Πιο δημοφιλή

Με αφορμή την πρώτη έκθεση με το έργο του θρυλικού φωτογράφου της «υψηλής» κοινωνίας και ζωής στην Ελλάδα, ζήσαμε ένα μοναδικό γουικέντ σπαρταριστής τέχνης, κρητικής φιλοξενίας και διαχρονικού στιλ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γερμανικός εκδοτικός οίκος, γνωστός για τα κομψά λευκώματά του, κατάφερε να μετατρέψει τον ερωτισμό (ακόμη και τον ακραίο) σε ύψιστη τέχνη. Τα λευκώματα ερωτικού περιεχομένου που έχει εκδώσει είναι ο συνδυασμός της λιβιδικής σαγήνης με καλλιτεχνική αξία. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καρδιές, ανθρώπινα κρανία, λέξεις που μιλούν για το σεξ και τον θάνατο. Σαν τα σχέδια που φτιάχναμε στο θρανίο εν ώρα μαθήματος. Η έκθεση του Νίκου Λαγού «Skulls & Hearts» στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη (έως τις 31 Δεκεμβρίου) είναι μια βανδαλιστική και περιπαιχτική αναζήτηση της νεότητας. Γράφει ο Γιάννης Σκορδάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mε ένα χρόνο καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, το Ιδρυμα Helmut Newton γιορτάζει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του εμβληματικού φωτογράφου με μια καθηλωτική έκθεση στο Βερολίνο που περιλαμβάνει γνωστές φωτογραφίες του, αλλά και αρκετές που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο νομπελίστας τροβαδούρος εκθέτει έως τις 17 Απριλίου στο Μουσείο Τέχνης Patricia & Phillip Frost. στο Μαϊάμι, 40 νέους πίνακες και αρκετούς παλαιότερους. Πρόκειται για μια παράλληλη καλλιτεχνική του ενασχόληση που εμπνέεται από τη μουσική και τον κινηματογράφο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ιράν, Ινδία, Νέα Υόρκη, Αθήνα. Ο ζωγράφος Αλέξανδρος Γεωργίου μεταφέρει τις αισθήσεις των ταξιδιών του σε ζωγραφικούς πίνακες που μοιάζουν με παραμύθια. Από τις 24 Νοεμβρίου εκθέτει τη νέα του δουλειά «Πρίγκιπας με μπλε κορώνα συναντά την οικογένεια στο σώμα του» στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για πρώτη φορά, το σοφιστικέ ξενοδοχείο Shila Athens ανοίγει τις πόρτες του στο ευρύ κοινό. Προσκαλώντας μας -μόνο για δύο μέρες- σε ένα ταξίδι αισθήσεων, με πρωταγωνιστές τα πιο ενδιαφέροντα, «εναλλακτικά» κεραμικά από έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η ομορφιά είναι η μορφή του κόσμου και στις μέρες μας λαμβάνει διαφορετικές σημασιολογικές ερμηνείες. Με αφορμή την εξαιρετική έκθεση «Κάλλος. Η Υπέρτατη Ομορφιά» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης στοχάζεται για το τι εννοούμε «Ωραίο» στις μέρες μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σοκαριστικά αυθεντικός. Ένας χαρτοπαίκτης του καμβά, ένας εκπαιδευτής της ανθρώπινης ωμότητας. Ελάχιστοι έχουν ζωγραφίσει τον ανθρώπινο πόνο όπως ο Φράνσις Μπέικον. Του άρεσαν οι άντρες, το αλκοόλ, ο τζόγος, το χαβιάρι, η σαμπάνια και το άγριο σεξ. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

80 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, από σήμερα (24/9) έως τις 28/11, θα πλημμυρίσουν την πρωτεύουσα με 450 και πλέον έργα αιχμής που συνομιλούν με όλα τα σημαντικά προβλήματα των καιρών μας. Μια μεγάλη ευκαιρία για έναν ανοιχτό διάλογο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Aπό τα χέρια του βγήκαν ονειρεμένα πλάσματα. Γυναίκες σκανδαλιάρες, προκλητικές, γεμάτες πάθος. Ο γάλλος καλλιτέχνης δεν ζωγράφισε απλώς pin-ups, ούτε έκανε πορνογραφία που απεχθανόταν, σμίλευσε πάνω στο γυναικείο κορμί. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η πολυβραβευμένη ελληνοϊσραηλινή φωτογράφος αρχιτεκτονικής και τοπίου παρουσιάζει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο την περιοδική έκθεσή της με τίτλο «Limina». Οι άδειες πόλεις λόγω του ιού, η κλιματική αλλαγή και η σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top