Πιο δημοφιλή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Η βία δεν είναι μαγκιά, μ@λ@κί@ είναι 

Τι κι αν η τηλεόραση και τα sites μας ενημερώνουν για ακραία περιστατικά βίας; Εμάς δεν ιδρώνει το αυτί μας, δείχνοντας να έχουμε εξοικειωθεί με αυτό το τέρας της καθημερινότητάς μας. Σε τέτοιο βαθμό, που ούτε καν μπαίνουμε στον κόπο να μιλήσουμε για το πρόβλημα που βρίσκεται μπροστά μας. Γράφει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

03.06.2024

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Αντώνης Παπαγιαννίδης Όλα του (gay) γάμου δύσκολα: Βρέθηκε θέμα για να παίζουν οι πολιτικοί -αυτάρεσκα- με τη φωτιά 

Εκεί που η κοινωνία πήγαινε να μονοιάσει με μια ήπια αποδοχή του διαφορετικού, το πολιτικό «μας» σύστημα διαχειρίζεται το θέμα με τρόπο που οδεύει προς μια νέα διχαστικότητα. Γράφει ο Αντώνης Παπαγιαννίδης.

16.01.2024

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Αντώνης Παπαγιαννίδης Καζαμίας 2024: βουτιά στο «κενό» και ας ευχηθούμε να λειτουργεί το αλεξίπτωτο! 

Η Ελλάδα και η διεθνής κοινότητα βρίσκονται σε μία πολυεπίπεδη πτωτική πορεία. Τι θα γίνει με την ηγεμονία Μητσοτάκη, με το κόστος ζωής, με τον πόλεμο στη Γάζα αλλά και με την νέα κινεζική «χρονιά του Δράκου»; Γράφει ο Αντώνης Παπαγιαννίδης.

26.12.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Πενήντα χρόνια κομμάτια (17/11/1973-2023) 

«Η Χούντα -ευτυχώς- έπεσε από την βλακεία της, όχι από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μήτε από την τάχα αγωνιστικότητα του Ελληνικού Λαού». Ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής γράφει για τη συνεχιζόμενη σύγχυση μας γύρω από ζητήματα επαναστατικότητας και προοδευτικότητας.

18.11.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Αντώνης Παπαγιαννίδης Επιτέλους, ζήσαμε ένα debate! Και κάποια σημάδια μέλλοντος 

Θα το λέγαμε και έκπληξη: «Υπό Ελληνικές συνθήκες», και μάλιστα τέλους του 2023, φάνηκε ότι μπορεί να υπάρξει debate μεταξύ πολιτικών προσώπων, και μάλιστα στην κρατική τηλεόραση. Ο Αντώνης Παπαγιαννίδης αναλύει την αντιπαράθεση Μπακογιάννη – Δούκα.

12.10.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Αντώνης Παπαγιαννίδης «Αυτοδιοικητικές» εκλογές: ταξίδι σε αυτάρεσκη ομίχλη 

Μήπως ο μεγάλος χαμένος του πρώτου γύρου των εκλογών είναι τελικά η ίδια η αυτοδιοίκηση; Ο Αντώνης Παπαγιαννίδης βγάζει συμπεράσματα και αναλύει ψύχραιμα.

10.10.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Αντώνης Παπαγιαννίδης Ασκήσεις αυτοπροσδιορισμού: διαβάζοντας μια κυβέρνηση 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε και το έκανε: με εξαίρεση την Λίνα Μενδώνη ουδείς άλλος υπουργός έμεινε στη θέση του. Τι κρύβεται, όμως, πίσω από τις επιλογές των προσώπων; Τι ήθελε να δείξει στους ψηφοφόρους και στους πρωτοκλασάτους του κόμματος; Αναλύει ο Αντώνης Παπαγιαννίδης.

27.06.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής «Και όμως, οι ανισότητες διώχνουν την φτώχεια»(!) 

Η ελεύθερη οικονομία παράγει πλούτο για όλους. Για τους πλούσιους, αλλά -εν προόδω- και για τους μη προνομιούχους. Η προσπάθεια να καταργήσουμε μαρξιστικά, με πίστη σχεδόν μεταφυσική, τις ανισότητες (που είναι δομικό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης και κοινωνίας) δεν οδηγεί παρά σε δυστυχία, υποστηρίζει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής. Μια ανάλυση από τον Ανταμ Σμιθ ως τη σημερινή εποχή.

13.06.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Πρώτη φορά χάνει ταπεινωτικά ο Λαϊκισμός 

Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά ηττήθηκε στρατηγικά ο λαϊκισμός έναντι της κοινής λογικής. Αυτή τη φορά δεν ψηφίσαμε συναισθηματικά με γνώμονα την καρδιά, αλλά με βάση τη σταθερότητα της χώρας. Καταλύτης ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παρά τα λάθη του ενέπνευσε σιγουριά στους ψηφοφόρους, υποστηρίζει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

25.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Αντώνης Παπαγιαννίδης Όταν κυριάρχησε πολιτικά το «Άσε καλύτερα!» 

Στον πολίτη-ψηφοφόρο αναδεύθηκε το αντανακλαστικό του «μακριά από πειραματισμούς». Γι' αυτό και στράφηκε προς τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, η επόμενη ημέρα είναι κρίσιμη για όλους (για διαφορετικούς λόγους). Αναλύει ο Αντώνης Παπαγιαννίδης.

22.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Μια πολύ προοδευτική μπακαλιαρία ρουστικάνα 

Το Σύστημα στη χώρα μας «ξέρει» να επιτίθεται στον Διονύση Σαββόπουλο, να γίνεται στρεψόδικο, να πουλάει προοδευτιλίκι και να κάνει το άσπρο-μαύρο για να αποκομίζει ιδεολογικά κέρδη. Αντίπαλον δέος του θα είναι πάντα η Φιλελεύθερη Δημοκρατία που ενδιαφέρεται για την πρόοδο και την ευημερία και όχι για τον ριζοσπαστικό λαϊκισμό. Υποστηρίζει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

17.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Η Αυτοκρατορία (ΤΟΥ Συστήματος) αντεπιτίθεται 

Η οδυνηρή σταδιακή ανατροπή ενός πελατειακού και ωχαδερφικού Συστήματος που έχει ριζώσει για δεκαετίες στη χώρα, είναι το μόνο προοδευτικό όραμα που θα έπρεπε να συνομολογήσουμε σ΄αυτές τις εκλογές. Ωστόσο, είναι φανερό πως κάποιοι τρέφονται απ' αυτό, τη στιγμή που λίγοι το πολεμούν, υποστηρίζει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

09.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top