Antoine Verglas: ο φωτογράφος που αγαπούν οι (γυμνές) γυναίκες

Εμβληματικές γυναίκες όπως η Cindy Crawford, η Naomi Campbell, η Jennifer Connely ή η Liz Hurley αφέθηκαν στα χέρια του. Τα γυμνά του είναι γνωστά για τη χάρη και την κομψότητά τους. Το μόνο που μας ζητάει να κάνουμε είναι να τα απολαύσουμε.

Γράφει : Andro Team

Το μυστικό του είναι ότι αφήνεται στο συναίσθημα την ώρα που φωτογραφίζει μια γυναίκα.

Γαλλος από καταγωγή, Αμερικανός από νοοτροπία, άνθρωπος που αγαπάει τις γυναίκες από άποψη και επάγγελμα. Ο Antoine Verglas έχει μπει στο μυαλό πολλών γυναικών της showbiz όταν σκέφτονται πως ήρθε η ώρα να κάνουν μια κάπως πιο αισθησιακή φωτογράφιση.

Αν μη τι άλλο, στην πιάτσα της μόδας ο Verglas είναι γνωστός για την ικανότητά του να πιάνει τα πλέον απρόβλεπτα πορτρέτα από μοντέλα που έχουν ποζάρει άπειρες φορές στη ζωή τους, ως εκ τούτου κάπως επαναλαμβάνουν τις κινήσεις τους.

Ο φακός του λειτουργεί σαν σμίλη πάνω στο γυνακείο σώμα.

Ο οίστρος του ανεβαίνει οκτάβες όταν καλείται να φωτογραφίσει το γυμνό σώμα μιας γυναίκας.

Κατάφερε να βγάλει τον καλύτερο εαυτό από μοντέλα του μεγέθους της Naomi Campbell και της Cindy Crawford, ενώ σχετικά πρόσφατα έφερε στην επιφάνεια ξανά την Pamela Anderson υποδηλώνοντας με τις φωτογραφίες του ότι μπορεί να μην είναι πια νέα, αλλά παραμένει ποθητή.

Ο Verglas αγαπάει την κάμερά του, αλλά και το μοντέλα που φωτογραφίζει.

Οι δουλειές του Verglas βρίσκουν πάντα δρόμο στα καλύτερα περιοδικά: από το Elle, την Vogue έως το Sports Illustrated και κάμποσα άλλα. Ποτέ δεν του έλειψε η δουλειά σε υψηλό επίπεδο. Παράλληλα, όμως, ο οίστρος του ανεβαίνει οκτάβες όταν καλείται να φωτογραφίσει το γυμνό σώμα μιας γυναίκας.

Τίποτα το προκλητικό. Μόνο καθαρός ερωτισμός.

Ολα του τα γυμνά έχουν την λεπταίσθητη ματιά ενός υμνητή της ομορφιάς, που, παραδομένη στη γυμνότητά της, λάμπει και θερμαίνει τις αισθήσεις.

Καμία πρόκληση δεν τον υποβάλλει, κανένας πονηρός αυτοσκοπός. Ολα του τα γυμνά έχουν την λεπταίσθητη ματιά ενός υμνητή της ομορφιάς, που, παραδομένη στη γυμνότητά της, λάμπει και θερμαίνει τις αισθήσεις.

Τα γυμνά του βγάζουν μια αυθεντική καλαισθησία.

Υπάρχει, άραγε, μυστικό; Ο Verglas εξήγησε σε μια πρόσφατη συνέντευξή του πως τέτοιου είδους αλχημείες δεν ανήκουν στο οπλοστάσιό του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι: «Να αγαπάω την κάμερά μου και να κατανοώ κάθε φορά ποιον ή ποια έχω να φωτογραφήσω και για ποιο σκοπό. Τα μοντέλα με τα οποία συνεργάζομαι έχουν μια φυσική κομψότητα και χάρη.

Η Jennifer Connely θωπεύτηκε από τον φακό του.

Από εκεί και πέρα χρειάζεται μια αυστηρότητα στη δουλειά μας που, όμως, πρέπει να έχει σχέση με την κίνηση. Είναι κάτι σαν χορός που αποτυπώνεται στον φακό. Πάνω από όλα πρέπει να είσαι ειλικρινής, πιστευτός και να έχεις γνώση του τι έχει προηγηθεί στη μόδα».

Mε τη Cindy Crawford σε νεαρή ηλικία.

«Αυτό που ονομάζουμε τέλεια φωτογραφία μπορεί κάλλιστα να προέλθει κατά λάθος, από ατύχημα», λέει ο Verglas.

Ολα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε μια τέλεια φωτογραφία; Ο Verglas έχει άποψη και επ’ αυτού: «Αυτό που ονομάζουμε τέλεια φωτογραφία μπορεί κάλλιστα να προέλθει κατά λάθος, από ατύχημα. Εξαρτάται από τι θέλεις να πετύχεις. Κάποιες φορές συμβαίνει κάτι την ώρα της φωτογράφισης που αλλάζει τον τρόπο που εστιάζεις και σου προκαλεί ένα έντονο συναίσθημα που επηρεάσει τις φωτογραφίες».

H Penelope Cruz και o Αntoine Verglas.

Ισως αυτή να είναι η κρυφή του τεχνική όταν καλείται να φωτογραφίσει γυναίκες με έντονη προσωπικότητα και κρουστό σώμα. Σαν να μην του φτάνει το προφανές και αφήνει τη στιγμή (της δουλειάς) να διαμορφώσει μέσα του το καλλιτεχνικό πλαίσιο. Το αποτέλεσμα, πάντως, ως τώρα τον έχει δικαιώσει.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Steffan Rappo και η λατρεία του γυναικείου σώματος. 

 

 

Button to top