Πιο δημοφιλή
Αντώνης Παπαγιαννίδης Ασκήσεις αυτοπροσδιορισμού: διαβάζοντας μια κυβέρνηση 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε και το έκανε: με εξαίρεση την Λίνα Μενδώνη ουδείς άλλος υπουργός έμεινε στη θέση του. Τι κρύβεται, όμως, πίσω από τις επιλογές των προσώπων; Τι ήθελε να δείξει στους ψηφοφόρους και στους πρωτοκλασάτους του κόμματος; Αναλύει ο Αντώνης Παπαγιαννίδης.

27.06.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής «Και όμως, οι ανισότητες διώχνουν την φτώχεια»(!) 

Η ελεύθερη οικονομία παράγει πλούτο για όλους. Για τους πλούσιους, αλλά -εν προόδω- και για τους μη προνομιούχους. Η προσπάθεια να καταργήσουμε μαρξιστικά, με πίστη σχεδόν μεταφυσική, τις ανισότητες (που είναι δομικό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης και κοινωνίας) δεν οδηγεί παρά σε δυστυχία, υποστηρίζει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής. Μια ανάλυση από τον Ανταμ Σμιθ ως τη σημερινή εποχή.

13.06.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Πρώτη φορά χάνει ταπεινωτικά ο Λαϊκισμός 

Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά ηττήθηκε στρατηγικά ο λαϊκισμός έναντι της κοινής λογικής. Αυτή τη φορά δεν ψηφίσαμε συναισθηματικά με γνώμονα την καρδιά, αλλά με βάση τη σταθερότητα της χώρας. Καταλύτης ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παρά τα λάθη του ενέπνευσε σιγουριά στους ψηφοφόρους, υποστηρίζει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

25.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Αντώνης Παπαγιαννίδης Όταν κυριάρχησε πολιτικά το «Άσε καλύτερα!» 

Στον πολίτη-ψηφοφόρο αναδεύθηκε το αντανακλαστικό του «μακριά από πειραματισμούς». Γι' αυτό και στράφηκε προς τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο, η επόμενη ημέρα είναι κρίσιμη για όλους (για διαφορετικούς λόγους). Αναλύει ο Αντώνης Παπαγιαννίδης.

22.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Μια πολύ προοδευτική μπακαλιαρία ρουστικάνα 

Το Σύστημα στη χώρα μας «ξέρει» να επιτίθεται στον Διονύση Σαββόπουλο, να γίνεται στρεψόδικο, να πουλάει προοδευτιλίκι και να κάνει το άσπρο-μαύρο για να αποκομίζει ιδεολογικά κέρδη. Αντίπαλον δέος του θα είναι πάντα η Φιλελεύθερη Δημοκρατία που ενδιαφέρεται για την πρόοδο και την ευημερία και όχι για τον ριζοσπαστικό λαϊκισμό. Υποστηρίζει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

17.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Η Αυτοκρατορία (ΤΟΥ Συστήματος) αντεπιτίθεται 

Η οδυνηρή σταδιακή ανατροπή ενός πελατειακού και ωχαδερφικού Συστήματος που έχει ριζώσει για δεκαετίες στη χώρα, είναι το μόνο προοδευτικό όραμα που θα έπρεπε να συνομολογήσουμε σ΄αυτές τις εκλογές. Ωστόσο, είναι φανερό πως κάποιοι τρέφονται απ' αυτό, τη στιγμή που λίγοι το πολεμούν, υποστηρίζει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

09.05.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Αντώνης Παπαγιαννίδης Οι τρεις μήνες που θα διαρκέσουν δεκαπέντε 

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε εκλογές τον Μάιο κάτι που σημαίνει ότι θα φτάσουμε Δεκαπενταύγουστο για να έχουμε (αν θα έχουμε) κυβέρνηση. Τι περιμένει τους τρεις βασικούς μονομάχους; Πολλές παγίδες και εκπλήξεις. Οσο για εμάς... καλό κουράγιο και ακολουθούν από κοντά δημοτικές / περιφερειακές και ευρωεκλογές. Γράφει ο Αντώνης Παπαγιαννίδης.

23.03.2023

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Αντώνης Παπαγιαννίδης Καζαμίας 2023: μας περιμένει μια «χρονιά» 17+ μηνών και 4 εκλογών 

Πότε θα έχουμε εκλογές και τι θα συμβεί αν δεν βγει ισχυρή κυβέρνηση; Πόσο ακόμη θα πληρώνουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία; Ετοιμάζει θερμό επεισόδιο ο Ερντογάν; Το 2023 έρχεται φορτωμένο με ειδήσεις και γεγονότα. Ο Αντώνης Παπαγιαννίδης κάνει τις δικές του προβλέψεις.

28.12.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Αντώνης Παπαγιαννίδης Εκλογές, πυρκαγιές, ακρίβεια: Ο Καζαμίας του καλοκαιριού 

Πάμε για πρόωρες εκλογές κι απλώς δεν μας το λέει ο Κυριάκος; Θα τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία; Πού θα φτάσει το ράλι των ανατιμήσεων σε αγαθά και ρεύμα; Ο Αντώνης Παπαγιαννίδης, δίχως τη βοήθεια κάποιας μαγικής σφαίρας, εικάζει βάσιμα κάποια από τα βασικά γεγονότα που θα μας απασχολήσουν τον Αύγουστο και τους υπόλοιπους μήνες του 2022, και κάνει προβλέψεις.

01.08.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Σακελλάρης Σκουμπουρδής Νεότερη Τάξη Πραγμάτων: μετά την Νέα, η Νεότερη 

Το σάλτο του Πούτιν προς την παράνοια σπρώχνει τα παγκόσμια πράγματα σε μια νέα φάση στην οποία η διεθνής κοινότητα οφείλει, πλέον, επιτακτικά να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα θέματα. Να τελειώνουμε με τα πυρηνικά, τους Αναθεωρητισμούς και τους εισβολείς τύπου Πούτιν. Γράφει ο Σακελλάρης Σκουμπουρδής.

01.03.2022

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Αντώνης Παπαγιαννίδης Ένας Εξάλογος για τον Νίκο Ανδρουλάκη   

«Η οδός Μαντζάρου, η γωνία Σκουφά-Λυκαβηττού και η (κάτω) Πλατεία Κολωνακίου»: ο Αντώνης Παπαγιαννίδης ανιχνεύει τις διαδρομές του νέου προέδρου και θέτει έξι βασικά ερωτήματα προς διερεύνηση, έπειτα από τη θριαμβευτική επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.  

14.12.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Αντώνης Παπαγιαννίδης Σε αναζήτηση πολιτικών δελφίνων παντού, με ματιά 5ετίας/10ετίας 

Ποιοι έχουν ελπίδα να πάρουν το χρίσμα του αρχηγού τα επόμενα χρόνια, ποιοι «κάηκαν» νωρίς και ποιοι έχουν αποφασίσει να απομακρυνθούν από την κούρσα της διαδοχής όταν και όποτε προκύψει; Γράφει ο Αντώνης Παπαγιαννίδης.

01.11.2021

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top