«Η ακριβότερη επένδυση που έχω κάνει στην εμφάνισή μου είναι ένα Belstaff μπουφάν που αγόρασα, παρόλο που οδηγώ Vespa και όχι Triumph».

«Η ακριβότερη επένδυση που έχω κάνει στην εμφάνισή μου είναι ένα Belstaff μπουφάν που αγόρασα, παρόλο που οδηγώ Vespa και όχι Triumph».

Με τι ασχολείστε; Δημοσιογράφος κατ’ επιλογή, ραδιοφωνικός παραγωγός κατά τύχη.

Τι σημαίνει για εσάς στυλ; Θα σας γελάσω.

Πώς υπερασπίζεστε την αισθητική στη ζωή σας και στην κοινωνία μας; Προσπαθώ να βλέπω ελάχιστη τηλεόραση.

Τι είναι, ή τι θα έπρεπε να είναι, για εσάς, το σύγχρονο ελληνικό ύφος; Η αλήθεια είναι ότι δεν με απασχολούν ζητήματα υφολογικής εντοπιότητας. Προτιμώ να σκέφτομαι έξω από γεωγραφικά κουτιά.

Τι είναι κακό γούστο; Η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.

Ποιες κακογουστιές σας αρέσουν; Να βλέπω την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου ενώ σιδερώνω.

Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του δικού σας στυλ; Τα γυαλιά μου (όχι του ηλίου) και τα τατουάζ μου.

Τι εκτιμάτε περισσότερο στο στυλ των φίλων σας; Τη δισκοθήκη τους.

Ποια εμφανισιακή αρετή ξεχωρίζετε σε έναν άνδρα; Τα ωραία μαλλιά.

Ποια εμφανισιακή αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα; Τον ωραίο κώλο, αρκεί να μην είναι ξέκωλο.

Ποιo μειονέκτημά σας σαρκάζετε; Τη μεγάλη μου μύτη.

Αν δεν ήσασταν ο εαυτός σας, ποιος θα θέλατε να είστε; Η μέλλουσα σύζυγός μου.

Σε ποια άλλη εποχή θα επιθυμούσατε να ζείτε; Από το 1973 ως το 1978 στη Νέα Υόρκη. Εναλλακτικά, από το 1979 μέχρι το 1989 στο Βερολίνο.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα; Πώς το έχετε βάλει στη ζωή σας; Το μοβ. Έχω «χτυπήσει» ένα μπουκέτο με μοβ γλαδιόλες στο δεξί μου μπράτσο.

Ποια είναι η αγαπημένη σας πόλη του κόσμου και γιατί την έχετε αγαπήσει; Το Βερολίνο, γιατί μοιάζει με το East Village, όπως μου είχαν πει, και η Νέα Υόρκη γιατί δεν μοιάζει με τίποτα άλλο, όπως επίσης μου είχαν πει.

Μίχος

«Το βασικό γνώρισμα του δικού μου στυλ; Τα γυαλιά μου και τα τατουάζ μου».

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ελληνικό νησί και πώς περνάτε εκεί όταν είστε χαλαρός και γήινος; Στην Ύδρα μου αρέσει να τρώω αχινούς και πεταλίδες πάνω σε καΐκια. Στην Ανάφη μου αρέσει να κάθομαι όλη την ημέρα στον μεγάλο καναπέ στο Αρμενάκι και να βαριέμαι να πάω για μπάνιο.

Πώς μοιάζει το σπίτι σας εσωτερικά; Πιστεύω ακράδαντα ότι τα εν οίκω μη εν δήμω. Θα πω όμως ότι σε αυτό κατοικούν ένας που γράφει, μία που ζωγραφίζει, τρεις γάτες που ξύνουν τα νύχια τους και όλοι μαζί περνάνε φίνα.

Στα έργα ποιου ζωγράφου χωράει πιο καλά ή δική σας κοσμοαντίληψη; Στα έργα του Rothko.

Ποιος κινηματογραφικός ήρωας σάς έχει επηρεάσει; Ο Travis Bickle.

Με ποιες προσωπικότητες νιώθετε μια πνευματική συγγένεια; Με τον Χρήστο Βακαλόπουλο και τον John Lydon.

Με ποιο έμφυτο ταλέντο θα θέλατε να είστε προικισμένος; Του μπασίστα.

Ποια είναι η φθηνότερη και ποια η ακριβότερη επένδυση που έχετε κάνει στην εμφάνισή σας; Η ακριβότερη είναι ένα Belstaff μπουφάν που αγόρασα, παρόλο που οδηγώ Vespa και όχι Triumph. Η φθηνότερη είναι οι κάλτσες μου.

Αποκαλύψτε μας μια από τις μυστικές διευθύνσεις σας όπου αγοράζετε όμορφα πράγματα. www.oipolloi.com

Τι φοράτε από τον πατέρα σας ή τον παππού σας, έχει για σας σπάνια συναισθηματική αξία και θέλετε μια μέρα να κληροδοτήσετε με τη σειρά σας; Το δαχτυλίδι που η μητέρα της μητέρας μου έκανε δώρο στον πατέρα μου αφού τη ζήτησε σε γάμο. Τη μητέρα μου, όχι τη μητέρα της μητέρας μου.

Πώς θα επιθυμούσατε να θαφτείτε; Θα προτιμούσα να μη θαφτώ, αλλά να αποτεφρωθώ, και από τις στάχτες μου να τυπωθεί ένα δεκάιντσο βινύλιο (υπάρχει πράγματι μια εταιρεία στο εξωτερικό που το κάνει αυτό), το οποίο στη μία πλευρά θα έχει το «Perfect Day» του Lou Reed και το «Asleep» των Smiths και στην άλλη το «Chelsea Hotel n.2» του Leonard Cohen και το «Atmosphere» των Joy Division.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top