Πιο δημοφιλή

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Mold Architects υπογράφει ένα εντυπωσιακό υπόσκαφο ξενοδοχείο στη Νότια Σέριφο. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι είναι καλά «προστατευμένο» μέσα στο φυσικό τοπίο προσφέροντας ιδιωτικότητα, ενώ παραπέμπει στην μεταλλευτική κληρονομιά του νησιού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πρωτοποριακά έπιπλα, αλλά και κλασικά σε νέες μορφές. Φουτουριστικά σχέδια με έντονη διάθεση από 60's και 70's. Το Μιλάνο υποδέχθηκε φέτος σχεδόν ένα εκατομμύριο επισκέπτες στην έκθεση Salone del Mobile που θεωρείται κάτι σαν ναός των σύγχρονων τάσεων στο design. H αρχιτέκτων Εύα Σιμιτζή την παρακολούθησε και γράφει τις εντυπώσεις της.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ηπια αρχιτεκτονική προσέγγιση, ντόπια πέτρα της περιοχής και μπετόν χρωματισμένο από την κόκκινη άμμο της εκσκαφής. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Fotis Zapantiotis Associated Architects ανέλαβε το έργο με στόχο να ενταχθεί οργανικά στην τοπογραφία

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ανοιξε πριν λίγους μήνες στο κέντρο της πόλης, σε ένα εξαιρετικής αισθητικής κτίριο που χτίστηκε το 1925 και στέγαζε τα υφάσματα Χυτήρογλου. Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός αρχιτεκτονικού εκλεκτικισμού, αριστοκρατικής φινέτσας και σύγχρονης λειτουργικότητας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το Studio pluslines αναγέννησε ένα παλαιό κτίριο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο των Τρικάλων και το μετέτρεψε σε ένα μινιμαλιστικό μαγαζί. Δέλεαρ τα τραπεζάκια στον εξωτερικό χώρο που είναι κυκλωμένος από δέντρα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το ιστορικό, πλην εγκαταλειμμένο, κτίριο της πόλης που εγκαινιάστηκε το 1925 και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην τοπική οικονομία, αλλάζει δραστικά. Το αρχιτεκτονικό γραφείο SquareOne ανέλαβε τη μετατροπή του σε δύο ξενοδοχεία 5 και 4 αστέρων. Οι εταιρείες που ανέλαβαν τις εργασίες έχουν ήδη υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το αρχιτεκτονικό στούντιο SOUTΗ ολοκλήρωσε την ανακαίνιση ενός τυπικού ρετιρέ 120 τ.μ. επί της οδού Επτανήσου. Παλαιά στοιχεία ενοποιήθηκαν με καινούργια και το αποτέλεσμα αναδεικνύει την βίντατζ ομορφιά του διαμερίσματος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μόνο για ρέκτες του ωραίου και της περιπέτειας. Αυτό το σπάνιο Range Rover μετατράπηκε αρχικά σε κάμπριο από την αγγλική Wood & Pickett. Κάποια στιγμή βρέθηκε σε κακή κατάσταση κάπου στην Πολωνία και ο τωρινός του ιδιοκτήτης το μετέτρεψε σε 4Χ4 «κουκλί», έτοιμο για σαφάρι.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η ανακαίνιση που έκαναν η επιμελήτρια τέχνης, Σοφία Μαυρουδή, και ο καλλιτέχνης, Αντώνης Χουδαλάκης δείχνει πώς ένα κτίριο των αρχών του 20ου αιώνα μπορεί να αποκτήσει σύγχρονο χαρακτήρα και ταυτότητα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Κιτς ή εμπνευσμένη αρχαιολατρία; Ο σχεδιαστής Sebastian Errazuriz αποτίνει φόρο τιμής στα αρχαιοελληνικά αγάλματα δημιουργώντας χρηστικά αντικείμενα που «παντρεύουν» το ένδοξο χθες με τις τρέχουσες ανάγκες μιας σημερινής κατοικίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο χώρος γραφείων βρίσκεται στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Καλλιθέας στον 1ο όροφο διώροφης πολυκατοικίας. To αρχιτεκτονικό γραφείο Tripodakis Architects τον σχεδίασε με στόχο την εκμετάλλευση κάθε τετραγωνικού, την απρόσκοπτη παροχή φυσικού φωτός και την άνεση των εργαζόμενων.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εστιατόρια, μπαρ ή bistro. Από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη κι από την Καλαμάτα έως τη Λεμεσό. Η ομάδα του archisearch.gr επέλεξε τα πιο ατμοσφαιρικά και αρχιτεκτονικά αξιοπρόσεκτα μαγαζιά στο χώρο της εστίασης που δημιουργήθηκαν από έλληνες αρχιτέκτονες μέσα στο 2022.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top