Πιο δημοφιλή

Έτσι εμφανίζεται το παλτό στα βιβλία των σύγχρονων ποιητριών μας: «σε ένα ωραίο γυναικείο σώμα», «με μια σχισμή στη φόδρα του», «κουμπωμένο ως τα δάχτυλα μες στη βροχή», «στη ραχοκοκαλιά της απουσίας»... Αυτά είναι πέντε από τα ωραιότερα ποιήματα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το ύστατο μυθιστόρημα του μετρ της κατασκοπευτικής λογοτεχνίας κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό του (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Bell) και μας υπενθυμίζει γιατί υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς των ταραγμένων καιρών μας. Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπήρξε ένας από τους επιδραστικότερους φιλοσόφους του 20ου αιώνα. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1922. Ένα ανήσυχο πνεύμα που λειτουργούσε πέραν των κατηγοριοποιήσεων και των αποκλεισμών. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο άδοξος έρωτας του ποιητή Νίκου Καββαδία (γεννήθηκε σαν σήμερα, 11 Ιανουαρίου 1910) με την κατά πολύ νεότερή του Θεανώ Σουνά, τον ενέπνευσε να της γράψει μια σειρά ερωτικών επιστολών αλλά και ποιημάτων που αναφέρονταν με έμμεσο τρόπο σ' αυτήν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπήρξε μια από τις σημαντικότερες και πιο αμφιλεγόμενες μορφές του ελληνικού δημόσιου βίου τα τελευταία πενήντα χρόνια. Η ανιψιά του Αλέξανδρου Ιόλα, Ελένη Κουτσούδη-Ιόλα μιλάει στο Andro για τις άγνωστες πτυχές της ζωής του θείου της με αφορμή το νέο της βιβλίο «Ο θείος μου Αλέξανδρος Ιόλας/ Ο άνθρωπος πίσω από τον μύθο» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πικάντικα ανέκδοτα, συμβουλές για σεξουαλικές στάσεις που προσφέρουν μεγαλύτερη ηδονή και πληροφορίες για θέματα όπως ο σοδομισμός, ο λεσβιασμός, ακόμα και η η κτηνοβασία. Το «Μυρωμένο λιβάδι όπου διασκεδάζουν οι αισθήσεις» του σεΐχη Αμπού Αμπνταλάχ Μουχάμαντ Αλ Ναφζάουι γράφτηκε τον 15ο αιώνα και παραμένει και στις μέρες μας ένα ερωτικό εγκόλπιο. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ορισμός, η ιδιομορφία, η δημιουργία, το κόψιμο, η αρίθμηση, η γεύση, η επίγευση, οι μνήμες, η απωθημένη ηδονή... Ο Απίκιος αναλύει –απολαυστικά– το παραδοσιακό, ελληνικό γλύκισμα, που συνοδεύει τον εορτασμό τής Πρωτοχρονιάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από τη Γερμανία έως τις ΗΠΑ και από την Κολομβία έως τη Ρωσία. Αυτά τα είναι τα 20+1 καινούργια βιβλία ξένης λογοτεχνίας που σας προτείνουμε για τις γιορτές. Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι έχουν κρατήσει στη μνήμη τους το δέντρο των Χριστουγέννων οι ποιητές μας: με τα λαμπρά στολίδια και τα δώρα του, λάμποντας πίσω απ’ το τζάμι, απλώνοντας το χέρι να κόψουν μια μπαλίτσα... Αυτά είναι πέντε από τα ωραιότερα ποιήματα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σιωπηλός Δουβλινέζος. Ερμητικός, αυτοσαρκαστικός, αινιγματικός, αλλά και μια φυσιογνωμία γεμάτη καλοσύνη. Πέθανε σαν σήμερα, 22 Δεκεμβρίου 1989. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μυθιστορήματα, διηγήματα, ποίηση, αλλά και βιβλία κοινωνικού προβληματισμού. Η ιδανικότερη περίοδος για να διαβάσετε ένα καλό βιβλίο είναι τώρα. Σας προτείνουμε 20+1 βιβλία ελλήνων συγγραφέων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

«Ένας από τους ωραιότερους τίτλους που αναγνωρίζω στη ζωή μου, είναι ότι παρέδωκα στους μεταγενέστερους τη μορφή του Παπαδιαμάντη» αφηγείται ο συγγραφέας Παύλος Νιρβάνας για τη φωτογραφία του μεγάλου Σκιαθίτη που του τράβηξε το 1906 –πριν από 115 χρόνια– στο καφενεδάκι της Δεξαμενής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top