Η Lyle & Scott απευθύνεται σε όλους.

Τι συνιστά επιτυχία για ένα brand ρούχων; Πολλά πράγματα, θα πει κανείς. Η σύνδεσή του με την τρέχουσα μόδα. Το να εγγυάται ποιότητα, φινέτσα και αντοχή στα υφάσματα. Πάνω από όλα, όμως, να μην περιχαρακώνεται. Να μπορεί να συμπεριλάβει πολύ κόσμο κάτω από την ομπρέλα κάθε κολεξιόν του.

Να γιατί η Lyle & Scott επιθυμεί να εκφράσει την αξία της συμπερίληψης και να υπενθυμίσει πως είναι ένα  brand που απευθύνεται σε όλους – αποστολή του είναι «κάθε άνθρωπος να έχει περήφανα στην κατοχή του ένα κομμάτι Lyle & Scott».

Τα Casuals εμπνέονται από το έργο του εξπρεσιονιστή Γκέρχαρντ Ρίχτερ.

Η ταυτότητά του brand είναι βαθιά επηρεασμένη από όλες τις γωνιές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ταυτότητά του brand είναι βαθιά επηρεασμένη από όλες τις γωνιές του Ηνωμένου Βασιλείου με ιδιαίτερη έμφαση στην παράδοση, στην ασφάλεια και στη λειτουργικότητα που χαρακτηρίζουν τις στολές εργασίας. Έτσι αυτή τη σεζόν προχωρά στη σύγχρονη εκδοχή αυτών των ενδυμάτων διατηρώντας αυτό το vintage στοιχείο.

Τα Casuals εμπνέονται από το έργο του εξπρεσιονιστή Γκέρχαρντ Ρίχτερ – ο οποίος έβλεπε την τέχνη ως την υψίστη μορφή ελπίδας. Οι λεπτομέρειες των «στρατιωτικών» outfits επαναλαμβάνονται μέσω μιας πειραματικής προσέγγισης που αποπνέει ζωντάνια σε υφάσματα, σχήματα και χρώματα. Οι τεχνικές συμπεριλαμβάνουν τη διαδικασία βαφής στο χέρι και της τεχνικής παλαίωσης με λάδι που αντικατοπτρίζουν τις πατίνες που συναντάμε στις εμβληματικές στολές.

Νοσταλγία από τα 90’s.

Στόχος της συλλογής Archive είναι να ξυπνήσει τη χαμένη νοσταλγία εστιάζοντας στις τάσεις των σχεδιαστών της δεκαετίας του ’90.

Η συλλογή Αrchive εμπνέεται από την ιστορία της σκωτσέζικης μουσικής, το κίνημα των 90’s γνωστό και ως “Jangle Pop” και τα outfits φθηνού τύπου που το χαρακτήριζαν. Στόχος του Archive είναι να ξυπνήσει αυτή τη χαμένη νοσταλγία εστιάζοντας στις τάσεις των σχεδιαστών της δεκαετίας του ’90, παραπέμποντας στα γραφικά λογότυπα και στο Space Dye. Τα κεντρικά κομμάτια αυτής της συλλογής προέρχονται από ένα εμβληματικό σχέδιο της Lyle & Scott της δεκαετίας του ’90 με ένα πλέγμα που έχει επανασχεδιαστεί σε διαφορετικές κλίμακες με έντονα χρώματα.

Η συλλογή Sports Style εστιάζει στη δύναμη που έχουν τα εμπορευματοκιβώτια στις αποστολές φορτίων. Τα φωτεινά χρώματα προσφέρουν στην αθλητική συλλογή μια αίσθηση ενέργειας, αντίστοιχη με αυτή της κίνησης. Τα block χρώματα συνδυάζονται με γραφικές εκτυπώσεις ενώ οι γραμμικές μορφές των στοιβαγμένων κιβωτίων αποτυπώνονται σε ζακάρ πλέγματα. Χαρακτηριστικά της συλλογής είναι η ταινία contrast – εμπνευσμένη από την τυπωμένη ταινία στο πλάι των εμπορευματοκιβωτίων – όπως επίσης και οι σωληνώσεις.

 

//Κεντρική διάθεση: Shop & Trade, τηλ. 210 3408400.

 

Διαβάστε ακόμα: Η νέα συλλογή της Trussardi: μια θερινή νότα πρωτοτυπίας.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top