Πιο δημοφιλή

Ερμηνευτικά άψογος, τεχνικά ακριβής και συγκινητικός όταν έπρεπε, ο διαπρεπής τενόρος, χειροκροτήθηκε θερμά από 4.000 θεατές πριν από λίγες ημέρες στο Ηρώδειο. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος παρακολούθησε τη συναυλία και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Θεσσαλονικιός βιολοντσελίστας επιστρέφει στην Ελλάδα ως απόφοιτος του φημισμένου Ινστιτούτου Μουσικής Curtis των ΗΠΑ για να πάρει μέρος στις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη» με τέσσερις συναυλίες μουσικής δωματίου από τις 21 έως και τις 24  Σεπτεμβρίου. Μιλάει στον Δημήτρη Κιουσόπουλο για την αμερικανική εμπειρία και το μέλλον της κλασικής μουσικής στη χώρα μας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Ηρώ Σαΐα θα βρεθούν μαζί στη σκηνή του Ηρωδείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το κενό που αφήνει πίσω του ο Μίκης Θεοδωράκης είναι δυσαναπλήρωτο. Εντούτοις, η Ελλάδα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι εξακολουθεί να διαθέτει σημαντικούς συνθέτες εν ζωή όπως ο Ξαρχάκος, ο Σαββόπουλος και άλλοι. Αξίζει να τους τιμούμε και κυρίως να απολαμβάνουμε το σημαντικό τους έργο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λίγο πριν τη νέα, φετινή του συναυλία στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, ο κορυφαίος γερμανός κλαρινετίστας μιλάει στον Δημήτρη Κιουσόπουλο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O διάσημος καταλανός κόντρα-τενόρος, λίγες ημέρες πριν από την εμφάνισή του στο Samos Young Artists Festival μιλάει στον Δημήτρη Κιουσόπουλο για την έμφυλη θεωρία στη σύγχρονη όπερα, τις ταμπέλες που βάζουμε σε ανθρώπους και την αγάπη του για την Ελλάδα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο καταξιωμένος βιολονίστας, ιδρυτικό μέλος του τρίο elGreco και από φέτος κορυφαίος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, θα ανοίξει το 15ο Φεστιβάλ Αίγινας (8-28 Αυγούστου). Μιλάει στον Δημήτρη Κιουσόπουλο για την πορεία του, τη μέθεξη της ζωντανής μουσικής και τη σχέση του με κορυφαίους δασκάλους της κλασικής μουσικής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Στην παρέλαση των Μπακς για την κατάκτηση του τροπαίου στο ΝΒΑ οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο γιόρτασαν με το νέο τραγούδι του αδελφού τους, Οφίλι, του Νέγρου του Μοριά και του Moose. Πρόκειται για μια σύμπραξη σε ραπ τόνους που μιλάει για την καθημερινή μάχη του Γιάννη για να φτάσει από τα Σεπόλια στην κορυφή του κόσμου. 

Andro Ο Άνδρας από την αρχή Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Aπό τις 24 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, η Χίος φιλοξενεί για πέμπτη χρονιά το φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στη διαχρονική ελληνική μουσική δημιουργία. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος μάς προτείνει τι να παρακολουθήσουμε αν βρεθούμε στο νησί.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης που θα παρουσιάσει στις 3-4 Aυγούστου τη Βαλκυρία του Βάγκνερ στο Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης μιλάει στον Δημήτρη Κιουσόπουλο για τις επιρροές του, την αγάπη του για τον γερμανικό ρομαντισμό και τον δαίδαλο που αντιμετώπισε στη διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η εμφάνιση του ρώσου βιρτουόζου στο Ηρώδειο (με αρχιμουσικό τον Λουκά Καρυτινό στην πρώτη του συναυλία ως καλλιτεχνικός διευθυντής) πριν από λίγες ημέρες ήταν για διαρκές standing ovation. Ενας πιανίστας που «τσιμπάει» τα πλήκτρα και ενθουσιάζει το κοινό. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Είναι μόλις 30 ετών, εντούτοις ο σπουδαίος Ρώσος πιανίστας Daniil Trifonov έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω του τα φώτα για την ταχύτητα με την οποία παίζει πιάνο, αλλά και την έντονη θεατρικότητά του. Ο Φώτιος Καλιαμπάκος που τον έχει ακούσει και θαυμάσει πολλές φορές, γράφει για τα έργα και τις ημέρες του, με αφορμή τη σημερινή (24/6) εμφάνισή του στο Ηρώδειο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top