Πιο δημοφιλή

Η πολυβραβευμένη ελληνοϊσραηλινή φωτογράφος αρχιτεκτονικής και τοπίου παρουσιάζει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο την περιοδική έκθεσή της με τίτλο «Limina». Οι άδειες πόλεις λόγω του ιού, η κλιματική αλλαγή και η σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

H έκθεση Art On Boards στη γκαλερί Ζουμπουλάκη προωθεί με διαφορετικό τρόπο την κουλτούρα του skate, αλλά και της διαφορετικότητας. Νέοι καλλιτέχνες μετατρέπουν τις σανίδες σε καμβά και περνούν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα. Ο Γιάννης Σκορδάς επισκέφθηκε την έκθεση, μίλησε με δημιουργούς και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι σύγχρονη, αισθητικά άρτια και απόλυτα ενταγμένη στο ελληνικό μέτρο του κάλλους. Επιτέλους, η Αθήνα απέκτησε την Πινακοθήκη που της αξίζει. Την επισκεφθήκαμε και γράφουμε τις εντυπώσεις μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ηδονιστής, ειδωλολάτρης των πιο σέξι γυναικών, ένας Γάλλος μερακλής. Ο Αλέξ Βαρέν υπήρξε ένας από τους εμβληματικούς εκπροσώπους του κατά Ρολάν Μπαρτ «καβλωμένου σχεδίου». Υμνεί ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πάει ο καιρός της θύελλας και του εγκλεισμού. Η έκθεση «Η Φωτιά του Σαν Έλμο» που πραγματοποιείται στη γκαλερί «Ροντέο» στη σοφιστικέ οδό Πολυδεύκους στον Πειραιά μας προτρέπει να δούμε ξανά τους ανοιχτούς ορίζοντες των ταξιδιών που θα κάνουμε στο μέλλον.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έπειτα από αρκετούς μήνες με κλειστές πόρτες λόγω της πανδημίας, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης επαναλειτουργεί από αύριο (14/5) για το κοινό και μάλιστα με μια έκθεση υψηλής αισθητικής που αποτελείται από τα κεραμικά γλυπτά του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, Sterling Ruby.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mε την ελπίδα πως τα μουσεία θα ανοίξουν άμεσα, το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει τις διαδικτυακές περιηγήσεις στις συλλογές του. Αυτή τη φορά, στο πλαίσιο της σειράς Close Ups Season #2, ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου, επιμελητής της Πινακοθήκης Γκίκα επιλέγει να μας μιλήσει για το έργο του Φώτη Κόντογλου «Αίας και Οδυσσέας» που φιλοτεχνήθηκε το 1935 και ενσωματώνει τις βασικές αρχές της Ελληνικής τέχνης του Μεσοπολέμου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σπουδαίος έλληνας ζωγράφος γράφει στη δυσεύρετη πλέον τριλογία του με τίτλο «Αλέκος Φασιανός» για την έννοια της σημερινής ελληνικότητας, τα ρούχα που φοράμε, τον λανθασμένο τρόπο που έχουν χτιστεί οι πολυκατοικίες στην Αθήνα και δοξάζει το ελληνικό αεράκι κόντρα στο αιρκοντίσιον.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο φιλοσοφημένος εικαστικός μιλάει στο Andro για τα «κλειδιά» της δημιουργίας του, τα πνευματικά ταξίδια του στην Ινδία, τις ενοράσεις του, την επίδραση των social media, αλλά την επιλογή μεταξύ «παραδείσου» και «κόλασης». Συνέντευξη στον Γιάννη Σκορδά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο εικαστικός Ηλίας Παπαηλιάκης σε συνεργασία με το Ιδρυμα Ωνάση και τον Δήμο Αθηναίων δημιούργησε ένα γιγαντιαίο έργο στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο και γίνεται, πλέον, το σύμβολο μιας εποχής όπου η εγγύτητα και το φιλί είναι για πολλούς απαγορευμένοι καρποί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιος ήταν ο ζωγράφος Balthus που έφυγε από τη ζωή στις 18 Φεβρουαρίου του 2001; Κάποιος κομψευάμενος με κιμονό, ένας εκκεντρικός και ασεβής που ζωγράφιζε «λολίτες»; Ή ένας μονήρης, απαιτητικός αριστοκράτης; Ένας ερωτόληπτος ή ένας ασκητής; Μάλλον ένα κάστρο φτιαγμένο από μετάξι και σιωπή, απ’ όπου πότε-πότε στέλνονταν κάποια μηνύματα στον κόσμο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τον Σεπτέμβριο: Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών συνδιοργανώνουν τη μεγάλη επετειακή έκθεση «ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ: Λάμψη · Καταστροφή · Ξεριζωμός · Δημιουργία». Όλη η πορεία από το όνειρο στην καταστροφή μέσα από σπάνιο υλικό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top