Φωτογραφίζοντας τη σκοτεινή πλευρά του ερωτικού πάθους

Το Visceral μας μεταφέρει μέσα σε έναν κόσμο επιθυμίας, πρόκλησης και σεξ, αλλά αρκετά διαφορετικό από αυτόν που έχουμε στο μυαλό μας.

Γράφει : Andro Team

Η λεπτή γραμμή χωρίζει τη φωτεινή με τη σκοτεινή πλευρά της ερωτικής επιθυμίας.

«Υπάρχει μόνο μια ευτυχία στη ζωή: να αγαπήσεις και να αγαπηθείς». Αυτό είχε πει κάποτε η γνωστή γαλλίδα συγγραφέας του 19ου αιώνα Amantine-Lucile-Aurore Dupin – γνωστή με τον καλλιτεχνικό ψευδώνυμο George Sand. Και σίγουρα, στο πέρασμα των δεκαετιών πολλοί θα συμφώνησαν μαζί της. Ωστόσο σίγουρα αρκετοί άλλοι θα διαφώνησαν.

Άλλωστε ο κόσμος του έρωτα και του πάθους δεν είναι πάντα φωτεινός, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν τα ρομαντικά διηγήματα και οι χαλαρές χολιγουντιανές ταινίες. Υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά, όχι απαραίτητα κακή, αυτό που ονομάζουν κάποιοι «ερωτική τρέλα». Αυτή η ένταση και η μανία του ερωτισμού.

Φωτογραφίες που παίζουν μεταξύ της φαντασίωσης και της πραγματικότητας, της ευτυχίας και της απογοήτευσης, αλλά με έναν κοινό παρανομαστή: τον ερωτικό εκστασιασμό.

Σε αυτόν τον «σκοτεινό» κόσμο μας βάζει το βιβλίο Visceral, που επιμελήθηκε η Amy Hood και συμμετέχουν διάφοροι φωτογράφοι, όπως οι Bil Brown, David Bellemere, Enga Purevjav, Kirsten Bode, Michael Donovan, Pola Esthern, David Bellemere, Enga Purevjav, Kirsten Bode.

Φωτογραφίες που παίζουν μεταξύ της φαντασίωσης και της πραγματικότητας, της ευτυχίας και της απογοήτευσης, αλλά με έναν κοινό παρανομαστή: τον ερωτικό εκστασιασμό. Όπως λέει και η Hood «είναι ένας συνδυασμός φωτογραφίας και λογοτεχνίας, με σκοπό να εξερευνήσει την σκοτεινή πλευρά του έρωτα και του πάθους».

Όπως λέει και η Hood «είναι ένας συνδυασμός φωτογραφίας και λογοτεχνίας, με σκοπό να εξερευνήσει την σκοτεινή πλευρά του έρωτα και του πάθους».

Το Visceral θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Viscous Publications. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Με τις φωτογραφίες να έχουν εμπνευστεί από τις αρχές του 1900, το Visceral επιθυμεί να πάει κόντρα σε όλα τα ερωτικά ταμπού.

 

 

Διαβάστε ακόμα: 10 μοναδικές εικόνες από 10 φωτογράφους που δεν ήξερες

Button to top