Σε μαύρο ή σε ασήμι με χρυσές λεπτομέρειες

    Μιλώντας για κλασικά, σπορ ρολόγια δεν γίνεται να ξεφύγεις από τον «θρύλο». Η Rolex βρισκόταν πάντα εκεί να προσφέρει τον σεπτό της οβολό στο ντιζάιν και τη διαχρονική αυθεντικότητα. Οι ρέκτες ξέρουν πολύ καλά πως το Oyster Perpetual (όπως και το Daytona ή το Submariner και τόσα ακόμα εμβληματικά μοντέλα) ήταν ένα ρολόι «blue chip» που διατηρεί δηλαδή την αξία του στο χρηματιστήριο του στυλ (αλλά έχει και καλή αξία μεταπώλησης).

    Η Rolex, σήμερα, φέρνει στον αφρό και μια ακόμη γενιά Oyster Perpetual. Πλέον, στην καινούργια του βερσιόν μας συστήνεται, πιο ευμεγέθες (έως 41 χιλιοστά) αλλά και πιο χρωματιστό: Από το σκούρο μπλε, το χρυσό ή το μελιτζανί καντράν, έχουμε περάσει σε τολμηρές επιλογές σε πράσινο, κίτρινο ή γαλάζιο.

    Είναι μινιμαλιστικό, αλλά όχι μίνιμαλ. Έχει ευδιάκριτες γραμμές, αλλά όχι σε σημείο να γίνεται προβλέψιμο και βαρετό.

    Τα νέα «στρείδια» παραμένουν κλασικά, κομψά και ευανάγνωστα, όμως έχει προστεθεί και μια επιπλέον σπορτίφ νότα στο όλον. Ήταν μια κίνηση απλή, αλλά όχι απλοϊκή εκ μέρους του οίκου. Το αποτέλεσμα είναι μινιμαλιστικό, αλλά όχι μίνιμαλ. Εχει ευδιάκριτες γραμμές, αλλά όχι σε σημείο να γίνεται προβλέψιμο και βαρετό.

    Σε ζωηρό κεραμιδί ή τιρκουάζ.

    Όπως προείπαμε, έχουμε να κάνουμε με ένα ρολόι, του οποίου η μεγαλύτερη κάσα εκτείνεται στα 41mm, ενώ υπάρχουν και μικρότερες εκδοχές, όχι όμως το μέγεθος των 39mm, κάτι που θεωρούμε λάθος καθότι είχε πολύ συμπαγές ντιζάιν και άκρως Rolex-ικές αναλογίες. Η στεφάνη του διαθέτει κοίλο κρύσταλλο ενώ η ανθεκτικότητά του στο νερό φτάνει στα 100 μέτρα. Το μήκος του εμβληματικού Oyster μπρασελέ τριών συνδέσμων έχει εύκολη ρύθμιση επέκτασης για να ταιριάξει στον καρπό σας.

    Σε κίτρινο ή πράσινο.

    Αυτό που σίγουρα τραβάει το μάτι στα νέα μοντέλα είναι το χρώμα στα καντράν. Πρόκειται για αναπάντεχα φωτεινά και ζωντανά χρώματα (ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι που συνεχίζεται ακόμη). Ίσως κάποιοι πουρίστες τα θεωρήσουν υπερβολική παραχώρηση στη μόδα, ωστόσο καλό είναι να γνωρίζουμε ότι αποτελούν φόρο τιμής στα vintage μοντέλα «Stella» της μανουφακτούρας, από τη δεκαετία του ’70, που είχαν αφήσει εποχή με τα τολμηρά τους καντράν. Κάπως έτσι, εκτός από το κλασικό μαύρο καντράν ή το ασημένιο, υπάρχουν πλέον οι επιλογές σε κίτρινο, τιρκουάζ, έντονο κεραμιδί ή πράσινο χρώμα.

    Οι ενδείξεις των ωρών είναι ως είθισται με απλές λιτές γραμμές, ενώ στις «3», στις «6» και στις «9» η ώρα, οι γραμμές είναι διπλές. Όλα τα στοιχεία των ωρών είναι επικαλυμμένα με Chromalight, ένα ειδικό υλικό φώτισης που χρησιμοποιεί η Rolex, ώστε να φαίνονται στο σκοτάδι. Η κίνηση είναι συνεχής, μηχανική, με αυτόματο κούρδισμα και απόθεμα ισχύος στις 72 ώρες. Η τιμή των νέων μοντέλων 41mm ορίζεται στην περιοχή των 5.600 ευρώ.

     

    Διαβάστε ακόμα: Ο απίθανος κόσμος της Rolex σε ένα άλμπουμ.

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top