Πιο δημοφιλή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο A&M σχεδίασε τρεις βίλες με σκοπό να μην επιβληθούν στο φυσικό τοπίο. Αντίθετα, να «συνομιλήσουν» -με σεβασμό- με τη φυσική τοπογραφία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

«Tecnomar for Lamborghini 63»: H ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία σε συνεργασία με την Italian Sea Group δημιούργησαν ένα υπερπολυτελές superboat που θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2021 και θα κοστίζει 3,4 εκατ. δολάρια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λίγο πριν την ολοκλήρωση και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διεθνούς διαγωνισμού ιδεών Pandemic Architecture κυκλοφόρησε το μίνι ντοκιμαντέρ στο οποίο μιλούν άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο διαγωνισμός μεταφέρει στην Ελλάδα το επίκεντρο μίας παγκόσμιας δημιουργικής, δημοκρατικής συζήτησης για τη ζωή όλων μας, μετά την πανδημία. Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από το Σταύρο Συμεωνίδη για την Design Ambassador και το Archisearch.gr.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τέσσερα αρχιτεκτονικά γραφεία της χώρας μας διακρίθηκαν στα σημαντικά βραβεία «A+» που απονέμονται από το Architizer, το κορυφαίο website για design και αρχιτεκτονική με έδρα τη Νέα Υόρκη. Γράφει ο Θανάσης Διαμαντόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο FLUX office σχεδίασε εκ νέου μία κατοικία που βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου και προηγουμένως ήταν βιοτεχνία. Ανοιχτοί χώροι, άρωμα από τη δεκαετία του '70 και δημιουργική συνδιαλλαγή με το αστικό τοπίο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό οδοιπορικό σε μια ξεχασμένη περιοχή που κάποτε ανθούσε η βιομηχανική παραγωγή. Πλέον, έχουν μείνει μόνο ερείπια και εγκατάλειψη. Ποιες κινήσεις γίνονται για να μετατραπεί η περιοχή σε κέντρο πολιτισμού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι αρχιτέκτονες του «Urban Soul Project» ολοκλήρωσαν το νέο «σπίτι» της εταιρείας Prodea Investments στο κέντρο της Αθήνας μετατρέποντας ένα προπολεμικό κτίριο σε σύγχρονο κτίσμα ώστε να πληροί τα υψηλότερα πρότυπα των σύγχρονων χώρων γραφείων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η ελβετική εταιρεία εγκαινίασε το υψηλής αισθητικής μουσείο της στην Ελβετία. Ένα θαύμα αρχιτεκτονικής, καινοτομίας και συνάμα ένας φόρος τιμής στα εμβληματικά ρολόγια που κατασκευάζει η μανουφακτούρα εδώ και δύο αιώνες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο «Divercity Architects» σχεδίασε μια ανεξάρτητη κατοικία που συνδυάζει τον τεκτονικό χαρακτήρα με την οικογενειακή ηρεμία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε την τρίτη κατά σειρά εκδοχή συλλεκτικών πενών που είναι εμπνευσμένες από το εμβληματικό βιβλίο του Antoine de Saint-Exupéry. Μας παρακινούν να σκεφτούμε την αξία των ανθρώπινων σχέσεων και τη φροντίδα προς τον πλανήτη μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Κapsimalis Architects προτείνει δύο όμοιες κατοικίες στον Βούρβουλο της Σαντορίνης παίρνοντας την ίδια τη γη ως έμπνευση και εργαλείο σχεδιασμού. Το οπτικό αποτέλεσμα έχει τη δύναμη μιας εμπνευσμένης οφθαλμαπάτης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Scapearchitecture δημιούργησε μια εξοχική κατοικία κρυμμένη σε ένα μυστικό κήπο. Η μοντέρνα αρχιτεκτονική στις Κυκλάδες έχει απογειωθεί!

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top