Πιο δημοφιλή

Η Ευρώπη έγινε το δεύτερο σπίτι της. Επί επτά χρόνια, η διεθνής βολεϊμπολίστρια έζησε με μια βαλίτσα στο χέρι. Ωστόσο, η καρδιά της έχει παραμείνει στην Ιταλία. Σιγοπίνοντας ένα Αmaro Montenegro φωτογραφήθηκε για λογαριασμό του Αndro και θυμήθηκε τις ημέρες της στη γείτονα χώρα, την pasta, την pizza, τη μόδα, αλλά και τη χαρά του aperitivo.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Την μπύρα Μάμος την πίνεις, αλλά και την... ακούς. Η ΜΑΜΟΣ Διαδικτυακή Ραδιοφωνία επανήλθε με νέο podcast τεσσάρων επεισοδίων, στο οποίο προβάλλονται σημερινοί δημιουργοί που ακολουθούν με πάθος το όραμά τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εχουμε φανταστεί ποτέ τι είδους άνθρωπος είναι ο γευσιγνώστης; Τι τον ωθεί να μας μιλάει για τα κρασιά που έχει δοκιμάσει; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για το καθήκον και την ιδεολογική τοποθέτηση των επαγγελματικών κριτικών οίνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιος παράγοντας καθορίζει την αξία ενός κρασιού; Το προσωπικό μας γευστικό λεξιλόγιο ή μήπως η αντικειμενική αλήθεια της χημείας; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης ξεδιαλύνει τον μύθο της αντικειμενικής «ποιότητας».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Δοκιμάζοντας συνεχώς κρασιά άλλο δεν κάνουμε από το να προσθέτουμε γνώση, εμπειρία και μια μορφή απομυθοποίησης. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για την αξία της αέναης δοκιμής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Επαγγελματίας ή ερασιτέχνης, ο γευσιγνώστης γνωρίζει πολύ καλά πως η κρίση του δίνει αξία σε ένα κρασί, ενώ κρατάει μέσα του τη «φλόγα» της αμφιβολίας. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για την «κουζίνα» του συγγραφέα κριτικής κρασιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λατρεύουμε να πίνουμε κρασί, αλλά πόσο συχνά σκεφτόμαστε πως είναι ένα προϊόν για το οποίο πληρώνουμε για να το γευτούμε. Ως τέτοιο, υπόκειται στους κανόνες της αγοράς, της αξίας και της τιμής. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης αναδεικνύει αυτή την εμπράγματη πλευρά του οίνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποια γνώση μάς παρέχει η γευσιγνωσία; Τι μπορεί να μας πει για την ταυτότητα ενός κρασιού; Πάντα πίσω από τις ερμηνείες και τις λέξεις κρύβεται η ανέκφραστη δύναμη της απόλαυσης. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για το ερμηνευτικό «οπλοστάσιο» που χρησιμοποιεί ένας γνώστης για να μας πείσει ως προς τη σπουδαιότητα ή μη ενός οίνου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι Σικελοί μερακλήδες ορκίζονται σε αυτόν τον «παιδικό» συνδυασμό παγωτού που σιγολιώνει σε αφράτο μπριος. Φανταστείτε το μπριός σα γαλλικό τσουρέκι. Μήπως κι εμείς δεν απολαμβάνουμε σιροπιασμένο τσουρέκι στη βάση του εκμέκ; Καιρός να ανακαλύψουμε και το Brioche con gelato, προτείνει ο Γιάννης Σκορδάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένας λάτρης της Ιταλίας και ρέκτης του ντιζάιν, μας υποδέχεται στο στρατηγείο του για ένα γλυκόπικρο Amaro Montenegro. Πώς είναι να αναλαμβάνεις μια επιτυχημένη επιχείρηση, ταυτόσημη με το σοφιστικέ έπιπλο στην Ελλάδα; Ποιές είναι οι άρρηκτες σχέσεις του με το Μιλάνο, οι σκέψεις του για την μετά-Covid εποχή και οι νέες τάσεις της διακόσμησης που ξεχωρίζει;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην καρδιά της πρωτεύουσας κι όμως είναι ένας θύλακας ησυχίας και καλού γούστου. Το ανανεωμένο all-day lounge του γνωστού ξενοδοχείου φιλοδοξεί να γίνει ο πόλος έλξης όσων αγαπούν την Αθήνα, αλλά θέλουν να είναι και... αθέατοι. Για καφέ, προσεγμένα λάτιν πιάτα, αλλά και δροσιστικά κοκτέιλ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Mην περιορίζεστε στα προφανή. Η Wine Vixen του Andro, Εύα Μαρκάκη, μάς προτείνει πέντε λιγότερο γνωστές κοπές μόσχου που θα μετατρέψουν τη γεύση σε εμπειρία. Πώς ψήνουμε τα συγκεκριμένα κρέατα, τι πρέπει να προσέχουμε και με ποια κρασιά ταιριάζουν περισσότερο. Δοκιμάστε και θα μας θυμηθείτε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top