Οι χαρακτηριστικές έντονες μπλε γραμμές του Desert Watch παραπέμπουν στα μπλε μάτια της φυλής Fremen που ζει στον πλανήτη Arrakis.

  Τι κι αν έχουν περάσει κάτι περισσότερο από δύο μήνες που έχουμε μπει στο 2024; Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» θεωρείται ήδη μια από τις ταινίες της χρονιάς, με το sci-fi έπος του Denis Villeneuve να έχει εντυπωσιάσει όσους το έχουν ήδη δει. Όπως έγραψε πολύ εύστοχα και ο συνεργάτης του Andro Ελισσαίος Βγενόπουλος, «η ταινία είναι μία συναρπαστική περιπέτεια και ταυτόχρονα μία προειδοποίηση για ένα δυσοίωνο μέλλον».

  Υπέροχη σκηνοθεσία, ωραίες ερμηνείες, φανταστικά κοστούμια και επικές μάχες. Και μέσα σε όλα μια μικρή, αλλά ξεχωριστή, design λεπτομέρεια: το Desert Watch από την Hamilton. Ο γνωστός οίκος ωρολογοποιίας, παραδέχθηκε σε ένα δελτίο τύπου, ότι δεν γνώριζε πώς θα δημιουργήσει το συγκεκριμένο ρολόι. Για αυτό συνεργάστηκε στενά με τον σκηνοθέτη Denis Villeneuv και τον prop master Doug Harlocker, εμπνεύστηκε από τον συγγραφέα του «Dune» και «γέννησε» μια σειρά από σχέδια.

  Ένα στυλάτο και φουτουριστικό ρολόι, με μια μεταποκαλυπτική δόση και λίγο από την άμμο της ερήμου του πλανήτη.

  Σχέδια, που είχαν ως κατάληξη τη «γέννηση» του Desert Watch, με τις χαρακτηριστικές έντονες μπλε γραμμές, που παραπέμπουν στα μπλε μάτια της φυλής Fremen που ζει στον πλανήτη Arrakis. Ένα στυλάτο και φουτουριστικό ρολόι, με μια μεταποκαλυπτική δόση και λίγο από την άμμο της ερήμου του πλανήτη. Με απλά λόγια: ένα μικρό sci-fi αριστούργημα.

  Άλλωστε, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά της Hamilton στον μαγικό κόσμο του Hollywood. Ο οίκος ωρολογοποιίας είχε δημιουργήσει και μια σειρά ρολογιών για την ταινία του Stanley Kubrick «2001: A Space Odyssey», είχε σχεδιάσει το ρολόι για τους πράκτορες των ταινιών «Men in Black», ενώ ακόμα πιο πρόσφατα είχε βάλει και το χεράκι του για το φιλμ «Oppenheimer».

  Το Ventura Edge κυκλοφορεί σε μόλις 2.000 «κομμάτια».

  Το πιο συναρπαστικό, πάντως, από αυτή τη συνεργασία ανάμεσα σε Hamilton και τους συντελεστές του «Dune», ήταν η «γέννηση» δύο limited edition ρολογιών. Ναι, δυστυχώς το Desert Watch θα μείνει για πάντα στον πλανήτη Arrakis.

  Το Ventura XXL Bright κυκλοφορεί σε μόλις 3.000 «κομμάτια».

  Πρόκειται για δύο φουτουριστικά ρολόγια, που βασίζονται στο σχέδιο του all time classic Hamilton Ventura. Πρόκειται για το Ventura XXL Bright, που «ζωντανεύει» τις έντονες μπλε γραμμές στο καντράν του μεταφέροντάς μας για λίγο στη μαγεία του «Dune» και για το Ventura Edge που θυμίζει αρκετά το σχέδιο του ρολογιού της ταινίας του  Denis Villeneuve.

   

  Διαβάστε ακόμα: Μπορεί ένα smartwatch να είναι κομψό;

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top