Πιο δημοφιλή

Η εξοχική κατοικία που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο hhharchitects είναι ένα παιχνίδι σχημάτων που στόχο είχαν την εναρμόνισή της στο φυσικό περιβάλλον δίχως να χάνει τη μοναδική θέα προς τον Μεσσηνιακό κόλπο και τους πρόποδες του Ταϋγέτου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Φέτος το 10ο ΕΣΩ είχε διεθνή χαρακτήρα, αλλά και μια γόνιμη ανταλλαγή ιδεών και απόψεων γύρω από τους κοινωνικούς, πολιτικούς, πολιτισμικούς και οικονομικούς μετασχηματισμούς που συμβαίνουν στις μέρες μας. Ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Δημήτρης Ποτηρόπουλος το παρακολούθησε και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο κορυφαίος σχεδιαστής διαμόρφωσε το palazzo του στο Μιλάνο -εμβαδού 1.115 τ.μ.- και άνοιξε τις πύλες του στο κοινό, με αφορμή τη Milan Design Week. Για κάποιες μέρες λίγοι και εκλεκτοί μπορούσαν να απολαύσουν το γεύμα τους ή ένα απεριτίφ στην καλαίσθητη εσωτερική αυλή της οικίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι, πλέον, καιρός να αφήσουμε το σαλόνι του σπιτιού μας και να βγούμε στη βεράντα ή τον κήπο μας. Ας απολαύσουμε τον ήλιο και τα ζεστά απογεύματα με έπιπλα κήπου που συνδυάζουν την άνεση και το στυλ. Εμείς επισκεφθήκαμε τα καταστήματα Ιnterni και σας δίνουμε καλαίσθητες προτάσεις.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εργονομική, πρωτοποριακή και στυλάτη. Επί τρεις δεκαετίες είναι το κατεξοχήν σημείο αναφοράς στα έπιπλα γραφείου. Για φοιτητικά δωμάτια, αλλά και για αίθουσες συσκέψεων κορυφαίων εταιριών. Στην Ελλάδα εισάγεται από την Deloudis και έρχεται στο σπίτι σας με εγγύηση 12 ετών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με θέα τη θάλασσα των Οινουσσών και την ακτογραμμή της Μικράς Ασίας και μέσα σε ένα τοπίο από ελιές και σχοίνους, αυτή η σύγχρονη οικία χτίστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο SOUTH architecture στα πρότυπα των ορθογώνιων αγροτόσπιτων που συναντάται παραδοσιακά στη Χίο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Fotis Zapaniotis Associated Architects έδωσε δεύτερη ζωή σε ένα μεσοπολεμικό διαμέρισμα στο Μετς δίχως να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές στην κάτοψή του, αλλά κάνοντας συγκεκριμένες επεμβάσεις αισθητικού και λειτουργικού χαρακτήρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Anaktae σε συνεργασία με τη σχεδιάστρια μόδας Ορσαλία Παρθένη μετέτρεψαν το εμβληματικό κατάστημα του οίκου Parthenis στη Μύκονο σ'έναν πολυλειτουργικό χώρο που συνδυάζει μόδα, καφέ και εστιατόριο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Οραματιστής από τους λίγους. Δανδής, εραστής των γρήγορων αυτοκινήτων, παραβίασε όλους τους κανόνες τόσο στην τέχνη όσο και στη ζωή. Γεννήθηκε πριν από 155 χρόνια (8 Ιουνίου 1867) στο Ουισκόνσιν. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο block722 σχεδίασε μια ιδιωτική κατοικία στη Λευκάδα που διατηρεί την ιδιωτικότητά της καθώς είναι εν μέρει υπόσκαφη, δίχως να χάνει την άπλετη θέα προς τη θάλασσα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Tenon Architecture προχώρησε στην ανακαίνιση ενός χώρου γραφείων που βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία του Οnassis Group στην Αθήνα. Το αποτέλεσμα είναι καινοτόμο, καθώς συνδυάζει οργανικά δύο διαφορετικές φιλοσοφίες σε έναν ενιαίο χώρο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η σύλληψη ανήκει στον φωτογράφο Γιώργο Κορδάκη που μιλάει στο Andro για το πώς υλοποιήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο OOAK architects και πώς στηρίχθηκε οικονομικά από λατινοαμερικανούς και έλληνες επενδυτές. Αυτή τη στιγμή το Imperfecto έχει γίνει talk of the town και μπήκε στα 40 καλύτερα εστιατόρια της Αμερικής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top