Δύο ντετέκτιβ, έξι πτώματα, πολύς πάγος και ατέλειωτη νύχτα στον τέταρτο κύκλο του True Detectives.

Τους επόμενους έξι μήνες η τηλεόραση θα κατακλυστεί από αγωνιώδη θρίλερ, πολιτικές σάτιρες και πολυαναμενόμενους νέους κύκλους επιτυχημένων σειρών. Άλλες εμπνέονται από κλασικούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας όπως τον Σαμ Σπέιντ και τον Ρίπλει κι άλλες από αληθινά γεγονότα όπως τα καρτέλ κοκαίνης στο Μαιάμι. Ανάμεσα τους ξεχωρίσαμε κάποιες σειρές που σε λίγο όλοι θα μιλούν γι΄αυτές.

True Detective: Night Country

Αυτήν η σειρά αξίζει να γίνει αντικείμενο έρευνας για μεταπτυχιακό. Στον πρώτο κύκλο ο Γούντι Χάρελσον και ο Μάθιου Μακόναχι δημιούργησαν τον θρύλο του True Detective βασισμένοι σε ένα στιβαρό σενάριο. Ο δεύτερος κύκλος ήταν μία παταγώδης αποτυχία. Ο τρίτος σερνόταν σε μία πλοκή γεμάτη κοιλιές αλλά θεωρήθηκε επαρκής, συγκρινόμενος με τον δεύτερο. Τώρα ήρθε η σειρά του τέταρτου που φιλοδοξεί να επαναλάβει τον θρίαμβο του αρχικού κύκλου διαθέτοντας αρκετά πλεονεκτήματα. Το Night Country έχει νέα δημιουργό την Μεξικανή Άισα Λόπες και πρωταγωνίστριες την Τζόντι Φόστερ και την Κάλι Ρέις. Όσο για την πλοκή, στη φανταστική πόλη Ennis της Αλάσκας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου το σκοτάδι διαρκεί 24 ώρες, τα έξι μέλη ενός ερευνητικού σταθμού ανακαλύπτονται δολοφονημένα. Έτσι η Φόστερ επανασυνδέεται απρόθυμα με την πρώην συνεργάτιδα της για να λύσουν το μυστήριο. Θα προβληθεί στις 14 Ιανουαρίου από το ΗΒΟ.


 

Ο σκληροτράχηλος και κυνικός Σαμ Σπέιντ λύνει μυστήρια στη γαλλική ύπαιθρο.

Ούτε στη σύνταξη δεν βρίσκει ησυχία ο Σαμ Σπέιντ.

Monsieur Spade

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Σαμ Σπέιντ, ο ήρωας του Ντάσιελ Χάμετ βγαίνει από την ραστώνη που απολάμβανε ως συνταξιούχος στη νότια Γαλλία για να διερευνήσει τις βάναυσες δολοφονίες έξι μοναχών στο τοπικό μοναστήρι. Ο σκληροτράχηλος και κυνικός Σαμ Σπέιντ που τον υποδύεται ο Κλάιβ Όουεν, προσπαθεί, όπως κάθε φορά, να λύσει μία σκοτεινή υπόθεση, σε ένα χώρο που περιβάλλεται από ένα πέπλο σιωπής και πολλά σκοτεινά μυστικά. Θα προβληθεί στις 14 Ιανουαρίου από το AMC.


 

Η Grizelda με την ομάδα του Narcos πίσω της και πρωταγωνίστρια την Σοφία Βεργκάρα φαίνεται να είναι το φαβορί.

Η χυμώδης Σοφία Βεργκάρα μπορεί να γίνει και ανελέητη ως Γκριζέλντα.

Grizelda

H δραματοποιημένη βιογραφία της Κολομβιανής βαρόνου των ναρκωτικών Γκριζέλντα Μπλάνκο.  Από την μία η ομάδα που έφτιαξε το θρυλικό πια Narcos κι από την άλλη η Σοφία Βεργκάρα ως πρωταγωνίστρια υπόσχονται ένα οργιώδες τηλεοπτικό δράμα γεμάτο κόκα, αίμα και λάτιν ρυθμούς. Για την ιστορία η πραγματική Γκριζέλντα ξεκίνησε από το Μεντεγίν, όπου πρώτα σκότωσε τον σύζυγό της, και προσγειώθηκε στο Μαϊάμι, μαζί με τα τρία παιδιά της και ένα κιλό κοκαίνη. Μέσα σε λίγα χρόνια, χάρι στην απληστία της και την βιαιότητα της, έφτιαξε το δικό της καρτέλ και έγινε η βασίλισσα της κοκαίνης στην πόλη. Θα προβληθεί στις 25 Ιανουαρίου στο Netflix.


 

Αναμένουμε να δούμε πόσο διαφέρει η σειρά Mr and Mrs. Smith από την γνωστή ταινία.

Δεν είναι θανατηφόροι όσο ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί αλλά τα καταφέρνουν με τον τρόπο τους.

Mr. & Mrs. Smith

Όπως το ομολογεί και ο τίτλος η σειρά βασίζεται στη κωμωδία δράσης του 2005 με τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί. Αλλά εδώ η υπόθεση αλλάζει καθώς ο γάμος του κυρίου και της κυρίας Σμιθ είναι σκηνοθετημένος από τη μυστηριώδη υπηρεσία κατασκοπείας , η οποία έχει στρατολογήσει και τους δύο τους. Συνηθισμένη σεναριακή ιδέα, ακόμα συνηθισμένος ο έρωτας μεταξύ δύο αγνώστων που μπλέκουν σε επικίνδυνες περιπέτειες κι αντιμετωπίζουν ασύμμετρες απειλές. Μένει να δούμε αν οι πρωταγωνιστές ο Ντάνι Γκλόβερ και η Μάγια Έρσκιν απογειώσουν τη σειρά. Θα προβληθεί στις 2 Φεβρουαρίου στο Amazon Prime.


 

Η σειρά New Look αφηγείται τη γέννηση της σύγχρονης μόδας.

Ο Ντιόρ παίρνει τα ηνία της μόδας από την Κοκό Σανέλ.

The New Look

Στο κατεχόμενο από τους Ναζί Παρίσι, ο σχεδιαστής μόδας Κριστιάν Ντιόρ είναι έτοιμος να λανσάρει τη νέα του συλλογή μόδας, με τίτλο «New Look». Το αστέρι του στο χώρο της υψηλής ραπτικής ανεβαίνει, ενώ το αστέρι της Κοκό Σανέλ ετοιμάζεται να σβήσει. Ένα ιστορικό δράμα για τα χρόνια της γέννησης της σύγχρονης μόδας με πρωταγωνιστές τον Μπεν Μέντελσον και τη Ζιλιέτ Μπινός που πλαισιώνονται από την Μέισι Γουίλιαμς και τον Τζον Μάλκοβιτς. Θα προβληθεί στις 14 Φεβρουαρίου από τη Apple TV.


 

Ο Στίβεν Φρίαρς στο The Regime σατιρίζει τους ευρωπαίους ακροδεξιούς ηγέτες.

Ο ρόλος της Κέιτ Γουίνσλετ θυμίζει ότι η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος και στη Ευρώπη.

The Regime

Η Κέιτ Γουίνσλετ επιστρέφει στην τηλεόραση αυτή τη φορά ως καγκελάριος ενός φανταστικού απολυταρχικού καθεστώτος κάπου στην Κεντρική Ευρώπη. Η σειρά, μία αιχμηρή πολιτική σάτιρα, καλύπτει ένα χρόνο μέσα στο κυβερνητικό Μέγαρο και παρουσιάζει την αργή κατάρρευση του καθεστώτος με μπόλικο μαύρο χιούμορ. Εγγύηση για την επιτυχία είναι ο οσκαρικός σκηνοθέτης Στίβεν Φρίαρς, ενώ ο Χιού Γκραντ υποδύεται τον ηγέτη της αντιπολίτευσης. Θα προβληθεί στις 3 Μαρτίου στο HBO.


 

Το Ripley εμπνέεται από την ομώνυμη σειρά βιβλίων της Πατρίτσια Χάισμιθ.

Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλει επιστρέφει αυτή τη φορά στην τηλεόραση.

Ripley

Ναι, είναι ο πασίγνωστος Τομ Ρίπλει, ο αδίστακτός τυχοδιώκτης. Ο Στίβεν Ζαίλιαν, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, στενός συνεργάτης του Σκορτσέζε «έκλεψε» και από τα πέντε βιβλία της Πατρίτσια Χάισμιθ κι έφτιαξε τον δικό του Ρίπλεϊ. Τον πολυτάλαντο απατεώνα και στυγερό δολοφόνο υποδύεται ο Άντριου Σκοτ.  Θα προβληθεί την άνοιξη στο Netflix.


 

Ο Πιγκουίνος θέλει να πάρει την αρχηγία στον υπόκοσμο της Γκόθαμ Σίτi.

To Τhe Penguin φιλοδοξεί να κλέψει τη δόξα από τον Joker

The Penguin

Ο Κόλιν Φάρελ αναλαμβάνει για μία ακόμα φορά το ρόλο του Όσβαλντ -«Οζ»- Κόμπλποουτ, γνωστού και ως Πιγκουίνου, όπως έκανε και το 2022 στην ταινία The Batman. Ο Πιγκουίνος είναι ένας παραμορφωμένος βαρώνος του εγκλήματος, ο οποίος είχε διατελέσει υπαρχηγός του μαφιόζου του Καρμίνε Φαλκόνε. Ο Φαλκόνε δολοφονείται και ο Πιγκουίνος ανταγωνίζεται με την κόρη του Φαλκόνε, Σοφία για την αρχηγία στον υπόκοσμο της Γκόθαμ Σίτι. Θα προβληθεί την άνοιξη στο Netflix.


 

Στον τρίτο κύκλο του Τhe Bear η δράση επιστρέφει στην κουζίνα.

Το χάος της κουζίνας ταιριάζει σε έναν σεφ.

The Bear: Season 3

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι στο εστιατόριο. Το μόνο που είπε ο πρωταγωνιστής Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ αποφεύγοντας τα σπόιλερ, είναι ότι η επιτυχημένη σειρά θα επιστρέψει στη καυτή κουζίνα του The Bear. Και θα εγκαταλείψει τα περίπλοκα σεναριακά ευρήματα του δεύτερου κύκλου. Οπότε μάλλον οι συντελεστές συνειδητοποίησαν ότι μετά από έναν εκπληκτικό πρώτο κύκλο γεμάτο φωτιές και μυρωδιές, ο δεύτερος κύκλος κούρασε το κοινό κι επιστρέφουν ολοταχώς στην ένταση και το χάος που επικρατεί στη κουζίνα. Θα προβληθεί την άνοιξη στο FX/Hulu.

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Γιατρός: Η σειρά μόλις πήρε εξιτήριο και η δεύτερη σεζόν είναι στον προθάλαμο

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top