Πιο δημοφιλή

Manager σε κορυφαίο εστιατόριο σημαίνει ότι γνωρίζεις τα πάντα για την κουζίνα, το σέρβις, το κρασί; Ο Βασίλης Μαραβέλης που στα 30 του μόλις χρόνια είναι ο άνθρωπος κλειδί στο εστιατόριο SOIL του σεφ Τάσου Μαντή, φωτογραφήθηκε για το Andro και μίλησε στην Ευγενία Κοτρώτσιου για την πολυκύμαντη πορεία και την φιλοσοφία του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πέθανε χθες (19/12) σε ηλικία 93 ετών ο Χρήστος Λέντζος, ο ιδιοκτήτης της θρυλικής καφετέριας στο Παγκράτι που μετέτρεψε τον φραπέ σε υψηλή τέχνη. Όσοι πρόλαβαν και ήπιαν τον καφέ του ακόμη... μαρτυρούν το θαύμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι ένας από τους πλέον γνωστούς έλληνες σεφ. Πόσο τον ξέρουμε, όμως, πραγματικά; Ο Γιάννης Λουκάκος ξεδιπλώνει το αφήγημα της ζωής του στη Μία Κόλλια. Από το... ξύλο στην Αμερική, τα πρώτα επιχειρηματικά πλάνα, έως το πρόσφατο «πουλέν» του, το μεξικανικό Comal.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι λεπτομέρειες μετατρέπουν πάντα τον καλό ψήστη σε άριστο. Μην βιάζεστε με τις μπριζόλες σας. Αφήστε τις να ξεκουραστούν για 8-10 λεπτά μετά το ψήσιμο και θα δικαιωθείτε. Εξηγούμε γιατί...

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Έχει ζωή 115 χρόνων στο κέντρο της Βιέννης, και τα μόλις 27 τετραγωνικά του δεν έχουν αλλάξει όψη όλες αυτές τις δεκαετίες. Βλέπετε, σε ορισμένες πόλεις σέβονται την ιστορία τους, μέχρι και στα μπαρ. Ας πιούμε!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το θεωρούμενο ως καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, το τριάστερο Noma στην Κοπεγχάγη, κλείνει το 2024. Ο δημιουργός του επιτυχημένου Cucina di Caruso, Δημήτρης Παπαζυμούρης, γράφει στο Andro για την εμμονή των σεφ στην πρωτοτυπία που τους κάνει να λησμονούν τη βασική αξία της απόλαυσης του φαγητού. Ποιος -με το χέρι στην καρδιά- προτιμά τα πανάκριβα πιάτα της υπερφίαλης γαστρονομικής πρωτοπορίας, από τα γεμιστά της γιαγιάς του;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Κώστας Τουλουμτζής ξεκίνησε -αφιλοκερδώς- σεμινάρια επιμόρφωσης των οινοχόων της Νεμέας, απευθυνόμενος και στα καφέ, μπαρ και ψητοπωλεία της ιστορικής αυτής οινικής περιοχής. Ο Θέμος Νικολετόπουλος που βρέθηκε σε μια πρόσφατη τέτοια συνάντηση, προβληματίζεται (και αισιοδοξεί!) για το μέλλον του οινικού μας τουρισμού και πολιτισμού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μ' ένα σνακ στο χέρι καθ'οδόν για τη δουλειά; Τρώγοντας σάντουιτς ή σουβλάκι σε μια χαλαρή βόλτα; Μην έχετε αυταπάτες: όχι μόνο δεν θα χάσετε έτσι θερμίδες, αλλά θα πάρετε κιόλας. Επιπλέον, είναι και αγενές, υποστηρίζει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αγαπημένο γλυκό των Ιταλών για τα Χριστούγεννα, στα χέρια του Μιχάλη Τυράκη αποκτάει μια αυθεντική μορφή, καθώς ακολουθεί πιστά την παραδοσιακή συνταγή του Μιλάνου. Μιλάει στο Andro για την αγάπη του προς το πανετόνε και τα επιχειρηματικά του σχέδια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιος δεν θυμάται το bacon mushroom melt burger με το τετράγωνο μπιφτέκι από αυθεντικό κρέας; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις τηγανιτές πατάτες με το λιωμένο τσένταρ; Η γνωστή αλυσίδα Wendy's ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1969, ήρθε στην Ελλάδα το 1989 και αποχώρησε το 2002. Μια περίεργη δικαστική διαμάχη βρίσκεται από πίσω, εντούτοις εμείς ζητάμε εδώ και τώρα την επιστροφή τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Που πάνε τα φιλοδωρήματα που αφήνουμε στα μαγαζιά; Γίνεται bullying στις κουζίνες; Πως δεν θα μας κοροϊδεύει ο ταβερνιάρης στο ψάρι; Ποιες είναι οι καλύτερες «γουρουνιές»; Ο γνωστός σεφ δίνει μια μαραθώνια και αποκαλυπτική συνέντευξη στον Κίμωνα Φραγκάκη και φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το Andro, σε μια χαλαρή βόλτα στα Εξάρχεια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mια παρέα φίλων που συναντιέται μετά από καιρό. Ένα τραπέζι κατάφορτο από προσούτο, γεμιστά τορτελόνι, ριζότο θαλασσινών, πίτσες με βουβαλίσια μοτσαρέλα, και, φυσικά, τιραμισού για το τέλος. Οι Storytellers από το FABRIKA Studio υπογράφουν για λογαριασμό της Lidl Ελλάς μια πρωτότυπη ιστορία εμπνευσμένη από τη θεματική εβδομάδα Italiamo που τρέχει στα καταστήματα της και γεμίζει τα ελληνικά σπίτια με άρωμα ιταλικής κουζίνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top