Πιο δημοφιλή

Ο διάσημος αμερικανός φωτογράφος και λάτρης της Ελλάδας επισκέφθηκε το νησί τη δεκαετία του '50, τότε που άρχισε να γίνεται στέκι καλλιτεχνών και μποέμ. Οι φωτογραφίες του εκτίθενται από τις 19/5 στην ιστορική Οικία Κουντουριώτη στην Ύδρα. Αποτυπώνουν μια ανόθευτη εικόνα του παρελθόντος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λιτά, χρηστικά και ενταγμένα στη σπουδαία λαϊκή παράδοση της χώρας, τα κεραμικά 19 κεραμιστών και εργαστηρίων της Σίφνου φιλοξενούνται σε μια έκθεση που διοργανώνει το MON COIN Studio στο Μοναστηράκι ενώνοντας την παράδοση με το σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σπουδαίος εικαστικός και οι εκδόσεις Μέλισσα δημιούργησαν ένα συλλεκτικό βιβλίο 200 αντιτύπων στο οποίο ο φιλότεχνος μπορεί να δει όλη πορεία του Κώστα Τσόκλη από το 1953 έως σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αφορμή ένα δοκίμιο της Donna Haraway, η έκθεση Paradoxical e-Traditions που φιλοξενείται ως αύριο (25/5) στο P.E.T. Projects στην Κυψέλη πραγματεύεται τον ρόλο της γυναίκας σε διαφορετικές κοινωνίες, την έννοια του φύλου, την ταυτότητα και την τεχνολογία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διεθνής έλληνας καλλιτέχνης Κώστας Πηγαδάς που ζει μόνιμα στην Αμερική, παρουσιάζει την πρώτη του solo έκθεση στη Θεσσαλονίκη (10/6). Τα έργα του δημιουργούν γέφυρες μεταξύ επιστήμης και τέχνης, ιδιαιτέρως της επιστήμης που αφορά τον ανθρώπινο οργανισμό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το πολυδιάστατο έργο του Δημήτρη Τσουμπλέκα που αναπτύσσεται στο Κτήμα και εργαστήριο Νίκου Κεσσανλή και Χρύσας Ρωμανού είναι μια συνομιλία με τη μνήμη, τη φθορά, την παιδική ηλικία, αλλά και τη φαντασίωση της περιπέτειας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Σάββας Βερδής ζει διπλή ζωή. Το πρωί διδάσκει στο γνωστό πανεπιστήμιο London School of Economics και το απόγευμα ασχολείται με την πολιτική... τέχνη. Τα έργα του εμπνέονται από τη σκληρή πραγματικότητα και δεν διστάζει να εναντιωθεί στις πολιτικές του Μπόρις Τζόνσον. Μιλάει με τον Γιάννη Σκορδά και εξηγεί τι είναι αυτό που τον κινητοποιεί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Aπό σήμερα (15/3) έως τις 29/8 θα εκτίθεται νέα και παλαιά έργα του εμβληματικού βρετανού ζωγράφου στο Μουσείο Fitzwilliam και στην Πινακοθήκη Heong, στο Downing College. Ξεχωρίζει μια καινούργια προσωπογραφία του που ζωγράφισε τον περασμένο Νοέμβριο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπήρξε λάτρης του γυναικείου γυμνού, της φύσης, αλλά και της ταξιδιωτικής φωτογραφίας. Ο ελληνοελβετός φωτογράφος πέθανε σαν σήμερα (11/3/2021). Αυτές τις μέρες στην Γκαλερί «Ταξιδεύουσα» στο Αγρίνιο εκτίθενται αρκετά από τα εμβληματικά του έργα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Επί 60 ημέρες παρέμεινε στο Βιετνάμ και αποτύπωσε φωτογραφικά την παρθένα και αυθεντική ομορφιά της φύσης που διαθέτει ακόμη η χώρα. Το έργο του κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Rizzoli, ενώ η πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αθήνα τον τίμησε για την προσφορά του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μια πολυμεσική έκθεση που αναδεικνύει πειραματικές προσεγγίσεις και μελέτες. Πρόκειται για έργα που είναι φτιαγμένα από έλληνες εικαστικούς και αποτελούν ευκαιρίες για νέους συλλέκτες. Γράφει ο Γιάννης Σκορδάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι συμβολίζουν τα τριαντάφυλλα; Τι ρόλο παίζει η έμπνευση στη δημιουργία της; Η ζωγράφος Ιόλη Ξιφαρά φωτογραφίζεται και μιλάει στο Andro με αφορμή την έκθεσή της Red or Dead που ολοκληρώνεται αύριο (5/2) στον χώρο 212arts στον Πειραιά. Τι λέει για τη μαθητεία της με τον Αλέκο Φασιανό, την περίοδο της πανδημίας, αλλά και το επίπεδο των τεχνών στη χώρα μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top