Εύα Μέντες και Μέριλιν Μονρόε. Διαχρονικά ποθητές με τα εκφραστικά τους γυαλιά.

Ήταν το 1953 όταν η Μέριλιν, στο Πώς να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο, μας έκανε να νιώσουμε για τα καλά πόσο σέξι μπορεί να είναι τα μυωπικά γυαλιά. Ένα σωρό ήταν οι γυναίκες που υιοθέτησαν το «cat eye», το γατίσιο βλέμμα, με κείνους τους ανυπέρβλητους για μένα σκελετούς «πεταλούδα». Hot, πολύ hot.

Αλλά γιατί τα γυαλιά οράσεως σε μια γυναίκα ερεθίζουν τη φαντασία μας; Τα βρίσκουμε όμορφα, γοητευτικά, cool. Ενισχύουν το μυστήριο και εξάπτουν την περιέργεια. Καθότι, δεν έχει να κάνει μόνο με μόδα. Εντάξει, σήμερα το γυναικείο γυαλί οράσεως σερφάρει πάνω στην τάση του «Geeky chic». Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Πολλές κυρίες τα φοράνε κι αμέσως αποπνέουν κάτι ιντριγκαδόρικο. Φέρνουν σε διανοούμενες που παίζουν το στυλ στα δάχτυλα από γεννησιμιού τους. Συνδυασμός που σκοτώνει.

Ένα ωραίο ζευγάρι γυαλιά όχι μόνο κάνει σέξι και πνευματώδες ένα πρόσωπο, αλλά περιέργως χαρίζει στην όλη εμφάνιση επιπλέον φρεσκάδα.

Οι περισσότερες, συχνά δεν το καταλαβαίνουν. Πιστεύουν πως τα γυαλιά έχουν να κάνουν περισσότερο με την ευφυΐα και τη φιλοδοξία. (Προφανώς και με τη μυωπία ή την πρεσβυωπία). Ή ότι απλά τις αδικούν εμφανισιακά. Δεν έχουν συνείδηση του πόσο ελκυστικές δείχνουν και, συχνά, αυτό τις κάνει ακόμα πιο καβλωτικές (συγωρέστε μου την ευθύτητα).

Ένα ωραίο ζευγάρι γυαλιά οράσεως όχι μόνο κάνει σέξι και πνευματώδες ένα πρόσωπο (ιδίως όταν σουφρώνει το μυτόνι, για να δει καλύτερα), αλλά περιέργως χαρίζει στην όλη εμφάνιση επιπλέον φρεσκάδα. Οι κυρίες με γυαλιά ενίοτε γίνονται φανταστικά όντα: αυστηρές δασκάλες, σκληρές business women, επιβλητικές, απρόσιτες, αφόρητα ποθητές.

Μάτια και ματόκλαδα παίζουν κρυφτούλι με τα γυαλιά και το βλέμμα γίνεται ένας ωκεανός μέσα στον οποίο θέλεις να βουτήξεις.

Συμφωνεί και η αλύπητα σέξι Emily Ratajkowski. (Φωτογραφία από ανάρτηση της στο Twitter).

Αυθόρμητα, τις θεωρείς πιο έξυπνες, δεν τολμάς να τις διακόπτεις, ενίοτε σε κομπλάρουν. Τα γυαλιά ανέκαθεν ήταν για άνδρες και γυναίκες ένα μυστικό όπλο γοητείας, ένας τρόπος να τονίσουν τον αισθησιασμό τους. Και κακά τα ψέμματα ο ολίγον μάτσο μέσα μας ποτέ δεν έπαψε να φαντασιώνεται τη σέξι γραμματέα και την πρεσβυωπία της, παρότι η φαντασίωση αυτή καταχωρείται πλέον στις politically incorrect (άρα είναι και πιο έντονη).

Εν τέλει, προκύπτει ένας επιδέξιος χαμαιλεοντισμός με τις μυωπικές κυρίες: ζογκλάρουν μεταξύ σέξι ύφους και ύφους περισπούδαστου, σοφιστικέ, το βλέμμα αινιγματικό, η όψη φινετσάτη. Όσες έχουν γνώση, τελειοποιούν το look τους, τονίζοντας μια συγκεκριμένη πλευρά της προσωπικότητάς τους.

Μάτια και ματόκλαδα παίζουν κρυφτούλι με το αξεσουάρ και το βλέμμα γίνεται ένας ωκεανός μέσα στον οποίο θέλεις να βουτήξεις. Το στολιδάκι είναι παιχνιδιάρκο, κομψό και σκερτσόζικο. Αρέσκεται να δίνει βιτσιές στα νεφρά.

 

Διαβάστε ακόμα, κυρίες με φακίδες: «Το σκέρτσο του Διαβόλου».

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top