Ταινίες όπως το «Spirited away» θα μπορούν να βλέπουν πλέον οι συνδρομητές του Netflix.

H σύμπραξη του Netflix με του Studio Ghibli δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Οι εκπρόσωποι και των δύο συμβαλλόμενων μερών ανακοίνωσαν σήμερα (21/1) ότι θα ανέβουν στην τηλεοπτική πλατφόρμα 21 ταινίες κινουμένων σχεδίων, μεταξύ των οποίων και πλέον ονομαστές του Studio.

Που σημαίνει ότι οι συνδρομητές του Netflix θα έρθουν σε επαφή με ταινίες όπως το βραβευμένο από την Ακαδημία «Spirited Away», το «Princess Mononoke», το «Arrietty», το «Kiki’s Delivery Service», το «My Neighbor Totoro», και το «The Tale of The Princess Kaguya».

Να σημειωθεί πως η προβολή τους θα είναι στην ιαπωνική γλώσσα με υπότιτλους και να είναι διαθέσιμα παγκοσμίως εκτός από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ιαπωνία.

Για τους μη γνωρίζοντες, το Studio Ghibli ήρθε ως ώριμη σκέψη τεσσάρων σημαντικών κινηματογραφιστών της Ιαπωνίας. Ήταν Ιούνιος του 1985 όταν οι Miyazaki, Takahata, Tokuma and Suzuki ίδρυσαν το συγκεκριμένο στούντιο με σκοπό να δημιουργήσουν μια σειρά ταινιών κινουμένων ταινιών. Η πρώτη ταινία που έφεραν στο φως ήταν το «Laputa: Castle in the Sky», ένα μόλις χρόνο ύστερα από την ίδρυση.

Αρχικά το Studio Ghibli είχε αρνηθεί να ενταχθεί στο άρμα μιας ψηφιακής πλατφόρμας.

Ακολούθησαν μια σειρά σημαντικών ταινιών που έγιναν αυτομάτων καλτ, διαφημιστικά για την τηλεόραση, αλλά και συμμετοχές σε video games. Έξι από τις ταινίες του Studio Ghibli συγκαταλέγονται μεταξύ των 10 ταινιών του είδους με τις περισσότερες εισπράξεις που έχουν γυριστεί στην Ιαπωνία. Το Spirited Away, δε, βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με παγκόσμια έσοδα πάνω από 360 εκατ. δολάρια.

Αν για τη Δύση ο Disney και οι παραγωγές του ήταν ο μηχανισμός ανάπλασης της παιδικής ονειροφαντασίας, το  Studio Ghibli κατέχει το αναφαίρετο δικαίωμα να θεωρείται η απάντηση της Άπω Ανατολής και μάλιστα με πιο ευφάνταστους όρους. Που σημαίνει ότι εδώ έχουμε να κάνει με την αυτοκρατορία της φαντασίας που δεν επιθυμεί να είναι mainstream, αλλά προωθητική και ψαγμένη.

Τον Αύγουστο του 2014, το Studio είναι πάτησε φρένο και διέκοψε τις παραγωγές του εξαιτίας της συνταξιοδότησης του Hayao Miyazaki που θεωρείται κατά πολλούς η ψυχή του όλου εγχειρήματος. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2017 ανακοινώθηκε πως ο Miyazaki επέστρεψε στην ενεργό δράση για να σκηνοθετήσει την ταινία «How Do You Live?».

Τον Αύγουστο του 2014, το Studio είναι πάτησε φρένο και διέκοψε τις παραγωγές του εξαιτίας της συνταξιοδότησης του Hayao Miyazaki.

Αρχικά το Studio Ghibli είχε αρνηθεί να ενταχθεί στο άρμα μιας ψηφιακής πλατφόρμας, κάτι που σημαίνει ότι η τωρινή καταφατική απάντηση δείχνει τη μεταστροφή των ανθρώπων που το διαφεντεύουν. «Σε αυτή την εποχή, υπάρχουν διάφοροι σπουδαίοι τρόποι με τους οποίους μια ταινία μπορεί να φτάσει στο κοινό. Ακούσαμε τους θαυμαστές μας και πήραμε μία οριστική απόφαση να μεταδώσουμε διαδικτυακά τον κατάλογο των ταινιών μας. Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ανακαλύψουν τον κόσμο του Studio Ghibli μέσω αυτής της εμπειρίας », δήλωσε ο παραγωγός Toshio Suzuki δικαιολογώντας έτσι την απόφαση.

Σκηνή από την ταινία «My Neighbor Totoro».

Τον Μάιο, το Studio Ghibli αποκάλυψε τα σχέδια για την κατασκευή του πρώτου θεματικού πάρκου έξω από την ιαπωνική πόλη Nagoya, όπου οι λάτρεις τους είδους θα μπορούν να εξερευνήσουν πολλαπλές θεματικές περιοχές βασισμένες στο «Moving Castle» του Miyazaki και στο «Princess Mononoke» αλλά και σε άλλες ταινίες.

 

Διαβάστε ακόμα: Οι 20 σειρές που περιμένουμε το 2020.

 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top