To κόκκινο που κεντρίζει ή το λευκό που ανήκει στα εκ των ων ουκ άνευ;

Απλά μαθήματα υφασματολογίας. Τίποτα πιο κοινό από το να μιλήσεις για το βαμβάκι και το μετάξι. Καθένα, ξεχωριστά, έχει τις δικές του «μαγικές» ιδιότητες. Είναι υφάσματα που έχουν καθαρογράψει την γκαρνταρόμπα μας και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Το βαμβάκι είναι ανθεκτικό, δροσερό, βοηθάει στην διαπνοή του σώματος (ειδικά τώρα το καλοκαίρι) και μας δίνει ευκολοφόρετα ρούχα. Αν μη τι άλλο, όλοι μας έχουμε αγαπημένα βαμβακερά ρούχα που δεν αποχωριζόμαστε. Από την άλλη, το μετάξι το αγαπάμε για τη βελούδινη υφή του, την ανθεκτικότητά του, αλλά και για το γεγονός ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις εποχές του χρόνου.

Τι γίνεται, όμως, όταν αυτά τα δύο βασικά «υλικά» τα ενώσεις; Δεν έχουμε να κάνουμε με χημική ένωση, αλλά για σχεδιαστική έμπνευση που καταλήγει σε εκλεκτό -πρακτικό- αποτέλεσμα για εμάς. Εν ολίγοις: αυτό που προκύπτει είναι ένα νήμα ευγενές και πολύτιμο.

Το αποτέλεσμα της ένωσης του βαμβακιού με το μετάξι είναι θαυμαστό.

Η Falconeri, με τη συλλογή της «silk-cotton» μάς προσφέρει μια ευρεία γκάμα από πουκάμισα και μπλούζες στα 99 ευρώ που στηρίζονται σ’ αυτή την ευγενή σύμπραξη του βαμβακιού με το μετάξι.

Η ένωση του μεταξιού με το βαμβάκι έχει ως αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα ελαφρύ, δροσερό νήμα που μας χαρίζει ένα ευδιάκριτο σοφιστικέ στυλ.

Κοινή γραμμή, όπως και στις άλλες συλλογές Falconeri, αποτελεί η ποιότητα των εξαιρετικών υλικών και οι εξειδικευμένες τεχνικές. Η ένωση του μεταξιού με το βαμβάκι μέσα από την υπογραφή της Falconeri, έχει ως αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα ελαφρύ, δροσερό νήμα που μας χαρίζει ένα ευδιάκριτο σοφιστικέ στυλ, πρακτικά και άνετα ρούχα, εναρμονισμένα στο κλίμα και το ύφος της εποχής που ζούμε.

Έχουμε να κάνουμε με ρούχα που δίνουν έμφαση στην λεπτομέρεια και την πολύτιμη αίσθηση που χαρίζουν οι εξαιρετικές φυσικές ίνες, οι ιταλικές χειροποίητες δεξιότητες και τα καινοτόμα συστήματα παραγωγής. Ενδιαφέρουσα είναι η χρωματική παλέτα που επέλεξε η Falconeri για να μας εισάγει στον κόσμο του βαμβακιού και του μεταξιού σε ένα «σώμα».

Έχουμε να κάνουμε με ρούχα που δίνουν έμφαση στην λεπτομέρεια.

Πρόκειται για χρώματα που καλύπτουν σχεδόν όλες τις στιλιστικές αναζητήσεις ενός σύγχρονου άντρα που επιθυμεί να ντυθεί άνετα για να βγει μια βόλτα μετά τη θάλασσα, για ένα ποτό το βράδυ σε κάποιο νησιώτικο μπαρ όπου η ψύχρα είναι λίγο πιο έντονη. Δείτε με προσοχή τις γήινες αποχρώσεις των ρούχων, τα διαχρονικά ασπρόμαυρα (πώς γίνεται να τα αποχωριστούμε;), αλλά και τους σοφιστικές τόνους του πράσινου και του σιέλ.

Από την άλλη, δεν πρέπει να μειώνουμε το πρακτικό και καθημερινό αποτέλεσμα αυτού του «παντρέματος». Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν συνεχώς, πολλές φορές να γίνονται ανυπόφορες στην πόλη, όλοι μας αναζητούμε εκείνα τα ρούχα που δεν μας κάνουν θερμοκήπιο, αλλά διατηρήσουν το σώμα μας σε «κανονική» κατάσταση. Τα ρούχα της σειράς «silk-cotton blend» της Falconeri αυτή ακριβώς την παράμετρο την καλύπτουν και με το παραπάνω. Και η τιμή 99 ευρώ, ας μην το ξεχνάμε ούτε κι αυτό.

Σε χρώματα που καλύπτουν σχεδόν όλες τις στιλιστικές αναζητήσεις ενός σύγχρονου άντρα.

Μπορείτε να ανακαλύψετε και να αποκτήσετε την Silk Cotton Collection στο E-shop της εταιρείας, καθώς και σε όλα τα καταστήματα Falconeri:  (Λεωφ. Κηφισίας 37Α, Εμπορικό Κέντρο «Golden Hall», Μαρούσι  210 6838142/Πανεπιστημίου 6, Σύνταγμα 210 3639493/ Τσιμισκή 70, Θεσσαλονίκη 2310275143).

 

Διαβάστε ακόμα: Ζουμ στη νέα συλλογή Intimissimi Uomo – Κομψά, εύκολα και οικονομικά.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top