Ξεκινώντας από ένα μικρό αποστακτήριο στο Μεξικό το 1989, έγινε η Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο.

«Η φιλοσοφία μου είναι να εστιάζω στα λίγα, ζωτικής σημασίας θέματα, και να αδιαφορώ για τα πολλά και ασήμαντα». Με αυτά τα λόγια, πριν από μερικά χρόνια, είχε περιγράψει ο John Paul DeJoria τον τρόπο σκέψης του – ένας τρόπος σκέψης που αποτυπωνόταν τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του πορεία. Και φυσικά στη φιλοσοφία της Patrón, της Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο, που από το ξεκίνημά της έδειξε πως οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά.

Ήταν πριν χρόνια, όταν ο John Paul DeJoria και ο Martin Crowley αποφασίζουν να δημιουργήσουν την καλύτερη τεκίλα του κόσμου. Σε ένα μικρό μεξικανικό αποστακτήριο κι έχοντας στο τιμόνι τον έμπειρο ποτοποιό Francisco Alcaraz, η Patrón κάνει την εμφάνισή της κι έμελλε να αναγεννήσει ολόκληρη την κατηγορία της τεκίλας.

Η Patrón Reposado παλαιώνεται για τουλάχιστον 4 μήνες σε δρύινα βαρέλια του ουίσκι από την Αμερική.

Η Patrón απολαμβάνεται είτε σκέτη με πάγο, για να αναδειχθούν όλα της τα αρώματα είτε ως «εκρηκτικό» κοκτέιλ.

Ακόμα κι όταν το 2002 η Patrón μετακόμισε στο δικό της, μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αποστακτήριο, η διαδικασία παραγωγής δεν άλλαξε: Αργή συγκομιδή με το χέρι μιας ύψιστης ποιότητας και ώριμης 100% Weber Blue αγαύης. Παραδοσιακή και αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια διαδικασία ζύμωσης και απόσταξης, χρησιμοποιώντας μόνο τρεις φυσικές πρώτες ύλες (αγαύη, νερό και μαγιά). Σχολαστική επιθεώρηση κάθε χειροποίητης φιάλης, μία προς μία. Δηλαδή, όλες αυτές οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Και φυσικά οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω από το brand, που φροντίζουν η ποιότητα της Patrón να μένει πάντα αναλλοίωτη μέσα στο πέρασμα των χρόνων. Για αυτό και στη νέα καμπάνια οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι οι άνθρωποι της εταιρείας. Σε ένα βίντεο όπου, με φόντο τα χωράφια μπλε αγαύης στα υψίπεδα της επαρχίας Jalisco του Μεξικού, τα iconic μπουκάλια από φυσητό γυαλί και τα πολύτιμα δρύινα βαρέλια παλαίωσης, ξεχωριστή θέση έχουν οι artisans που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή της super premium τεκίλα.

Η άριστη πρώτη ύλη και η αναλλοίωτη χειροποίητη διαδικασία παραγωγής είναι τα στοιχεία που έκαναν την Patrón να ξεχωρίσει.

Η super premium τεκίλα Patrón κυκλοφορεί σε τρεις βασικές παραλλαγές: Silver, Reposado και Añejo.

Σήμερα η super premium τεκίλα Patrón κυκλοφορεί σε τρεις βασικές παραλλαγές:
Silver: κρυστάλλινη, απαλή και γλυκιά, με αρώματα φρούτων και πιπεράτη επίγευση.
Reposado: παλαιωμένη για τουλάχιστον 4 μήνες σε δρύινα βαρέλια του ουίσκι από την Αμερική, με αρώματα φρέσκιας αγαύης, βελανιδιάς και επίγευση λουλουδιών και βανίλιας.
Añejo: τουλάχιστον 12 μήνες παλαίωση σε δρύινα βαρέλια από τη Γαλλία για πιο πολύπλοκα αρώματα και γεύσεις σταφίδας, καραμέλας, βανίλιας πλάι σε καπνιστές νότες.

Η Patrón El Cielo έκανε την εμφάνισή της πέρσι το καλοκαίρι.

Φυσικά, δίπλα τους και η πιο πρόσφατη Patrón El Cielo, προϊόν τριπλής απόσταξης για φυσικά γλυκιά και «φρέσκια» γεύση, η οποία λανσαρίστηκε μόλις πέρυσι το καλοκαίρι.

Είτε σκέτη με πάγο, για να αναδειχθούν όλα της τα αρώματα είτε ως «εκρηκτικό» κοκτέιλ, η Patrón δεν ξεφεύγει από τις αρχές της: αρτιζανάλ παραγωγή και προσοχή στις λεπτομέρειες.

 

Διαβάστε ακόμα: Παΐσιος Μεντεσίδης – «Η μαγειρική είναι ψυχοθεραπεία και αποθεραπεία μετά τη δουλειά».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top