ceasar_header1

  Η νέα επετειακή έκθεση των 10 χρόνων του Ray Caesar θα γίνει στην Corey Helford Gallery της Νέας Υόρκης από τις 27 Αυγούστου ώς τις 24 Σεπτεμβρίου 2016.

  Oι πίνακες του Ray Caesar υπάρχουν σ’ έναν παράλληλο κόσμο, έναν τόπο που δεν θα βρεις σε κανέναν χάρτη και σε κανέναν τουριστικό οδηγό. Περίτεχνος, αρχιτεκτονημένος και ζοφερός, αντηχεί μεγαλοπρεπώς έναν Joshua Reynolds κι έναν Thomas Gainsborough, αλλά και τις γοτθικές λεπτότητες του Van Eyck. Όμως, τα έργα του είναι ονειρικά, έχουν τη χάρη ενός σκοτεινού άλλου κόσμου.

  Ο Ray Caesar είναι ένας σουρεαλιστής καλλιτέχνης και ψηφιακός ζωγράφος, διπλωματούχος του Ontario College of Art & Design, που ζει στο Τορόντο, αλλά γεννήθηκε το 1958 στο Λονδίνο.

  Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Τμήμα Τέχνης και Φωτογραφίας του νοσοκομείου για άρρωστα παιδιά της πόλης, όπου στο πλαίσιο συλλογής αρχειακού υλικού απεικόνιζε περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων, χειρουργικές αποκαταστάσεις, ψυχιατρικές κρίσεις, όπως και έρευνες σε ζώα.

  ray_kolaz1

  Τα έργα του Ray Caesar είναι ονειρικά, έχουν τη χάρη ενός σκοτεινού άλλου κόσμου.

  Οι ακραίες αυτές εμπειρίες του σε συνδυασμό με τη συνταρακτική επίδραση που είχαν πάνω του τα έργα της Frida Kahlo και του Salvador Dalí εξακολουθούν να επηρεάζουν το έργο του και την ατμόσφαιρα που αποπνέει.

  «Ζωγραφίζω εικόνες της ανθρώπινης ψυχής. Αυτή τη γοητευτική εικόνα που κρύβεται στα σώψυχά μας, τη συλλογική μνήμη κάθε πολιτισμού».

  Θεωρούμενος ως ο πνευματικός πατέρας της ψηφιακής ζωγραφικής, ο Caesar με τις περίπλοκες συνθέσεις του σε προσκαλεί σ’ έναν μπαρόκ κόσμο, που απ’ τη μια σου είναι οικείος κι απ’ την άλλη σε αναστατώνει με τα παράξενα βικτωριανά παγερά πρόσωπά του.

  Ζωγραφίζει συνήθως μικρά κορίτσια. Αλλά όπως διευκρινίζει, δεν είναι πάντα έτσι. Λέει (σε συνοπτική απόδοση): «Πολλές απ’ αυτές είναι στην πραγματικότητα μικρά αγόρια με φορέματα. Τα αγόρια ντύνονταν συχνά έτσι πριν από τον 20 αι. και είχα δύο μεγαλύτερες αδελφές που διαρκώς διασκέδαζαν να με μεταμφιέζουν μ’ αυτόν τον τρόπο».

  1333836488

  «Τα παιδιά στη δουλειά μου είναι στην πραγματικότητα ένα είδος αυτοπροσωπογραφίας και, ως καλλιτέχνης, το θηλυκό στοιχείο δίνει μια ακριβέστερη εικόνα της φύσης της ψυχής -της δικής μου ψυχής- κι αυτό δίνει το έναυσμα για δημιουργία» λέει ο καλλιτέχνης.

  «Ο κόσμος πιστεύει ότι ζωγραφίζω παιδιά. Καθόλου! Ζωγραφίζω εικόνες της ανθρώπινης ψυχής. Αυτή τη γοητευτική εικόνα που κρύβεται στα σώψυχά μας, τη συλλογική μνήμη κάθε πολιτισμού».

  «Τα παιδιά στη δουλειά μου είναι στην πραγματικότητα ένα είδος αυτοπροσωπογραφίας και, ως καλλιτέχνης, το θηλυκό στοιχείο δίνει μια ακριβέστερη εικόνα της φύσης της ψυχής -της δικής μου ψυχής- κι αυτό δίνει το έναυσμα για δημιουργία».

  1393886704

  Θεωρούμενος ως ο πνευματικός πατέρας της ψηφιακής ζωγραφικής, ο Caesar με τις περίπλοκες συνθέσεις του σε προσκαλεί σ’ έναν μπαρόκ κόσμο, που απ’ τη μια σου είναι οικείος κι απ’ την άλλη σε αναστατώνει.

  Το απίστευτο στη δουλειά του Ray Caesar είναι πως είναι ψηφιακή. Όταν την πρωτοδείς νομίζεις πως πρόκειται για ζωγραφική, αλλά εκείνος δημιουργεί τις μαγικές εικόνες του χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό 3D δικής του επινόησης, που ονομάζει “Μaya”. Φυσικά, δημιουργεί και animation για τηλεόραση και κινηματογράφο.

  //Μετά το Τορόντο και το Λονδίνο, η νέα επετειακή έκθεση των 10 χρόνων του Ray Caesar θα γίνει στην Corey Helford Gallery της Νέας Υόρκης από τις 27 Αυγούστου ώς τις 24 Σεπτεμβρίου 2016.

  http://www.raycaesar.com/

  ray_kolaz_new

  Το απίστευτο στη δουλειά του Ray Caesar είναι πως είναι ψηφιακή. Όταν την πρωτοδείς νομίζεις πως πρόκειται για ζωγραφική, αλλά εκείνος δημιουργεί τις μαγικές εικόνες του χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό 3D δικής του επινόησης, που ονομάζεται “Μaya”.

  4104198_orig

  Ο Caesar έχει ανοιχτά πει ότι πάσχει από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας και η δουλειά του είναι ένας τρόπος για να κρατάει το πρόβλημά του υπό έλεγχο.

   

  Διαβάστε ακόμα: Η Ιταλίδα Anna Volpi είχε το θάρρος να φωτογραφίσει την έμμηνο ρύση της

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top