Πιο δημοφιλή

Προσαρμοσμένο σε συνθήκες κορωνοϊού και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, ξεκίνησε το 13ο κατά σειρά Φεστιβάλ Animasyros. Ένα πανόραμα διεθνούς δημιουργικότητας. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος το παρακολουθεί από κοντά και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο αινιγματικός ζωγράφος που θαυμάστηκε για τους πολύμορφους πίνακές του, γεννήθηκε σαν σήμερα 25 Σεπτεμβρίου 1903). Τι κρύβεται πίσω από τους χρωματιστούς καμβάδες του και γιατί ενδιαφερόταν για τις ζωγραφιές των παιδιών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο νομπελίστας συγγραφέας κι ένας από τους αγαπημένους των ελλήνων αναγνωστών αποτύπωσε τις νυχτερινές περιπλανήσεις του στην αγαπημένη του Κωνσταντινούπολη σε ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό λεύκωμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Carwan Gallery: Στον πλατύ και κινηματογραφικό δρόμο της Πολυδεύκους στον Πειραιά, πέρα από μηχανουργεία, φανοποιεία και εγκαταλελειμμένες αποθήκες, μια ακόμα (η τρίτη στη σειρά) γκαλερί, με ρίζες από τη Βηρυτό, έκανε την εμφάνιση της. Ο Γιάννης Σκορδάς την επισκέφθηκε και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι περιγράφει η αδικοχαμένη συγγραφέας Νίκη Μαραγκού τη συνάντησή της με τον φίλο της Αλέξη Ακριθάκη («έφυγε» σαν σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου 1994) στο στούντιο που δούλευε τα τσίκι τσίκι του στο Βερολίνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αυτόν τον ζωντανό τρόπο αφηγείται ο σπουδαίος ζωγράφος και ακαδημαϊκός (πέθανε σαν σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου 1994) τις παιδικές του μνήμες στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Το χαλί όπου παίζαμε ήτανε κόκκινο».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Διακριτικός, αλλά απόλυτα επιδραστικός, ο Moebius (αλλιώς Gir ή Jean Giraud) υπήρξε μια σημαντική μορφή στο χώρο των κόμιξ και επηρέασε πλείστους όσους καλλιτέχνες. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με κεντρικό θέμα τη συμβίωση, εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί Κ-Group στη Λέσβο η έκθεση «Sleeping with a tiger». Ο εικαστικός επιμελητής, Νικόλας Βαμβουκλής μίλησε στο Andro για την τέχνη στην μετά COVID-19 εποχή, αλλά και για την ουσία της τέχνης σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κύπριος καλλιτέχνης που ζει μόνιμα στο εξωτερικό μίλησε στο Andro για το έργο του που είναι πιο σημερινό από ποτέ λόγω της COVID-19. Η απώλεια της σωματικής επαφής, η επιβολή των likes στα social media και τι σημαίνει να είσαι πολίτης του κόσμου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, συγγραφείς: άντρες επιφανείς, λαμπεροί και καλοντυμένοι. Η Γκαλερί Staley-Wise στη Ν. Υόρκη μας προσφέρει μια διαδικτυακή περιήγηση στην έκθεση «Men of Style». H επιτομή του εκλεκτικισμού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένα ανδροϊδές με καρδιά αγκινάρας, ευμεγέθη μπράτσα και μόριο που θα έκανε κάθε πορνοστάρ να χλωμιάσει. Ένα κτήνος που είναι σέξι, συναισθηματικό και σαγηνευτικό. Μια σανίδα σωτηρίας σε έναν σάπιο κόσμο. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι χρήστες των social media, με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, έκαναν χθες αναρτήσεις με μαύρο φόντο. Δίχως οι περισσότεροι να το ξέρουν συνομίλησαν με το εμβληματικό έργο του ρώσου πρωτοπόρου ζωγράφου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top