Πιο δημοφιλή

O γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής δηλώνει αυτοδίδακτος φωτογράφος με καλοπροαίρετη ματιά. Διέμεινε έξι μήνες στη Βενετία και αποτύπωσε στον φακό του με ζεστασιά και ειλικρίνεια την κρυμμένη ομορφιά της πόλης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός ποιητής και συγγραφέας γράφει στο Andro πώς το 2019 παρακινήθηκε, από μια εσωτερική ανάγκη, να αρχίσει τη ζωγραφική. Μέσα σε τρία χρόνια δημιούργησε 450 πίνακες και τώρα εκθέτει κάποιους από αυτούς στην πρώτη του ατομική έκθεση στην Γκαλερί Περιτεχνών Καρτέρης στο Κολωνάκι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εκκεντρικός, πρωτοπόρος και συνάμα ευαίσθητος. Ο Laurence Sackman υπήρξε ένας φωτογράφος αναφοράς τη δεκαετία του '80. Λάτρεψε το γυναικείο σώμα, το αποτύπωσε ποιητικά και ηδονικά στην κάμερά του και οι γυναίκες του δόθηκαν ολόψυχα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τέχνη χαρούμενη, πολύχρωμη και παιγνιώδης. Το Μουσείο Γουλανδρή μας συστήνει το επαναστατικό κίνημα του Νέου Ρεαλισμού που άνθισε στη δεκαετία του ‘60. Γράφει ο Γιάννης Σκορδάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι Ιρανή, αλλά ζει μόνιμα στη Ρώμη. Στους πίνακές της αποτυπώνει τη γυναικεία ερωτική ελευθερία που το θεοκρατικό κράτος της χώρας της την καταδικάζει ακόμη και με θάνατο. Με την ευκαιρία της έκθεσης που παρουσιάζει στην Gallery Crux, η o.Lala μίλησε στον Γιάννη Σκορδά για το πώς είναι να ζει μια γυναίκα υπό καθεστώς σκλαβιάς στη χώρα της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν κατανόησε σε βάθος τη μαγική ουσία του μαύρου χρώματος όσο ο γάλλος ζωγράφος που πέθανε χθες (26/10) σε ηλικία 102 ετών. Υπήρξε ένας κομψός πρωτοπόρος της σύγχρονης τέχνης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το παρεκκλήσι που βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου Kalesma Mykonos εικονογραφήθηκε με μία βυζαντινή-tribal εκδοχή με κυρίαρχο το αυστηρό μαύρο χρώμα και αναφορά στα Πάθη της Μεγάλης Εβδομάδας. Το αποτέλεσμα είναι αισθητικά καινοτόμο και καλλιτεχνικά προσεγμένο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σπάνια αντικείμενα καθημερινής χρήσης, πίνακες, πανοπλίες και γλυπτά. Άνοιξε για το κοινό τη Δευτέρα η μεγάλη έκθεση του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης: «Οι Tudors. Τέχνη και Μεγαλοπρέπεια στην Αγγλία της Αναγέννησης». Γράφει από την άλλη του Ατλαντικού ο Φώτιος Καλιαμπάκος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καθημερινές γυναίκες που γεύονται με νωχέλεια τη γύμνια τους δίχως ενοχές και προκαταλήψεις. Τα γυμνά του γνωστού φωτογράφου Saul Leiter συγκεντρώθηκαν στο λεύκωμα «Ιn my room» που επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Steidl.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένα πολύχρωμο ταξίδι του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαδόπουλου με τον γιο του Άρη, οδήγησε σε μια πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής. Μην τη χάσετε, όσοι βρεθείτε στην Αντίπαρο στο τέλος του Αυγούστου!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην ισόγεια αίθουσα του ιστορικού Ξενία της Επιδαύρου, λίγα μέτρα πριν την είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου, σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες συνομιλούν με το σπάνιο χαρακτικό του Salvador Dali “Athena”. Η έκθεση θα είναι εκτάκτως ανοικτή για τους επισκέπτες που θα βρεθοὐν στο Αρχαίο Θέατρο για την παράσταση της Αντιγόνης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσί Cezaris Graužinis, στις 5 & 6 Αυγούστου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από την Κρήτη έως τους Παξούς και από τον Πόρο έως τη Σπιναλόγκα. Δέκα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που κάνουν τα νησιά του καλοκαιριού αιτία… ταξιδιού. Γράφει η Ήρα Σινιγάλια.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top