Πιο δημοφιλή

Η ανακαίνιση που έκαναν η επιμελήτρια τέχνης, Σοφία Μαυρουδή, και ο καλλιτέχνης, Αντώνης Χουδαλάκης δείχνει πώς ένα κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα μπορεί να αποκτήσει σύγχρονο χαρακτήρα και ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κιτς ή εμπνευσμένη αρχαιολατρία; Ο σχεδιαστής Sebastian Errazuriz αποτίνει φόρο τιμής στα αρχαιοελληνικά αγάλματα δημιουργώντας χρηστικά αντικείμενα που «παντρεύουν» το ένδοξο χθες με τις τρέχουσες ανάγκες μιας σημερινής κατοικίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο χώρος γραφείων βρίσκεται στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Καλλιθέας στον 1ο όροφο διώροφης πολυκατοικίας. To αρχιτεκτονικό γραφείο Tripodakis Architects τον σχεδίασε με στόχο την εκμετάλλευση κάθε τετραγωνικού, την απρόσκοπτη παροχή φυσικού φωτός και την άνεση των εργαζόμενων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εστιατόρια, μπαρ ή bistro. Από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη κι από την Καλαμάτα έως τη Λεμεσό. Η ομάδα του archisearch.gr επέλεξε τα πιο ατμοσφαιρικά και αρχιτεκτονικά αξιοπρόσεκτα μαγαζιά στο χώρο της εστίασης που δημιουργήθηκαν από έλληνες αρχιτέκτονες μέσα στο 2022.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπήρξε το αντικείμενο του πόθου για το διεθνές τζετ σετ της δεκαετίας του '60. Το λάτρεψαν ο Τζιάνι Ανιέλι, ο Ρίτσαρντ Μπάρτον και η Μπριζίτ Μπαρντό. Στις μέρες μας το συγκεκριμένο σκάφος παραμένει εμβληματικό, καθώς συνδυάζει υψηλή απόδοση, εγγυημένη ποιότητα και ακαταμάχητο -ιταλικό- στυλ. Γράφει ο Μιχάλης Τεκέρταλης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μπορεί ένα διαμέρισμα συγκεκριμένων δυνατοτήτων και τετραγωνικών να δείχνει αρκετά πιο ευρύχωρο; Το αρχιτεκτονικό γραφείο Seamless, με έξυπνες τεχνικές και δημιουργικό πνεύμα, ανακαίνισε ένα διαμέρισμα στο Κολωνάκι και ουσιαστικά το «μεγάλωσε».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι funky, νεανικό, πολύχρωμο και δεν το κρύβει. Μια ανάσα από την Ομόνοια, στο Moxy Athens City σε υποδέχονται με ένα κοκτέιλ, σου μιλούν στον ενικό και σχεδιάζουν για σένα έξυπνα πάρτι και εκδηλώσεις. Αν είσαι, δε, γυναίκα, κάθε Παρασκευή έχεις την τιμητική σου. Γράφει η Άρτεμις Κατσούλη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένα τυπικό διαμέρισμα του μεσοπολέμου στην Ακρόπολη ανακαινίσθηκε δημιουργικά από την αρχιτέκτονα Ναταλία Μπαζαίου. Διατηρεί το ύφος του παρελθόντος ενοποιώντας το με μοντέρνες design γραμμές. H ανακαίνιση βραβεύτηκε στα BIG SEE Interior Design Awards 2022.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο αυστραλός designer παρουσιάζει στην Γκαλερί Gagosian (25/10) για πρώτη φορά στη χώρα μας ατομική έκθεση με τα νέα του έπιπλα που τα εμπνεύστηκε από το χαρακτηριστικό γαλάζιο και λευκό της Ελλάδας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αντικείμενα φτιαγμένα από την ύλη των σουρεαλιστικών ονείρων και δίχως καμία πρακτική αξία. Ένα παιχνίδι μεταξύ κιτς και ξέφρενης δημιουργικότητας. Το Design Museum του Λονδίνου εκθέτει σε λίγες μέρες τα πιο εξωφρενικά αντικείμενα που βγήκαν από υπερρεαλιστικά μυαλά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το διαμέρισμα είναι 230 τ.μ. εντός μιας τετραώροφης εκλεκτικιστικής πολυκατοικίας επί της οδού Χέυδεν στη Βικτώρια. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Amalgama Architects σεβάστηκε το παρελθόν παραδίδοντας, ταυτόχρονα, μια σύγχρονη και λειτουργική κατοικία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η ομάδα του Detail design studio ανέλαβε την ανακαίνιση ενός τυπικού διαμερίσματος, 55 m². Το αποτέλεσμα εντυπωσιάσει για το πώς εκμεταλλεύτηκαν κάθε τετραγωνικό έτσι ώστε η οικία να μοιάζει διπλάσια στο μάτι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top