Πιο δημοφιλή

Οι Σικελοί μερακλήδες ορκίζονται σε αυτόν τον «παιδικό» συνδυασμό παγωτού που σιγολιώνει σε αφράτο μπριος. Φανταστείτε το μπριός σα γαλλικό τσουρέκι. Μήπως κι εμείς δεν απολαμβάνουμε σιροπιασμένο τσουρέκι στη βάση του εκμέκ; Καιρός να ανακαλύψουμε και το Brioche con gelato, προτείνει ο Γιάννης Σκορδάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας λάτρης της Ιταλίας και ρέκτης του ντιζάιν, μας υποδέχεται στο στρατηγείο του για ένα γλυκόπικρο Amaro Montenegro. Πώς είναι να αναλαμβάνεις μια επιτυχημένη επιχείρηση, ταυτόσημη με το σοφιστικέ έπιπλο στην Ελλάδα; Ποιές είναι οι άρρηκτες σχέσεις του με το Μιλάνο, οι σκέψεις του για την μετά-Covid εποχή και οι νέες τάσεις της διακόσμησης που ξεχωρίζει;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην καρδιά της πρωτεύουσας κι όμως είναι ένας θύλακας ησυχίας και καλού γούστου. Το ανανεωμένο all-day lounge του γνωστού ξενοδοχείου φιλοδοξεί να γίνει ο πόλος έλξης όσων αγαπούν την Αθήνα, αλλά θέλουν να είναι και... αθέατοι. Για καφέ, προσεγμένα λάτιν πιάτα, αλλά και δροσιστικά κοκτέιλ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mην περιορίζεστε στα προφανή. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μάς προτείνει πέντε λιγότερο γνωστές κοπές μόσχου που θα μετατρέψουν τη γεύση σε εμπειρία. Πώς ψήνουμε τα συγκεκριμένα κρέατα, τι πρέπει να προσέχουμε και με ποια κρασιά ταιριάζουν περισσότερο. Δοκιμάστε και θα μας θυμηθείτε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσο συγγενεύει η ελληνική κουζίνα με την ιταλική; Πώς είναι να φτιάχνεις δημιουργικά πιάτα με τέσσερα μόλις υλικά; Ο σεφ του εστιατορίου Pomo d' Oro στην Κέρκυρα, έζησε δέκα χρόνια στην Μπολόνια. Λάτρεψε την κουλτούρα, τα ιταλικά πιάτα, το Αmaro Montenegro και ξεδιπλώνει τη φιλοσοφία του στο Andro.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το γνωστό «BYOB» μπορεί να γίνει νέα μόδα στα εστιατόρια. Δεν χρειάζονται ντροπές. Γλιτώνεις το έξοδο του κρασιού, αλλά μπορείς ταυτόχρονα να γίνεις πιο γαλαντόμος με τα πιάτα. Έτσι μένουν όλοι ευχαριστημένοι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το σωστό τσουρέκι είναι μυρωδάτο, μαστιχωτό, αδιόρατα νωπό και φουσκωμένο όσο πρέπει -όχι σαν σιλικονάτο στήθος με μπαμπακένιο περιεχόμενο... Η Θέμις Φούλια παραδέχεται ευθαρσώς τη λατρεία της για τα τσουρέκια και μας προτείνει τα τρία επίπεδα «γουρουνοσύνης» για να τα χαρούμε με τη ψυχή μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ινδικά, ταϊλανδέζικα, μεσανατολίτικα που καίνε. Υπάρχει εξήγηση γιατί μας αρέσει να καταπίνουμε... ηφαίστεια; Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης δοκιμάζει τα αγαπημένα του καυτερά πιάτα και μας προτείνει έξι μαγαζιά στην Αθήνα που θα μας ανάψουν φωτιές.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο γνωστός σεφ μας υποδέχεται στο νέο σπίτι του στα Εξάρχεια. Μας λέει τί άλλαξε στη ζωή του με την πανδημία, μοιράζεται όσα κάνει για να γεμίσει τις ώρες του, και μας προτείνει έξυπνες συνταγές και αγορές, για να νοστιμήσουν οι μέρες του εγκλεισμού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εχετε ακόμη απορίες για τα ψάρια των ιχθυοκαλλιεργειών; Και ο Βασίλης Χαρίτος είχε έως τη στιγμή που επισκέφθηκε με τον Δημήτρη Παπαζυμούρη, φίλο και ιδρυτή του blog μαγειρικής “Cucina di Caruso”, την «Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες ΑΕ», μια από τις μεγαλύτερες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λιπολάγνοι όλου του κόσμου ενωθείτε. Η Θέμις Φούλια έκανε... βουτιά στο "σκληρό" διαδίκτυο και μοιράζεται μαζί μας 4 σελίδες που μετατρέπουν το κρέας, τα λίπη και τις πετσούλες σε «θρησκεία».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας το φωνάξουμε δυνατά και ας βάλουμε ένα τέλος σ' αυτή τη διατροφική ιεροσυλία. Το σουβλάκι δεν είναι σάντουιτς να παραχώνει μέσα ο καθένας ό,τι του γουστάρει. Οι πατάτες εν τη πίτα είναι ένας ανούσιος πλεονασμός, ένας γαστρονομικός λαϊκισμός.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top