Πιο δημοφιλή

Σοφιστικέ αισθητική, καινούρια high-end μηχανή espresso που προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε πελάτη, πρωτοποριακοί τρόποι σερβιρίσματος του hand brew, νέες καλαίσθητες κούπες και φυσικά έξτρα ποικιλίες καφέ. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εξάρχεια, Ψυρρή, Παγκράτι, Κολωνάκι, Ίλιον: Τα ψαγμένα στέκια που σερβίρουν ποιοτικό καφέ δεν σταματούν να ανοίγουν στις γειτονίες της Αθήνας. Ο Βασίλης Δημαράς τα επισκέφθηκε, δοκίμασε τον καφέ και τα πιάτα που προσφέρουν και μας τα προτείνει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο καπουτσίνο θεωρείται το απαύγασμα της καθημερινής απόλαυσης αλλά δεν είναι σοβαρός καφές: Ειδικά μονός -πρέπει να ζητήσεις και να πληρώσεις διπλή δόση για να έχει γεύση- και πασπαλισμένος με κανέλα η σοκολάτα (αστειότητες). Όταν είναι freddo κάτι γίνεται, είναι ένα μιλκσέικ για ενήλικες ας πούμε. Αλλά ζεστός… (και τι ζεστός, μέχρι να στον σερβίρουν έχει χλιαρέψει).

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με φρούτα, βρώμη, ξηρούς καρπούς και, φυσικά, espresso Costa Coffee. Τα smoothies είναι ένα χορταστικό ρόφημα που όταν σε αυτό μπαίνει και ο espresso γίνεται ακόμα πιο απολαυστικό και «δυναμικό». Ό,τι πρέπει για να ξεκινήσουμε έντονα την μέρα μας. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Espresso tonic, κρύος flat white, γλυκός affogato ή Iced Golden latte; Τέσσερα διαφορετικά κρύα ροφήματα με βάση τις κάψουλες espresso Costa Coffee που θα κάνουν το καλοκαίρι σας λίγο πιο απολαυστικό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η Νespresso πέρασε στο επόμενο... κεφάλαιο. Με πρώτο σημείο αιχμής την ανανεωμένη Nespresso Boutique Γλυφάδας, μπορούμε να πάρουμε τον καφέ της αρεσκείας μας στο χέρι και να τον συνδυάσουμε με σνακ που δημιούργησαν αποκλειστικά, οι βραβευμένοι με δύο αστέρια Michelin σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γενναιόδωρος στη μύτη, πυκνός στο στόμα. Ο νέος illy single origin Costa Rica 100% Arabica, είναι κατάλληλος για την παρασκευή freddo αφού και παγωμένος εξακολουθεί να διατηρεί τα αρωματικά χαρακτηριστικά και την όμορφη έντασή του. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος τον δοκίμασε στο πρώτο παγκόσμιο λανσάρισμά του στο εστιατόριο Monzu στην Κηφισιά, και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Βάλαμε στο μικροσκόπιο τις επτά κάψουλες Costa Coffee και φτιάξαμε ευχάριστα ροφήματα espresso με γάλα ή χωρίς. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καφές σε φακελάκι (όπως αυτά του τσαγιού), όλες οι ονομαστές επιλογές καφέ της TAF, η σειρά Taloumis Family Limited Reserve, ελληνικός καφές και χρειώδη για να φτιάξετε καφέ κατά την πτήση σας (!). Το νέο κατάστημα της TAF στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι το στέκι συνάντησης των «μανιακών» του καφέ. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος το επισκέφθηκε και γράφει όλα τα μυστικά του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κάντε τη διαφορά και αυτός ο καφές θα σας ανταμείψει. Έχει ως βάση τον εσπρέσσο, αλλά κρατάει περισσότερο. Μην τον μπερδέψετε με κάτι άλλο: δεν έχει καμία σχέση με τον καφέ φίλτρου ή τον αποτυχημένο λούνγκο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το κέντρο της Αθήνας αυτές τις μέρες είναι πολύχρωμο, γιορτινό και αξίζει να το περπατήσετε -ή να βολτάρετε με πατίνι (!) όπως έκανε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος: Απολαμβάνοντας έναν εξαιρετικό καφέ illy και ψωνίζοντας δώρα για την οικογένεια και τους φίλους του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι ισορροπημένος, με στρογγυλή γεύση, επίγευση που διαρκεί, μεθυστικά αρώματα και σε συσκευασία που διατηρεί τον 100% arabica καφέ αυτό αναλλοίωτο. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος τον δοκίμασε κρύο και ζεστό, με γάλα ή χωρίς, σε επιλεγμένα espresso bars στον Πειραιά, στην Αγία Παρασκευή και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top