Πιο δημοφιλή

Ανέκδοτες φωτογραφίες, χαμένα μέχρι πρόσφατα αρχεία και μια ξεχωριστή παρουσίαση της ζωής της μεγάλης Ντίβας από τον φωτογράφο Τom Volf. Το σπάνιο υλικό εξέδωσε ο οίκος Assouline σε ένα καλαίσθητο λεύκωμα που αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπήρξε ένας πορνογράφος, κακοποιητής και ολότελα παρανοϊκός; Κι όμως, ο Σαντ (γεννήθηκε σαν σήμερα 2 Ιουνίου 1740) παραμένει ακόμη και στις μέρες μας παραγνωρισμένος. Κανένας άλλος δεν ύμνησε (και έζησε) τις σκοτεινές επιθυμίες του ανθρώπου όσο αυτός.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αφορμή το νέο του βιβλίο «Μπόρνβιλ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις, ο βρετανός συγγραφέας, ένας από τους σημαντικότερους της Ευρώπης, βρέθηκε στην Αθήνα. Καθήλωσε τους αναγνώστες του με τις ατάκες και την διεισδυτικότητα του βλέμματός του. Ο Γιάννης Σκορδάς βρέθηκε στην παρουσίαση και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι θα ήταν η άνοιξη χωρίς ανθοφορία, έρωτα και διάβασμα; Γι' αυτές τις μέρες του Πάσχα σας προτείνουμε καινούργια βιβλία από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Επιλέγει ο Διονύσης Μαρίνος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αγαπάμε τη ζωή και καλά κάνουμε, αλλά μήπως πρέπει να αποδεχθούμε ότι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε και πιθανότατα μετά να μην υπάρχει τίποτα; Ο δημοσιογράφος Γ.Π. Μαλούχος μιλάει στο Andro για το μέγα μυστήριο του θανάτου με αφορμή το βιβλίο του «Η πιο σωστή στιγμή για να πεθάνεις» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εχουν περάσει οκτώ δεκαετίες από τότε που γράφτηκε από τον γάλλο συγγραφέα Antoine de Saint-Exupéry, αλλά ο μύθος παραμένει αναλλοίωτος. Εχει μεταφραστεί σε 350 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατ. αντίτυπα. Ποτέ άλλοτε ένα παιδικό βιβλίο δεν διαβάστηκε τόσο από ενήλικες που αναζητούσαν ένα πραγματικό νόημα στη ζωή τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι εμφανίζονται στις σελίδες των ποιητών μας τα αδέσποτα γατιά. Αυτά είναι πέντε από τα ωραιότερα και πιο αντιπροσωπευτικά ποιήματα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων σήμερα. Διαβάστε τα και –ποτέ δεν είναι αργά– χαρίστε τους λίγη φροντίδα, ένα χάδι, ένα σπίτι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η τεχνική για την αποστήθιση του κειμένου, η αξία της συγκέντρωσης, η υπόδυση ενός ρόλου, οι κινήσεις στη σκηνή... Ένα πολύτιμο μάθημα από τον μεγάλο Σουηδό ηθοποιό – με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τροπικό και πασίγνωστο. Υπήρξε το «στέκι» του διεθνούς jet-set, ενώ στις τοποθεσίες του γυρίστηκαν δύο ταινίες James Bond. Το υπό έκδοση λεύκωμα του οίκου Assouline αποτυπώνει το διαχρονικό στιλ του εμβληματικού The Ocean Club.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

«Στη Γη βίωσα τα καλά και τα άσχημα, την ταραχή και τη γαλήνη, την επιτυχία και τον πόνο», εκμυστηρευόταν ο μεγάλος Βρετανός αστροφυσικός και κοσμολόγος. Έφυγε από τη ζωή πέντε χρόνια πριν σαν σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι μνημονεύεται στις σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ποίησης ο Αντόνιο Βιβάλντι. Αυτά είναι πέντε από τα ωραιότερα ποιήματα, με αφορμή τα 345 χρόνια σήμερα από τη γέννησή του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στη σκιά του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και της ανείπωτης απώλειας τόσων αθώων ψυχών, διαβάζουμε 5 μοναδικά ποιήματα ελλήνων λογοτεχνών. Για να πενθήσουμε, και να γαληνέψει λίγο η ψυχή μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top