Η Herman Miller είναι μια εταιρεία από το Μίτσιγκαν που μετράει πάνω από έναν αιώνα ζωής (Φωτογραφία: hermanmiller.com).

    Το να ξέρεις να διαλέξεις τη σωστή καρέκλα γραφείου είναι ζωτικής σημασίας. Κι αυτό γιατί περνάμε 9,3 ώρες κατά μέσο όρο καθιστοί τη μέρα, περισσότερες από τις 7,7 ώρες που διαθέτουμε για τον ύπνο μας.

    Έλα μου όμως ντε που η καθιστή στάση δεν είναι φυσική για τον άνθρωπο. Ταλαιπωρεί το σώμα και κάνει κακό στην υγεία μας. Για ν’ αποφύγει κάποιος χρόνια προβλήματα, όπως αυτά της πλάτης, είναι σημαντικό να επιλέξει ένα άνετο και εργονομικό κάθισμα εργασίας που σέβεται τη μορφολογία του.

    Η Aeron της Herman Miller, μιας εταιρείας από το Μίτσιγκαν που μετράει πάνω από έναν αιώνα ζωής, παραμένει εδώ και 3 δεκαετίες το απόλυτο σημείο αναφοράς. Να σας πω γιατί:

    Η έδρα και η πλάτη της Aeron είναι φτιαγμένα από ειδικό πλέγμα ελαστομερούς για καλύτερη στήριξη (Φωτογραφία: hermanmiller.com).

    Πρόκειται για έναν εξωσκελετό. Μια απόλυτη καινοτομία τόσο ως προς την τεχνολογία όσο και ως προς τη χρήση των υλικών.

    1. Επαναστατικό design

    Σχεδιάστηκε το 1994 από τους Bill Stumpf και Don Chadwick, φέρνοντας αληθινή επανάσταση στη βιομηχανία επίπλων γραφείου σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Για να γίνει σύμβολο.

    Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν εξωσκελετό. Μια απόλυτη καινοτομία τόσο ως προς την τεχνολογία όσο και ως προς τη χρήση των υλικών. Απόδειξη ότι αμέσως πήγε και στρογγυλοκάθισε στο MoMA.

    Σχεδιάστηκε το 1994 από τους Bill Stumpf και Don Chadwick, φέρνοντας αληθινή επανάσταση στη βιομηχανία επίπλων γραφείου σ’ ολόκληρο τον κόσμο (Φωτογραφία: hermanmiller.com).

    2. Βελτιστοποίηση της άνεσης

    Όλα αυτά τα χρόνια, η διάσημη πλέον Aeron εξακολουθεί αδιάκοπα να βελτιώνεται, σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στα υλικά, την ώρα που το εξαιρετικό design της παραμένει αναλλοίωτο.

    Κι αυτό γιατί η εργασία γραφείου σήμερα έχει αλλάξει μορφή, μαζί με τις μεθόδους εργασίας και τα εργονομικά κριτήρια. Οπότε είναι σκόπιμο να επανασχεδιάζονται και οι μηχανισμοί, ώστε ν’ ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες.

    Βγαίνει σε τρία μεγέθη (Φωτογραφία: hermanmiller.com).

    Τα μπράτσα από βινύλιο μετακινούνται στην ενδεδειγμένη κάθε φορά θέση.

    3. Υλικά τελευταίας γενιάς

    Αφρός, υφάσματα και δέρμα έχουν μπει στην άκρη, για να δώσουν τη θέση τους στην τεχνολογία αιχμής που διαρκώς αναπτύσσει η εταιρεία.

    Η έδρα και η πλάτη της Aeron είναι φτιαγμένα από ειδικό πλέγμα ελαστομερούς για καλύτερη στήριξη, μειώνοντας τα σημεία πίεσης και τις ζώνες θερμότητας, ώστε να αναπνέει το σώμα.

    4. Αυτόματη διόρθωση της λάθος στάσης

    Μέσω του συστήματος PostureFitSL, με τα ρυθμιζόμενα μαξιλαράκια, επιβάλλεται η ορθή στάση της σπονδυλικής στήλης, στηρίζοντας το ιερό οστό και την οσφυϊκή περιοχή. Ενώ η τεχνολογία 8Z Pellicle επιτρέπει την ιδιοφυή κατανομή του βάρους.

    Το αποτέλεσμα είναι ένα εργονομικό κάθισμα μάξιμουμ απόδοσης. Σε σημείο το στήριγμα για το κεφάλι να κρίνεται περιττό, ενώ τα μπράτσα από βινύλιο μετακινούνται στην ενδεδειγμένη κάθε φορά θέση.

    Βγαίνει σε τέσσερα χρώματα (Φωτογραφία: hermanmiller.com).

    Φροντίζει ο κορμός σας να παραμένει σε επαφή με την πλάτη του καθίσματος, διευκολύνοντας την ελευθερία στις κινήσεις.

    5. Ελευθερία κίνησης

    Το σώμα μας έχει την κακή συνήθεια να του αρέσει να κινείται. Πράγμα που η Aeron λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν, επιτρέποντας να γλιστράει απαλά και εύκολα από το όρθιο στο ξαπλωτό, χάρη στο σύστημα Harmonic 2.

    Ταυτόχρονα, φροντίζει ο κορμός σας να παραμένει σε επαφή με την πλάτη του καθίσματος, διευκολύνοντας την ελευθερία στις κινήσεις. Τα χέρια σας ελέγχουν όλες τις ρυθμίσεις ακριβείας που μπορείτε να φανταστείτε. Χώρια ότι διατίθεται σε 3 μεγέθη για κάθε σωματότυπο (έως 159 κ.).

    Oι κατάλληλες καρέκλες για πολύωρες συσκέψεις στο γραφείο (Φωτογραφία: dezeen.com).

    6. Σεβασμός στο περιβάλλον

    Είναι το πρώτο προϊόν με τη «διαπίστευση» Cradle-to-Cradle V3 Argent στον τομέα. Η δε νέα σειρά Onyx αποτελείται πλέον κατά 50% από ανακυκλωμένα υλικά. Προεξάρχοντος του πιστοποιημένου «Ocean Bound Plastic». Όπερ σημαίνει τη συλλογή και επαναχρησιμοποίηση άνω των 150 κυβικών τόνων πλαστικού από τους ωκεανούς, συμβάλλοντας έτσι στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

    Μέσω του συστήματος PostureFitSL, με τα ρυθμιζόμενα μαξιλαράκια, επιβάλλεται η ορθή στάση της σπονδυλικής στήλης (Φωτογραφία: hermanmiller.com).

    Σου έρχεται του κουτιού μαζί με μια πολύ εντυπωσιακή εγγύηση 12 ετών.

    7. Γκάμα χρωμάτων και υλικών

    Ώστε να έρθει να ταιριάξει κατάλληλα με το εργασιακό σας περιβάλλον. Έτσι, η νέα σειρά διατίθεται σε 2 ύψη πλάτης και 4 χρώματα σοφά επιλεγμένα:

    – του Όνυχα, σε βαθύ μαύρο
    – του Γραφίτη, σε μεταξένιο σκούρο γκρι
    – του Ανθρακί, ουδέτερου και ευπροσήγορου
    – του Ορυκτού (Mineral), σε ανοιχτούς τόνους για μοντέρνα open spaces.

    Η Aeron είναι όμορφη, πολύ γερή, φοβερά άνετη, με τέλεια φινιρίσματα και ρυθμίσεις υψίστης ακριβείας. Συν ότι σου έρχεται του κουτιού μαζί με μια πολύ εντυπωσιακή εγγύηση 12 ετών.

    Η εταιρεία Deloudis, για να γιορτάσει τα 50 της χρόνια, επέλεξε ως επετειακό δώρο για τους πελάτες της να χαρίσει δύο Herman Miller Aeron Onyx.

    Στην Ελλάδα, εισάγεται από την Deloudis. Μάλιστα, η εταιρεία, για να γιορτάσει τα 50 της χρόνια, επέλεξε ως επετειακό δώρο για τους πελάτες της να χαρίσει δύο Herman Miller Aeron Onyx. Από τις 16/5 έως τις 31/5, μπορείτε να πάρετε μέρος στην κλήρωση, μπαίνοντας στο Follow @deloudis__ στο Instagram. Στη συνέχεια, κάνετε like στο post και κάνετε comment & Mention δύο φίλους σας. Οι 2 τυχεροί θα ανακοινωθούν την 1η Ιουνίου.

     

    //Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

    Καταστήματα Deloudis:

    – Κηφισιά (Κηφισίας 227, 2108069094).
    – Μαρούσι (Κηφισίας 217 & Παρνασσού 2, 2108066776).
    – Χαλάνδρι (Κηφισίας 358, 2106847720).
    – Άλιμος (Αλίμου & Ν. Βρεττάκου 5, 2109851378).
    – Θεσσαλονίκη (Μητρ. Ιωσήφ 7, 2310457512).
    – Το e-shop θα το βρείτε εδώ

     

    Διαβάστε ακόμα, Deloudis showroom στον Άλιμο: μια κομψή ανακαίνιση με άρωμα διαχρονικό.

     

     

    x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

    Button to top