Είναι ένας από τους πλέον γνωστούς έλληνες σεφ. Πόσο τον ξέρουμε, όμως, πραγματικά; Ο Γιάννης Λουκάκος ξεδιπλώνει το αφήγημα της ζωής του στη Μία Κόλλια. Από το... ξύλο στην Αμερική, τα πρώτα επιχειρηματικά πλάνα, έως το πρόσφατο «πουλέν» του, το μεξικανικό Comal.
Οι λεπτομέρειες μετατρέπουν πάντα τον καλό ψήστη σε άριστο. Μην βιάζεστε με τις μπριζόλες σας. Αφήστε τις να ξεκουραστούν για 8-10 λεπτά μετά το ψήσιμο και θα δικαιωθείτε. Εξηγούμε γιατί...
Το θεωρούμενο ως καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, το τριάστερο Noma στην Κοπεγχάγη, κλείνει το 2024. Ο δημιουργός του επιτυχημένου Cucina di Caruso, Δημήτρης Παπαζυμούρης, γράφει στο Andro για την εμμονή των σεφ στην πρωτοτυπία που τους κάνει να λησμονούν τη βασική αξία της απόλαυσης του φαγητού. Ποιος -με το χέρι στην καρδιά- προτιμά τα πανάκριβα πιάτα της υπερφίαλης γαστρονομικής πρωτοπορίας, από τα γεμιστά της γιαγιάς του;
Ο Κώστας Τουλουμτζής ξεκίνησε -αφιλοκερδώς- σεμινάρια επιμόρφωσης των οινοχόων της Νεμέας, απευθυνόμενος και στα καφέ, μπαρ και ψητοπωλεία της ιστορικής αυτής οινικής περιοχής. Ο Θέμος Νικολετόπουλος που βρέθηκε σε μια πρόσφατη τέτοια συνάντηση, προβληματίζεται (και αισιοδοξεί!) για το μέλλον του οινικού μας τουρισμού και πολιτισμού.
Μ' ένα σνακ στο χέρι καθ'οδόν για τη δουλειά; Τρώγοντας σάντουιτς ή σουβλάκι σε μια χαλαρή βόλτα; Μην έχετε αυταπάτες: όχι μόνο δεν θα χάσετε έτσι θερμίδες, αλλά θα πάρετε κιόλας. Επιπλέον, είναι και αγενές, υποστηρίζει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.
Ποιος δεν θυμάται το bacon mushroom melt burger με το τετράγωνο μπιφτέκι από αυθεντικό κρέας; Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις τηγανιτές πατάτες με το λιωμένο τσένταρ; Η γνωστή αλυσίδα Wendy's ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 1969, ήρθε στην Ελλάδα το 1989 και αποχώρησε το 2002. Μια περίεργη δικαστική διαμάχη βρίσκεται από πίσω, εντούτοις εμείς ζητάμε εδώ και τώρα την επιστροφή τους.
Που πάνε τα φιλοδωρήματα που αφήνουμε στα μαγαζιά; Γίνεται bullying στις κουζίνες; Πως δεν θα μας κοροϊδεύει ο ταβερνιάρης στο ψάρι; Ποιες είναι οι καλύτερες «γουρουνιές»; Ο γνωστός σεφ δίνει μια μαραθώνια και αποκαλυπτική συνέντευξη στον Κίμωνα Φραγκάκη και φωτογραφίζεται αποκλειστικά για το Andro, σε μια χαλαρή βόλτα στα Εξάρχεια.
Mια παρέα φίλων που συναντιέται μετά από καιρό. Ένα τραπέζι κατάφορτο από προσούτο, γεμιστά τορτελόνι, ριζότο θαλασσινών, πίτσες με βουβαλίσια μοτσαρέλα, και, φυσικά, τιραμισού για το τέλος. Οι Storytellers από το FABRIKA Studio υπογράφουν για λογαριασμό της Lidl Ελλάς μια πρωτότυπη ιστορία εμπνευσμένη από τη θεματική εβδομάδα Italiamo που τρέχει στα καταστήματα της και γεμίζει τα ελληνικά σπίτια με άρωμα ιταλικής κουζίνας.