Οι γραφίστες για τους χρήστες

Περισσότεροι από 40 γραφίστες και δημιουργικά γραφεία της Θεσσαλονίκης συνέβαλαν στη δημιουργία της έκδοσης «Ωδή στον Κώδικα». Αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυση της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και ευγενής σκοπός η στήριξή της. Αξίζει και τη δική μας!

ODE2CODE_240x315mm_104pg.indd

Γιάννης Εργελετζής – Κώδικας του Hammurabi

Πρόκειται ουσιαστικά για την συνάντηση δυο κοινοτήτων: Η μια είναι η Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, που ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας σε χρήστες ουσιών το δρόμο της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξής τους. Η άλλη είναι η άτυπη κοινότητα των γραφιστών της Θεσσαλονίκης, που θέλησε να υποστηρίξει την πρώτη δουλεύοντας αφιλοκερδώς για τη δημιουργία του λευκώματος «Ωδή στον Κώδικα».

ODE2CODE_240x315mm_104pg.indd

Αλέξανδρος Ράπτης – Πικτόγραμμα

«Η ιδέα για την εικονοποίηση διάφορων γνωστών και λιγότερο γνωστών μορφών κώδικα υπήρχε από τον Νοέμβριο του 2012» εξηγεί ο ιθύνων νους, Γιώργος Μαντζουρανίδης, copywriter σε διαφημιστική εταιρεία της Θεσσαλονίκης. «Επειδή όμως ως εικαστικό εγχείρημα ήταν αρκετά απαιτητικό, παρέμενε ανενεργό ως προς την υλοποίησή του. Το πλήρωμα του χρόνου δεν άργησε να έρθει, μιας και η ιδέα προτάθηκε στο ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ ως μια συλλογική προσπάθεια με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών λειτουργίας της Θεραπευτικής Κοινότητας».

ODE2CODE_240x315mm_104pg.indd

Ιωάννα Τζέλλη – Εθνικές σημαίες

«Το αρχικό πλάνο “30 γραφίστες δημιουργούν για τα 30 χρόνια της Ιθάκης” γρήγορα ανατράπηκε, καθώς πλαισίωσαν την προσπάθεια περισσότεροι designers και δημιουργικά γραφεία. Πέρα από τον επετειακό χαρακτήρα, η σύνδεση του θέματος γίνεται επίσης μέσα από το γεγονός ότι και η Κοινότητα χρησιμοποιεί έναν δικό της κώδικα, απαραίτητο στοιχείο για την καθημερινή της λειτουργία».

ODE2CODE_240x315mm_104pg.indd

Red Creative – Ταφικό μνημείο

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με την εκδοτική επιμέλεια της εκτυπωτικής μονάδας του ΚΕΘΕΑ, ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ, η οποία στοχεύει στην παροχή επαγγελματικής κατάρτισης στα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων και την αυτοχρηματοδότηση του Οργανισμού. «Κοινό σημείο όλων των σχεδιαστών που συνέβαλαν στην έκδοση –πέρα από το γεγονός ότι ζουν και δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη– είναι ότι έχουν συνεργαστεί με το ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ», λέει ο Γιώργος Μαντζουρανίδης.

ODE2CODE_240x315mm_104pg.indd

Replica Studio – Ikebana

«Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ αποτελεί το πρώτο θεραπευτικό πρόγραμμα της χώρας, διανύοντας ήδη την τέταρτη δεκαετία λειτουργίας του. Παρά το πλούσιο έργο που έχει προσφέρει ως τώρα, η δεδομένη οικονομική συγκυρία και ό,τι αυτή έχει φέρει ως αποτέλεσμα κάνει την αποστολή του ιδιαίτερα δύσκολη. Η κίνηση αυτή, πέρα από την έμπρακτη στήριξη, σηματοδοτεί με έναν τρόπο και την επανεκκίνηση της προσπάθειας του ΚΕΘΕΑ, με σημείο αναφοράς την αφετηρία του».

Η τιμή πώλησης έχει οριστεί στα 20€. Πληροφορίες στο τηλ. 2310 797476 (ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ) και στο facebook

Διαβάστε ακόμα: Το «κύμα της χαράς που μας πλημμυρίζει» όταν συμπεριφερόμαστε αλληλέγγυα

ODE2CODE_240x315mm_104pg.indd

Στέφανος Μιχαηλίδης – Braille

ODE2CODE_240x315mm_104pg.indd

Designers United – Πλάκες Pioneer

Button to top