2014 Winter TCA Tour - Day 6

2. Fargo – 2ος Κύκλος (FX)

Πότε είναι η πρεμιέρα: Άνοιξη 2015.

Ξέρω τι έγινε πέρυσι την άνοιξη: Όταν ένας μυστηριώδης περιπλανώμενος ονόματι Λορν Μάρβο (αν και συνηθισμένος στις μεταμορφώσεις, ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον εδώ είναι φτυστός ο διάβολος!) καταφτάνει συμπτωματικά στη μικρή πόλη Μπεμίτζι της Μινεσότα, όλα αλλάζουν στην τακτοποιημένη καθημερινότητα των κατοίκων της. Ειδικά για τον τίμιο πωλητή ασφαλειών Λέστερ Νάιγκααρντ (Μάρτιν Φρίμαν, ο Γουότσον στον τηλεοπτικό «Σέρλοκ») η γνωριμία με το νεοφερμένο ξένο σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση προς την καταστροφή. Και αν το απόλυτο κακό έχει τη μορφή του τρομερού Μάρβο, το καλό αντιπροσωπεύεται, όπως και στην ομότιτλη ταινία, από μια γυναίκα. Ο λόγος για την απίθανη Άλισον Τόλμαν, πιστό αντίγραφο της βραβευμένης με Όσκαρ Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, στο ρόλο της αστυνομικίνας Μόλι Σόλβερσον. Ο Μάρβο θα μπολιάσει με αδιόρατες βελονίτσες το μίσος και την κακία στις ψυχές των αγαθών (στα όρια της βλακείας) κατοίκων του Μπεμίτζι, ξεκινώντας από τον Λέστερ. Όταν δει ότι τα λόγια του δεν φέρνουν τα ανάλογα αποτελέσματα, θα αλλάξει τακτική και θα εξασκήσει τις επαγγελματικές του ικανότητες. Αυτές του αδίστακτου πληρωμένου εκτελεστή.

Και θα προσπαθήσω να μαντέψω τι θα γίνει την επόμενη άνοιξη: Ο Νόα Χόλεϊ («The Unusuals»), έχοντας τους τρομερούς αδερφούς Κοέν στο πλευρό του, κατάφερε μέσα στα 10 επεισόδια της σειράς κάτι εξαιρετικά δύσκολο: να μεταφέρει αυτούσιο το κοενικό σύμπαν της ταινίας (διάλογοι που κεντάνε, τέλεια σχεδιασμένοι χαρακτήρες, μαύρο χιούμορ). Το θέμα είναι αν μπορεί να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Με δεδομένο ότι τα χαρτιά της νέας σεζόν κρατούνται καλά κρυμμένα, θα αποτολμήσουμε κάποιες προβλέψεις:
1. Όπως είχε αναφέρει ο Χόλεϊ στο φινάλε του πρώτου κύκλου, ο χαρακτήρας της Μόλι Σόλβερσον θα εξακολουθεί να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς η νέα πλοκή θα εμπεριέχει την ιστορία του αστυνομικού πατέρα της, ο οποίος το 1979 είχε αντιμετωπίσει παρόμοια υπόθεση στη Νότια Ντακότα.
2. Στον πρώτο κύκλο συναντήσαμε κομμάτια βγαλμένα από την ομότιτλη ταινία των Κοέν, αλλά και κάποια άλλα που θύμιζαν τα «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους» και «Ένας Σοβαρός Άνθρωπος». Στο δεύτερο κύκλο, οι ομοιότητες θα απλωθούν επίσης στο «Πέρασμα του Μίλερ», «Ο Άνθρωπος που δεν Ήταν Εκεί» και φυσικά το «Fargo».
3. Η υπόθεση, το ύφος και η αισθητική θα είναι ανάλογα τόσο της αρχικής σειράς όσο και της πρωτότυπης ταινίας. Το αληθινό ατού, όμως, του νέου κύκλου (πέρα φυσικά από τους ανεπανάληπτους χαρακτήρες) είναι η φιλοσοφημένη στα όρια του πεσιμισμού ματιά πάνω στα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης: το Καλό και το Κακό.

 

Στην επόμενη σελίδα: TRUE DETECTIVE με Κόλιν Φάρελ!

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top