Τα top 10 τραγούδια του 2018

Αυτά είναι τα δέκα ωραιότερα τραγούδια –από τη διεθνή και ελληνική δισκογραφία– του 2018, όπως τα επιλέγει ο Στέφανος Κούρτης. Καλή ακρόαση, καλή νέα μουσική χρονιά!

 

O J.P. Bimeni, απόγονος της βασιλικής οικογένειας του Μπουρούντι, με το «I Miss you» –«χάρη στον σύγχρονο αριστουργηματικό funk-soul ήχο του και στον βαθύ λυρισμό της αφρικανικής ‘‘ψυχής’’ του»– κέρδισε μια θέση στο φετινό top 10 (twitter.com/tucxonerecords).

1. Tibau Tavares – Melodia

Ο πιο διακεκριμένος τραγουδιστής, μουσικός, συγγραφέας και συνθέτης του νησιού Maio του Πράσινου Ακρωτηρίου γεννήθηκε με την κιθάρα στο χέρι και τη μουσική στην καρδιά, όπως αστειευόμενος λέει συχνά ο ίδιος. Με τη μελωδία του αυτή στοίχειωσε τις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις, απολαμβάνοντας δικαιωματικά την πρώτη θέση ανάμεσα στα δέκα top τραγούδια του 2018.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Ένας υπέροχος παλαιός ήχος, δοσμένος αριστοτεχνικά στο σήμερα».

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο ιστορικός, τέως καθηγητής Πανεπιστημίου και συγγραφέας δίνει τη δική του απάντηση στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Andro για τις εθνικές «γκρίζες» ζώνες που μας ταλαιπωρούν και δημιουργούν ιστορικούς μύθους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοσυγκρασιακός ηθοποιός μιλάει για το καρμικό ταξίδι του στη Γερμανία, τις δουλειές που έκανε εκεί και τους λόγους που τον οδήγησαν να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μια συνέντευξη με την Μία Κόλλια που εξελίχθηκε σε εξομολήγηση.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ας το παραδεχθούμε: ο έρωτας περνάει, αλλά η καύλα ποτέ. Θα μας ακολουθεί πάντα. Σε κάθε υποψία γυμνού δέρματος, στη γυναικεία φούστα που σηκώνεται στον αέρα, στα τυχαία αγγίγματα στο τρένο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Απόστολος Δοξιάδης θυμάται πώς μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Θεωρία των Συνόλων», που διάβασε στα 15 του, άγγιξε για πρώτη φορά το απόγειο της αίσθησης της υπερβατικής ομορφιάς των μαθηματικών και την υπόσχεση για την αποκάλυψη της πεμπτουσίας της αλήθειας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro