Ο καπουτσίνο θεωρείται το απαύγασμα της καθημερινής απόλαυσης αλλά δεν είναι σοβαρός καφές: Ειδικά μονός -πρέπει να ζητήσεις και να πληρώσεις διπλή δόση για να έχει γεύση- και πασπαλισμένος με κανέλα η σοκολάτα (αστειότητες). Όταν είναι freddo κάτι γίνεται, είναι ένα μιλκσέικ για ενήλικες ας πούμε. Αλλά ζεστός… (και τι ζεστός, μέχρι να στον σερβίρουν έχει χλιαρέψει).
Η Νespresso πέρασε στο επόμενο... κεφάλαιο. Με πρώτο σημείο αιχμής την ανανεωμένη Nespresso Boutique Γλυφάδας, μπορούμε να πάρουμε τον καφέ της αρεσκείας μας στο χέρι και να τον συνδυάσουμε με σνακ που δημιούργησαν αποκλειστικά, οι βραβευμένοι με δύο αστέρια Michelin σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος.
Καφές σε φακελάκι (όπως αυτά του τσαγιού), όλες οι ονομαστές επιλογές καφέ της TAF, η σειρά Taloumis Family Limited Reserve, ελληνικός καφές και χρειώδη για να φτιάξετε καφέ κατά την πτήση σας (!). Το νέο κατάστημα της TAF στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι το στέκι συνάντησης των «μανιακών» του καφέ. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος το επισκέφθηκε και γράφει όλα τα μυστικά του.
Κάντε τη διαφορά και αυτός ο καφές θα σας ανταμείψει. Έχει ως βάση τον εσπρέσσο, αλλά κρατάει περισσότερο. Μην τον μπερδέψετε με κάτι άλλο: δεν έχει καμία σχέση με τον καφέ φίλτρου ή τον αποτυχημένο λούνγκο.
Το κέντρο της Αθήνας αυτές τις μέρες είναι πολύχρωμο, γιορτινό και αξίζει να το περπατήσετε -ή να βολτάρετε με πατίνι (!) όπως έκανε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος: Απολαμβάνοντας έναν εξαιρετικό καφέ illy και ψωνίζοντας δώρα για την οικογένεια και τους φίλους του.
Είναι ισορροπημένος, με στρογγυλή γεύση, επίγευση που διαρκεί, μεθυστικά αρώματα και σε συσκευασία που διατηρεί τον 100% arabica καφέ αυτό αναλλοίωτο. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος τον δοκίμασε κρύο και ζεστό, με γάλα ή χωρίς, σε επιλεγμένα espresso bars στον Πειραιά, στην Αγία Παρασκευή και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.