Πιο δημοφιλή

Ελάχιστοι φωτογράφοι έχουν επηρεάσει τόσο πολύ την τέχνη, το design, αλλά και το χώρο της μόδας όσο ο Βρετανός Sam Haskins. Oι γυναίκες που φωτογράφισε γυμνές θαυμάστηκαν για την αβίαστη ειλικρίνεια και τη φυσική ομορφιά τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μια ακόμη Art Athina, το μεγαλύτερο ετήσιο εικαστικό γεγονός της πόλης, στέφθηκε με επιτυχία. Ο Γιάννης Σκορδάς την επισκέφθηκε και γράφει για τον παλμό του κόσμου και τα έργα που του έκαναν περισσότερο εντύπωση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eνας από τους εμβληματικότερους φωτογράφους των ΗΠΑ που έχει επηρεάσει γενιές ομοτέχνων του. Τα γυμνά του φέρνουν στο νου τους σπουδαίους μετρ της ιμπρεσιονιστικής ζωγραφικής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεμένες με σχοινιά, ντυμένες ως ταυρομάχοι ή μέσα σε κλωβούς, τα μοντέλα του γάλλου φωτογράφου επαναπροσδιορίζουν τη σχέση τους με το γυμνό τους σώμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα χέρια του έχουν πλάσει τις πιο ποθητές γυναίκες του πλανήτη. Μπορεί ο Μanara να θεωρείται ένας αξεπέραστος μετρ των ερωτικών κόμικς, ωστόσο το καλλιτεχνικό του εύρος είναι μεγαλύτερο. Γεννήθηκε σαν σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου 1945.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eνα παγοποιείο του 1930 ανανεώθηκε αρχιτεκτονικά με μεράκι και έμπνευση για να μετατραπεί σε σύγχρονη αίθουσα τέχνης στην Άνδρο. Ένας πολυχώρος όπου το παρελθόν συνδιαλέγεται με το παρόν. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι φωτογραφίες του Philippe Garner βγάζουν μια γλυκιά νοσταλγία για την αθώα δεκαετία του '70 στη Γαλλική Ριβιέρα. Τότε που άξιζε να είσαι μποέμ, να ζεις με πάθος και ανεμελιά. Οι φωτογραφίες του (τραβηγμένες με φιλμ Kodak) θα εκτεθούν στην γκαλερί Hamiltons στο Mayfair.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ελβετός φωτογράφος, γνωστός για τη λατρεία που έχει στην ασπρόμαυρη φωτογραφία, καταφέρνει να προσδίδει στο γυναικείο σώμα μια θεατρική «θερμοκρασία» που θέλγει και μυθοποιεί το κάλλος του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο πατέρας (Γιώργος) υπήρξε πρωτοπόρος του κονστρουκτιβισμού και βιρτουόζος της κλασικής γλυπτικής. Ο γιος (Ιάσωνας), πιο γνωστός ως Cacao Rocks, ενσαρκώνει τον ζωηρό παλμό της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Τώρα ενώνουν τις δυνάμεις του σε μια έκθεση που δημιουργεί έναν διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Γράφει ο Γιάννης Σκορδάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τον Άνδρο έως τη Λέσβο κι από τη Νάξο έως τη Χάλκη. Συνδυάστε τις διακοπές σας με την τέχνη. Ισως έτσι ανακαλύψετε την κρυφή μαγεία που μπορεί να υπάρχει σε κάποιο νησί. Η Ηρα Σινιγάλια μας προτείνει τα καλύτερα καλλιτεχνικά δρώμενα μέσα στον Αύγουστο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καμπύλες που πάλλονται, δέρμα που ριγεί. Ο γάλλος φωτογράφος οπτικοποιεί την κρυφή ομορφιά των ανθρώπινων σωμάτων. Στον φακό του έχουν ποζάρει η Μόνικα Μπελούτσι, η Λετίσια Κάστα και η Μίλα Γιόβοβιτς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπήρξε ο κατεξοχήν φωτογράφος του Παρισιού (ένας δρόμος στο 20ο διαμέρισμα φέρει το όνομά του). Πολυβραβευμένος και με μυθική πορεία στο χώρο της φωτογραφίας. Τα γυμνά του θαυμάζονται για την αφτιασίδωτη ωραιότητά τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top