Ο Ντάνιελ ΛαΡούσο επιστρέφει.

Σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχουν ημίμετρα. Όταν βγήκε το πρώτο Karate Kid, εκεί πίσω στο 1984, τα μισά πιτσιρίκια ονειρεύονταν να γίνουν σαν τον «Ντάνιελ Σαν». Να κατατροπώνουν με καρατιές τους κακούς και στο τέλος, αιμόφυρτα αλλά γεμάτα ηρωισμό, να παίρνουν αγκαλιά την αγαπημένη του. Τα άλλα, πάντως, ήθελαν να δείρουν τους φαν της ταινίας.

Eίτε ήσουν υπέρ της ταινίας είτε κατά. Ενδιάμεση κατάσταση δεν υπήρχε. Αυτό από μόνο του έδειχνε πόσο επιτυχημένη θα γινόταν η ταινία. Όντως, έσπασε ταμεία, μπήκε στην κατηγορία των cult ταινιών.

Ο Ντάνιελ ΛαΡούσο έγινε ο νέος σούπερ ήρωας της εποχής, μόνο που δεν ήταν ούτε σούπερ ούτε και ήρωας. Ο, δε, Ραλφ Μάτσιο, μια κατά τ’ άλλα αδιάφορη φάτσα, εξελίχθηκε με pop είδωλο.

Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ είναι Νο1 τηλεοπτικό σόου και η φρενίτιδα γύρω από τη σειρά δεν λέει να κοπάσει.

Τριάντα χρόνια μετά, το «Cobra Kai» δεν είναι τίποτα άλλο από την αναβίωση του πρώτου δράματος. Ένα κλασικό sequel όπου ο Ντάνιελ τα βάζει ξανά τον αθεράπευτα «κακό», Johnny Lawrence (William Zabka). Τα γεγονότα της σειράς συμβαίνουν 30 χρόνια μετά το All Valley Karate Tournament του 1984, όπου ο Daniel LaRusso πέτυχε την εικονική του νίκη. Οι τότε φαν έχουν πλέον πενηνταρίσει, οι δε νέοι, σιγά μην ξέρουν πώς ξεκίνησαν όλα.

Ο William Zabka (αριστερά) στο κλασικό ρόλο του «κακού» ως Johnny Lawrence.

To θέμα με τη σειρά, πάντως είναι άλλο και είναι ενδιαφέρον: οι πρώτες δύο σεζόν (τώρα θα διανύσουμε την τρίτη) αποτέλεσαν ένα βαρυσήμαντο project για το YouTube. Συγκεκριμένα, μέσα από το YouTube Premium προσπάθησε να «χτυπήσει» τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες με πρωτότυπο υλικό και η συγκεκριμένη σειρά θα μπορούσε να γίνει ο πολιορκητικός κριός. Δεν συνέβη ή, τουλάχιστον, όχι στον βαθμό που ήθελε η εταιρεία. Πλέον, οι δύο πρώτες χρονιές βρίσκονται ελεύθερες στο YouTube και μπορεί να τις δει ο οποιοσδήποτε.

Η σειρά, πάντως, έλαβε επαινετικά σχόλια από τους ειδικούς, ενώ προσέχθηκε και από αρκετό κοινό. Έμεινε, όμως, ορφανή όταν το YouTube αποφάσισε να αποχωρήσει από το σχέδιο του «streaming» με ορίτζιναλ σειρές. Κάπου εκεί εμφανίστηκε το Netflix που έχει τη δυνατότητα να πιάνει άνθρακα και να τον κάνει χρυσάφι. Πόσο μάλλον που η συγκεκριμένη σειρά μόνο άνθρακας δεν είναι. Κάπως έτσι, το «Cobra Kai» μετατρέπεται σε Netflix Original από εδώ και πέρα κι όσοι πιστοί προσέλθετε. Οι δύο πρώτες σεζόν κυκλοφόρησαν στο Netflix την Παρασκευή και γρήγορα έφτασαν στο Νο 1 στις τάσεις της πλατφόρμας. Αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ είναι Νο1 τηλεοπτικό σόου και η φρενίτιδα γύρω από τη σειρά δεν λέει να κοπάσει.

 

Διαβάστε ακόμα: «Lovecraft Country» – γιατί όλοι στην Αμερική μιλάνε γι αυτή τη νέα σειρά;

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top