Η διακριτική πολυτέλεια του κασμιριού της Falconeri.

Θα μπορούσε να είναι και το credo της εταιρίας. Καθεμία δεν πρέπει να έχει ένα; Μια ιστορία που κρύβεται πίσω τα προϊόντα της και η οποία συν τω χρόνω αποκτάει ουσία και βάρος. Γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της. Η Falconeri είναι μια τέτοια περίπτωση brand όπου απευθύνεται στους λάτρεις του κασμιριού και των φυσικών νημάτων.

Ισως, όμως, να μην φτάνει αυτή η περιγραφή για να περικλείσει τα πάντα που αφορούν την Falconeri. Γι’ αυτό και οι άνθρωποί της έφτιαξαν το δικό τους μανιφέστο. Πέντε βασικά κεφάλαια που κάνουν συγκεκριμένο το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Κάτι σαν το DNA του ιταλικού brand.

Το βασικό μήνυμα που εξάγεται από αυτό το μανιφέστο είναι ότι η τιμή δεν είναι πάντα ανάλογη με την ποιότητα ενός ενδύματος. Δεν ισχύει πάντα το γνωστό «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις». Με τη Falconeri, το κασμίρι, το κατεξοχήν πολυτελές νήμα, γίνεται προσιτό, χάρη σε μια «δημοκρατική» τιμολογιακή πολιτική που δεν αγνοεί ποτέ την εξαιρετικά υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και την κατασκευή Made in Italy.

Τα σχέδια ενσωματώνουν την εποχιακή φιλοσοφία της Falconeri, ξεπερνώντας τις πρόσκαιρες μόδες και τις ξεπερασμένες τάσεις.

Κάθε ρούχο είναι ένα κομμάτι στο οποίο επενδύεις, έχει σχεδιαστεί για να διαρκέσει μια ζωή, μακριά από αναλώσιμες μόδες.

Διαχρονική ομορφιά

Η διακριτική γοητεία του κασμιριού, η επιτομή της υψηλής ποιότητας των ινών. Η Falconeri επιθυμούσε εξαρχής να γίνει συνώνυμη υψηλής ποιότητας για ενδύματα που αποπνέουν εκλεπτυσμένη και διαχρονική κομψότητα. Τα σχέδια ενσωματώνουν την εποχιακή φιλοσοφία του brand, ξεπερνώντας τις πρόσκαιρες μόδες και τις ξεπερασμένες τάσεις, συνδυάζοντας πολυτελή νήματα με προσιτές «δημοκρατικές» τιμές. Κάθε ρούχο είναι ένα κομμάτι στο οποίο επενδύεις, έχει σχεδιαστεί για να διαρκέσει μια ζωή, μακριά από αναλώσιμες μόδες. Ήρθε στη ζωή χάρη στην καινοτομία και τη δεξιοτεχνία Made in Italy, με στυλ που περνάνε από γενιά σε γενιά, όπως τα πολύτιμα κειμήλια.


H επεξεργασία των ινών γίνεται στην Ιταλία από εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Τα υψηλά πρότυπα ποιοτικού ελέγχου τηρούνται σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από το νήμα έως το τελικό ένδυμα.

Το μυστικό του μαγικού συνδυασμού 

Τα υψηλά πρότυπα ποιοτικού ελέγχου τηρούνται σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από το νήμα έως το τελικό ένδυμα, για να διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι βασικές απαιτήσεις απαλότητας και ανθεκτικότητας. Για κάθε κομμάτι χρειάζεται το μαλλί 2 αιγών, περισσότερο από μία ώρα επεξεργασίας από τις μηχανές ύφανσης και περισσότερο από μία ώρα χειροκίνητου φινιρίσματος. Η εκλεπτυσμένη τεχνολογία αιχμής καθιστά δυνατή την κατασκευή ενδυμάτων με πολύ λίγες ραφές και η χρήση νέων επίπεδων πλεκτών μηχανών καθιστά δυνατή την ανάπτυξη υφασμάτων που προσομοιάζουν στις υφάνσεις των αργαλειών.

Όλα αυτά γίνονται στην Ιταλία από εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο, μέσω της επίβλεψης και του φινιρίσματος, διασφαλίζει ότι κάθε ένδυμα επιτυγχάνει τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Η διαδικασία παραγωγής ενδυμάτων διαχειρίζεται από ειδικευμένους τεχνίτες, που διαθέτουν τεχνογνωσία βαθιά ριζωμένη στην ιταλική πολιτιστική κληρονομιά. Ακριβώς επειδή η Falconeri αποτελεί ένα συνδυασμό savoir-faire, δεξιοτεχνίας και τεχνολογίας.


Οι καλύτερες ίνες από κασμίρι έρχονται χωρίς τη χρήση διαμεσολαβητών.

Οι καλύτερες ίνες από κασμίρι έρχονται από μακριά, συγκεκριμένα από τη Μογγολία.

Προσοχή στη λεπτομέρεια

Από τη Μογγολία στο εργοστάσιο παραγωγής Avio στην επαρχία Trento. Οι καλύτερες ίνες από κασμίρι έρχονται από μακριά, χωρίς τη χρήση διαμεσολαβητών, για να επεξεργαστούν επιδέξια στη συνέχεια σε ιταλικό έδαφος. Η Falconeri πιστεύει στην παραγωγή με οικολογική συνείδηση και δίνει ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διασφαλίσει ότι άνθρωποι και περιβάλλον γίνονται σεβαστά. Για τον λόγο αυτό, το brand υποστηρίζει το CCMI – Cashmere & Camel Hair Manufacturers Institute, το οποίο προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών, των παραγωγών και των λιανοπωλητών διατηρώντας και διασφαλίζοντας την ακεραιότητα του κασμιριού. Η αειφορία είναι ένα ζήτημα που αγκαλιάζει ολόκληρη τη φιλοσοφία του brand που πάντα συνδέεται εγγενώς (από ένα νήμα κασμιριού) με τη φύση σε όλο της το μεγαλείο. Ξεκινώντας από την επεξεργασία των φυσικών ινών που είναι ανανεώσιμες από μόνες τους έως τη δημιουργία μιας σειράς project που αποσκοπούν στη διατήρηση του πλανήτη στην αρχική του κατάσταση.

Εξ ου και η ανάγκη να τηρηθεί το «Σύμφωνο της Μόδας», ένας παγκόσμιος συνασπισμός και μια πραγματική δέσμευση που έχουν μοιραστεί μέχρι σήμερα 67 ακόμη διάσημα ονόματα στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και της βιομηχανίας μόδας, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τη Γη, με 3 άξονες: κλίμα, ωκεανοί και βιοποικιλότητα.


Η ίνα Duvet αποτελεί την προτιμώμενη επιλογή, καθώς είναι η λεπτότερη και πιο πολύτιμη τρίχα κατσίκας στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας.

Τα περισσότερα ενδύματα Superior Cashmere της Falconeri διατίθενται στους καταναλωτές στην τιμή των €149.

Μοναδικά προϊόντα για μοναδικούς ανθρώπους

Το Falconeri Superior Cashmere προέρχεται από μία αποκλειστική επιλογή νημάτων με προέλευση απευθείας από τη Μογγολία και την εσωτερική Μογγολία. Συγκεκριμένα, η ίνα Duvet αποτελεί την προτιμώμενη επιλογή, καθώς είναι η λεπτότερη και πιο πολύτιμη τρίχα κατσίκας στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας. Αυτή η ίνα οδήγησε στη σύλληψη των 2 κορυφαίων νημάτων του brand:

Ultralight 2.50, σχηματισμένο από δύο νήματα, χτενισμένα και στη συνέχεια μπλεγμένα, που εγγυώνται εξαιρετικά υψηλή απόδοση στην θερμότητα του σώματος, στην ελαστικότητα και την αναπνευστικότητα: όχι λιγότερα από 12km ινών απαιτούνται για ένα ρούχο.

Ultrasoft 2.28, για ακόμα περισσότερη ζεστασιά στα πουλόβερ φτιαγμένα από λαναρισμένα νήματα που αποτελούνται από δύο μπλεγμένα νήματα: 10 km νημάτων για κάθε πουλόβερ. Εξαιρετική αλλά προσιτή ποιότητα, χάρη στην ανταγωνιστική τιμολογιακή τιμή. Τα περισσότερα ενδύματα Superior Cashmere της Falconeri διατίθενται στους καταναλωτές στην τιμή των €149.


Η Falconeri πιστεύει στη «δημοκρατική» πολυτέλεια.

Στα καταστήματα της Falconeri εισέρχεσαι βέβαιος πως θα πάρεις ένα «κομμάτι» διαχρονικό.

Η εξέλιξη της πολυτέλειας

Η Falconeri πιστεύει στη «δημοκρατική» πολυτέλεια. Προσιτή αλλά κυρίως περιβαλλοντικά-συνειδητοποιημένη, ικανή να συνδυάζει το Made in Italy savoir-faire με πρακτικές και στρατηγικές που σέβονται τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Για κομψότητα σε μία εξελιγμένη πινελιά. Για να δώσει μία βιώσιμη και περιβαλλοντικά-συνειδητή επιλογή σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους.

 

//Καταστήματα Falconeri: Πανεπιστημίου 6 στο Σύνταγμα, στο Golden Hall και Τσιμισκή 70 στη Θεσσαλονίκη

 

Διαβάστε ακόμα: Χαλαρή κομψότητα, κασμιρένια απαλότητα.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top