Most Viewed

Όσο παλαιό και αν είναι το έργο (πρωτοανέβηκε το 1918) παραμένει εμβληματικό και μπορεί να «πιάσει» το σημερινό κοινό. Η παράσταση στο θέατρο Ολύμπια ήταν άκρως επιτυχημένη και σίγουρα από τις καλύτερες την περίοδο των εορτών. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σε κάθε μεγάλη γιορτή το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ μας προσκαλεί για μια συναυλία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου. Είτε βρεθείτε εκεί είτε παρακολουθήσετε το live streaming, θα απολαύσετε από την Αρχόντισσα των Κυκλάδων μια συναυλία με πολλή αγάπη και καλή μουσική στο πνεύμα των ημερών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Oι Ελβετοί Φίλοι της Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας τίμησαν την Ελληνική Επανάσταση με μια αφιερωματική συναυλία. Μια βραδιά που σε συμβολικό επίπεδο υπενθύμισε τη διαχρονική σημασία της αρχαίας και νεώτερης Ελλάδας για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αφορμή τη συναυλία που θα δώσει στις 8 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο, ο διάσημος έλληνας ερμηνευτής μιλάει στον Δημήτρη Κιουσόπουλο για τη δυσκολία του έργου του Ορφ, τα μελλοντικά του όνειρα και στοχάζεται για τα δύο χαμένα χρόνια όλων μας λόγω της πανδημίας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αφορμή την παρουσία της στις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη» (27-30 Σεπτεμβρίου) η ευαίσθητη ινδοαμερικανή πιανίστα μιλάει στον Δημήτρη Κιουσόπουλο για τη μουσική, τα διδάγματα της ζωής και τη διδασκαλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, ο Τσέχος Lukáš Petřvalský θα εγκαινιάσει το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ. Λίγο πριν την συναυλία του στο ιστορικό όργανο του Καθολικού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, ο καταξιωμένος μουσικός μίλησε στο Andro και στον Δημήτρη Κιουσόπουλο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από την Αίγινα ως την Πάτμο και από τη Λέσβο ως τα Χανιά, το φετινό καλοκαίρι είναι γεμάτο εξαιρετικά -και μάλιστα διεθνή- φεστιβάλ κλασικής μουσικής. Αξίζει να ζήσετε τη μαγεία τους κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι και με το θαλασσινό αεράκι να σας χαϊδεύει το πρόσωπο. Επιλέγει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ενα ολοκαίνουργιο εξωστρεφές φεστιβάλ, «Tο συμφωνικό πιάνο», πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό στη Λουκέρνη της Ελβετίας συγκεντρώνοντας σπουδαίους μουσικούς, σπάνιες συναυλίες, αλλά και ένα παθιασμένο κοινό. Το φετινό πρώτο φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στη μουσική του Johannes Brahms. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος το παρακολούθησε και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η ετήσια κορυφαία εκδήλωση της Φιλαρμονικής του Βερολίνου σήμερα σε ζωντανή μετάδοση. Διαβάστε γιατί έχει σημασία και ακολουθήστε το λινκ για να την παρακολουθήσετε ζωντανά. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο πολωνός τενόρος Krystian Adam σε μια άκρως επίκαιρη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Δημήτρη Κιουσόπουλο. Τι λέει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα αισθήματά του για τους Ρώσους, αλλά και τη δική του μουσική διαδρομή. Δεν παραλείπει, δε, να μιλήσει ακόμη και για το αγαπημένο του κρασί. Από το Σάββατο θα ερμηνεύσει τον Ιδομενέα του Μότσαρτ για τέσσερις παραστάσεις στο Θέατρο Ολύμπια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η πρώτη από τις συναυλίες μουσικής δωματίου «Έλληνες Σολίστ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε προ ημερών με επιτυχία. Ο σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος, η ελληνογερμανίδα πιανίστα Δανάη Ντέρκεν-Ντάκου και ο βιολονίστας Ανδρέας Κερκέζος συνέπραξαν αρμονικά. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος παρακολούθησε τη συναυλία και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το έργο του Βιβάλντι που γράφτηκε με αφορμή την νίκη των Βενετών επί των Τούρκων κατά την πολιορκία της Κέρκυρας, αποδόθηκε με κομψό και ουσιαστικό τρόπο από πέντε γυναίκες σολίστες. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος παρακολούθησε τη συναυλία και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top