Most Viewed

Έχοντας κερδίσει το βραβείο Νέου Καλλιτέχνη Opera Actual 2023, ο βαρύτονος Τζαν Αντέμ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να ερμηνεύσει τον ρόλο του Νταντίνι στην κωμική όπερα «Σταχτοπούτα» του Τζοακίνο Ροσσίνι στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα είχε μια όμορφη συζήτηση με τον Δημήτρη Κιουσόπουλο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Την Παρασκευή 12 Απριλίου, ο βιολονίστας Γιάννης Γεωργιάδης και η πιανίστα Σβετλάνα Σμολίνα ολοκληρώνουν την πανελλήνια περιοδεία τους με μια εμφάνιση γεμάτη ρομαντισμό και πάθος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μετά από δύο χρόνια, ο Στέφανος Νάσος επιστρέφει στην Ελλάδα για μια μοναδική συναυλία στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Λίγο πριν την εμφάνισή του, ο καταξιωμένος πιανίστας μίλησε στον Δημήτρη Κιουσόπουλο για την έως τώρα πορεία του τόσο ως ερμηνευτής όσο κι ως καθηγητής, αλλά και τη ζωή του στην Ισπανία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λίγο πριν τις τρεις τελευταίες παραστάσεις του «The Last Five Years» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, οι δύο πρωταγωνιστές του θεατρικού έργου, Βάσια Ζαχαροπούλου και Πάρις Παρασκευάδης, αποκαλύπτουν τα δικά τους συναισθήματα στον Δημήτρη Κιουσόπουλο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λίγο πριν την εμφάνισή της στο Θέατρο Ολύμπια, η γαλλίδα βιολοντσελίστα μίλησε στον Δημήτρη Κιουσόπουλο για τη ζωή, την τέχνη και πως αυτά συνδέονται μεταξύ τους.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Για όποιον του αρέσει έστω και λίγο η μπαρόκ μουσική, δεν πρέπει να χάσει το πρώτο ειδικό master class που θα δώσουν οι δύο κορυφαίες ελληνίδες dive, η μεσόφωνος Μαίρη-Έλεν Νέζη και η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Ιταλός μαέστρος Francesco Lotoro έχει ουσιαστικά αφιερώσει τη ζωή του στη διάσωση μουσικών έργων που έχουν γραφτεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές. Με την ευκαιρία της συναυλίας του στον «Παρνασσό» την 1η Φεβρουαρίου, μας μιλάει για τη μουσική που γεννήθηκε σε συνθήκες στέρησης ελευθερίας και για τη δική του 30χρονη έρευνα πάνω στο θέμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λίγο πριν παρουσιαστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε παγκόσμια πρώτη οι «Είκοσι ευχαριστίες για τις διδασκαλίες του Ιησού», ο συνθέτης Γιώργος Τσοντάκης μίλησε στο Andro για το έργο του, τις θρησκευτικές και ελληνικές αναφορές του σε αυτό αλλά και τη φιλοσοφία του στη διαδικασία της σύνθεσης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πώς μπορεί να προσαρμοστεί ένα έργο του Μεσοπολέμου στο σήμερα και τι έχει να πει στον σύγχρονο θεατή; Ο Έλληνας αρχιμουσικός, λίγο πριν ανέβει στο πόντιουμ για να διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στους «Απάχηδες των Αθηνών» απαντά σε αυτά, και σε αρκετά ακόμα, ερωτήματα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για ένα αφιέρωμα στον Σεργκέι Ραχμάνινοφ, ο Έλληνας βιολονίστας και αναπληρωτής εξάρχων της Φιλαρμονικής του Μονάχου, μας μίλησε για τον Ρώσο συνθέτη, την δική καλλιτεχνική πορεία αλλά και τη θέση των Ελλήνων μουσικών στο διεθνές στερέωμα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με αφορμή τη συναυλία της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου μαζί με με την σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου, θυμόμαστε την ανοιξιάτικη βραδιά που είχαμε την τύχη να ακούσουμε την Χαρά Ιακωβίδου, σε μια ποιητική βραδιά με τον Τίτο Πατρίκιο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Λίγο πριν την αποψινή της σολιστική εμφάνιση στο Ωδείο Αθηνών, η διακεκριμένη βιολονίστρια μας μίλησε για την πορεία της, από ένα χωρίο της Μακεδονίας μέχρι να γίνει η πρώτη γυναίκα εξάρχουσα (πρώτο βιολί) στην ιστορία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top