Πιο δημοφιλή

Πώς πρέπει να ζούμε; Γιατί αφήνουμε τις χαρές να ξεγλιστρούν; Πράγματι δεν είναι τα υλικά αγαθά αυτά που θα μας κάνουν ευτυχισμένους; Ο πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος ή πατήρ Λίβυος δίνει απαντήσεις στο Andro για όσα σκεφτόμαστε, μας τυραννούν, αλλά δεν βρίσκουμε λύση. Το νέο του βιβλίο «Ζήσε», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με συγκίνηση πραγματοιήθηκε η μεγαλοπρεπή εναρκτήρια λειτουργία του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν». Εκεί που είχε καταστραφεί η εμβληματική εκκλησία της ομογένειας κατά τη φονική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Ο καινούργιος ναός είναι σε σχέδια του Σαντιάγκο Καλατράβα και έχει αναφορές στην ελληνική αρχαιότητα αλλά απευθύνεται στην πανανθρώπινη κοινότητα. Γράφει από τη Νέα Υόρκη, ο Φώτιος Καλιαμπάκος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πριν από 16 χρόνια ένα διερχόμενο αυτοκίνητο τον παρέσυρε με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αμαξίδιο. Κι όμως, ο συγγραφέας και ακτιβιστής Δημήτρης Αντωνίου είναι ένας φάρος αισιοδοξίας. Μιλάει στο Andro για το νόημα της ζωής και οι απαντήσεις του πραγματικά σε βάζουν σε θετικές σκέψεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λίγο πριν εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής για να παρουσιάσει ένα happening εμπνευσμένο από το soundtrack της ταινίας του «Τέσσερα μαύρα κουστούμια», ο Ρένος Χαραλαμπίδης σκιαγραφεί στο Andro το δικό του νόημα για τη ζωή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιητής, εκδότης, δημιουργός φεστιβάλ και βραβείων. Πάνω από όλα, ο Ντίνος Σιώτης είναι ένας αιώνιος έφηβος που χαίρεται βαθιά όσα του προσφέρει η ζωή. Απαντά στο ερωτηματολόγιο του Andro για το Νόημα της Ζωής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πώς ενώνεται ο διονυσιακός Ζορμπάς με την πνευματικότητα του Βούδα; Πώς μπορούμε να καθαρίσουμε το μυαλό μας από τα άγχη που μας φόρτωσε η καραντίνα; Η Αλεξάνδρα Μερκούρη μιλάει στο Andro για το νέο της project «Zorba Buddha»: με έδρα την Ελλάδα θέλει να διδάξει σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο πώς η γιόγκα σε συνδυασμό με το χορό και τη χαρά της ζωής μπορούν να μας συνδέσουν ξανά με το είναι μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O κορωνοϊός δεν έχει το θεό του. Το Μεγάλο Φεστιβάλ Προσευχής των θιβετιανών μοναχών και των προσκυνητών του Βούδα που διεξάγεται από το 1409, φέτος θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες της πανδημίας και να «κλείσει» την πόρτα στους πολυπληθείς πιστούς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λίγο χιόνι φτάνει να μας γεμίσει με ένα ευχάριστο ξάφνιασμα. Ας ξεχάσουμε για λίγο την πανδημία, το άγχος της επόμενης ημέρας κι ας δούμε το πραγματικό μέτρο της ζωής: αυτά τα λίγα που έχουμε φτάνουν και περισσεύουν για να ορίσουν μέσα μας την έννοια της χαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καλές οι θεωρίες και η πνευματικότητα, αλλά έχουμε ανάγκη το σώμα του άλλου. Είμαστε από σάρκα και αίμα και το βάσανο δεν αντέχεται. Το λένε και οι επιστημονικές μελέτες: η απουσία επαφής προκαλεί διάφορες αρνητικές «εκρήξεις» στον οργανισμό μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η ζωή του συμβούλου επικοινωνίας και διδάκτορα του Πανεπιστήμιου Πατρών, Βασίλη Τοκάκη, άλλαξε δραματικά μέσα σε μια εβδομάδα όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και προχώρησε άμεσα σε ένα δύσκολο χειρουργείο. Η εμπειρία του ήταν καταλυτική. Με συγκλονιστικό τρόπο μιλάει στο Andro για το νόημα που δίνει τώρα σ' αυτό που λέμε ζωή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός συγγραφέας, λίγο πριν εκδοθεί το καινούργιο του βιβλίο «Ανήσυχα Άκρα» στοχάζεται πάνω στο περιβόητο νόημα της ζωής. Οι φόβοι, οι ωραίες στιγμές, τα λάθη, τα πάθη και κάποιοι μακρινοί πλανήτες με... κατοίκους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η επιχειρηματίας, δημιουργός του «Euphoria Retreat», του πρώτου ολιστικού luxury wellbeing destination spa διεθνών προδιαγραφών στην Ελλάδα, μιλάει στο Andro για την περιπέτειά της με τον καρκίνο, για εκείνα που κινητοποιούν την καθημερινότητά της, για τον κορονοϊό, αλλά και τον πραγματικό σκοπό που έχουμε όλοι να επιτελέσουμε στη ζωή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top