Most Viewed

Με αφορμή την παρουσία της στις «Νύχτες Κλασικής Μουσικής στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη» (27-30 Σεπτεμβρίου) η ευαίσθητη ινδοαμερικανή πιανίστα μιλάει στον Δημήτρη Κιουσόπουλο για τη μουσική, τα διδάγματα της ζωής και τη διδασκαλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, ο Τσέχος Lukáš Petřvalský θα εγκαινιάσει το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ. Λίγο πριν την συναυλία του στο ιστορικό όργανο του Καθολικού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου, ο καταξιωμένος μουσικός μίλησε στο Andro και στον Δημήτρη Κιουσόπουλο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Από την Αίγινα ως την Πάτμο και από τη Λέσβο ως τα Χανιά, το φετινό καλοκαίρι είναι γεμάτο εξαιρετικά -και μάλιστα διεθνή- φεστιβάλ κλασικής μουσικής. Αξίζει να ζήσετε τη μαγεία τους κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι και με το θαλασσινό αεράκι να σας χαϊδεύει το πρόσωπο. Επιλέγει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ενα ολοκαίνουργιο εξωστρεφές φεστιβάλ, «Tο συμφωνικό πιάνο», πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό στη Λουκέρνη της Ελβετίας συγκεντρώνοντας σπουδαίους μουσικούς, σπάνιες συναυλίες, αλλά και ένα παθιασμένο κοινό. Το φετινό πρώτο φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στη μουσική του Johannes Brahms. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος το παρακολούθησε και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η ετήσια κορυφαία εκδήλωση της Φιλαρμονικής του Βερολίνου σήμερα σε ζωντανή μετάδοση. Διαβάστε γιατί έχει σημασία και ακολουθήστε το λινκ για να την παρακολουθήσετε ζωντανά. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο πολωνός τενόρος Krystian Adam σε μια άκρως επίκαιρη και ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Δημήτρη Κιουσόπουλο. Τι λέει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα αισθήματά του για τους Ρώσους, αλλά και τη δική του μουσική διαδρομή. Δεν παραλείπει, δε, να μιλήσει ακόμη και για το αγαπημένο του κρασί. Από το Σάββατο θα ερμηνεύσει τον Ιδομενέα του Μότσαρτ για τέσσερις παραστάσεις στο Θέατρο Ολύμπια.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Η πρώτη από τις συναυλίες μουσικής δωματίου «Έλληνες Σολίστ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε προ ημερών με επιτυχία. Ο σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος, η ελληνογερμανίδα πιανίστα Δανάη Ντέρκεν-Ντάκου και ο βιολονίστας Ανδρέας Κερκέζος συνέπραξαν αρμονικά. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος παρακολούθησε τη συναυλία και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το έργο του Βιβάλντι που γράφτηκε με αφορμή την νίκη των Βενετών επί των Τούρκων κατά την πολιορκία της Κέρκυρας, αποδόθηκε με κομψό και ουσιαστικό τρόπο από πέντε γυναίκες σολίστες. Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος παρακολούθησε τη συναυλία και γράφει τις εντυπώσεις του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Μια ημέρα προτού διευθύνει το Gala όπερας Amore στο Θέατρο Ολύμπια (Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022) ο Δημήτρης Κιουσόπουλος συνάντησε τον αρχιμουσικό Nikolas Nägele και με θέα τον Παρθενώνα μίλησαν για μουσική, παραστάσεις, όπερες και την Αθήνα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπήρξε ο πρώτος σκηνοθέτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μια προσωπικότητα με σπάνια χαρίσματα που έζησε τα ταραγμένα χρόνια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Με αφορμή την έκθεση που γίνεται προς τιμή του από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και την Κεντρική Υπηρεσία Πολιτικής Αγωγής Ρηνανίας-Παλατινάτου (5-26 Νοεμβρίου), ο Δημήτρης Κιουσόπουλος γράφει για τα σπουδαία έργα και τις ημέρες του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σήμερα (28/10) στις 6μ.μ. θα μεταδοθεί ζωντανά από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου η εορταστική συναυλία για εκκλησιαστικό όργανο με επιλογές από το έργο του Νικόλαου Μάντζαρου και του Μανόλη Καλομοίρη. Η συναυλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και μάλιστα την ημέρα μιας άλλης σημαντικής επετείου.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O Διευθυντής του Ακαδημαϊκού Ορχηστρικού Προγράμματος και Μουσικός Ακαδημαϊκός Διευθυντής του El Sistema στη Βενεζουέλα, Andrés David Ascanio Abreu, μιλάει στον Δημήτρη Κιουσόπουλο για τη συναυλία που θα δώσουν τη Δευτέρα (18/10) στο ΚΠΙΣΝ, αλλά και τη λατρεία που έχει για την ελληνική πρωτεύουσα.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top