Η νέα μηχανή που σχεδίασε ο Τούρκος designer Mehmet Doruk Erdem νιώθεις ότι το έχει «σκάσει» από το Blade Runner. (Φωτογραφίες: Mehmet Doruk Erdem)

  Όποια ταινία επιστημονικής φαντασίας και να δεις, ένα είναι σίγουρο: το μέλλον των τροχών μοιάζει το λιγότερο εντυπωσιακό. Είτε είναι το I, Robot είτε το Tron, τα αυτοκίνητα και οι μηχανές ξεχωρίζουν για τις minimal γραμμές τους και το «επιθετικό» design.

  Βέβαια οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι αυτές οι δημιουργίες θα μείνουν στα χαρτιά, καθώς όσα άλματα κι αν έχει κάνει η τεχνολογία, ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που χρειάζεται για να μεταφερθούν από τη μεγάλη οθόνη στην πραγματικότητα. Ενώ όταν θα συμβεί αυτό, μάλλον εμείς δεν θα είμαστε τριγύρω για να το απολαύσουμε.

  Αυτό λέει η λογική. Αν όμως ρωτήσεις τον Mehmet Doruk Erdem κατά πάσα πιθανότητα δεν θα συμφωνήσει μαζί σου. Ο Τούρκος designer έχει βαλθεί να φέρει το μέλλον στο σήμερα, μέσα από τις δημιουργίες του.

  Το μπροστινό μέρος της BMW R1100 KHAN concept είναι αεροδυναμικό και εμπνευσμένο από τα μαχητικά τζετ.

  Ήταν πριν από μερικούς μήνες όταν παρουσίαζε την δίτροχη BMW Alpha και τώρα επιστρέφει με ένα ακόμα σχέδιο μηχανής, που νιώθεις ότι το έχει «σκάσει» από το Blade Runner.

  Πόσο ωραίο θα ήταν αν το μέλλον των μηχανών έμοιαζε κάπως έτσι;

  Το μπροστινό μέρος της BMW R1100 KHAN concept είναι αεροδυναμικό και εμπνευσμένο από τα μαχητικά τζετ, ενώ η τεράστια ρόδα στο πίσω μέρος, νομίζεις ότι θα διαλύσει την άσφαλτο.

  Φυσικά καταλαβαίνουμε όλοι ότι την R1100 KHAN δεν πρόκειται να τη δούμε στους δρόμους και έξω από το στούντιο του Erdem. Ωστόσο αν η BMW αποφασίσει κάποια στιγμή να ψαχτεί για νέες συνεργασίες για τα μελλοντικά της project, τότε ο Τούρκος designer θα πρέπει να βρίσκεται πρώτος στη λίστα της.

   

  Διαβάστε ακόμα: «Δύο λεπίδες» – Το νέο 3τροχο υψηλών επιδόσεων της Yamaha

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top