Πιο δημοφιλή

Κορυφαίος διαφημιστής, γνώστης της γαστρονομίας, φανατικός μουσικόφιλος και πάνω απ’ όλα ευαίσθητος ποιητής, ο Γιάννης Ευσταθιάδης απαντά στο ερωτηματολόγιο του Andro για το «Νόημα της Ζωής» με αφορμή την συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του από τις εκδόσεις Μελάνι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εκδότης, υπεύθυνος για χιλιάδες εκδηλώσεις στο χώρο του βιβλίου, αλλά κυρίως μια πολυσχιδής προσωπικότητα με το δικό της στιλ. Ο Βασίλης Χατζηιακώβου στοχάζεται τα πάθη, τα λάθη, τα ωραία και τα άσχημα της κάθε μέρας και απαντάει στο ερωτηματολόγιο του Andro για το νόημα της ζωής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σε μια συζήτηση για το νόημα της ζωής με τον Κίμωνα Φραγκάκη, ο τρυφερός καλλιτέχνης μιλάει για την ύλη και τη φθορά, την ψυχή, τον έρωτα και τις αδυναμίες του. Και ακόμα, για τη σχέση του με τον Ινδουισμό και τον Γάγγη ποταμό που έχει κολυμπήσει, από τις πηγές του, ως τον ωκεανό...

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μια συζήτηση για την ψυχή, τις σχέσεις, τον πόνο, τις ενοχές και τις ηδονές, με έναν πρώην ιερωμένο που έβγαλε τα ράσα, έκανε coming out ως ομοφυλόφιλος και συνεχίζει να γράφει βιβλία που φιλοδοξούν να λειάνουν εσωτερικές πληγές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πώς πρέπει να ζούμε; Γιατί αφήνουμε τις χαρές να ξεγλιστρούν; Πράγματι δεν είναι τα υλικά αγαθά αυτά που θα μας κάνουν ευτυχισμένους; Ο πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος ή πατήρ Λίβυος δίνει απαντήσεις στο Andro για όσα σκεφτόμαστε, μας τυραννούν, αλλά δεν βρίσκουμε λύση. Το νέο του βιβλίο «Ζήσε», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με συγκίνηση πραγματοιήθηκε η μεγαλοπρεπή εναρκτήρια λειτουργία του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν». Εκεί που είχε καταστραφεί η εμβληματική εκκλησία της ομογένειας κατά τη φονική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Ο καινούργιος ναός είναι σε σχέδια του Σαντιάγκο Καλατράβα και έχει αναφορές στην ελληνική αρχαιότητα αλλά απευθύνεται στην πανανθρώπινη κοινότητα. Γράφει από τη Νέα Υόρκη, ο Φώτιος Καλιαμπάκος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πριν από 16 χρόνια ένα διερχόμενο αυτοκίνητο τον παρέσυρε με αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αμαξίδιο. Κι όμως, ο συγγραφέας και ακτιβιστής Δημήτρης Αντωνίου είναι ένας φάρος αισιοδοξίας. Μιλάει στο Andro για το νόημα της ζωής και οι απαντήσεις του πραγματικά σε βάζουν σε θετικές σκέψεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λίγο πριν εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής για να παρουσιάσει ένα happening εμπνευσμένο από το soundtrack της ταινίας του «Τέσσερα μαύρα κουστούμια», ο Ρένος Χαραλαμπίδης σκιαγραφεί στο Andro το δικό του νόημα για τη ζωή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιητής, εκδότης, δημιουργός φεστιβάλ και βραβείων. Πάνω από όλα, ο Ντίνος Σιώτης είναι ένας αιώνιος έφηβος που χαίρεται βαθιά όσα του προσφέρει η ζωή. Απαντά στο ερωτηματολόγιο του Andro για το Νόημα της Ζωής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πώς ενώνεται ο διονυσιακός Ζορμπάς με την πνευματικότητα του Βούδα; Πώς μπορούμε να καθαρίσουμε το μυαλό μας από τα άγχη που μας φόρτωσε η καραντίνα; Η Αλεξάνδρα Μερκούρη μιλάει στο Andro για το νέο της project «Zorba Buddha»: με έδρα την Ελλάδα θέλει να διδάξει σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο πώς η γιόγκα σε συνδυασμό με το χορό και τη χαρά της ζωής μπορούν να μας συνδέσουν ξανά με το είναι μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O κορωνοϊός δεν έχει το θεό του. Το Μεγάλο Φεστιβάλ Προσευχής των θιβετιανών μοναχών και των προσκυνητών του Βούδα που διεξάγεται από το 1409, φέτος θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες της πανδημίας και να «κλείσει» την πόρτα στους πολυπληθείς πιστούς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λίγο χιόνι φτάνει να μας γεμίσει με ένα ευχάριστο ξάφνιασμα. Ας ξεχάσουμε για λίγο την πανδημία, το άγχος της επόμενης ημέρας κι ας δούμε το πραγματικό μέτρο της ζωής: αυτά τα λίγα που έχουμε φτάνουν και περισσεύουν για να ορίσουν μέσα μας την έννοια της χαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top