Flashback στο 2013: ήταν τότε, που μια παρέα φίλων που γνωρίζονταν από παιδιά -ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος Βαρβέρης, η Μαριάννα και ο Γρηγόρης Ψάλτης- αποφάσισαν να εκφράσουν την αγάπη τους για τo ντιζάιν αιχμής και το καλό φαγητό. Το αποτέλεσμα ήταν να «γεννηθεί» το The Twenty One Restaurant & Bar, το οποίο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να αγαπηθεί, να αποκτήσει το δικό του κοινό και να γίνει στέκι των βορείων προαστίων.
Fast forward στο σήμερα: μετά από μια επιτυχημένη δεκαετή πορεία, το Twenty One ξανασυστήνεται. Χωρίς να χάσει τις βασικές αρχές του DNA του, δηλαδή την σοφιστικέ αισθητική και την ποιοτική γεύση, παραμένει η «καντίνα» των εύρωστων και πολυταξιδεμένων της Κηφισιάς. Ακούγεται κάπως… cringe αυτό; Όχι, δεν είναι οι συνήθεις απεραντολογίες που διαβάζετε στο web. Είναι κυριολεξία: εδώ τρώνε τα steaks και πίνουν τα martinis τους άνθρωποι που μπορούν να τα τρώνε και στη Νέα Υόρκη. Στην πρόσφατη μας επίσκεψη ήμασταν σχεδόν το μόνο τραπέζι όπου δεν κάθονταν μια γνωστή επιχειρηματική οικογένεια.
Το Twenty One Restaurant & Bar επανασυστήθηκε λοιπόν στην καρδιά του ξενοδοχείου, με τον Στάμο Χονδροδήμο του γραφείου IDLaboratorium να υπογράφει το interior design και την Αλεξάνδρα Μπογδάνου τον φωτισμό. Πηγή έμπνευσης της ανανέωσης αποτέλεσε η ίδια η περιοχή της Κηφισιάς: το πράσινο στους δρόμους, οι αρχοντικές κατοικίες ο διαχρονικός αέρας της περιοχής, ήρθαν και «έδεσαν» δίνοντας τον τόνο στο redesign.
Ο κήπος ήρθε πιο κοντά στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, ο υφιστάμενος ημιυπαίθριος χώρος έγινε ένα στυλάτο «θερμοκήπιο» για χαλάρωση, ενώ τα Art Deco και Art Nouveau στοιχεία είναι ορατά σε όλο τον χώρο – μέσα κι έξω. Ιδιαίτερα μάρμαρα, φίνες ταπετσαρίες, βελούδινα υφάσματα, σοφιστικέ χρωματικοί τόνοι (ώχρα, σάπιο μήλο, βεραμάν) και υπαινικτικά έργα σύγχρονης τέχνης κλέβουν τα βλέμματα όπου κι αν στραφείς.
Αλλά αυτό που μετρά πιο πολύ είναι το μενού, το οποίο έχει επιμεληθεί ο chef Νίκος Δήμητρας και έχει τις ρίζες του στη Γαλλία και το βλέμμα στο Μανχάταν, με επιρροές από τη Μεσόγειο και την Ασία. Ζουμερά κρέατα, φρέσκια ψάρια, με το sushi menu να αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά του και να συμπληρώνεται επάξια από την σοβαρή λίστα κρασιών με επιλεγμένες ετικέτες από όλο τον κόσμο.
Εκτός από sushi και πλούσιες (ουχί ξενέρωτες) σαλάτες, δοκιμάσαμε πολύ σοβαρό rib-eye με λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες και (διεκπεραιωτική) μπεαρνέζ. Στα γλυκά το fondant σοκολάτας -αυτό που παντού λένε καταχρηστικά σουφλέ- είναι εκπάγλου πυκνότητας.
Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη λέξη «Bar» που βρίσκεται στο όνομα του Twenty One. Η μπάρα του αριστοκρατική και «βαριά», σου δίνει την αίσθηση ότι έχει βγει από κάποιο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι και μοιάζει ιδανική για το πρώτο κοκτέιλ της βραδιάς. Μην πρωτοτυπήσετε: πιείτε ένα «κοφτερό» martini. Ή, αν είναι Κυριακή μεσημέρι, ένα ζουμερό Bloody Mary.
//The Twenty One
Μυκόνου 5 και Κολοκοτρώνη, Κηφισιά
Τηλ. 210 6233521
thetwentyonehotel.com
Διαβάστε ακόμα: Στο Οινόραμα ανακαλύψαμε τα διαμαντάκια που θα πίνουμε όλη τη χρονιά.