Πιο δημοφιλή

Kαθόμαστε που καθόμαστε με τις ώρες στο σπίτι μας, τουλάχιστον ας αναπαυόμαστε σε διαχρονικά στυλάτες πολυθρόνες. Από την «LC3» του Le Corbusier έως την «Bubble Chair» του Eero Aarnio. Επιλέγει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Bureau de Change που διαπρέπει στο Λονδίνο ανακαίνισε και επέκτεινε μια βικτωριανή κατοικία προσδίδοντάς της ύφος, θεατρική χροιά και τρισδιάστατη όψη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Παραδοσιακό και συνάμα σύγχρονο. Το αρχιτεκτονικό γραφείο z-level Architecture δημιούργησε ένα χειμερινό κατάλυμα που σέβεται απόλυτα το περιβάλλον, έχει μικρό ενεργειακό αποτύπωμα και κουβαλάει τη μνήμη των ήχων του παρθένου περιβάλλοντος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Block722 δημιούργησε τη νέα του επαγγελματική στέγη σε μια πολυκατοικία του '60 στο Μετς με άπλετη θέα στην Ακρόπολη. Η πρακτικότητα συνομιλεί με την ηρεμία του χώρου και η χαλάρωση με την έντονη δραστηριότητα του γραφείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λεπτές λωρίδες ξύλου σε απόχρωση καρυδιάς με το μοτίβο να θυμίζει κάτι από την τέχνη της καλαθοποιίας. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Not a Number Architects κέρδισε το βραβείο Small Scale Project στα Paris Design Awards 2020 για το έργο Core Agora που βρίσκεται τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Domes of Elounda στην Κρήτη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ιδιωτικές κατοικίες ή δημόσια κτίρια που θαυμάζονται για την πρωτοτυπία και το σχεδιασμό τους. Θα διαγωνιστούν μαζί με άλλα 449 έργα από 279 πόλεις σε 41 χώρες για το EU Mies Award που τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Ε.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ακριβώς μπροστά στο γαλάζιο του Αιγαίου, αναδυόμενο κυριολεκτικά από το έδαφος, αυτό το κτίριο είναι ένα ακόμα τόλμημα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στις Κυκλάδες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από το κέντρο της Αθήνας έως την Λιοσίων και από την Πλατεία Μαβίλη έως τον Πειραιά καταγράφουμε τα έργα, τα project και τις αναπλάσεις που μπορούν να δώσουν μια άλλη εικόνα στην πρωτεύουσα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μέσα σε έναν παλιό κατάφυτο ελαιώνα, με μια μοναδική θέα προς τον Παγασητικό κόλπο, το αρχιτεκτονικό γραφείο G2lab Giannis & Giorgos Efthymiadis δημιούργησε τρεις ανεπιτήδευτα λιτές σουίτες που προσφέρουν ηρεμία και απομόνωση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To Man on the Moon μύησε τους αρχιτέκτονς στο υλικό του μαρμάρου και στο χώρο των λατομείων της MARMYK ILIOPOULOS, με την Επιμέλεια της Design Ambassador και του ARCHISEARCH.gr. Μέσα από δύο ημέρες επισκέψεων και ξεναγήσεων, ξεδιπλώθηκε βιωματικά για τους συμμετέχοντες η αρχαία ιστορία και οι σύγχρονες δυνατότητες ενός θαυμαστού υλικού. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από το Λαγονήσι έως τη Λεμεσό και από το Μαυροβούνιο έως την Αφρική. Αυτά είναι τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά έργα που αναμένεται να ολοκληρωθούν ή να ξεκινήσουν μέσα στο 2021. Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με άκρως καινοτόμες προτάσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από την Αθήνα έως τα νορβηγικά φιόρδ και από το Λος Άντζελες έως την Κίνα. Αυτά είναι τα ωραιότερα δημόσια κτίρια που φτιάχτηκαν μέσα στο 2020. Πρωτοποριακά και άκρως λειτουργικά. Αποδεικνύουν γιατί η αρχιτεκτονική στα καλύτερά της είναι μια υψηλή τέχνη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top