Πιο δημοφιλή

Το αγαπημένο γλυκό των Ιταλών για τα Χριστούγεννα, στα χέρια του Μιχάλη Τυράκη αποκτάει μια αυθεντική μορφή, καθώς ακολουθεί πιστά την παραδοσιακή συνταγή του Μιλάνου. Μιλάει στο Andro για την αγάπη του προς το πανετόνε και τα επιχειρηματικά του σχέδια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιος δεν θυμάται το bacon mushroom melt burger με το τετράγωνο μπιφτέκι από αυθεντικό κρέας; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις τηγανιτές πατάτες με το λιωμένο τσένταρ; Η γνωστή αλυσίδα Wendy's ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1969, ήρθε στην Ελλάδα το 1989 και αποχώρησε το 2002. Μια περίεργη δικαστική διαμάχη βρίσκεται από πίσω, εντούτοις εμείς ζητάμε εδώ και τώρα την επιστροφή τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Που πάνε τα φιλοδωρήματα που αφήνουμε στα μαγαζιά; Γίνεται bullying στις κουζίνες; Πως δεν θα μας κοροϊδεύει ο ταβερνιάρης στο ψάρι; Ποιες είναι οι καλύτερες «γουρουνιές»; Ο γνωστός σεφ δίνει μια μαραθώνια και αποκαλυπτική συνέντευξη στον Κίμωνα Φραγκάκη και φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το Andro, σε μια χαλαρή βόλτα στα Εξάρχεια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mια παρέα φίλων που συναντιέται μετά από καιρό. Ένα τραπέζι κατάφορτο από προσούτο, γεμιστά τορτελόνι, ριζότο θαλασσινών, πίτσες με βουβαλίσια μοτσαρέλα, και, φυσικά, τιραμισού για το τέλος. Οι Storytellers από το FABRIKA Studio υπογράφουν για λογαριασμό της Lidl Ελλάς μια πρωτότυπη ιστορία εμπνευσμένη από τη θεματική εβδομάδα Italiamo που τρέχει στα καταστήματα της και γεμίζει τα ελληνικά σπίτια με άρωμα ιταλικής κουζίνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Πυθαγόρας έλεγε πως ένα βασανισμένο ζώο κουβαλάει τη ψυχή ενός οικείου. Ο Ντα Βίντσι δεν έτρωγε τίποτα που περιείχε αίμα. Ο Βολταίρος θεωρούσε τα ζώα φίλους μας. «Τροφή» για σκέψη, για την επόμενη φορά που θα βάλουμε στο πιάτο μας ένα κομμάτι κρέας. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η Ευρώπη έγινε το δεύτερο σπίτι της. Επί επτά χρόνια, η διεθνής βολεϊμπολίστρια έζησε με μια βαλίτσα στο χέρι. Ωστόσο, η καρδιά της έχει παραμείνει στην Ιταλία. Σιγοπίνοντας ένα Αmaro Montenegro φωτογραφήθηκε για λογαριασμό του Αndro και θυμήθηκε τις ημέρες της στη γείτονα χώρα, την pasta, την pizza, τη μόδα, αλλά και τη χαρά του aperitivo.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Την μπύρα Μάμος την πίνεις, αλλά και την... ακούς. Η ΜΑΜΟΣ Διαδικτυακή Ραδιοφωνία επανήλθε με νέο podcast τεσσάρων επεισοδίων, στο οποίο προβάλλονται σημερινοί δημιουργοί που ακολουθούν με πάθος το όραμά τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εχουμε φανταστεί ποτέ τι είδους άνθρωπος είναι ο γευσιγνώστης; Τι τον ωθεί να μας μιλάει για τα κρασιά που έχει δοκιμάσει; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για το καθήκον και την ιδεολογική τοποθέτηση των επαγγελματικών κριτικών οίνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιος παράγοντας καθορίζει την αξία ενός κρασιού; Το προσωπικό μας γευστικό λεξιλόγιο ή μήπως η αντικειμενική αλήθεια της χημείας; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης ξεδιαλύνει τον μύθο της αντικειμενικής «ποιότητας».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δοκιμάζοντας συνεχώς κρασιά άλλο δεν κάνουμε από το να προσθέτουμε γνώση, εμπειρία και μια μορφή απομυθοποίησης. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για την αξία της αέναης δοκιμής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Επαγγελματίας ή ερασιτέχνης, ο γευσιγνώστης γνωρίζει πολύ καλά πως η κρίση του δίνει αξία σε ένα κρασί, ενώ κρατάει μέσα του τη «φλόγα» της αμφιβολίας. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για την «κουζίνα» του συγγραφέα κριτικής κρασιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λατρεύουμε να πίνουμε κρασί, αλλά πόσο συχνά σκεφτόμαστε πως είναι ένα προϊόν για το οποίο πληρώνουμε για να το γευτούμε. Ως τέτοιο, υπόκειται στους κανόνες της αγοράς, της αξίας και της τιμής. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης αναδεικνύει αυτή την εμπράγματη πλευρά του οίνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top