Πιο δημοφιλή

Ποια είναι η σχέση της ποιότητας με την τιμή των κρασιών; Πώς δημιουργείται η υπεραξία τους και γιατί η γνήσια κριτική για το κρασί γίνεται για τον καταναλωτή και όχι για τους ειδικούς. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης ξεδιαλύνει αρκετές «παρεξηγήσεις».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποια είναι η βασική διαφορά μεταξύ αντικειμενικής και υποκειμενικής γευσιγνωσίας; Πού εστιάζει κάθε σοβαρή κριτική για το κρασί που πίνουμε; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης προστρέχει στον Λακάν, τον Ντεριντά, τον Σαρτρ και τον καθημερινό καταναλωτή οίνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τί είναι τελικά η γευσιγνωσία και τί εννοεί ο αξιολογητής κρασιών; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης αποδομεί και αποσαφηνίζει, με κρυπτική ειρωνεία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O αγαπητός σεφ, γνωστός πλέον στο πανελλήνιο ως «θείος Λεωνίδας», πρωταγωνιστεί στο πρώτο τηλεοπτικό σποτ της εκλεκτής μπύρας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To δαιμονοποιημένο, αλλά πάντα αναγκαίο αλάτι στο κρέας ή το ψάρι μας. Το φρεσκοτριμμένο πιπέρι που απογειώνει κάθε γεύση. Στοχαζόμαστε πάνω στη σημασία που έχουν τα καρυκεύματα στη διατροφή μας και φοράμε στον καρπό τον ιδανικό «καρύκευμα» του στυλ: το σπορ και άκρως καλοκαιρινό χρονογράφο Portugieser Yacht Club της IWC.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο νεοέλληνας έχει τον τρόπο να φτιάχνει «το δικό του σουβλάκι» για να «μπουκώσει» όχι μόνο την όρεξη αλλά και τον εγωισμό του. Σε αντίθεση με το καλό σουβλάκι, το «βρόμικο του νεοέλληνα» είναι μεν εύγευστο αρχικά, αλλά προκαλεί καούρες… Μια αλληγορία με απ’όλα, από τον Τάσο Επιτρόπου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τέρμα η κλασική παπάρα στη χωριάτικη σαλάτα; Τέρμα και οι βουτιές στο τζατζίκι; Το νέο savoir faire στα φαγάδικα θα είναι πλέον ενταγμένο στην μετά-κορωνοϊό συνθήκη. Γράφει, μεταξύ αστείου και σοβαρού, η Θέμις Φούλια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καμία σχέση με το κομψευόμενο κουταλάκι. Το χωνάκι αφήνει τη γλώσσα ελεύθερη να έρθει σε επαφή τρίτου τύπου με το ψυγμένο νέκταρ. Aνάμεσα σε σένα και τη δροσερή γυναικεία σάρκα. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι ρέκτες ξέρουν την μακρόσυρτη απόλαυση που προσφέρει ένα εκλεκτό χειροποίητο πούρο. Με το αρρενωπό και άκρως «μαχητικό» Pilot's Watch Chronograph Spitfire της IWC στον καρπό, στοχαζόμαστε πάνω στην σαγήνη του δροσερού, γαλάζιου καπνού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είχαν ιδιαίτερα γούστα; Ήταν εύκολοι στις διατροφικές τους προτιμήσεις; Διέτρεχαν κίνδυνο οι σεφ τους; Υπήρχε κάποιος από αυτούς που έτρωγε ανθρώπινο κρέας; Ενα αποκαλυπτικό βιβλίο για την αθέατη πλευρών των δικτατόρων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αφορμή τον ύμνο της εφημερίδας Telegraph για την post-Covid Ελλάδα (και τις ταβέρνες της) ο δημιουργός των μαγαζιών «Αριστερά Δεξιά» και «Θα σε κάνω Βασίλισσα», Δημήτρης Λίτινας, προβληματίζεται πάνω στο παρόν και το μέλλον της Ελληνικής γαστρονομίας. Αλήθεια, γιατί στην Αθήνα υπάρχουν 234 ιταλικά εστιατόρια, ενώ στην Ρώμη βρίσκουμε μόνο 14 ελληνικά που είναι σχεδόν όλα σουβλατζίδικα;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο... Ρομπέρτο Μπενίνι των κορυφαίων σεφ δεν αρκείται στα τρία αστέρια Michelin. Κάθε βράδυ μας δίνει ραντεβού στο Instagram με την οικογένεια του, και μαγειρεύουν comfort συνταγές στην "κουζίνα της καραντίνας".

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top