Ο καλύτερος τρόπος να μάθουν τα παιδιά αλλά και εμείς οι ενήλικες τα πάντα για το θαύμα, την ομορφιά και τη σπουδαιότητα των ωκεανών.

Παιδί και καταχείμωνο: Μια εξίσωση δύσκολη όταν βρέχει και κάνει κρύο πολύ. Στο Golden Hall με το παιδί θα περάσετε φανταστικά. Ψυχαγωγία, διασκέδαση, εκπαίδευση, αγορές, παιχνίδια και κούρεμα θα σας φέρουν ακόμη πιο κοντά με το παιδί και θα σας χαρίσουν ένα θαυμάσιο απόγευμα.

Η βόλτα είναι συναρπαστική ειδικά στο γυάλινο τούνελ όπου πάνω από το κεφάλι μας κολυμπούν οι καρχαρίες.

XPLORE Oceans: Το μοναδικό ενυδρείο της Αθήνας

Ενθουσιασμός και προσήλωση. Καθώς περπατάμε ανάμεσα στις 20 δεξαμενές του XPLORE Oceans, ο γιος μου Άρης παρατηρεί με πλατύ χαμόγελο τη δράση όλων αυτών των ψαριών: «Εδώ θα δείτε 140 διαφορετικά είδη, όπως καρχαρίες, σαλάχια, ιππόκαμπους και πολλά ακόμα», μας ενημερώνουν.

Ανάμεσα στα ψάρια ο Νέμο της ταινίας (το είδος Clown fish) και η ξεχασιάρα Ντόρι, ο μελανόπτερος καρχαρίας, ο καρχαρίας τριάκις, ο καρχαρίας Bamboo, το μεσογειακό Σαλάχι και οι μέδουσες του φεγγαριού που μοιάζουν με ασημένιες.

«Η θάλασσα, μόλις σε μαγέψει, σε κρατά για πάντα στο δίχτυ των θαυμάτων της», είχε πει ο Ζακ –Υβ Κουστώ.

Η βόλτα είναι συναρπαστική, ειδικά στο γυάλινο τούνελ, μέσα από το οποίο περνάμε και πάνω από το κεφάλι μας κολυμπούν οι καρχαρίες. «Ο καλύτερος τρόπος να μάθουν τα παιδιά αλλά και εμείς οι ενήλικες τα πάντα για το θαύμα, την ομορφιά και τη σπουδαιότητα των ωκεανών είναι μέσα από εμπλουτισμένες εμπειρίες όπως αυτή», θα μου πει το καταρτισμένο προσωπικό που είναι πάντα δίπλα σου. «Η θάλασσα, μόλις σε μαγέψει, σε κρατά για πάντα στο δίχτυ των θαυμάτων της», είχε πει ο Ζακ –Υβ Κουστώ και στα μάτια του γιου μου αντικατοπτρίζεται αυτό ακριβώς: φεύγει μαγεμένος.

//Δείτε περισσότερα εδώ


Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Ένα μουσείο όπου η επίσκεψη μετατρέπεται σε μια διασκεδαστική βιωματική εμπειρία.

Ανάμεσα στα εκατοντάδες εκθέματα του Μουσείου μαθαίνεις την καταγωγή και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από την αρχαιότητα έως το σήμερα.

Αthens Olympic Museum

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας είναι ένα κόσμημα που έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε περνώντας ανάμεσα στα εκατοντάδες εκθέματα να μαθαίνεις την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Για να εμπνέονται και να μαθαίνουν οι μικροί και να συγκινούμαστε εμείς οι μεγάλοι που θυμόμαστε την αγωνία των αθλητών, την προσπάθεια και την υπερηφάνεια που νιώσαμε ως Έλληνες το 2004.

Έτοιμοι για τον ωραίο αγώνα, όπως είχε πει ο Πιέρ ντε Κουμπερντέν και ξεκινάμε ένα διαδραστικό παιχνίδι παρατηρητικότητας και ανακάλυψης  μέσα στο Μουσείο, χάρη στη δράση «Agon, Family». Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για οικογένειες με παιδιά από 5 ετών, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Κάθε κάρτα κι ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας, γνώσης, δημιουργικότητας.

Δάδες, μετάλλια, κοστούμια από την έναρξη του 2004, στολές αθλητών, διαδραστικά παιχνίδια, συνθέτουν την εμπειρία.

Η περιδιάβαση στις 16 αίθουσες γίνεται παιχνίδι και η γνώση εντυπώνεται εύκολα και διασκεδαστικά στο νου. Δάδες, μετάλλια, κοστούμια από την έναρξη του 2004, στολές αθλητών, διαδραστικά παιχνίδια, συνθέτουν την εμπειρία.

Τώρα το παιδί γνωρίζει για τους θεούς του Ολύμπου και την αρχαία Ολυμπία, την εκεχειρία, το Παγκράτιο, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα αθλήματα, τις δάδες και τις μασκότ. Κυρίως όμως, κατανόησε τη σημασία του Αγώνα σε κάθε πτυχή της ζωής. Αυτό είναι ένα μουσείο που αξίζει πολλές επισκέψεις.

//Δείτε περισσότερα εδώ


Lego, από τη φράση Leg godt που στα δανέζικα θα πει «παίξε καλά».

Με τα τουβλάκια Lego, το παιχνίδι δεν σταματά

Lego Store: Χτίζοντας τη δημιουργικότητα

Μετράμε τη διαδοχή των χρόνων του παιδιού σε Lego: από τα πρώτα Duplo, στα πιο περίτεχνα οχήματα. Από το πρώτο του δώρο – ένα τρενάκι που του έφερε η φίλη Μιρέλλα, στα διαδραστικά Super Mario που έχουν κλέψει την καρδιά του γιού μου τελευταία. Και εκείνο του νονού Πάνου, που του έφερε από το Παρίσι.

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ μετράω τη διαδοχή των χρόνων σε Lego. Τα δικά μου Lego, που μαζί με αυτά του μεγαλύτερου αδερφού μου, γίνονταν κατασκευές μεγάλες για να χωρέσουν τις ιστορίες φαντασίας μας. Με τα τουβλάκια Lego της δανέζικης εταιρείας που έγινε συνώνυμο της παιδικής και μη δημιουργικότητας, το παιχνίδι δεν σταματά. Leg godt εξάλλου, στα δανέζικα θα πει «παίξε καλά».

Η φαντασία είναι η άυλη κόλλα που ενώνει τα τουβλάκια Lego.

Χρώματα, σχήματα, συνδυασμοί που μας φέρνουν πιο κοντά με το παιδί. Κι όταν πια όλα είναι έτοιμα, αρχίζουν οι μετασκευές: το double decker bus γίνεται τρίκυκλο- κυλικείο, το ελικόπτερο μετατρέπεται σε φορτηγό που έχει δυο τιμόνια. Η φαντασία είναι η άυλη κόλλα που ενώνει τα τουβλάκια Lego.

//Δείτε περισσότερα εδώ


Μουστάκας Toys Signature Store: Η μικρή οικογενειακή βιοτεχνία μέσα σε 50 χρόνια κατάφερε να εξελιχθεί σε μια στοιβαρή αλυσίδα καταστημάτων.

Στο παιχνιδάδικο του Μουστάκα Toys Signature Store γιορτάζουν το καρναβάλι με απίθανες στολές και αξεσουάρ.

Μουστάκας Toys Signature Store: Εσύ τι θα ντυθείς φέτος;

Ως Πατρινός στην καταγωγή και άνθρωπος που αγαπάει το Καρναβάλι (δεν ταυτίζονται πάντα αυτές οι δυο ιδιότητες) ξέρω ότι ο Φεβρουάριος είναι μήνας πάρτι. Έχω πολλά χρόνια να επισκεφτώ το πατρινό καρναβάλι αλλά το χούι δεν φεύγει. Για τον γιο μου, Άρη, οι στολές είναι καθημερινότητα. Με τη Λήδα, τον Γιάννη, τον Νικόλα, όλα τα παιχνίδια ξεκινούν με Captain America, αστροναύτες και Frozen που μπλέκουν σε περιπέτειες.

Στο παιχνιδάδικο του Μουστάκα Toys Signature Store εντός του Golden Hall γιορτάζουν και φέτος το καρναβάλι με απίθανες στολές και αξεσουάρ, δίπλα στα επώνυμα παιχνίδια και τη μεγάλη γκάμα των παιδικών βιβλίων. Batman ή Spiderman; Αυτά τα διλήμματα δίνουν χαρά σε όλη την οικογένεια.

Batman ή Spiderman; Αυτά τα διλήμματα δίνουν χαρά σε όλη την οικογένεια.

Η μικρή οικογενειακή βιοτεχνία που ξεκίνησε από την Κίμωλο και μέσα σε 50 χρόνια κατάφερε να εξελιχθεί σε μια στοιβαρή αλυσίδα καταστημάτων, γνωρίζει πολύ καλά τι θέλουν τα παιδιά, κάθε εποχή του χρόνου: «Στην πολύχρονη πορεία μας έχουμε δει τα παιχνίδια να αλλάζουν χρόνο με τον χρόνο. Αυτό όμως που μένει πάντα ίδιο είναι τα μεγάλα, λαμπερά χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών. Και αυτή είναι και θα είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή μας», μου λένε οι υπεύθυνοι του καταστήματος.

//Δείτε περισσότερα εδώ


Στο Dancing Scissors οι ψαλιδιές γίνονται παιχνίδι και τα παιδιά εξοικειώνονται με το κούρεμα.

Στο Dancing Scissors οι κυρίες που κουρεύουν είναι πάντα, όχι μόνο ευγενικές, αλλά και με ευαισθησία και φροντίδα για κάθε παιδί.

Dancing Scissors: Κούρεμα κι ανάποδο τιμόνι

Τι γυρεύουν μια ξεσκέπαστη κούρσα, ένα SUV, ένα Fiat 500, ένα σκαραβαίος και μια μηχανή στο Dancing Scissors; Αυτά τα οχήματα είναι τα καθίσματα για τα μωρά και παιδιά που θέλουν να κουρευτούν σε αυτό το πρωτότυπο και σχεδιαστικά ξεχωριστό κομμωτήριο στον πρώτο όροφο του Golden Hall.

Εκεί κουρεύτηκε πρώτη φορά ο γιος μου Άρης. Παρά την αρχική επιφύλαξη, πολύ γρήγορα χαλάρωσε με τα καθίσματα- παιχνίδια κι αφέθηκε. «Προσφέρετε την εμπειρία του κουρέματος όσο πιο νωρίς γίνεται», με προτρέπουν. «Έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες για ευχάριστο και ήρεμο κούρεμα».

Τα οχήματα είναι τα καθίσματα για τα μωρά και παιδιά που θέλουν να κουρευτούν σε αυτό το πρωτότυπο κατάστημα.

Από όχημα σε όχημα κι από τιμονιά σε τιμονιά, οι ψαλιδιές γίνονται παιχνίδι και τα παιδιά εξοικειώνονται με την πρώτη συνήθεια που μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή. Στα πολύ θετικά του Dancing Scissors είναι ότι οι κυρίες που κουρεύουν είναι πάντα, όχι μόνο ευγενικές, αλλά και με ευαισθησία και φροντίδα για κάθε παιδί. Με γεια!

//Δείτε περισσότερα εδώ


Η ποικιλία μεγάλη και η παιχνιδιάρικη υπογραφή Camper είναι εμφανής σε κάθε μοντέλο.

Τα Camper σχεδιάζονται και κατασκευάζονται ακόμα στην Ίνκα, στην καρδιά της Μαγιόρκα.

Camper: Σταθερά βήματα και καλαίσθητα

Η ευγενική καλημέρα της υπαλλήλου του καταστήματος Camper με καλοδέχτηκε, με έκανε να αισθανθώ οικεία και φιλόξενα. Της εξηγώ ότι ψάχνω παπούτσια για τον γιο μου. Η ποικιλία μεγάλη και η παιχνιδιάρικη υπογραφή Camper είναι εμφανής σε κάθε μοντέλο. Ξέρατε ότι παπούτσια σχεδιάζονται και κατασκευάζονται ακόμα στην Ίνκα, στην καρδιά της Μαγιόρκα;

Ήταν το 1877, όταν ο επιδέξιος τσαγκάρης Antonio Fluxa ταξίδεψε από τη Μαγιόρκα στην Αγγλία και επέστρεψε με τις πρώτες ραπτομηχανές στο νησί, μαζί και με μια επαναστατική προσέγγιση στην παραδοσιακή υποδηματοποιία. Στις μέρες μας, με τον Achilles Ion Gabriel στο τιμόνι του σχεδιασμού και την τέταρτη γενιά της οικογένειας στα ηνία της επιχείρησης, τα Camper βαδίζουν σε όλον τον κόσμο.

Επιλέγω τα δερμάτινα μποτάκια Brutus που είναι ιδανικά για χειμωνιάτικες βόλτες στα βουνά.

Χαζεύω τα πολύ ωραία Drift Trail, τα δερμάτινα Runner με τις ωραίες δίχρωμες σόλες, αλλά και τα twins. Τελικά επιλέγω τα δερμάτινα μποτάκια Brutus που είναι και ιδανικά για χειμωνιάτικες βόλτες στα βουνά που τόσο του αρέσουν.

//Δείτε περισσότερα εδώ


Tα Lapin House προσφέρουν ποιοτικά, ιδιαίτερης αισθητικής και αξίας παιδικά ενδύματα αλλά και παπούτσια κι έπιπλα.

Οι προθήκες του Lapin House σου κλέβουν την καρδιά: χειμωνιάτικες προσφορές και εαρινές συλλογές γεμίζουν με χρώμα τον χώρο.

Lapin House: Πενήντα χρόνια ντύνει τα παιδιά μας

Οι στημένες προθήκες του Lapin House σου κλέβουν την καρδιά, χειμωνιάτικες προσφορές και εαρινές συλλογές γεμίζουν με χρώμα τον χώρο. Τα Billieblush με τα πολύ έντονα neon χρώματα και τις παιχνιδιάρικες πούλιες κυριαρχούν στον χώρο.

Πιο πίσω, οι νεές συλλογές Ralph Lauren μας προϊδεάζουν για τη χάρη της νέας εποχής. Burberry, Timberland, DKNY, Gucci, Hugo Boss, Moncler, Blumarine, Moschino και πολλά ακόμη brands υπογραμμίζουν ακριβώς την επιθυμία της ελληνικής εταιρείας Lapin House που ιδρύθηκε το 1976 να προσφέρουν ποιοτικά, ιδιαίτερης αισθητικής και αξίας παιδικά ενδύματα αλλά και παπούτσια κaι έπιπλα.

«Η ιστορία του Lapin House ξεκίνησε με μιά λάμψη έμπνευσης: τα παιδιά μου», θα πει ο ιδρυτής Σταύρος Παπαϊωάννου.

«Η ιστορία του Lapin House ξεκίνησε με μιά λάμψη έμπνευσης: τα παιδιά μου», θα πει ο ιδρυτής Σταύρος Παπαϊωάννου, ο οποίος δημιούργησε μία από τις πιο ιδιαίτερες αλυσίδες που ξεκίνησε στην Ελλάδα και ταξίδεψε σε 22 χώρες. «Ο στόχος μας ήταν και παραμένει ο ίδιος: να προσφέρουμε τα καλύτερα στα παιδιά μας, τα πιο όμορφα παιδιά του κόσμου!» καταλήγει.

//Δείτε περισσότερα εδώ


Στο πολυκατάστημα attica θα ανακαλύψετε ένα σύμπαν ανδρικής μόδας που όμοιό του δεν θα βρείτε στην πόλη.

Τα AMIRI φέρνουν την χαλαρή πολυτέλεια του West Coast στην Αθήνα.

Πολυκατάστημα attica: Επιχείρηση φούτερ για εμένα

Να πάτε στον τρίτο όροφο του attica μέσα στο Golden Hall. Εκεί θα ανακαλύψετε ένα σύμπαν ανδρικής μόδας που όμοιό του δεν θα βρείτε στην πόλη. Είναι σπάνιο να βρίσκεις τόσες εκλεκτές φίρμες και τόσους σχεδιαστές συγκεντρωμένα όλα σε έναν όροφο.

Η πρώτη μου στάση είναι στο corner του Jacquemus. Ο ιδιοφυής σχεδιαστής που σε μερικές μόλις σεζόν κατάφερε να γίνει παγκοσμίως γνωστός με τις τσάντες και τα γυναικεία ρούχα του, έχει και ανδρικά: Τα hoodies του σε διάφορα χρώματα είναι ένα… έπος άνεσης και διακριτικής φινέτσας.

Είναι σπάνιο να βρίσκεις τόσες εκλεκτές φίρμες και τόσους σχεδιαστές συγκεντρωμένα όλα σε έναν όροφο.

Ακριβώς δίπλα, φιγουράρει η γωνιά με τα Acne Studios, ένα brand που ξεπήδησε από την καρδιά της Στοκχόλμης και την ψυχή μιας δημιουργικής ομάδας που αγαπούσε το design. H πιο πειραματική ματιά τους φέρνει το streetwear στο κόκκινο χαλί, με τους Ryan Gosling και Pedro Pascal να την προτιμούν. Τέλος, στις προσωπικές μου επιλογές βάζω και τα τα AMIRI. Με δημιουργό τον Mike Amiri από το Los Angeles (με ιρανική καταγωγή), το brand φέρνει την χαλαρή πολυτέλεια του West Coast στην Αθήνα.

//Δείτε περισσότερα εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: οι απαραίτητες στάσεις σε 8 brands στο Golden Hall.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top