Η DeLorean Aerospace αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές του DR-7 σε περίπου 12 μήνες.

Ήταν το 1975 όταν μια νέα αυτοκινητοβιομηχανία έκανε την εμφάνισή της στις ΗΠΑ, θέλοντας να αλλάξει τα δεδομένα στον κόσμο των τεσσάρων τροχών. Έξι χρόνια αργότερα η DeLorean Motor Company παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο, το εντυπωσιακό για την εποχή DeLorean DMC-12. Ωστόσο το 1982 η εταιρία θα κηρύξει πτώχευση και έτσι το DeLorean DMC-12 θα μείνει στην ιστορία γνωστό και ως σκέτο DeLorean.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μεγάλο (αν όχι το κυριότερο) ρόλο σε αυτό έπαιξε η κυκλοφορία της ταινίας Back to the Future. Εκεί το DeLorean «πρωταγωνιστεί» ως το αυτοκίνητο που ταξιδεύει τους ήρωες του φιλμ στο μέλλον -και στο παρελθόν- και αμέσως έγινε κομμάτι της pop κουλτούρας. Ωστόσο για τους απόγονους του John Zachary DeLorean, ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας, τα αυτοκίνητα με τις τέσσερις ρόδες είναι κάτι παλιό. Εκείνοι στοχεύουν πιο ψηλά – και όπου δείτε «ψηλά» βάλτε δίπλα τη λέξη «ουρανός».

Το DR-7 διαθέτει δύο μεγάλους ελικοφόρους κινητήρες, προσγειώνεται και απογειώνεται κατακόρυφα, είναι ηλεκτρικό και θα μπορεί να καλύπτει περίπου 120 χλμ. απόσταση.

Ο Paul DeLorean, ανιψιός του ιδρυτή της DeLorean Motor Company, ονειρεύεται να κατασκευάσει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο. Από το 2012 έχει ιδρύσει τη δική του εταιρία, με την ονομασία DeLorean Aerospace και ενώ πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα έχει το ίδιο μέλλον με τον θείο του, εκείνος δηλώνει έτοιμος να τους διαψεύσει.

Η DeLorean Aerospace έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το πρότζεκτ για το πρώτο ιπτάμενο όχημά της και με μια πρώτη ματιά το λες εντυπωσιακό. Το DR-7, όπως ονομάζεται, θα διαθέτει δύο μεγάλους ελικοφόρους κινητήρες, θα προσγειώνεται και θα απογειώνεται κατακόρυφα, θα είναι ηλεκτρικό και θα μπορεί να καλύπτει περίπου 120 χλμ. με μια «φόρτιση».

Βέβαια το όνειρο του Paul DeLorean βρίσκεται ακόμα στα χαρτιά, καθώς οι πρώτες δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν σε περίπου έναν χρόνο. Αλλά από σχέδιο, σκίζει το DR-7.

 

Διαβάστε ακόμα: Η Airbus θέλει να δημιουργήσει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο έως το τέλος του 2017

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top