Οι τρίχες της μύτης δύνανται με το πέρασμα του χρόνου να διεκδικήσουν τη δική τους θέση στο τραπέζι (baldingbeards.com).

Oι άνδρες, όπως κάθε φρούτο, ωριμάζουν και σαπίζουν. Στη διαδρομή, αντιλαμβάνονται ενοχλημένοι και έκπληκτοι, ότι τρίχες και τριχίδια, εκεί που συμπεριφέρονταν αξιοπρεπώς, αρχίζουν και παίρνουν κάποιες ελευθερίες. Εξ ου και το μέγα υπαρξιακό ερώτημα: Τι διάλο κάνεις με τις τούφες που αρχίζουν και ξεφυτρώνουν από μύτες και αφτιά;

Καθένας είναι κοκέτης με τον τρόπο του. Για παράδειγμα, ο Ινδός μπακάλης Radhakant Baijpai φροντίζει επιμελώς τις τρίχες των αφτιών του. Με ένα μήκος των 25 εκ. καταχωρήθηκαν στο βιβλίο Guinness των ρεκόρ από το 2003. Τις χτενίζει και τις πλένει με ειδικό σαμπουάν κάθε πρωί. Ο άνθρωπός μας είναι αξιοπρόσεκτος, αλλά δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει τον τίτλο του fashion maker ή του opinion leader.

Οι υπόλοιποι ψάχνουν να βρουν τρόπο να κόψουν μια και καλή τα πόδια αυτών των ανεπιθύμητων εισβολέων. Λαμβανομένου υπ’ όψιν πως είναι κάτι που δεν κληρονομείται από πατέρα σε γιο. Ούτε μαθαίνουμε να τους περιποιούμαστε στο μάθημα των οικοκυρικών. Είναι πιο εύκολο να μάθεις Aγγλικά και Αριθμητική. Και πιο εύκολο να τα ασκήσεις.

Δεν χρειάζεται να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό για να δαμάσουμε αυτήν την απρόσμενη τριχοφυΐα. Yπάρχουν ειδικά μηχανήματα.

Διότι, αν δεν το ξέρατε, οι τρίχες της μύτης δύνανται με το πέρασμα του χρόνου να διεκδικήσουν τη δική τους θέση στο τραπέζι. Και το χειρότερο είναι πως θυμίζουν το μαϊντανό που κόλλησε στα δόντια. Η καλή σας δεν θα πει ποτέ πως κυκλοφορεί μια τρίχα στο ρουθούνι σας που ανεμίζει ωσάν το φύλλωμα νηπενθούς ιβίσκου.

Οι τρίχες σε μύτη και αφτιά μας προειδοποιούν, αλλά και μας προφυλάσσουν, έτσι και σκόνη ή έντομα θελήσουν να τα επισκεφτούν. Εκείνες της μύτης φιλτράρουν κιόλας τα σωματίδια που εισπνέουμε. Πρόκειται για ένα είδος απορροφητικής σκούπας.

Τρίχες στη μύτη και τα αυτιά; Μπορούν να φύγουν άμεσα.

Μεγαλώνοντας, υπάρχει μαλλί που πέφτει και τρίχες που φυτρώνουν. Ο μηχανισμός δεν είναι ακόμα πλήρως κατανοητός. Φαίνεται πως, αφού 50ρίσουμε, οι θύλακες της τρίχας γίνονται πιο ευαίσθητοι στην παρουσία της τεστοστερόνης, γεγονός που ριζοσπαστικοποιεί τις διεκδικήσεις τους.

Δεν χρειάζεται να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό για να δαμάσουμε αυτήν την απρόσμενη τριχοφυΐα. Τα σχετικά μηχανάκια είναι πανεύκολο να τα προμηθευτούμε. Επινοήθηκαν το 1935 από κάποιον Κλαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ και λέγονταν «Klipette». Οι κακοπροαίρετοι θα πουν πως έτσι ταγιάρεις μόνον την κεφαλή. Σαν να κορφολογείς τη λεμονιά σου, φουντώνοντας τη βάση.

Υπάρχει η δυνατότητα της αποτρίχωσης με κερί. Ένα κερί που διαφέρει από κείνο για το σώμα. Και δεν πονάει –ιδιαίτερα.

Άλλη λύση είναι να πάρεις ένα τσιμπιδάκι και να ξεριζώνεις ό,τι εξέχει. Ψιλοουρλιάζεις, αλλά μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα ψαλιδάκι με στρογγυλεμένες άκρες. Ωστόσο, η μόλυνση με την παραμικρή αδέξια κίνηση παραμονεύει. Και, στην τελική, ποιος έχει όρεξη να χώσει ένα ψαλιδάκι στη μύτη ή τ’ αφτί του;

Τέλος, υπάρχει και η δυνατότητα της αποτρίχωσης με κερί. Ένα κερί που διαφέρει από κείνο για το σώμα. Και δεν πονάει –ιδιαίτερα. Τουλάχιστον, θα βρείτε την υγειά σας για κανά δυο μήνες. Και πάλι υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα δημιουργηθούν κρατήρες να φωλιάσουνε μικρόβια. Όσο για το λέιζερ, πολύ ριψοκίνδυνο. Περιορίστε το στο εξωτερικό μέρος του αφτιού και της μύτης, όπως οι Ο’ Τίμινς και οι Ο’ Χάρα στο Λούκι Λουκ.

Τώρα, άνευ πλάκας, μόνο το μηχανάκι παίζει. Εδώ, δεν προβληματίζεσαι όπως με το μούσι. Ο αποκεφαλισμός είναι στάνταρ σε μέγεθος, επιτρέποντας στο τριχίδιο να εξακολουθεί να επιτελεί στο ακέραιο τον προστατευτικό του ρόλο. Μια-δυο φορές την εβδομάδα κι έχεις ξεμπερδέψει. Ένα φρεσκάρισμα που δεν χαλάει επουδενί τη ρουτίνα σου.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι πιο αποτελεσματικές λύσεις κατά της τριχόπτωσης τη σήμερον ημέρα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top