Πιο δημοφιλή

Ένα πολύχρωμο ταξίδι του δημοσιογράφου Δημήτρη Παπαδόπουλου με τον γιο του Άρη, οδήγησε σε μια πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής. Μην τη χάσετε, όσοι βρεθείτε στην Αντίπαρο στο τέλος του Αυγούστου!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην ισόγεια αίθουσα του ιστορικού Ξενία της Επιδαύρου, λίγα μέτρα πριν την είσοδο του Αρχαίου Θεάτρου, σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες συνομιλούν με το σπάνιο χαρακτικό του Salvador Dali “Athena”. Η έκθεση θα είναι εκτάκτως ανοικτή για τους επισκέπτες που θα βρεθοὐν στο Αρχαίο Θέατρο για την παράσταση της Αντιγόνης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσί Cezaris Graužinis, στις 5 & 6 Αυγούστου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από την Κρήτη έως τους Παξούς και από τον Πόρο έως τη Σπιναλόγκα. Δέκα καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που κάνουν τα νησιά του καλοκαιριού αιτία… ταξιδιού. Γράφει η Ήρα Σινιγάλια.  

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σπουδαίος ζωγράφος πέθανε σήμερα (6/7) σε ηλικία 77 ετών. Η σχέση του με τον χρόνο και τον τόπο, η εισαγωγή των Παλίμψηστων στους πίνακές του. Πώς τον βοήθησε ο Αλέξανδρος Ιόλας και ποια σημασία έδινε στην τέχνη της Αρχαίας Ελλάδας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους αστέρων του Χόλιγουντ, της ροκ μουσικής και των διάσημων αυτού του κόσμου. Η χάρη του έφτασε ως και τον 007. Κάτοικος Σκοπέλου από το 2019. Ο John Stoddart εκθέτει τα πορτραίτα που αποτύπωσε με τον φακό του στην γκαλερί i-D ProjectArt, στο Κολωνάκι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διάσημος αμερικανός φωτογράφος και λάτρης της Ελλάδας επισκέφθηκε το νησί τη δεκαετία του '50, τότε που άρχισε να γίνεται στέκι καλλιτεχνών και μποέμ. Οι φωτογραφίες του εκτίθενται από τις 19/5 στην ιστορική Οικία Κουντουριώτη στην Ύδρα. Αποτυπώνουν μια ανόθευτη εικόνα του παρελθόντος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λιτά, χρηστικά και ενταγμένα στη σπουδαία λαϊκή παράδοση της χώρας, τα κεραμικά 19 κεραμιστών και εργαστηρίων της Σίφνου φιλοξενούνται σε μια έκθεση που διοργανώνει το MON COIN Studio στο Μοναστηράκι ενώνοντας την παράδοση με το σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σπουδαίος εικαστικός και οι εκδόσεις Μέλισσα δημιούργησαν ένα συλλεκτικό βιβλίο 200 αντιτύπων στο οποίο ο φιλότεχνος μπορεί να δει όλη πορεία του Κώστα Τσόκλη από το 1953 έως σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αφορμή ένα δοκίμιο της Donna Haraway, η έκθεση Paradoxical e-Traditions που φιλοξενείται ως αύριο (25/5) στο P.E.T. Projects στην Κυψέλη πραγματεύεται τον ρόλο της γυναίκας σε διαφορετικές κοινωνίες, την έννοια του φύλου, την ταυτότητα και την τεχνολογία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διεθνής έλληνας καλλιτέχνης Κώστας Πηγαδάς που ζει μόνιμα στην Αμερική, παρουσιάζει την πρώτη του solo έκθεση στη Θεσσαλονίκη (10/6). Τα έργα του δημιουργούν γέφυρες μεταξύ επιστήμης και τέχνης, ιδιαιτέρως της επιστήμης που αφορά τον ανθρώπινο οργανισμό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το πολυδιάστατο έργο του Δημήτρη Τσουμπλέκα που αναπτύσσεται στο Κτήμα και εργαστήριο Νίκου Κεσσανλή και Χρύσας Ρωμανού είναι μια συνομιλία με τη μνήμη, τη φθορά, την παιδική ηλικία, αλλά και τη φαντασίωση της περιπέτειας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Σάββας Βερδής ζει διπλή ζωή. Το πρωί διδάσκει στο γνωστό πανεπιστήμιο London School of Economics και το απόγευμα ασχολείται με την πολιτική... τέχνη. Τα έργα του εμπνέονται από τη σκληρή πραγματικότητα και δεν διστάζει να εναντιωθεί στις πολιτικές του Μπόρις Τζόνσον. Μιλάει με τον Γιάννη Σκορδά και εξηγεί τι είναι αυτό που τον κινητοποιεί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top