Κάλτσα Intimissimi Uomo ασορτί με σλιπ; Γιατί όχι.

Επειδή μας θέλω ενημερωμένους, ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Η ιστορία της κάλτσας –και δεν θέλω γελάκια – ξεκινά από έναν Έλληνα. Η πρωτοποριακή ιδέα του να ντύνεις το πόδι σου μέσα από το υπόδημα, ανήκει στον αρχαίο ποιητή Ησίοδο, οποίος έζησε στην μετά τον Όμηρο εποχή, κάπου στη Βοιωτία,  κάτω από τους πρόποδες του Ελικώνα. Στο έργο του «Έργα και Ημέρες», συμβουλεύει τον αδερφό του να προσέχει το κρύο και να τυλίγει τα πόδια του μέσα από τα πέδιλα του με ένα πίλημα, ύφασμα δηλαδή από τρίχες ή πιεσμένο μαλλί.

Το πίλημα μετανάστευσε κατά πως όφειλε και σε άλλες Ευρωπαϊκές περιοχές εξού και έγινε νούμερο ένα απαραίτητο ενδυματολογικό αξεσουάρ και των Ρωμαίων. Τότε ήταν που το πίλημα άλλαξε όνομα και έγινε soccus  (σωστά σας θυμίζει το αγγλικό sock) όπως και το πιεσμένο μαλλί έγινε δέρμα -για σαφέστατα πιο σκληραγωγημένα πόδια. Στην Σκωτία τον 15ο αιώνα οι κάλτσες, μάλλινες πια και πλεκτές, ανέβηκαν στο γόνατο και έγιναν στυλιστική πρόταση άλλου τύπου, σε συνδυασμό με το επίσης μάλλινο κιλτ.  Τον 17ο αιώνα οι ανδρικές κάλτσες ανακάλυψαν το μετάξι και έναν πιο ευγενικό χαρακτήρα. Στον 20ό αιώνα περάσαμε στο νάιλον και όσο ο καβάλος των παντελονιών χαμήλωνε, κατέβαιναν κι αυτές. Σε βαθμό απόλυτης συρρικνώσεως με τα αθλητικά καλτσάκια.

Intimissimi Uomo σημαίνει 100% mercerized cotton, rib πλέξη, ιδανικό για δετά δερμάτινα παπούτσια και desert boots μαζί με smart casual ντύσιμο.

Η κάλτσα πλέον, μονόχρωμη ή πολύχρωμη, σοβαρή ή απλά ευχάριστη και παιχνιδιάρικη, επηρεάζεται άμεσα από τη σχέση της με το παντελόνι. Όσο κονταίνουν τα μπατζάκια τόσο οφείλοει να μεγαλώνει η κάλτσα -και το αντίθετο. Όσο για το χρώμα; Πρέπει να αποτελεί συνέχεια του παντελονιού και πάλι, όχι του παπουτσιού.

Η αλήθεια είναι όμως πως ποτέ δεν δίνουμε στην κάλτσα την αξία που της αναλογεί. Ο μύθος (και η αλήθεια) της μονής κάλτσας δεν είναι τυχαίος, δεν είναι μόνο ότι χάνεται και κρύβεται στα πιο περίεργα σημεία του σπιτιού, είναι πως επίσης, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν σκοτιζόμαστε να βρούμε τις χαμένες κάλτσες. Η κάλτσα είναι ένα αξεσουάρ που επιδεικτικά αγνοούμε. Κακώς.

Μιλάμε βεβαίως για κάλτσες ψηλές, τώρα το χειμώνα. Αυτές που δεν αφήνουν το γυμνό το δέρμα να ξεχωρίζει ανάμεσα σε παπούτσι και παντελόνι.

Οι κάλτσες μπορούν όμως να βοηθήσουν την στυλιστική μας άποψη με ένα απρόβλεπτο τρόπο – φτάνει να «ακούσουμε» αυτά που μας ψιθυρίζουν. Δεν είναι μόνο πως ξέρουν να ντύνουν συγκεκριμένα σημεία με κομψό τρόπο αλλά δίνουν και μια ενδιαφέρουσα πινελιά στη γενικότερη ενδυμασία. Σκεφτείτε ένα παράδειγμα. Όταν διαλέγουμε χρώματα τολμηρά όπως ένα κόκκινο ή ένα πράσινο, δεν γίνονται αμέσως η λεπτομέρεια που αλλάζει όλο το ενδυματολογικό statement;

Μιλάμε βεβαίως για κάλτσες ψηλές, τώρα το χειμώνα. Αυτές που δεν αφήνουν το γυμνό το δέρμα να ξεχωρίζει ανάμεσα σε παπούτσι και παντελόνι. Δεν μιλάμε για τις άλλες, τις κοντές, τις χλεμπονιάρικες, που μπορούν να «θάψουν» το στυλ μας κάνοντας το να φαίνεται φτωχό και άτονο.

Οι κάλτσες Intimissimi Uomo διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματος, ακόμα και στις περιπτώσεις που έχουμε συνεχείς αυξομειώσεις της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι εξαιρετικά με κοστούμι.

Οι ψηλές κάλτσες έχουν κατά βάση το διπλάσιο νήμα από τις συνηθισμένες και μάλιστα όσο πιο πολύ είναι το ποσοστό της φυσικής και ποιοτικής ίνας, τόσο ανεβαίνει η αξία τους. Οι ψηλές κάλτσες είναι ένα αξεσουάρ απαραίτητο ειδικά αν φοράμε αμπιγιέ παπούτσια και κοστούμι. Δεν είναι αναγκαίο να έχουν το ίδιο ακριβώς χρώμα με αυτό- ένας τόνος πάνω κάτω στην ένταση τους είναι αρκετός για να μας δείξει ψηλότερο από ότι είμαστε αφού επιμηκύνουν νοητά το πόδι.

Ρωτήστε για περισσότερα όμως και την Intimissimi Uomo, ηγέτιδα του underwear. Μέσω της ποικιλίας που έχει στα σχέδια, στα χρώματα και στην ύφανση (ως και cashmere blend), μας μαθαίνει να επαναπροσδιορίζουμε το στυλ μας και κάτω από τα ρούχα και να το ολοκληρώνουμε όπως πρέπει. Invisible, αθλητικές, με δροσερά και ελαφριά νήματα, με ζεστά και πυκνά νήματα, γεμάτες με καινοτομίες. Με ανθεκτικότητα και αυθεντικότητα. Και πάνω απ’όλα ψηλές, ειδικά αν ρωτήσετε στη νέα μπουτίκ της στο The Mall.

Στη Intimissimi Uomo θα συναντήσουμε ψηλές κάλτσες όλων των ειδών.  Με δροσερά και ελαφριά νήματα ή με ζεστά και πυκνά νήματα. Ανθεκτικές και εκλεπτυσμένες Γιατί ξέρουν. Όσο πιο λεπτό είναι το πάχος του νήματος τόσο πιο πολύτιμο είναι.

Διότι μην γελιέστε: Το πιο δύσκολο ακόμα και σήμερα δεν είναι να διαλέξεις ψηλές κάλτσες, αλλά να τις βρεις. Μέχρι πριν λίγα χρόνια θα έλεγε κανείς ότι οι ψηλές κάλτσες τελούσαν υπο διωγμό στη χώρα μας. Τα πράγματα όμως βελτιώνονται και μεγάλα brands όπως η Intimisimi Uomo επιτελούν στυλιστικό – κοινωνικό έργο, επιμένοντας στην πρόταση της ψηλής κάλτσας και ντύνοντας τις γάμπες μας όπως πρέπει.

 

Διαβάστε ακόμα: Tα Falconeri ήρθαν και στο Σύνταγμα σκορπίζοντας κασμιρένια χάδια. 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top