Πιο δημοφιλή

Συνέβη πριν χρόνια στο 8ο Drive Trophy του 2005 όπου τίποτα δεν πήγε καλά. Είκοσι τετρακίνητα αυτοκίνητα και τα πληρώματά τους χρειάστηκε να διανύσουν τετρακόσια ζόρικα χιλιόμετρα σε 23 ώρες. Ο καιρός να είναι εχθρικός, τα βουνά να αντιστέκονται, οι δρόμοι να μοιάζουν με παγίδες και τα αυτοκίνητα να αγκομαχούν. Η αφήγηση του Βασίλη Χαρίτου που έζησε την περιπέτεια στο πετσί του διαβάζεται σαν περιπετειώδες διήγημα, αλλά και σαν on the road θρίλερ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κανείς δεν ξέρει αν και πόσο επιτρέπονται τα μηχανάκια στις Σπέτσες εν έτει 2022. Ωστόσο, πενήντα χρόνια πριν, οι κανόνες ήταν σαφείς, αυστηροί, και οι παραβάσεις τους δημιουργούσαν απίθανα ευτράπελα. Θυμάται ο Αλέξανδρος Κορέσσης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η δημοσιογράφος Ελένη Ψυχούλη γράφει για την παραλία των παιδικών της καλοκαιριών στο χωριό της στο Πήλιο, που εξακολουθεί –κοιτάζοντας πάντα πίσω– να χαίρεται ως σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Aποχαιρετούμε τον άνθρωπο που έδειχνε στους άβγαλτους Έλληνες μιας άλλης εποχής, τι θα πει να... πηδάς κατά βούληση, δίχως να είσαι ομορφάντρας. Υπήρξε παιδί του λαού, αλλά και πρωτοπόρος των ερωτικών ταινιών, στα «αθώα» χρόνια του πορνό. Καλτ με όλη την αγνή σημασία της λέξης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι καιρός να αφήσουμε κατά μέρος τους μύθους των καταραμένων δημιουργών που ζουν πίνοντας ποτάμια αλκοόλ και να δούμε κατάματα την αλήθεια: το θέμα είναι να πίνεις και όχι να σε πίνει. Να χαίρεσαι κι όχι να διαλύεσαι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mπορεί στις μέρες μας οι επιτυχίες του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη να έχουν κάνει το τένις ένα σχεδόν λαϊκό άθλημα, εντούτοις τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι. Ο Αλέξανδρος Κορέσσης μας μεταφέρει νοερά στη δεκαετία του '60, τότε που το να παίζεις τένις σε κατέτασσε αυτομάτως στους πλούσιους ή τους φλώρους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πώς από τη μια στιγμή στην άλλη μπορείς να  βρεθείς με το αυτί πάνω στο καπό μιας Mercury Cougar. Μια κλασική western ιστορία που βίωσε ο Βασίλης Χαρίτος τα μέσα της δεκαετίας του '80 και κατάλαβε γιατί δεν πρέπει να μπλέκεις στο Τέξας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πώς είναι να ζει ένας Έλληνας στην Ιαπωνία; Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γρηγόρης Μηλιαρέσης ζει, πλέον, δέκα χρόνια στη χώρα και ξέρει πολύ καλά τα θετικά και τα αρνητικά της. Η συνέντευξη που παραχώρησε στο Andro έχει έντονο άρωμα Άπω Ανατολής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιος ο λόγος να συνεχίσεις να αγχώνεσαι για τη δουλειά; Ο Μωρίς Σιακκής έπειτα από 36 συνεχόμενα χρόνια εργασίας αποφάσισε να εγκαταλείψει τον επαγγελματικό στίβο και συνειδητά να μπει στην κατηγορία των άεργων. Γράφει στο Andro τα θετικά και τα αρνητικά της εμπειρίας του, ενώ προτείνει και ένα soundtrack 20 τραγουδιών στους σκληρά εργαζόμενους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η καταξιωμένη υψίφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια άκρως μελωδική συνέντευξη στον Δημήτρη Κιουσόπουλο. Η βιρτουόζα της όπερας φωτογραφήθηκε για το Andro, μας μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, την πορεία της στο κλασικό τραγούδι, αλλά και για το #metoo. Στο τέλος, μας έφτιαξε καφέ Nespresso Vertuo και αίφνης η συνομιλία μαζί της απέκτησε και υψηλές γευστικές νότες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τους αρέσει το τελετουργικό, η μυστικότητα αλλά και το κλασικό στυλ. Ποιός είναι αλήθεια ο τρόπος που ντύνονται, και γιατί; Ο Κοσμήτορας της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, Πάνος Ρήγας, μαζί με δύο ακόμα τέκτονες αδελφούς του, ανοίγει αποκλειστικά στο Andro τις πόρτες της Στοάς του Πειραιά και γράφει για το dress code που ακολουθούν άπαντες στις συναντήσεις τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η 25χρονη πρωταθλήτρια του στίβου είναι μια βιρτουόζα του τρεξίματος. Λίγες εβδομάδες μετά τη διπλή νίκη της στα 5 και στα 10 χιλιόμετρα του Μαραθωνίου της Αθήνας, μας υποδέχθηκε σε ένα διάλειμμα των προπονήσεών της, φωτογραφήθηκε για το Andro, ήπιε μαζί μας Nespresso Vertuo και μας μίλησε για τα μεγάλα της όνειρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top