Πιο δημοφιλή

Ας το φωνάξουμε δυνατά και ας βάλουμε ένα τέλος σ' αυτή τη διατροφική ιεροσυλία. Το σουβλάκι δεν είναι σάντουιτς να παραχώνει μέσα ο καθένας ό,τι του γουστάρει. Οι πατάτες εν τη πίτα είναι ένας ανούσιος πλεονασμός, ένας γαστρονομικός λαϊκισμός.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mπορεί το στερεότυπο του άντρα θηρευτή και της γυναίκας στο ρόλο του τροφοσυλλέκτη -θεωρητικά- να ζει και να βασιλεύει, όμως τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει. Να είναι καλά οι ιχθυοκαλλιέργειες που λειτουργούν επ' ωφελεία και των δύο φύλων. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπορεί ένα βιβλίο να μετατραπεί σε μεγάλο ελληνικό φαγοπότι; Ο Γιώργος Πίττας με το νέο του πόνημα μάς παρουσιάζει μια ολιστική εικόνα της ελληνικής γαστρονομίας. Διαβάστε την απολαυστική -και εξόχως χορταστική- συνομιλία του με το Andro: Οι ελληνικές ταβέρνες, τα τοπικά προϊόντα, οι αμπελώνες, τα αποστάγματα και η κρίση της πανδημίας στο... στομάχι μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα αγαπημένα μας μαγαζιά είναι κλειστά λόγω της πανδημίας, όμως, αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί. Υπάρχει και η λύση του delivery. Ο Βασίλης Δημαράς προτείνει πέντε εκλεκτές επιλογές για φαγητό, γλυκό ή ποτό. Σε καραντίνα μεν, αλλά με ιδιαίτερες γεύσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Όταν μια μαθηματικός που αγαπάει την Ιταλία αποφασίζει να κάνει ένα επιχειρηματικό άλμα, συμβαίνουν όμορφα πράγματα: Το Le Greche ήταν ίσως η πρώτη τζελατερία που σύστησε το αυθεντικό ιταλικό παγωτό στο Αθηναϊκό κοινό. Σήμερα, διαθέτει τρία καταστήματα. Η δημιουργός τους μας μίλησε για το Ιταλικό πάθος που κουβαλάει μέσα της, και μοιράστηκε μαζί μιας μια μεθυστική συνταγή όπου η σοκολάτα «παντρεύεται» με το γλυκόπικρο Amaro Montenegro.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο δημιουργός του Dal Professore στην Κηφισιά, Νίκος Δημητροκάλης, ιταλοτραφής και με γνήσια αγάπη στην Ιταλία, μας μυεί στον τρόπο σκέψης τους, το ραφιναρισμένο ευ ζην που ακολουθούν και ομνύει στην διαχρονική αυθεντικότητα του Amaro Montenegro.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο αξιόλογος ελληνοϊταλός bartender και δημιουργός του Barreldier, ξεδιπλώνει τον έρωτά του για την Ελλάδα και την Ιταλία, θυμάται ωραίες οικογενειακές στιγμές στη Φλωρεντία και μας προτείνει δύο εύκολες συνταγές για cocktail με βάση το ηδύγευστο Amaro Montenegro.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσες αποτυχίες κρύβει μια επιτυχία και γιατί στη ζωή πρέπει να κρατάμε ασίγαστο το πάθος γι' αυτά που θέλουμε να πετύχουμε; Ακούστε στη «Μάμος Διαδικτυακή Ραδιοφωνία» την ιστορία του ηθοποιού Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη που περιλαμβάνει άπειρες πρόβες, χαλασμένα μικρόφωνα, αλλά και πάθος για νέες προκλήσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην Κίνα την τρώνε με καβούρι, στην Αυστρία με ζάχαρη, στην Πορτογαλία με ελιές. Στην Ισπανία -και στην Κρήτη- με πατάτες. Οπως και να την φας, είναι λαχταριστή. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι εθιστικός; Βοηθάει ή βλάπτει την υγεία μας; Πόσα φλιτζάνια πρέπει να πίνουμε καθημερινά; Με ή χωρίς ζάχαρη και γάλα; Οι ειδικοί έχουν απάντηση σε όλα τα ερωτήματα. Αν και η λατρεία μας για τον καφέ δεν χρειάζεται ειδική μελέτη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόση Ιταλία κουβαλάμε μέσα μας; Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ αυτή η χώρα; Σιγοπίνοντας ένα γλυκόπικρο negroni με Amaro Montenergo, μιλήσαμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Luxottica Hellas για τις δικές του ιταλικές εμπειρίες ζωής (δεν είναι λίγες) και για όσα μας ενώνουν με τους γείτονές μας προς δυσμάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πάνω από πιάτα με λαχταριστά ψάρια, αστακούς και λαχανικά. Ένα σχετικά άγνωστο περιστατικό του σημαντικού ποιητή μας (πέθανε σαν σήμερα 20 Σεπτεμβρίου 1971) σε ένα εστιατόριο της Μασσαλίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top