Πιο δημοφιλή

Καταναλώνουμε αλόγιστα, τρώμε ελάχιστα από τα αποθέματά μας και πολλά από αυτά τα πετάμε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος παραλογισμός απ' αυτόν. Ειδικά τώρα που γνωρίζουμε πως έτσι υποθηκεύουμε το μέλλον των επόμενων γενεών. Δυστυχώς, η χώρα μας πρωτοστατεί σ' αυτή τη σπατάλη. Γράφει ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στις μέρες μας η αίσθηση της γεύσης έχει χάσει τον πρωταρχικό της ρόλο, που ήταν συνδεδεμένος με τη θρεπτική διάσταση του φαγητού. Τα πιάτα που δημιουργούν οι διάσημοι σεφ είναι σαν κομψοτεχνήματα, αλλά είναι αυτά που ζητάει ο οργανισμός μας; Μήπως να επιστρέψουμε σε κάτι πιο ανόθευτο και αυθεντικό; Η περιβαλλοντική κρίση θα φέρει έτσι κι αλλιώς πολλές αλλαγές στον τομέα της διατροφής. Γράφει ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα θέλουμε, άραγε, τα θαλάσσια σπορ στη χώρα μας; Υπάρχει λογική στις γενικευμένες απαγορεύσεις; Το Λιμενικό δεν επιτρέπει πλέον στους σέρφερ να μπαίνουν στη θάλασσα όταν φυσάει πάνω από έξι μποφόρ. Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος επιχειρηματολογεί υπέρ του αντιθέτου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το καπάκι στον καφέ, το εμφιαλωμένο νερό, το ντελίβερι. Γιατί διάφορες θεωρούμενες "ευκολίες" είναι στην πραγματικότητα ένα μίζερο λαϊφστάιλ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός πρωτοπορεί για άλλη μια φορά συνδυάζοντας την οικολογική συνείδηση με τη διαφήμιση του μπέρμπον που έχει φτιάξει. Οι ενδιαφερόμενοι θα μένουν σ' αυτήν την πρωτότυπη καλύβα και θα πίνουν στην υγειά του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πριν μια εβδομάδα στην Κυπαρισσία, ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος παραλίγο να χτυπήσει με το αυτοκίνητό του ένα παιδί που πετάχτηκε από το πουθενά. Σήμερα αναρωτιέται: Πώς είναι δυνατόν εν έτει 2018 να ρισκάρουμε ακόμα τη ζωή μας και τις ζωές των παιδιών μας ταξιδεύοντας χωρίς κράνος και χωρίς ζώνη;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αυτές επιστρατεύω καθημερινά -και σας προτρέπω να κάνετε το ίδιο- για να διώχνω τα αρνητικά συναισθήματα και να χαίρομαι περισσότερο τη ζωή στις μέρες της απόλυτης μιζέριας που βιώνουμε όλοι σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά τους Bill Gates,Biz Stone και Evan Williams, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποφάσισε να επενδύσει στην Beyond Meat, την κορυφαία εταιρία στη δημιουργία φυτικών κρεάτων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι κατάλαβα ότι δεν θέλω να περάσω τη ζωή μου κοιτώντας τα τσιμέντα. Αλλά κάθε πρωί να βλέπω τη θάλασσα και να σκέφτομαι ότι κυλάω πάνω της ακόμα και όταν έχει άπνοια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το άγιο δισκοπότηρο της βιομηχανίας τροφίμων είναι ένα μπιφτέκι που θα μοιάζει με κρέας, αλλά δεν θα είναι κρέας. Τα εγγόνια μας θα διαβάζουν στα βιβλία ότι κάποτε ο άνθρωπος σκότωνε και έψηνε ζώα για να τραφεί και θα φρίττουν, υποστηρίζει ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τώρα πια θα μπορείτε να ζωγραφίζετε ή να γράφετε χάρη στη ρύπανση του αυτοκινήτου σας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά το Μιλάνο, οι πύργοι του Stefano Boeri στο Nanjing θα είναι φυτεμένοι με πάνω από 3.000 θάμνους και δέντρα 23 διαφορετικών τοπικών ειδών και θα μετατρέπουν το CO2 σε 60 κιλά οξυγόνο ημερησίως.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top