Πιο δημοφιλή

Το 1969, η ελβετική εταιρία ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου πλήρως ενσωματωμένου αυτόματου χρονογράφου, υψηλής συχνότητας. Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια και παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις, αυτό το μοντέλο παραμένει εμβληματικό. Γράφει ο Μιχάλης Τεκέρταλης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σε συνεργασία με τον Oίκο Kessaris, η μανουφακτούρα από τη Φλωρεντία παρουσιάζει τη νέα της boutique στον πιο «ωρολογοκρατούμενο» δρόμο της Αθήνας. Ενας χώρος ιταλικής φινέτσας, ελβετικής ακρίβειας και υποθαλάσσιας σαγήνης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eνα ρολόι μετράει την ώρα. Σωστά, αλλά δεν φτάνει. Τι γίνεται όταν θέλουμε να γνωρίζουμε την ώρα σε δύο διαφορετικές χώρες ταυτόχρονα; Ο Μιχάλης Τεκέρταλης γράφει για τις βασικές πολυπλοκότητες που μας βοηθούν να συντονιζόμαστε χρονικά μεταξύ δύο ζωνών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αισθητικά άρτια, τεχνολογικά εξελιγμένα και μορφολογικά σαν γλυπτά έργα τέχνης. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος επιλέγει 10 από τα ρολόγια που έκλεψαν την παράσταση φέτος στη Γενεύη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με openworked ανεστραμμένο μηχανισμό για να τον θαυμάζουμε απρόσκοπτα και με τεχνικές δεξιότητες που φτιάχτηκαν στο χέρι από έμπειρους μάστορες. Το ρολόι κυκλοφόρησε πρόσφατα σε μόλις 88 κομμάτια και αποτελεί την "επιστροφή" της ιστορικής Minerva, που έχει απορροφήσει η Montblanc. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εχουν περάσει 60 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε το ρολόι που έμελλε να γράψει τη δική του ιστορία και να γίνει ο πυλώνας της TAG Heuer. Στις μέρες μας όχι μόνο δεν έχει χάσει τη λάμψη του, αλλά συνεχίζει να αναδιατυπώνει τον μύθο του, όπως απεδείχθη και στο φετινό Watches & Wonders της Γενεύης. Γράφει ο Μιχάλης Τεκέρταλης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στιβαρά, παιγνιώδη, κομψά, πλαισιωμένα με πολύτιμους λίθους ή με χρυσή «φορεσιά». Αυτά είναι τα νέα ρολόγια που παρουσίασε ο ελβετικός οίκος στο φετινό σαλόνι Watches & Wonders 2023 της Γενεύης. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο οίκος το παρουσίασε αυτές τις μέρες στην φετινή έκθεση Watches & Wanders της Γενεύης. Ακολουθεί το πνεύμα του κορυφαίου σχεδιαστή Gérald Genta ενσωματώνοντας νέες τεχνικές καινοτομίες. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κι όμως, οι πολυπλοκότητες των ρολογιών που έχουμε ή θα θέλαμε να έχουμε δεν είναι τόσο... περίπλοκες για να τις καταλάβουμε. Ο Μιχάλης Τεκέρταλης εξηγεί με απλό τρόπο όλους τους τεχνικούς όρους που έχουν να κάνουν με τις ενδείξεις της μέρας, του μήνα ή της ημερομηνίας στο καντράν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δημιουργήθηκε το 1935 με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των αεροπόρων του τότε τσεχοσλοβάκικου στρατού. Δοκιμάστηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και σήμερα έρχεται ανανεωμένο, αλλά πάντα δυναμικό. Γράφει ο Μιχάλης Τεκέρταλης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι η τιμή ή η άυλη αξία του ρολογιού που θα μας τραβήξει; Το θέλουμε για επένδυση ή για να το ντύσουμε με συναίσθημα; Με ποια κριτήρια πρέπει να γίνεται η αγορά ενός νέου ρολογιού; Γράφει ο Μιχάλης Τεκέρταλης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mαύρο ευδιάκριτο καντράν που τραβάει το μάτι. Κάσα διαμέτρου 41 χιλιοστών που προσδίδει στιβαρότητα και σπορ αισθητική. Οι δύο νέοι χρονογράφοι της IWC είναι ο ορισμός της αξιοπιστίας και της διαχρονικότητας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top