Πιο δημοφιλή

Η ομορφιά είναι η μορφή του κόσμου και στις μέρες μας λαμβάνει διαφορετικές σημασιολογικές ερμηνείες. Με αφορμή την εξαιρετική έκθεση «Κάλλος. Η Υπέρτατη Ομορφιά» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης στοχάζεται για το τι εννοούμε «Ωραίο» στις μέρες μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σοκαριστικά αυθεντικός. Ένας χαρτοπαίκτης του καμβά, ένας εκπαιδευτής της ανθρώπινης ωμότητας. Ελάχιστοι έχουν ζωγραφίσει τον ανθρώπινο πόνο όπως ο Φράνσις Μπέικον. Του άρεσαν οι άντρες, το αλκοόλ, ο τζόγος, το χαβιάρι, η σαμπάνια και το άγριο σεξ. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

80 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, από σήμερα (24/9) έως τις 28/11, θα πλημμυρίσουν την πρωτεύουσα με 450 και πλέον έργα αιχμής που συνομιλούν με όλα τα σημαντικά προβλήματα των καιρών μας. Μια μεγάλη ευκαιρία για έναν ανοιχτό διάλογο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Aπό τα χέρια του βγήκαν ονειρεμένα πλάσματα. Γυναίκες σκανδαλιάρες, προκλητικές, γεμάτες πάθος. Ο γάλλος καλλιτέχνης δεν ζωγράφισε απλώς pin-ups, ούτε έκανε πορνογραφία που απεχθανόταν, σμίλευσε πάνω στο γυναικείο κορμί. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η πολυβραβευμένη ελληνοϊσραηλινή φωτογράφος αρχιτεκτονικής και τοπίου παρουσιάζει στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο την περιοδική έκθεσή της με τίτλο «Limina». Οι άδειες πόλεις λόγω του ιού, η κλιματική αλλαγή και η σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

H έκθεση Art On Boards στη γκαλερί Ζουμπουλάκη προωθεί με διαφορετικό τρόπο την κουλτούρα του skate, αλλά και της διαφορετικότητας. Νέοι καλλιτέχνες μετατρέπουν τις σανίδες σε καμβά και περνούν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα. Ο Γιάννης Σκορδάς επισκέφθηκε την έκθεση, μίλησε με δημιουργούς και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι σύγχρονη, αισθητικά άρτια και απόλυτα ενταγμένη στο ελληνικό μέτρο του κάλλους. Επιτέλους, η Αθήνα απέκτησε την Πινακοθήκη που της αξίζει. Την επισκεφθήκαμε και γράφουμε τις εντυπώσεις μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ηδονιστής, ειδωλολάτρης των πιο σέξι γυναικών, ένας Γάλλος μερακλής. Ο Αλέξ Βαρέν υπήρξε ένας από τους εμβληματικούς εκπροσώπους του κατά Ρολάν Μπαρτ «καβλωμένου σχεδίου». Υμνεί ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πάει ο καιρός της θύελλας και του εγκλεισμού. Η έκθεση «Η Φωτιά του Σαν Έλμο» που πραγματοποιείται στη γκαλερί «Ροντέο» στη σοφιστικέ οδό Πολυδεύκους στον Πειραιά μας προτρέπει να δούμε ξανά τους ανοιχτούς ορίζοντες των ταξιδιών που θα κάνουμε στο μέλλον.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έπειτα από αρκετούς μήνες με κλειστές πόρτες λόγω της πανδημίας, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης επαναλειτουργεί από αύριο (14/5) για το κοινό και μάλιστα με μια έκθεση υψηλής αισθητικής που αποτελείται από τα κεραμικά γλυπτά του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, Sterling Ruby.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mε την ελπίδα πως τα μουσεία θα ανοίξουν άμεσα, το Μουσείο Μπενάκη συνεχίζει τις διαδικτυακές περιηγήσεις στις συλλογές του. Αυτή τη φορά, στο πλαίσιο της σειράς Close Ups Season #2, ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου, επιμελητής της Πινακοθήκης Γκίκα επιλέγει να μας μιλήσει για το έργο του Φώτη Κόντογλου «Αίας και Οδυσσέας» που φιλοτεχνήθηκε το 1935 και ενσωματώνει τις βασικές αρχές της Ελληνικής τέχνης του Μεσοπολέμου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σπουδαίος έλληνας ζωγράφος γράφει στη δυσεύρετη πλέον τριλογία του με τίτλο «Αλέκος Φασιανός» για την έννοια της σημερινής ελληνικότητας, τα ρούχα που φοράμε, τον λανθασμένο τρόπο που έχουν χτιστεί οι πολυκατοικίες στην Αθήνα και δοξάζει το ελληνικό αεράκι κόντρα στο αιρκοντίσιον.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top