Το μυστικό της ισραηλινής ομορφιάς είναι η επιμειξία, αυτή η μυριάδα από καταβολές και κουλτούρες που παντρεύονται υπέροχα, χαρίζοντας ένα πολύ ειδικό άρωμα.

Είναι ποθητές οι κόρες του Ισραήλ, από τις πιο μαγνητικές παγκοσμίως. Ήδη η Παλαιά Διαθήκη βρίθει γυναικών που η ομορφιά τους θαμπώνει και σκλαβώνει: Ιουδήθ, Σάρρα, Ρεβέκκα, Ραχήλ, Σωσάννα, Βηθσαβέ. Θα τις υμνήσουν στη συνέχεια ο Κλιμτ, ο Καραβάτζιο, ο Τεοντόρ Σασεριώ, ο Ρέμπραντ. Χώρια η Εσθήρ του Μπαλζάκ στις Εταίρες του Παρισιού.

Πασίγνωστες για τα εκφραστικά τους μάτια και τα μακριά τους ματόκλαδα, τα καθαρά τους χαρακτηριστικά και την εξωτική τους ομορφιά. Και τις κάνει ακόμα πιο ελκυστικές το γεγονός ότι είναι ανεξάρτητες, φιλικές και με έντονη αίσθηση του χιούμορ.

Το μυστικό της ισραηλινής ομορφιάς, πέρα από τη στρατιωτική θητεία που σμιλεύει κορμιά, τον ήλιο που χρυσίζει την επιδερμίδα και τα… κλισέ των άρθρων όπως αυτό, είναι βέβαια η επιμειξία, αυτή η μυριάδα από καταβολές και κουλτούρες που παντρεύονται υπέροχα, χαρίζοντας ένα πολύ ειδικό άρωμα.

Natalie Portman, Gal Gadot, Bar Refaeli, Shlomit Malka… Δικαίως οι πάντες ξετρελαίνονται με τις ισραηλινής καταγωγής ηθοποιούς, τραγουδίστριες και μανεκέν. Ξέρατε, όμως, ότι η Νάταλι Πόρτμαν έχει αυστριακές και ρουμανικές ρίζες, η Μπαρ Ραφαέλι πολωνικές, ιταλικές και λιθουανικές, η Γκαλ Γκαντό γερμανικές και τσέχικες και Σλόμιτ Μάλκα ρώσικες και μαροκινές; Εδώ είναι το κλειδί.

Η πλάκα είναι ότι όλη αυτήν τη μαγεία των ισραηλινών γυναικών κατάφερε να ενσαρκώσει η Cote de Pablo, χιλιανής καταγωγής, στο ρόλο της Ziva David, πράκτορα της Μοσάντ, για την τηλεοπτική σειρά NCIS: συνδυασμός θηλυκότητας, εξυπνάδας και δυναμισμού, ένας συγκερασμός που ταιριάζει ταμάμ στο ισραηλινό στερεότυπο. Και βραβεύτηκε γι’ αυτό.

Εν πάση περιπτώσει, κάθισα και σας έκανε έναν φτωχό κατάλογο συγκινητικής ομορφιάς 10+1 γυναικών, αφήνοντας απέξω καμιά εκατοστή ακόμα.

Μετά την τεράστια επιτυχία του Wonder Woman, η Gal Gadot πάει να γίνει «η μεγαλύτερη ισραηλινή σταρ όλων των εποχών».

H Gal Gadot θεωρείται μία από τις ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο.

1. Gal Gadot

Μετά την τεράστια επιτυχία του Wonder Woman πάει να γίνει «η μεγαλύτερη ισραηλινή σταρ όλων των εποχών». Σε αντίθεση με τη Νάταλι Πόρτμαν που μεγάλωσε στην Αμερική, η Γαλ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο Ισραήλ. Μεγάλωσε σ’ ένα προστατευμένο περιβάλλον, με πατέρα μηχανικό και μητέρα καθηγήτρια φυσικής αγωγής, όπου η τηλεόραση απουσίαζε. Παππούς και γιαγιά ήταν επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος.

Ως έφηβη ασχολείται με το μόντελινγκ, ενώ το 2004 εκλέγεται Μις Ισραήλ. Είναι 19 ετών. Κάνει τη διετή στρατιωτική της θητεία, οπότε της είναι εύκολο να περιληφθεί στο καστ του Fast and Furious ως πρώην πράκτορας της Μοσάντ. Το 2014 υποστηρίζει την επίθεση στη Γάζα και ο Ισραηλινός πρόεδρος την αποκαλεί «αυθεντική και πολυαγαπημένη πρέσβειρα». Αλλά το 2019 τάσσεται και υπέρ των ισραηλινών Αράβων. Τον Νετανιάχου δεν τον παίρνει να πάει κόντρα σε κάποια που έχει 45 εκατ. followers στο Instagram. Φεμινίστρια, θα ενσαρκώσει την υπέροχη Χέντι Λαμάρ και προσεχώς την Κλεοπάτρα. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Yaron Versano από το 2011. Έχουν τρεις κόρες.

Η Gal Gadot έχει γίνει εξώφυλλο σ’ ένα σωρό περιοδικά: Maxim, FHM, Elle US, Glamour UK κ.λπ. και πήρε μέρος στις διαφημιστικές καμπάνιες της Gucci (2015), της Miss Sixty (2017) και της Huawei (2018). Έχει μανία με τ’ αυτοκίνητα και τις μηχανές. Παίζει τένις, βόλεϊ και μπάσκετ. Επίσης τραγουδάει και ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες. Θεωρείται δικαίως μία από τις ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο.


Η Yaël Shelbia μπήκε στην ιστορία ως η πρώτη Ισραηλινή που έγινε εξώφυλλο σε περιοδικό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.  

Η Yaël Shelbia ακολουθείται από 1,3 εκατ. άτομα στο Instagram.

2. Yaël Shelbia

To 2020, στα 19 της χρόνια, βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των πιο ωραίων γυναικών του κόσμου. Ηθοποιός, top model και θεούσα, υπηρέτησε στην αεροπορία του Ισραήλ. Μάλιστα μπήκε στην ιστορία ως η πρώτη Ισραηλινή που έγινε εξώφυλλο σε περιοδικό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το L’Officiel Arabia.

Είναι η ηγερία της διαφημιστικής καμπάνιας που έκανε η Κιμ Καρντάσιαν για τη σειρά καλλυντικών KKW Beauty. Ακολουθείται από 1,3 εκατ. άτομα στο Instagram.


Η Natalie Portman έχει τιμηθεί με δύο Χρυσές Σφαίρες και υποψηφιότητες για Όσκαρ.

H Νathalie Portman ως ηγερία του Dior.

3. Natalie Portman

Εκπάγλου καλλονής, γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1981. Ηγερία του Dior και του συζύγου της χορογράφου Benjamin Millepied, με τον οποίο έχει δύο παιδιά. Ο κόσμος την ανακάλυψε το 1993, στα 12 της χρόνια, όταν ερμήνευσε τη Ματίλντα στην ταινία Léon του Luc Besson. Έκτοτε ακολουθεί διεθνή καριέρα, με δύο Χρυσές Σφαίρες και υποψηφιότητες για Όσκαρ. Είναι πτυχιούχος του Χάρβαρντ και μιλάει 6 γλώσσες.


Η Βar Refaeli είναι ο ορισμός του κολασμένου κορμιού.

Η Βar Refaeli έγινε γνωστή για την 5ετή σχέση της (συνολικά) με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

4. Bar Refaeli

Γνωστή για την 5ετή σχέση της (συνολικά) με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Γεννήθηκε το 1985 και εξελίχθηκε σε επιχειρηματία ολκής, καταλαμβάνοντας ταυτόχρονα την 5η θέση στη λίστα των ωραιότερων γυναικών του Ισραήλ. Είναι μανεκέν, ηθοποιός και παρουσιάστρια τηλεόρασης. Μια πολυτάλαντη προσωπικότητα διεθνούς βεληνεκούς.

Εκπληκτικό μοντέλο από την ηλικία των 8 μηνών, είθισται να στολίζει τα εξώφυλλα του Sports Illustrated. Η μητέρα της ήταν επίσης super model τη δεκαετία του ’70. Πρόκειται για ένα αιλουροειδές με άψογες αναλογίες, κυματιστό ξανθό μαλλί, μάτια που υπνωτίζουν και τέλεια ζυγωματικά. Εκπεπτωκός άγγελος της Agent Provocateur, της Victoria’s Secret και της γαλλικής Passionata. Αρέσκεται να συμμετέχει σε καμπάνιες για το περιβάλλον και την προστασία των ζώων.

To 2019, ήταν συμπαρουσιάστρια στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ισραήλ, ενώ από το 2015 είναι παντρεμένη με τον Ισραηλινό επιχειρηματία Adi Ezra, με τον οποίο έχουν δύο κόρες.


Η Odeya Rush δείχνει μια προτίμηση για τις ταινίες χριστιανικού περιεχομένου.

Η Odeya Rush απολαμβάνει του τίτλου της ωραιότερης έφηβης ηθοποιού του κόσμου.

5. Odeya Rush

Αυτό το αγγελούδι με τα μαύρα μαλλιά και τα μεγάλα γαλάζια μάτια γεννήθηκε το Μάιο του 1997 στη Χάιφα. Απολαμβάνει του τίτλου της ωραιότερης έφηβης ηθοποιού του κόσμου. Εξαιρετικά δημοφιλής στην κινηματογραφική βιομηχανία της χώρας της, αρχίζει να κάνει σοβαρή καριέρα και στο Χόλιγουντ με τον Φύλακα της Μνήμης, δίπλα στον Τζεφ Μπρίτζες και τη Μέριλ Στριπ, το υποψήφιο για Όσκαρ Lady Bird της Greta Gerwig, ενώ πρωταγωνίστησε και στο Όνειρα σε Ψηλοτάκουνες Γόβες μαζί με την Τζένιφερ Άνιστον. Συμμετείχε και στην τηλεοπτική σειρά Νόμος και Τάξη.

Ωστόσο, παραδόξως, δείχνει μια προτίμηση για τις ταινίες χριστιανικού περιεχομένου, όπως το Μαρία, Μητέρα του Ιησού ή τα Πάθη του Χριστού. «Odeya», στα εβραϊκά, σημαίνει «Ευχαριστώ Θεέ μου». Ζει στο Λος Άντζελες και έχει πάρει μέρος στις διαφημιστικές καμπάνιες των Polo Ralph Lauren, Gap, Tommy Hilfiger και Guess. H ιδιωτική της ζωή παραμένει παντελώς άγνωστη.


Από την αγκαλιά της Μoran Atias έχουν περάσει ο Φλάβιο Μπριατόρε και οι ποδοσφαιριστές Κριστιάν Βιέρι και Αντριάν Μούτου.

Η Μoran Atias ήταν πρώην Μις Ισραήλ και μοντέλο των Roberto Cavalli και Versace (stevenlippman.com).

6. Moran Atias

Πρώην Μις Ισραήλ και μοντέλο των Roberto Cavalli και Versace, γεννήθηκε το 1981 στη Χάιφα και είναι εβραιο-μαροκινής καταγωγής. Δεν υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό, εξαιτίας μιας μηνιγγίτιδας. Πληθωρική τόσο σε καμπύλες όσο και σε ταλέντο, έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε ταινίες όπως Η χαμένη ήπειρος του Μπραντ Σίλμπερλινγκ με τον Γουίλ Φερέλ, το The Mother of Tears του Ντάριο Αρζέντο, τις Επόμενες Τρεις Μέρες με τον Ράσελ Κρόου ή το Τρίτο Πρόσωπο του Πολ Χάγκις με τον Λίαμ Νίσον, την Κιμ Μπάσιντζερ, τον Άντριεν Μπρόντι και τη Μίλα Κούνις, όπου εκτελούσε και χρέη παραγωγού. Από την αγκαλιά της έχουν περάσει ο Φλάβιο Μπριατόρε και οι ποδοσφαιριστές Κριστιάν Βιέρι και Αντριάν Μούτου.


Μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη, η καριέρα της Alona Tal εκτοξεύεται.

Οι fans της Alona Tal ξετρελαίνονται με τα λαμπερά ξανθά της μαλλιά, τα χείλια και το χαμόγελό της (listal.com).

7. Alona Tal

Iσραηλο-αμερικανή τραγουδίστρια/συνθέτης και ηθοποιός, γεννήθηκε το 1983 στη Χερζλίγια από Σεφαραδίτη πατέρα ειδικό στην πληροφορική και Εσκενάζι μητέρα δικηγόρο. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της αφού πρώτα εξέτισε τη θητεία της. Πρώτα ως μανεκέν, όπου έγινε δημοφιλής με τις διαφημίσεις των απορρυπαντικών Landry και, στη συνέχεια, κερδίζοντας ρόλους σε διάφορες ισραηλινές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ενώ συνεργάστηκε και με τον ράπερ Subliminal.

Μετακομίζοντας στη Νέα Υόρκη, η καριέρα της εκτοξεύεται όταν παίρνει μέρος στη σειρά Veronica Mars. Οι fans της ξετρελαίνονται με τα λαμπερά ξανθά της μαλλιά, τα χείλια και το χαμόγελό της. Είναι παντρεμένη με τον Αμερικανό ηθοποιό Marcos A. Ferraez από το 2005 με τον οποίο έχει μια κόρη.


Η Noa Tishby έγινε διάσημη για τους ρόλους της στις ταινίες Skeleton Man και Το Νησί.

Το 2007 η Noa Tishby εξελέγη ως «η πιο σέξι γυναίκα του Ισραήλ» (noatishby.com).

8. Noa Tishby

Επίσης τραγουδίστρια/συνθέτης, μοντέλο, ηθοποιός και παραγωγός, η Noa γεννήθηκε το 1977 στο Τελ Αβίβ από γονείς Εσκενάζι. Αφού υπηρέτησε τη θητεία της, ακολούθησε μια πολυδιάστατη καριέρα. Έγινε διάσημη για τους ρόλους της στις ταινίες Skeleton Man και Το Νησί με τους Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Σκάρλετ Γιόχανσον.

Το άλμπουμ της Nona ήταν ο πρώτος αγγλόφωνος δίσκος ισραηλινής τραγουδίστριας και ο πρώτος που βρέθηκε στην πρώτη θέση στα εθνικά charts. Βγήκε μάλιστα και στην Ιαπωνία από τη Virgin. Ως παραγωγός, έγραψε ιστορία πουλώντας για πρώτη φορά ισραηλινή εκπομπή σε αμερικανικό δίκτυο -τα Μαθήματα Ψυχολογίας στο ΗΒΟ.

Το 2007, εξελέγη ως «η πιο σέξι γυναίκα του Ισραήλ». Σήμερα μένει στο Λος Άντζελες και είναι παντρεμένη με τον Βρετανο-Αυστραλό σταρ των media Andrew Günsberg κι έχουν ένα γιο, τον Ari Ford Tishby Hinkle, που έχει κληρονομήσει την ομορφιά της. Επίσης, είναι μέλος της Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων ΗΠΑ-Ισραήλ.


Η Bar Paly θεωρείται το τέλειο πάντρεμα της παγωμένης ρωσικής ομορφιάς με την ισραηλινή θερμότητα.

Η Bar Paly έγινε γνωστή ως ειδική πράκτορας Anna Kolcheck στη σειρά NCIS: Lοs Angeles (Walldesk.com).

9. Bar Paly

Μια καυτή γυναίκα που γεννήθηκε το 1985 στα παγωμένα Ουράλια όρη. Έπαιζε πιάνο από τα 4 της. Όταν έγινε 7 ετών, η οικογένεια μετακομίζει στο Ισραήλ. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μανεκέν στα 17. Το εκπληκτικό σώμα της, το γοητευτικό της χαμόγελο και τα υπέροχα πράσινα μάτια της την κάνουν περιζήτητη από Maxim, Rolling Stone, GQ, Esquire.

Στα 20 της χρόνια φεύγει για Λος Άντζελες, ώστε να καλλιεργήσει το πάθος της για το θέατρο. Έγινε γνωστή ως ειδική πράκτορας Anna Kolcheck στη σειρά NCIS: Lοs Angeles και ως ξεκαρδιστική Sorina Luminita στο Pain & Gain του Michael Bay. Είναι παντρεμένη με τον Καναδό σκηνοθέτη Ian Kessner από το 2007. Θεωρείται το τέλειο πάντρεμα της παγωμένης ρωσικής ομορφιάς με την ισραηλινή θερμότητα.


Η Ayelet Zurer έχει καταλογογραφηθεί ως μία από τις 50 ωραιότερες γυναίκες όλων των εποχών.

H Ayelet Zurer είναι φοβερά δημοφιλής στο Ισραήλ και έχει κερδίσει σχεδόν όλα τα βραβεία κινηματογράφου και τηλεόρασης στην πατρίδα της.

10. Ayelet Zurer

Φοβερά δημοφιλής στο Ισραήλ, οι θαυμαστές της έχουν να λένε για το καλλίγραμμο σώμα της, τα κυματιστά, μαύρα, μακριά μαλλιά της, το χαμόγελο, τα μάτια της, το γκλάμουρ της… Έχει κερδίσει σχεδόν όλα τα βραβεία κινηματογράφου και τηλεόρασης στην πατρίδα της.

Γεννήθηκε το 1969 στο Τελ Αβίβ. Η μητέρα της μετανάστευσε από την Τσεχοσλοβακία και ο πατέρας της είναι Ρωσο-Εβραίος. Μετά τη θητεία της, εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες. Το 2003 παντρεύτηκε τον δάσκαλό της στο σέρφινγκ Gilad Londovski, επίσης Εβραίο, κι έχουν έναν γιο.

Το 2004, παίρνει μέρος στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ Μόναχο. Άλλοι σημαντικοί ρόλοι της, αυτοί στα Συντρίμμια Ψυχής του Τζέρεμι Ποντέσουα, το Σημείο Υπεροχής του Πιτ Τράβις, το Adam Resurrected του Πολ Σρέιντερ, η μίνι σειρά Losing Alice της Sigal Avin ή ακόμα τα blockbusters Illuminati και Άνθρωπος από Ατσάλι. Αυτή η σοφιστικέ καλλονή έχει καταλογογραφηθεί ως μία από τις 50 ωραιότερες γυναίκες όλων των εποχών.


Η Shlomit Malka είναι η κοπέλα της διπλανής πασαρέλας.

Η Shlomit Malka ως μούσα της Intimissimi.

Bonus: Shlomit Malka

Η κοπέλα της διπλανής πασαρέλας είναι γένους απολύτως θηλυκού, γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ με καταβολές από Ρωσία και Μαρόκο. Έκανε τη στρατιωτική της θητεία, αλλά ο εκκωφαντικός αισθησιασμός της την προήγαγε σε πρόσωπο της Intimissimi.

Συμπεράσματα: Οι διάσημες και ωραίες Ισραηλινές παντρεύονται νωρίς και δεν χωρίζουν εύκολα. Όταν φεύγουν από τη χώρα τους, πάνε στο Λος Άντζελες.

 

Διαβάστε ακόμα, Benedetta: Η λεσβία καλόγρια του Πολ Βερχόβεν.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top