Πιο δημοφιλή

Ο δημιουργός του Dal Professore στην Κηφισιά, Νίκος Δημητροκάλης, ιταλοτραφής και με γνήσια αγάπη στην Ιταλία, μας μυεί στον τρόπο σκέψης τους, το ραφιναρισμένο ευ ζην που ακολουθούν και ομνύει στην διαχρονική αυθεντικότητα του Amaro Montenegro.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο αξιόλογος ελληνοϊταλός bartender και δημιουργός του Barreldier, ξεδιπλώνει τον έρωτά του για την Ελλάδα και την Ιταλία, θυμάται ωραίες οικογενειακές στιγμές στη Φλωρεντία και μας προτείνει δύο εύκολες συνταγές για cocktail με βάση το ηδύγευστο Amaro Montenegro.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσες αποτυχίες κρύβει μια επιτυχία και γιατί στη ζωή πρέπει να κρατάμε ασίγαστο το πάθος γι' αυτά που θέλουμε να πετύχουμε; Ακούστε στη «Μάμος Διαδικτυακή Ραδιοφωνία» την ιστορία του ηθοποιού Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη που περιλαμβάνει άπειρες πρόβες, χαλασμένα μικρόφωνα, αλλά και πάθος για νέες προκλήσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην Κίνα την τρώνε με καβούρι, στην Αυστρία με ζάχαρη, στην Πορτογαλία με ελιές. Στην Ισπανία -και στην Κρήτη- με πατάτες. Οπως και να την φας, είναι λαχταριστή. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι εθιστικός; Βοηθάει ή βλάπτει την υγεία μας; Πόσα φλιτζάνια πρέπει να πίνουμε καθημερινά; Με ή χωρίς ζάχαρη και γάλα; Οι ειδικοί έχουν απάντηση σε όλα τα ερωτήματα. Αν και η λατρεία μας για τον καφέ δεν χρειάζεται ειδική μελέτη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόση Ιταλία κουβαλάμε μέσα μας; Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ αυτή η χώρα; Σιγοπίνοντας ένα γλυκόπικρο negroni με Amaro Montenergo, μιλήσαμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Luxottica Hellas για τις δικές του ιταλικές εμπειρίες ζωής (δεν είναι λίγες) και για όσα μας ενώνουν με τους γείτονές μας προς δυσμάς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πάνω από πιάτα με λαχταριστά ψάρια, αστακούς και λαχανικά. Ένα σχετικά άγνωστο περιστατικό του σημαντικού ποιητή μας (πέθανε σαν σήμερα 20 Σεπτεμβρίου 1971) σε ένα εστιατόριο της Μασσαλίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας, αλλά δεν μπορούμε να αντισταθούμε στις μυρωδιές που διεγείρουν μια ολόκληρη δέσμη εμπειριών. Η λιωμένη σοκολάτα ή το φρεσκοψημένο ψωμί είναι ικανά να μας ανάψουν στο λεπτό. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πώς διαμορφώθηκε η παραγωγή του κρασιού την περίοδο της οικονομικής κρίσης και γιατί ο οίνος έχασε προσωρινά τη χρησιμότητά του εν μέσω καραντίνας. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για την αθέατη, αλλά ουσιαστική, πλευρά του κρασιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το κρασί στη συμβολική και φαντασιακή του διάσταση είναι ένα εμπειρικό γεγονός. Σου δίνει ακόμη και την ψευδαίσθηση της αλλαγής κοινωνικής τάξης. Ομως ένα ακριβό κρασί δεν σε κάνει απαραίτητα ευγενή. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης ορθοτομεί μεταξύ οίνου και κοινωνικών μεγεθών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποια είναι η σχέση της ποιότητας με την τιμή των κρασιών; Πώς δημιουργείται η υπεραξία τους και γιατί η γνήσια κριτική για το κρασί γίνεται για τον καταναλωτή και όχι για τους ειδικούς. Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης ξεδιαλύνει αρκετές «παρεξηγήσεις».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιοι είναι αυτοί οι «περίεργοι» τύποι που γράφουν για το κρασί; Είναι ηθικοί και αδιάβλητοι; Με ποια κριτήρια γράφουν και ποια σχολή κριτικής του κρασιού έχει επικρατήσει στην Ελλάδα; Ο οινολόγος και συγγραφέας Αργύρης Τσακίρης γράφει για τους κριτικούς με κριτικό πνεύμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top