Ο Mehdi Rustamov, γνωστός κι ως dimexart, χρειάστηκε έναν μήνα και 1.130 κομμάτια LEGO για να το κατασκευάσει.

  Υπάρχει η λανθασμένη άποψη ότι τα LEGO είναι για παιδιά. Για να είμαι ειλικρινής και εγώ την είχα αυτή την άποψη – μέχρι που έγινα πατέρας και ξαφνικά κατάλαβα ότι οι κατασκευές με αυτά τα μικρά τουβλάκια είναι υπέροχες. Άσε που είναι αγχολυτικές.

  Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο που τις κατασκευές LEGO δεν τις μετρούν με την ηλικία. Κι όσο κι αν μεγαλώνουν συνεχίζουν να δημιουργούν με τον ίδιο ρυθμό. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Mehdi Rustamov, γνωστός κι ως dimexart στους λάτρεις των LEGO.

  Το τελευταίο του δημιούργημα δεν είναι απλά ωραίο και ντιζαϊνάτο, αλλά αγγίζει τα όρια του μαγικού. Ο dimexart αφοσιώθηκε κάποιες εβδομάδες από τη ζωή του για να κατασκευάσει ένα vintage ραδιόφωνο μόνο με τουβλάκια της LEGO. Και μετά, επένδυσε λίγο καιρό ακόμα, ώστε αυτό το vintage ραδιόφωνο να γίνει και λειτουργικό.

  Τόσο τα κουμπιά όσο και ο δείκτης του ραδιοφώνου κινούνται κανονικά, κάνοντας το LEGO vintage radio να μοιάζει με αληθινό.

  Έμπνευση σε όλο αυτό ήταν τα παιδικά του χρόνια και ο καιρός που περνούσε στο σπίτι του παππού του, ο οποίος είχε ένα τέτοιο ραδιόφωνο (τότε βέβαια δεν χαρακτηριζόταν ως vintage). Αρχικά ο dimexart έφτιαξε το σχέδιο του ραδιοφώνου, χρησιμοποιώντας περισσότερα από 1.000 κομμάτια LEGO – αλλά τότε του μπήκε και η ιδέα να γίνει λειτουργικό. Όσο μπορούσε.

  Έτσι, τον Ιανουάριο του 2024 το τροποποίησε, ώστε το LEGO vintage radio του να παίζει και μουσική – και τελικά έφτασε στα 1.130 τουβλάκια. Ok, δεν μπαίνει στην πρίζα και δεν «πιάνει» FM. Αλλά έφτιαξε στο πίσω μέρος του μια υποδοχή που θυμίζει κασετόφωνο, όπου εκεί τοποθετείται ένα κινητό τηλέφωνο, ώστε η αναπαραγωγή της μουσικής να δίνει την αίσθηση ότι έρχεται από το ραδιόφωνο.

  Στο πίσω μέρος του vintage radio μπαίνει το κινητό.

  Κερασάκι στην τούρτα; Τόσο τα κουμπιά όσο και ο δείκτης του ραδιοφώνου κινούνται κανονικά, κάνοντας το LEGO vintage radio να μοιάζει με αληθινό. Κρίμα που δεν είναι προς πώληση – τουλάχιστον για την ώρα.

   

  Διαβάστε περισσότερα: Τι θα απογίνουμε εμείς που λατρεύουμε ακόμα το βινύλιο;

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top