Πιο δημοφιλή

Φανταστείτε να ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας και να έχετε την αίσθηση πως κολυμπάτε στο νερό. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Kordas Αrchitects δημιούργησε ένα κτίριο στην Κηφισιά που έχει παιχνιδιάρικη διάθεση εξωτερικά, ενώ εσωτερικά αγκαλιάζεται από τις γαλαζωπές αντανακλάσεις της πισίνας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η κατοικία βρίσκεται στο κέντρο των Χανίων και χρονολογείται από το 1938. Ο αρχιτέκτονας Γιώργος Κονταξάκης σχεδίασε και επιμελήθηκε την ανακαίνισή της με σκοπό να ενοποιήσει ενεργά τα αναλλοίωτα στοιχεία του χθες με τη νέα αισθητική ενός σύγχρονου αστικού σπιτιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποιος δεν θυμάται τον λεμονοστίφτη που μοιάζει με καλαμάρι ή το ανθρωπόμορφο τιρμπουσόν; Αντικείμενα οικιακής χρήσης ή έργα τέχνης, ονειρώδεις δημιουργίες και διαρκές παιχνίδισμα; Τα χρηστικά αντικείμενα της εταιρείας Alessi έχουν δημιουργήσει τον δικό τους μύθο. Η εταιρία γιορτάζει τα 100 της χρόνια και λανσάρει 12 νέες συλλογές. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η Κατερίνα Διονυσοπούλου και ο Βασίλης Μαυρόπουλος του αρχιτεκτονικού γραφείου Bureau de Change χρησιμοποίησαν ένα ταπεινό υλικό όπως το τούβλο με τέτοιο απροσδόκητο τρόπο που η ανακαίνιση αυτή της κατοικίας στο Λονδίνο ξεφεύγει από την παραδοσιακή γλώσσα της ιστορικής αρχιτεκτονικής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μια αγροτική κατοικία στα Ιωάννινα ανακαινίστηκε από την αρχιτέκτονα Λάρα Νιόβη Βαρτζιώτη, σε συνεργασία με τοπικούς τεχνίτες με τέτοιο τρόπο που τιμάει το παρελθόν του, δίνοντάς του μια δεύτερη «ζωή».

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ποια κτίρια του παρελθόντος «ζουν» ακόμη και πώς διαμορφώθηκε η πρωτεύουσα μέσα σ' αυτά τα 200 χρόνια; Το πρωτότυπο αυτό λεύκωμα παρουσιάζει 200 κτίρια ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ύφους που κατασκευάστηκαν στην Αθήνα από το 1821 έως το 2021.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ήταν ο ορισμός της τέλειας και άκρως πρακτικής εφεύρεσης. Ειδικά για τους απανταχού ξεχασιάρηδες. Κι όμως, δημιουργήθηκε κατά λάθος σαν σήμερα, στις 6 Απριλίου 1980. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το γραφείο Sinas Architects σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα Μαρία Μαμούρα ολοκλήρωσαν μια εξοχική κατοικία στη περιοχή Καλό Αμπέλι στη Σέριφο. Σκοπός τους ήταν η επανερμηνεία του κλασικού μοντέλου της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και η ήπια ένταση του κτιρίου στον περιβάλλοντα χώρο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το διαμέρισμα που διαμόρφωσε το αρχιτεκτονικό γραφείο Cometa Architects των Víctor Gonzalez Martí και Φαίδρας Ματζιαράκη είναι μόλις 56 τμ. Με την κατάλληλη διαρρύθμιση απέκτησε τα χαρακτηριστικά ενός... σκάφους όπου η λιτότητα και οι καθαρές γραμμές κυριαρχούν.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φως περισσότερο φως, αλλά με στυλ. Αυτά τα φωτιστικά είναι γλυπτά αντικείμενα πόθου και μας ωθούν να τα ανοίξουμε και να πέσουμε στο διάβασμα. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γεννήθηκε σαν σήμερα, 9 Μαρτίου 1902. Ο πλούτος της αρχιτεκτονικής του εντοπίζεται στην εκφραστική λιτότητά της. Τα έργα του είναι ονειρικά, βγαλμένα μέσα από το ζεστό χρώμα του Μεξικού. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οι ADD Architecture Studio, Αργύρης Χρονόπουλος και Διονύσης Κουτσιουμάρης σχεδίασαν την εξοχική κατοικία Hedonistic Π ως «δεξαμενή άντλησης... Ηδονής» (!), στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στην Αίγινα. Ένα εντυπωσιακό έργο που θα μπορούσε να βρίσκεται καταμεσής της ερήμου στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια, αλλά θα ανεγερθεί σύντομα στον Σαρωνικό. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top