Στο φετινό Watches & Wonders 2024, η IWC εμπλούτισε το Portugieser με τρία νέα χρώματα: Horizon, Obsidian και Dune.

  Επιστρέφοντας από την αστρονομική στην υψηλή ωρολογοποιία, η φετινή παρουσία της IWC στην εαρινή σύναξη των ωρολογοποιών επικεντρώθηκε στα νέα Portugieser και τα πρωτότυπα χρώματα. Η εμβληματική σειρά ξεκίνησε ως γνωστόν πριν από 85 χρόνια, όταν δύο επιτυχημένοι έμποροι από την ατλαντική χώρα του Νότου παρήγγειλαν στην IWC ρολόγια που να μην είναι σαν τα άλλα. Και από τότε οι Πορτογάλοι μαζί με το όνομα έδωσαν και την έμπνευση για την επιτυχημένη σειρά.

  Όπως και στην υπόλοιπη ωρολογοποιία, έτσι και στα  IWC Portugieser, μία από τις πιο σημαντικές αισθητικές (επανασ)τάσεις των τελευταίων ετών είναι η χρωματική διεύρυνση των επιλογών με την εισαγωγή όλο και πιο σπάνιων και ασυνήθιστων χρωμάτων, τα οποία αναδεικνύουν όχι μόνο τη φαντασία, αλλά και νέες πλευρές της κατασκευαστικής τεχνογνωσίας των ωρολογοποιών. Η  IWC έχει επενδύσει σε αυτή την κατεύθυνση και υπενθυμίζουμε την εισαγωγή νέων χρωμάτων πριν λίγα χρόνια στην αεροπορική σειρά ρολογιών.

  Κάθε ένα από τα τρία χρώματα που παρουσίασε η IWC στη σειρά Portugieser αντιστοιχεί σε μια διαφορετικά ώρα και αίσθηση του εικοσιτετραώρου

  Στο φετινό Watches & Wonders 2024, η IWC εμπλούτισε το Portugieser με τρία νέα χρώματα: Horizon, Obsidian και Dune, – ή αν συνυπολογίσουμε τις επιλογές μετάλλου της κάσας, τρεις νέους χρωματικούς συνδυασμούς. Σημειώνουμε ότι κάθε ένα από τα τρία χρώματα αντιστοιχεί σε μια διαφορετικά ώρα και αίσθηση του εικοσιτετραώρου. Η αισθησιακή αυτή διάσταση των νέων ρολογιών τονίστηκε από την παρουσίαση των νέων χρωμάτων, που έγινε με λεξιλόγιο που παραπέμπει έντονα στην συμβολιστική  ποιητική.

  Το γαλάζιο του ορίζοντα συνδυάζεται με κάσα από λευκό χρυσό, υλικό που χρησιμοποιείται και στους δείκτες και τα στοιχεία (απλικέ) του καντράν.

  Νωρίς το απόγευμα, ο ήλιος λούζει τον κόσμο σε ένα έντονο, καθαρό φως. Ο γαλάζιος ουρανός χρησίμευσε ως έμπνευση για το Horizon Blue – έτσι όπως συναντά την απογευματινή θάλασσα, θα προσέθετε ο αλίμος Έλλην. Το γαλάζιο του ορίζοντα συνδυάζεται με κάσα από λευκό χρυσό, υλικό που χρησιμοποιείται και στους δείκτες και τα στοιχεία (απλικέ) του καντράν. Ιδιαίτερα γοητευτικό είναι το δερμάτινο λουράκι συναφούς ματ χρωματικής αποχρώσεως και κομψής επεξεργασίας.

  Το χρώμα της άμμου συνδυάζεται με κάσα από ατσάλι, ενώ στο καντράν το Dune παίζει με τις αντιθέσεις και διαθέτει χρυσά στοιχεία και επίχρυσους δείκτες.

  Μοναδική είναι η ατμόσφαιρα νωρίς το βράδυ, με το χρυσαφένιο φως του ήλιου να δύει. Οι ακτίνες του χαϊδεύουν τους αμμόλοφους με θωπευτική ζεστασιά και δίνουν την έμπνευση για το Dune, που μάς μεταφέρει τη ζεστή αίσθηση της ατμόσφαιρας καθώς ο ήλιος ετοιμάζεται να πέσει στην αγκάλη της νύχτας. Το χρώμα της άμμου συνδυάζεται με κάσα από ατσάλι, ενώ στο καντράν το Dune παίζει με τις αντιθέσεις και διαθέτει χρυσά στοιχεία και επίχρυσους δείκτες. Δένει με γυαλιστερό μαύρο λουράκι αλιγάτορα.

  Η κάσα είναι από χρυσό Armor Gold 18 καρατίων και το καντράν έχει μασίφ χρυσά στοιχεία και επιχρυσωμένους δείκτες.

  Αφήνοντας νοερά τον λυρισμό του παράλιου πεδίου μεταφερόμαστε στη νυχτερινή ζωή του άστεως. Ο χρωματικός κώδικας Obsidian έχει μαύρο καντράν και επίχρυσους δείκτες και στοιχεία, θυμίζει τον βαθύ ουρανό της μέσης νυκτός και τα χρυσά φώτα της πόλης που λάμπουν σαν επίγεια άστρα πάνω στο σκοτεινό φόντο. Το όνομα εμπνέεται ασφαλώς από τον ορυκτό οψιδιανό. Η κάσα είναι από χρυσό Armor Gold 18 καρατίων και το καντράν έχει μασίφ χρυσά στοιχεία και επιχρυσωμένους δείκτες. Συνδυάζεται με μαύρο γυαλιστερό λουράκι αλιγάτορα.

  Το Obsidian διατίθεται και σε  χειροκίνητο Tourbillon Day & Night.

  Για να επιτευχθεί το επιθυμητό χρωματικό αποτέλεσμα, ο μπρούτζινος δίσκος του καντράν πρώτα υφίσταται επεξεργασία sunburst που του δίνει την ελαφρά παλαιωμένη αίσθηση. Στη συνέχεια δέχεται 15 στρώματα διάφανης λάκας, που τρίβονται και γυαλίζονται μέχρι να γίνουν glossy. Από τα ίδια χρώματα είναι όσες λεπτομέρειες είναι τυπωμένες κατευθείαν στο καντράν. Κατόπιν τα διάφορα appliqué στοιχεία τοποθετούνται ένα – ένα με το χέρι. Συνολικά για τη δημιουργία ενός καντράν απαιτούνται από 60 βήματα, καθένα από τα οποία απαιτεί εξειδικευμένη τεχνογνωσία.

  Αν και τα φώτα έπεσαν πάνω στους χρονογράφους των 41 χιλιοστών με τη χαρακτηριστική κατακόρυφη διάταξη των υποκαντράν και τον αυτόματο μηχανισμό 69355, τα νέα χρώματα εμφανίζονται σε μοντέλα διαφορετικών μεγεθών και επιπλοκών. Συγκεκριμένα, το Dune κυκλοφορεί σε τρία μοντέλα: Automatic 42, Chronograph  και Perpetual Calender. Το Horizon Blue κυκλοφορεί και στο Automatic 40, με ένα μόνο υποκαντράν. Το Obsidian, εκτός από τα παραπάνω, διατίθεται και σε  χειροκίνητο Tourbillon Day & Night ανεβάζοντας έτσι τις επιλογές σε πέντε και το σύνολο των επιλογών των τριών νέων χρωμάτων στα δώδεκα = 5 + 4 + 3.

   

  Διαβάστε ακόμα: IWC Portugieser Eternal Calendar – Πότε θα τελειώσει ο χρόνος;

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top