Πιο δημοφιλή

Εδώ οι δημιουργίες θυμίζουν περισσότερο εικαστικές απεικονίσεις βγαλμένες από το εργαστήριο κάποιου εμπνευσμένου ζωγράφου ή λεπταίσθητου γλύπτη. Κι όμως, τα πάντα είναι φτιαγμένο για να φαγωθούν. Πρώτα, όμως, με τα μάτια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι η στιγμή που ο συνάδελφος ανοίγει τo καπάκι με το φαγητό του και τότε σου έρχεται στο μυαλό κάποια σκηνή από το «Αποκάλυψη τώρα» ή το «The day after». Oι μυρωδιές ξεχύνονται στο χώρο σαν να ήταν πυρηνικό μανιτάρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μας αρέσουν οι αντιθέσεις: Με ένα φινετσάτο ρολόι στον καρπό, το Portofino Hand Wound Eight Days της IWC, να «παραβιάζουμε» τον ιστό της σάρκας. Και να στοχαζόμαστε πάνω στην τέχνη της κοπής του κρέατος, που έρχεται από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσο εύκολα ένας σεφ μετατρέπεται σε δικτατορίσκο της κουζίνας; Η πρόσφατη καταγγελία για το Etrusco της Κέρκυρας -με την επιφύλαξη της απόδειξης- μας βάζει να σκεφτούμε την κυριαρχική σχέση που έχουν γενικά και διαχρονικά οι διάσημοι μάγειροι με τους υφιστάμενους τους. Γράφει ο Θύμιος Νικολόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με ένα ρολόι στον καρπό που είναι ο ορισμός της ευκρίνειας, βάζουμε στόχο από τον Σεπτέμβριο να χαρίζουμε στον εαυτό μας την ευγενή ανάπαυλα του φαγητού με συναδέλφους εκτός γραφείου. Το Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition 150 Years της IWC επιβεβαιώνει: Η ώρα είναι δύο παρά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο διαπρεπής οινολόγος και συγγραφέας σε μια απρόβλεπτη αυτοσυνέντευξη -αυτοανάλυση με αφορμή το καινούργιο του βιβλίο, «Οινεμπόριο».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δεν είναι ένα απλό μπαρ, αλλά ξεχωριστό τοπόσημο της ιταλικής πόλης. Ένας μυθικός χώρος στον οποίο υπέβαλαν τα σέβη τους πλείστες όσες σημαντικές φυσιογνωμίες. Η πατίνα του χρόνου το έχει διατηρήσει αναλλοίωτο, κι ας έχει τσιμπημένες τιμές. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το θέμα δεν είναι τι τρως, αλλά το πώς το τρως. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του να καταναλώνεις μερίδα γύρο στο πιάτο με μαχαιροπίρουνο και να τον ντερλικώνεις με λαδωμένη πίτα; Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το ιστορικότερο καφέ της Ρώμης, διατηρεί σχεδόν άθικτη την αισθητική της εποχής ακμής του ως στέκι καλλιτεχνών, βασιλιάδων και διανοουμένων. Την ίδια στιγμή, έλκει έναν ορυμαγδό τουριστών -και Ελλήνων- που πληρώνουν 7€ για ένα (μέτριο) espresso προκειμένου να το μοιραστούν στο Instagram.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ήταν το στέκι του Τσβάιχ, του Φρόιντ, του Τρότσκι, του Λένιν και, δυστυχώς, του Χίτλερ. Ακόμη και σήμερα κουβαλάει την εκλεκτή αύρα του 19ου αιώνα. Mπορεί να έχει γίνει αναγκαστικά τουριστικό, αλλά το αγαπάμε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στο εστιατόριο Fuga έγινε πράξη το «Αrt of slow» όπου συνδυάστηκε το έξοχο ρούμι από την Γουατεμάλα με πιάτα του φιλόδοξου σεφ Δημήτρη Κατριβέση. Κοινός παρονομαστής: το σταμάτημα της φρενίτιδας και η απόλαυση της βραδύτητας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το ευφάνταστο τέκνο της γαλλικής κουζίνας σε όλο του το μεγαλείο. Ενώνοντας ένα αρνί κι ένα περιστέρι δεν φτιάχνει μόνο ένα υβρίδιο γεύσης, αλλά τέχνη εν εξελίξει. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro