Πιο κλασικό δεν γίνεται.

  Για περισσότερο από έναν αιώνα, η Rolex ξεχωρίζει ως η πιο διάσημη μάρκα ρολογιών στον κόσμο. Το όνομα Rolex υποδηλώνει πολλά πράγματα: την πεμπτουσία του ρολογιού – status symbol, ένα αποθετήριο στυλ, αλλά συνάμα και ένα σύμβολο μετάβασης στην ενηλικίωση, για αρκετούς συλλέκτες που φυλάνε με στοργή το πρώτο τους Rolex.

  Τα παλαιά μοντέλα της μανουφακτούρας γίνονται ανάρπαστα στις δημοπρασίες και όχι άδικα. Το Daytona του Paul Newman, επί παραδείγματι, πουλήθηκε σε δημοπρασία τον Οκτώβριο του 2017 στη Νέα Ύορκη έναντι 17,8 εκατ. δολαρίων. Ήταν τιμή – έκπληξη; Για όσους γνωρίζουν την αξία μεταπώλησης των συγκεκριμένων ρολογιών, καθόλου.

  Η ιστορία της εταιρείας βασίζεται στο όραμα του ιδρυτή της, του Hans Wilsdorf, το μακρινό 1905.

  Η ιστορία της εταιρείας βασίζεται στο όραμα του ιδρυτή της, του Hans Wilsdorf. Το 1905, ο νεαρός τότε Wilsdorf ίδρυσε μια εταιρεία στο Λονδίνο για τη διανομή ρολογιών, αλλά το αληθινό του όνειρο ήταν να παράγει ρολόγια χειρός. Ρολόγια που θα ήταν τεχνικά ανθεκτικά και αξιόπιστα, αλλά συνάμα και εξαιρετικά κομψά.

  Η διαρκής εξέλιξη της μανουφακτούρας.

  Η εταιρεία επικεντρώθηκε αρχικά στην παραγωγή ρολογιών που τεχνικά θα ήταν υψηλής ποιότητας και αυτή η αναζήτηση ακρίβειας οδήγησε γρήγορα στο πρώτο ρολόι χειρός στον κόσμο που έλαβε το Ελβετικό Πιστοποιητικό Χρονομετρικής Ακρίβειας, το οποίο χορηγήθηκε από το Official Watch Rating Centre στη Βιέννη το 1910. Τέσσερα χρόνια αργότερα, Το Παρατηρητήριο Kew στη Μεγάλη Βρετανία απένειμε ένα ρολόι Rolex πιστοποιητικό κατηγορίας Α, μια διάκριση που ως εκείνη τη στιγμή δινόταν αποκλειστικά για θαλάσσια χρονόμετρα.

  Η Andy Warhol ήταν δεδομένος φαν των ρολογιών Rolex.

  Η πολυτελής έκδοση περιλαμβάνει δωρεάν λευκά γάντια για ξεφύλλισμα χωρίς δακτυλιές.

  Από εκείνη την ημερομηνία και μετά, το ρολόι χειρός Rolex είναι συνώνυμο με την ακρίβεια. Τα τελευταία 100 χρόνια, τα ορόσημα της Rolex περιλαμβάνουν: το πρώτο αδιάβροχο ρολόι, τον πρώτο μηχανισμό αυτόματης περιέλιξης, το πρώτο ρολόι χειρός που πετά πάνω από το το Έβερεστ, το πρώτο καταδυτικό ρολόι που είναι αδιάβροχο στα 100 μέτρα, το πρώτο ρολόι που αντέχει σε μαγνητικά πεδία 1.000 gauss και το πρώτο που κατέβηκε στην Τάφρο των Μαριανών.

  Η τεχνική αρτιότητα των ρολογιών της Rolex ποτέ δεν αμφισβητήθηκε.

  Ολη αυτή η ιστορία περικλείεται στο πολυτελές λεύκωμα που πρόκειται να εκδώσει ο οίκος Assouline το επόμενο διάστημα υπό τον τίτλο The Impossible Collection. Σ’ αυτό περιλαμβάνονται τουλάχιστον 200 ενδεικτικές φωτογραφίες ρολογιών, αλλά και στιγμών που καθόρισαν το όνομα της Rolex.

  Στην έκδοση γίνεται αναφορά και σε μοντέλα για τα οποία δεν έχει γραφτεί ως τώρα τίποτα.

  Την επιλογή έχει κάνει ο Fabienne Reybaud που θεωρείται ένας από τους ονομαστούς ρέκτες της υψηλής ωρολογοποιίας. Μάλιστα, στην έκδοση γίνεται αναφορά και σε μοντέλα για τα οποία δεν έχει γραφτεί ως τώρα τίποτα. Η πολυτελής έκδοση περιλαμβάνει δωρεάν λευκά γάντια για ξεφύλλισμα χωρίς δακτυλιές  και το όλον δίδεται με μια καλαίσθητη τσάντα από καμβά.

   

  Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το Rolex Daytona που φορούσε ο Paul Newman για 16 χρόνια και πουλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top