Τα απολαύσαμε μαζί με το αλμυρό και κοφτερό Ασύρτικο του Κτήματος Τέχνη Οίνου. Επιλέγει η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μελωμένο αρνάκι, παλαμίδα πλακί ή ριζότο με σπανάκι και άνηθο για τους χορτοφάγους. Το εστιατόριο Rada, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Cove Paros στη Νάουσα της Πάρου, ποντάρει φέτος στη δημιουργική ματιά του σεφ Γκίκα Ξενάκη. Τα πιάτα στηρίζονται σε παραδοσιακές συνταγές αλλά με μια σύγχρονη ματιά, ενώ τα υλικά βασίζονται στην εντοπιότητα και την εποχικότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τataki από μοσχάρι Ιαπωνίας Hida Wagyu, λαβράκι nigiri ή τραγανό φύλλο nori με ταρτάρ από ψάρι ημέρας; Το open air Bar 8 στον 8ο όροφο της Μεγάλης Βρετανίας συνθέτει για το καλοκαίρι ασιατικές βραδιές γεύσης, με την υπογραφή του Executive Chef του ξενοδοχείου Αστέριου Κουστούδη, μαζί με εκλεκτά κοκτέιλ, ζωντανή μουσική και DJ sets.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο bistro της ομάδας του ξενοδοχείου Belvedere συνδυάζει τον ιταλικό χαρακτήρα στις γεύσεις με τον μυκονιάτικο σοφιστικέ μινιμαλισμό στον διάκοσμο. Κι όλα αυτά σε ένα ονειρεμένο σημείο του νησιού που το κύμα συναντάει το ηλιοβασίλεμα και την αρχή της νυχτερινής διασκέδασης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ξεχωρίζουμε τα κορυφαία πιάτα δίπλα στο κύμα και τα απολαμβάνουμε με το κρασί που τους ταιριάζει. Ένα πιάτο που συνδυάζει το comfort στη γεύση με την fine dining οπτική ενός αστεράτου σεφ, είναι τα ντολμαδάκια ψαριού του Κώστα Μπαμπαλίκη. Το απολαύσαμε μαζί με το γεμάτο φρεσκάδα Ήδυσμα Δρυός Chardonnay του Κτήματος Τέχνη Οίνου. Επιλέγει η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην καρδιά του ξενοδοχείου Kivotos Santorini, στην Καλντέρα με θέα το ηλιοβασίλεμα, ο βραβευμένος σεφ Jean-Charles Metayer και η ομάδα του ενώνουν τη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα με την κλασική γαλλική και το αποτέλεσμα θέλγει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στον κόλπο του Καλαμιού στην Κέρκυρα, ακριβώς δίπλα στο κύμα. Το day-to-night εστιατόριο μας περιμένει για μεσογειακές και τοπικές γεύσεις με σύγχρονη ματιά, με μικρά γεύματα για την παραλία και καλοκαιρινά κοκτέιλ για το βράδυ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από την Ίμπιζα κατευθείαν στην Μύκονο. Η νέα προσθήκη του Pacha στη μποέμ Φτελιά υπόσχεται μέρες και νύχτες με σοβαρά πάρτι (θα παίξουν top DJs), απίθανη θέα, φαγητό και ποτό επιπέδου και «απαλή» φιλοξενία πέντε αστέρων και… δυο κερασιών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καθώς ο ήλιος γέρνει πίσω από τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης αλλάζει χρώματα, το εστιατόριο Point-Α στο rooftop του ξενοδοχείου Herodion γίνεται ένα νέο σημείο αιχμής για καλοκαιρινές γεύσεις και δροσερά κοκτέιλ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φαγητό και τέχνη σε ένα στέκι: Η Αλεξάνδρα Μανουσάκη (της οικογένειας Μανουσάκη με τα εκλεκτά κρασιά) δημιούργησε στα Χανιά έναν υβριδικό χώρο που περιλαμβάνει ένα cozy και χαλαρό εστιατόριο με διεθνείς γεύσεις και ένα ατελιέ τέχνης όπου φτιάχνει -και πουλάει- ευφάνταστα, «προχώ» κεραμικά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top