Πιο δημοφιλή

Το «πανωσήκωμα» είναι βεβαίως η καλτ ελληνική πρακτική που επιτρέπει στα παιδιά να συνεχίζουν να μένουν μαζί με τους γονείς τους μετά το γάμο. Συνήθως αισθητικά είναι δράμα. Ωστόσο με το «Κουτί που Πετάει», η αρχιτέκτων Μυρτώ Κιούρτη δημιούργησε μια πρωτότυπη «προσθήκη» σε ένα ήδη υπάρχον κτίσμα στο Χαϊδάρι προσεγγίζοντας δημιουργικά την παράδοση και το μοντέρνο design.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λίγο πριν εκπνεύσει το 2021 εγκαινιάστηκε η νέα φουτουριστή πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία που κατασκευάστηκε από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid Architects (ZHA). Μια ουσιαστική παρέμβαση στην περιοχή με βλέμμα στο μέλλον που θα άξιζε να την μιμηθούμε στην πολύπαθη Αθήνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εσάνς από την τζαζ εποχή των δεκαετιών 1920-1930. Πίνακες που παραπέμπουν στην εποχή της ποταπαγόρευσης. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Project επιμελήθηκε το σχεδιασμό του Ian’s bar που βρίσκεται σε έναν από τους χώρους του Regency Casino της Θεσσαλονίκης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

«Κρυμμένο» μέσα στους ελαιώνες και το άγριο πευκοδάσος και σε προνομιακό σημείο προς τον Ευβοϊκό Κόλπο. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Νeiheiser Argyros μετέτρεψε, μέσω ανακαίνισης, ένα κτίσμα χτισμένο από το '70 σε σύγχρονη εκδοχή εξοχικής κατοικίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γαλήνη, διαφάνεια, καθαρότητα και πολλαπλή χρήση των βασικών δομών έτσι ώστε να μην χάνεται ούτε ένα μέτρο της οικίας. Οι αρχιτέκτονες Αγάπη Πρωίμου και Λευτέρης Μιχαλούτσος μετέτρεψαν ένα διαμέρισμα 54 ετών στο Κολωνάκι σε πολυμορφικό χώρο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Επισκεφθήκαμε το B&B Italia showroοm της Δελούδης στην Λεωφόρο Κηφισίας που είναι κάτι παραπάνω από κατάστημα. Μοιάζει με ενδιαίτημα που σε προσκαλεί να περιηγηθείς σε ξεχωριστά design έπιπλα και αντικείμενα για το σπίτι. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι interior designers Άσπα και Ελεάνα Καραγεωργίου και ο fashion editor Μιχάλης Πάντος συναντιούνται στο project «Inner Views» και δημιουργούν design μικρόκοσμους. Τα χειροποίητα έπιπλα της εταιρίας Καραγεωργίου βρίσκουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο μέσα σε χώρους που αντανακλούν συναίσθημα και ψυχή.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Μαρξ και ο Λένιν με ένα industrial ξενοδοχείο στο κέντρο της Ομόνοιας; Τα πρώην κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ μετεξελίχθηκαν σε ένα νέο ξενοδοχείο που διατήρησε πολλά... κομματικά στοιχεία του παρελθόντος συνδυάζοντάς τα με νέες αρχιτεκτονικές προτάσεις που ταιριάζουν στη νέα χρήση του κτιρίου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

To αρχιτεκτονικό γραφείο Taka+Partners ανέλαβε την ανακατασκευή διαμερίσματος 90 τ.μ., σε διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα ήταν η διατήρηση του αυθεντικού χαρακτήρα στο εσωτερικό και η δημιουργία ενός ενιαίου γλυπτικού συνόλου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με βασική έμπνευση από την pop -τα χρώματα θυμίζουν Squid Game!- και την street κουλτούρα, δημιουργήθηκε στην Πυλαία σε έκταση 1045τμ. Για φαγητό, ποτό και καφέ από σταθμευμένα βανάκια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ορισμένες από τις νέες πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο κορυφαίο σαλόνι επίπλου και ντιζάιν στο Μιλάνο, μπορεί να θαυμάσει κανείς στη χώρα μας -και να τα αποκτήσει- στα καταστήματα Deloudis.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σήμα το κοινό αθηναϊκό ποδόμακτρο, το Athens Design Forum μας προσκαλεί έως τις 7 Οκτωβρίου να πάρουμε μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν από εκθέσεις και σεμινάρια έως και επισκέψεις σε σπίτια και εργαστήρια καλλιτεχνών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top