Πιο δημοφιλή

Μια συζήτηση με τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Καμάρα πάντα είναι εξόχως πολιτική. Με αφορμή το νέο του βιβλίο «Τελική τεθλασμένη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Athens Voice Books συζητάμε για τα χρόνια της κρίσης, τα βάρη της δημοσιογραφίας, το επίπεδο της πολιτικής στη χώρα μας και τα λάθη που δεν είναι σίγουρο αν γίνονται γνώση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

«Η ευτυχία είναι ωραία αλλά χρειάζεται δουλειά», γράφει στο βιβλίο του «Από τη Νάξο στην Ουτοπία» –15 χρόνια φέτος από την έκδοσή του– ο Γερμανός φιλόσοφος, επικοινωνιολόγος και συγγραφέας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φέτος τον Μάιο συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον θάνατο ενός από τους σπουδαιότερους συγγραφείς και εικονογράφους παιδικών βιβλίων. Η χώρα των τεράτων, το magnum opus του, θεωρείται ένα από τα εμβληματικότερα βιβλία του 20ου αιώνα στην παιδική λογοτεχνία και έχει πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το επικό «Rumble in the jungle», ο αγώνας των αγώνων στην Κινσάσα, έτσι όπως τον είδε ο συγγραφέας Νόρμαν Μέιλερ, επανεκδίδεται από τον οίκο Taschen με αυθεντικές φωτογραφίες της μάχης στο ρινγκ, αλλά και του παρασκηνίου στην παλλόμενη «καρδιά» της Αφρικής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι εμπνέει –και πονά– τους σύγχρονους ποιητές μας η «θυσία» του αρνιού στον βωμό του πασχαλινού τραπεζιού. Αυτά είναι πέντε από τα ωραιότερα και πιο αντιπροσωπευτικά ποιήματα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

«Το πάθος το πένθος το άνθος»... Ένα θαυμάσιο ποίημα του Στρατή Πασχάλη, στο πνεύμα της ημέρας, από την ποιητική σύνθεση «Η Μεγάλη Παρασκευή», που περιλαμβάνεται στο τελευταίο του βιβλίο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Επιλέγουμε βιβλία της ελληνικής και της μεταφρασμένης λογοτεχνίας από την πρόσφατη -ανοιξιάτικη- βιβλιοπαραγωγή. Για πριν ή μετά το πασχαλινό φαγοπότι. Προτάσεις από τον Διονύση Μαρίνο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης ονειρεύτηκε μία επανάσταση και περιέγραψε μια κοινωνία που ποτέ δεν ήρθε. Στις μέρες μας, οι στίχοι του διαβάζονται συνεχώς και αναπαράγονται στα social media. Γεννήθηκε σαν σήμερα, 20 Απριλίου 1922. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

H εποχή του Ρέιγκαν, της Μαντόνα, του Levis 501, του μάτσο στυλ και των video-games. Το λεύκωμα που αναμένεται να εκδώσει ο οίκος Taschen είναι μια βουτιά στις αναμνήσεις που μας γεννούν οι αμερικανικές διαφημίσεις της δεκαετίας του '80. Αυθεντική καλτίλα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η ποίηση στα χρόνια της κρίσης, μέσα από ανέκδοτη δουλειά των πιο ταλαντούχων νέων ποιητών μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός επιχειρηματίας και λάτρης των ελληνικών νησιών το οραματίστηκε, και μαζί με τη φωτογράφο και globe-trotter Κατερίνα Κατώπη Λυκιαρδοπούλου δημιούργησαν ένα λεύκωμα αυθεντικής ομορφιάς: Ο έντυπος ύμνος στη νησιωτική Ελλάδα θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο από τις εκδόσεις Assouline -δείτε εδώ τις πρώτες εικόνες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: η σπουδαία ποιήτριά μας Κική Δημουλά είχε αναφερθεί σε παλαιότερη ομιλία της στον δικό της ορισμό για το τι είναι ποίηση. Το σύνολο των ομιλιών της βρίσκεται στο βιβλίο «Εκλήθην ομιλήτρια» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top