Πιο δημοφιλή

Αισθάνεστε πελαγωμένοι από την πολλή δουλειά; Έχετε ανάγκη από ελεύθερο χρόνο και δεν ξέρετε πού να τον βρείτε; Η βραβευμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας Celeste Headlee δίνει κάποια μικρά, αλλά ουσιαστικά tips για να βρείτε τη χαρά στο να μην κάνετε τίποτα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου Τάσος Γουδέλης εξομολογείται γιατί από παλιά έβλεπε μια ταινία πολλές φορές ή ξαναδιάβαζε ένα βιβλίο, σαν να ήταν το τέλος τους ενωμένο με την αρχή. Από τη νέα του συλλογή διηγημάτων «Η γοητεία των υποσχέσεων», που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Συγκινητικό, σκοτεινό και συνάμα φωτεινό. Το αποκαλυπτικό βιβλίο του Nick Cave (έπειτα από μακρά συνομιλία με τον δημοσιογράφο Sean O'Hagan) που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος δείχνει έναν δρόμο από την απώλεια στη λύτρωση και τη συγχώρεση. Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έτσι εμφανίζεται στη σύγχρονη ελληνική ποίηση η θρυλική μοτοσυκλέτα. Αυτά είναι πέντε από τα ωραιότερα ποιήματα, με αφορμή τα 120 χρόνια φέτος από την ίδρυση της εταιρείας Harley-Davidson.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το «Spare» (σημαίνει ρεζέρβα) είναι η αυτοβιογραφία ενός πληγωμένου ανθρώπου που όμως δεν έχει αποφασίσει ακόμη να απογαλακτιστεί από το βασιλικό παρελθόν του και να προχωρήσει τη ζωή του δίχως τους... δράκους και τα δεκανίκια. Γι αυτό δεν περνά μέρα χωρίς νέες αποκαλύψεις -ή κατ'άλλους γκρίνια- από τον συμπαθή αλλά και κουραστικό, πλέον, Χάρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μυθιστορήματα και διηγήματα από όλο τον κόσμο. Επιλέγουμε τα 20 καλύτερα -κατά τη γνώμη μας- βιβλία που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα. Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αυθεντικοί πίνακες σπουδαίων ζωγράφων. Σπάνια αντικείμενα μεγάλης αξίας. Έπιπλα που παντρεύουν τον κλασικισμό με τον μοντερνισμό και παντού διάχυτος ένας υψηλόφρων εκλεκτικισμός. Το λεύκωμα του οίκου Assouline περιλαμβάνει τα σπίτια του Yves Saint Laurent και του συνιδρυτή του διάσημου οίκου, Pierre Bergé. Διαμερίσματα και επαύλεις που ήταν αποτέλεσμα της δικής τους έμπνευσης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Τσάρλι Τσάπλιν –πέθανε 45 χρόνια πριν σαν σήμερα– και «μια πράξη βανδαλισμού και ανατροπής» από τον σκηνοθέτη του «Ανδαλουσιανού σκύλου» τα Χριστούγεννα του 1930.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μυθιστορήματα, νουβέλες, συλλογές διηγημάτων, αλλά και ποίηση. Επιλέγουμε τα 20 βιβλία από την πρόσφατη βιβλιοπαραγωγή που μας έκαναν εντύπωση και αξίζει να τα διαβάσετε μέσα στις γιορτές ή να τα κάνετε δώρο σε φίλους σας. Γράφει ο Διονύσης Μαρίνος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Θυμόμαστε –τέτοιες μέρες που σκιρτά πάλι μέσα μας το παιδί– πέντε ευφρόσυνα μικρά πεζά απ’ το βιβλίο του «Με γεμάτο στόμα», 20 χρόνια φέτος από την έκδοσή του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένα χαρακτηριστικό και άκρως «εμπρηστικό» απόσπασμα από το νέο βιβλίο του συγγραφέα Κώστα Μαυρουδή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη και εξασφάλισε αποκλειστικά το Andro.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αυτά είναι πέντε από τα ωραιότερα ποιήματα μέσα από τις σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ποίησης. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού σήμερα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top