Most Viewed

Ποιος ήταν ο Κωστής Μπέζος, ο ρεμπέτης που δεν ήταν ακριβώς ρεμπέτης; Πως έγινε μύθος εν ζωή, και παραμένει μύθος, πολύ μετά τον θάνατό του; «Ο Κωστής Μπέζος ήταν ένας μπάσταρδος ηδονιστής! Και γι’ αυτό τον αγαπάω αθεράπευτα...», γράφει η Γεωργία Δρακάκη.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ηθοποιός σπάνιας κοπής. Αταλάντευτος κομμουνιστής που εκδιώχθηκε για τις ιδέες του. Πολέμησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πήρε μέρος στην αντίσταση, έκανε εξορία, αλλά και σπουδαίες επιτυχίες στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Θαυμάστηκε για το σπάνιο ταλέντο και το ιδιαίτερο στυλ του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους έλληνες ζωγράφους του 20ου αιώνα. Τα έργα του επηρέασαν τη νεοελληνική αισθητική και αποθέωσαν τον άνθρωπο, τη φθαρτότητά και τον πηγαίο ερωτισμό του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O ποιητής που έγινε ποίημα. Ο άνθρωπος που έζησε το όραμά του αρνούμενος να συνταχθεί με τους πολλούς. Μια ολότελα σπάνια περίπτωση στην ελληνική ποίηση. Ο Μιχάλης Κατσαρός ήταν ένας αναρχικός αριστοκράτης. Ένας πυρπολητής του θετικισμού.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

O αγαπημένος γιος του Αριστοτέλη Ωνάση κουβάλησε μια άδοξη μοίρα. Αν και προοριζόταν να γίνει ο διάδοχος του πατρός, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, σαν σήμερα πριν από 50 χρόνια (23 Ιανουαρίου 1973). Ήταν μόλις 25 ετών. Θα μας μείνει για το στυλ του που άρμοζε σε έναν Ωνάση (απλά κοστούμια στην παλέτα του άσπρου και του μαύρου και λατρεία για τα γυαλιά).

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Καινοτόμο πνεύμα, πολύ μπροστά από την εποχή του και παθιασμένος φιλόλογος, ο Ιωάννης Συκουτρής παραμένει ακόμη και σήμερα μια φωτεινή φυσιογνωμία της πνευματικής ζωής της Ελλάδας. Φευ, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη στενοκεφαλιά και τον συντηρητισμό της εποχής του με αποτέλεσμα να κόψει νωρίς το νήμα της ζωής του σε ηλικία 36 ετών. Γεννήθηκε σαν σήμερα, 1 Δεκεμβρίου 1901.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ηταν ο άνθρωπος που μετέτρεψε τη Φωκίωνος Νέγρη σε κέντρο του εναλλακτικού αθηναϊκού σύμπαντος. Από το εστιατόριό του πέρασαν οι πάντες. Εως και κροκόδειλοι και μια μαϊμού. Εκκεντρικός και αυθεντικά ιδιαίτερος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο Έλληνας ζωγράφος από τα Φιλιατρά ονομάστηκε «Μιχαήλ Άγγελος του Καπιτωλίου», καθώς φιλοτέχνησε αρκετούς χώρους του ναού της αμερικανικής δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον. Έζησε μυθιστορηματική ζωή και το τέλος του ήταν σκληρό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Διανοητής, ελληνολάτρης, παθιασμένος λογοτέχνης. Υπήρξε ένας δανδής των Αθηνών, μια παρεξηγημένη φιγούρα που όμως επηρέασε τον Σικελιανό και τον Ελύτη. Αυτοκτόνησε σε ηλικία μόλις 41 ετών. Αυτό ήταν το στυλ του.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Υπήρξε μια από τους σπουδαιότερες παρουσίες στα ελληνικά γράμματα και το τραγούδι. Ενας ποιητής που έπιανε με τις λέξεις και τους στίχους του τον παλμό του κόσμου και της εποχής. Κατάφερε από νωρίς να διαμορφώσει ένα δικό του ολότελα προσωπικό στυλ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο εικονοκλάστης Σμυρνιός υπήρξε ο δημιουργός του πιο στυλάτου και επιδραστικού αυτοκινήτου πόλης, του Mini Cooper. Από τον Πήτερ Σέλερς έως τον Μπόουι και από την Βασίλισσα Ελισάβετ έως τον Mr.Bean, το Mini δημιούργησε επανάσταση στους δρόμους. Ο Άλεκ Ισηγόνης γεννήθηκε σαν σήμερα, 18 Νοεμβρίου 1906. Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο πρίγκιπας του λαϊκού τραγουδιού πέθανε σήμερα (19 Ιουλίου) σε ηλικία 81 ετών. Ωστόσο, το αυθεντικό στυλ του θα μείνει να μας θυμίζει πως ένα λαϊκό παιδί κατάφερε να γίνει (και να ντύνεται) ένας τρανός αριστοκράτης της πίστας.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top