Πιο δημοφιλή

Θυμόμαστε ένα από τα ωραιότερα ερωτικά ποιήματα που έχουν γραφτεί για τη γυναίκα με αφορμή τη γέννηση σαν σήμερα (21 Οκτωβρίου 1907) του υπερρεαλιστή ποιητή και ζωγράφου Νίκου Εγγονόπουλου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Θυμόμαστε ένα από τα ωραιότερα ποιήματα της Αμερικανίδας ποιήτριας Edna St. Vincent Millay, της πρώτης γυναίκας που τιμήθηκε με το Βραβείο Pulitzer για την ποίηση. Με αφορμή τα 70 χρόνια σήμερα από τον θάνατό της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός συγγραφέας και γνωστός φιλέλληνας γράφει στο βιβλίο του «Ρούμελη» που επανακυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για τη διαφορά ανάμεσα στον Έλληνα και τον Ρωμιό, ενώ θαυμάζει το δαιμόνιό μας να βγάζουμε λεφτά από το πουθενά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το λεύκωμα του εκδοτικού οίκου Taschen που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι ένας ύμνος στην ηρεμία, το στυλ και τη χάρη επιλεγμένων ξενοδοχείων της Μεσογείου. Φυσικά, δεν λείπει η Ελλάδα και οι θαυμαστές ξενοδοχειακές μονάδες της. Ονειρευτείτε ελεύθερα. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

«Εκ γενετής έπασχα από το αγιάτρευτο βίτσιο να είμαι άλλη αλλού, πάση θυσία έπρεπε να δραπετεύω για ένα εξωτικό αλλού όπου ελεύθερη θα με επινοούσα εξαρχής», έγραφε η Κάτια Αντωνοπούλου. Έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

«Αυθεντική ζωή δεν είναι αυτή που μπορούμε απλώς να ανακαλύψουμε, και στη συνέχεια να βιώσουμε, αλλά εκείνη που θα πρέπει να οικοδομήσουμε δημιουργικά», γράφει ο ποιητής και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Νίκος Ερηνάκης στο βιβλίο του «Αυθεντικότητα και Αυτονομία: από τη δημιουργικότητα στην ελευθερία», που μόλις κυκλοφόρησε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αυτά είναι πέντε από τα ωραιότερα –και πιο αντιπροσωπευτικά– νεοελληνικά ποιήματα του είδους. Συνοδευμένα με μουσικές στο πνεύμα της εποχής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είκοσι από τους σημαντικότερους δασκάλους - καλλιτέχνες της σημερινής ωμοφαγικής Ιαπωνίας παρελαύνουν από το λεύκωμα που αναμένεται να εκδώσει προσεχώς ο οίκος Assouline. Ενα «must-have» απόκτημα για τους λάτρεις του σούσι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

«Η πεποίθηση ότι ο κόσμος είναι μια έρημος μέσα στην οποία δεν μπορεί κανείς να ελπίζει σε συντροφιά πρέπει να καταστεί συναίσθηση και συνήθεια», γράφει ο Arthur Schopenhauer. Ο ίδιος ήταν –έως τον θάνατό του σαν σήμερα πριν από 160 χρόνια– «τρομακτικά μοναχικός» και βαθύτατα πεσιμιστής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Αλμπέρ Καμύ γράφει για την ευτυχία, την ελευθερία, την επιτυχία, την αγάπη, την ομορφιά – στη ζωή του και στις ζωές των άλλων. Επιλέγουμε 20 αντιπροσωπευτικές σκέψεις του από τα «Σημειωματάρια. Βιβλίο δεύτερο», που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Δημοσθένης Κούρτοβικ θυμάται με νοσταλγία –ανάμεσα σε άλλες γεύσεις και μυρωδιές– το φαγητό που στα ευτυχισμένα παιδικά του χρόνια στην Αίγινα σήμαινε αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι και επιστροφή στην Αθήνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσο πουλάει να μισείς τους άντρες; Το βιβλίο της Pauline Harmange με τον προκλητικό τίτλο (και το ανάλογο περιεχόμενο) έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις στη Γαλλία. Κυβερνητικός σύμβουλος ζητάει την απαγόρευσή του, τη στιγμή που το βιβλίο ξεπουλάει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top