Πιο δημοφιλή

Η εκκεντρικότητα και η εικαστική φινέτσα του Αμερικανού σκηνοθέτη απογειώνεται ξανά, με μια μικρού μήκους αλλά μεγάλης δεξιοτεχνίας μεταφορά ενός διηγήματος του Ρόαλντ Νταλ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του Παρίσι, το οποίο σκιαγραφεί με σπάνια εκλέπτυνση. Η νέα του ταινία είναι μια ακόμη ξεχωριστή καταγραφή των κρυφών επιθυμιών, της εξαπάτησης και του βάρους των ανθρώπινων σχέσεων. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η γερμανική σειρά είναι κάτι παραπάνω από ένα τυπικό θρίλερ. Καταφέρνει να εμπλέξει άμεσα στον τηλεθεατή και να τον μετατρέψει σε συμμέτοχο του μυστηρίου και της σκοτεινιάς που βγάζει η ιστορία. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σπάνιο χιούμορ, διαβρωτική ματιά και σύγχρονος τρόπος για να μιλήσει ένας σκηνοθέτης για τις ανθρώπινες σχέσεις. Ο «Νευρικός Εραστής» είναι από τις ταινίες που δεν γίνεται να την δεις μόνο μια φορά. Τώρα επανέρχεται σε νέες κόπιες. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η νέα καθημερινή σειρά της ΕΡΤ διαθέτει ταλαντούχο καστ και πειστικές ερμηνείες, ωστόσο δεν καταφέρνει να αποτυπώσει με ακρίβεια τι πραγματικά συνέβαινε στα Μάταλα της δεκαετίας του '70. Γράφει ο Ελίσσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ενα στοιχειωμένο παλάτσο στη σκοτεινή Βενετία, ένας φόνος και...αμέσως αναλαμβάνει δράση ο Ηρακλής Πουαρό. Μπορεί η ταινία να δείχνει σκηνοθετικά άνευρη, εντούτοις θα αρέσει στους λάτρεις του πασίγνωστου επιθεωρητή. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι η ιστορία μιας συνδικαλίστριας που αποκάλυψε τις ατασθαλίες μιας γαλλικής πολυεθνικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή της. Η ταινία θα μπορούσε να είναι ένα αγωνιώδες δράμα, αλλά θέματα ρυθμού και πλοκής μετριάζουν το αποτέλεσμα. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η παράσταση στηρίζεται με δημιουργικό και σύγχρονο τρόπο στους «Βατράχους» του Αριστοφάνη όπου το γκροτέσκο συνυπάρχει με το τραγικό. Εξαιρετικοί στους ρόλους τους οι Σερβετάλης και Σαράντης, ενώ αρκετά μελετημένη είναι η σκηνοθεσία της Έφης Μπίρμπα. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

H ταινία της Zιστίν Τριέ έλαβε (δικαίως) τον Χρυσό Φοίνικα και τώρα προβάλλεται στις αίθουσες. Δεν γίνεται να μην μπλεχτείς στον ιστό μυστηρίου, υποψίας και πολιτισμικών αποχρώσεων της ταινίας. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Αστυνομικό δράμα, παιχνίδι με τη μνήμη και καταβύθιση στα εσωτερικά τραύματα. Η νέα σειρά της συνδρομητικής πλατφόρμας μπορεί να μην είναι ένα αριστούργημα, αλλά σίγουρα μπορεί να σας καθηλώσει με τις ερμηνείες των ηθοποιών και την προσεγμένη ατμόσφαιρα μυστηρίου και συναισθηματικής έντασης. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπήρξε ένα από τα τραγικά πρόσωπα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ευθύνεται για την καταστροφή της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι κι ας μην το ήθελε. Ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν βρήκε στο πρόσωπο του Κίλιαν Μέρφι τον ιδανικό Ρόμπερτ Οπενχάιμερ. Παρά τα επιμέρους ζητήματα ρυθμού, η ταινία σε πείθει και με το παραπάνω. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Εξαιρετικές ερμηνείες, ολοζώντανο σενάριο και ένα ιδιότυπο μιούζικαλ που μόνο ο ιδιοφυής Γούντι Άλεν θα μπορούσε να σκηνοθετήσει. Η ταινία-όνειρο προβάλλεται αυτό το διάστημα στο Cinobo. Γράφει ο Ελισσαίος Βγενόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top