Όταν ο «πατέρας» της Pop Art Andy Warhol συναντά την «Absolut», το αποτέλεσμα είναι μια εκρηκτική μείξη που ικανοποιεί απόλυτα όραση και γεύση, παράγοντας πολυδιάστατη τέχνη: Absolut… Andy!

  Absolut-3_34354_forum_download_medium

  Absolut… Warhol.

  Είκοσι οχτώ χρόνια πριν, ο Andy Warhol ήταν ήδη ο κύριος εκφραστής της pop art, στρέφοντας μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών στη διαφήμιση, στην ποπ κουλτούρα και στην εμπορική παραγωγή, ώστε να αντλήσει έμπνευση.

  Στο μπουκάλι της Absolut, ο Warhol είδε τέχνη. Έτσι, δημιούργησε ένα αυθεντικό έργο με βάση το σήμα κατατεθέν της σουηδικής βότκας, ανοίγοντας παράλληλα ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις καλλιτεχνών και brands.

  FL 3_33471_forum_download_medium

  Από το 1986, η Absolut έχει συνεργαστεί με χιλιάδες πρωτοπόρους καλλιτέχνες. Την αρχή, όμως, την έκανε ο θρυλικός Andy, ο οποίος κατάφερε κάτι που για την εποχή φάνταζε αδιανόητο: «Εμφιάλωσε» την τέχνη! © The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc.

  Αποτέλεσμα: από το 1986 μέχρι σήμερα, η Absolut έχει συνεργαστεί με χιλιάδες πρωτοπόρους καλλιτέχνες και δημιουργούς. Την αρχή, όμως, την έκανε ο θρυλικός Andy, ο οποίος κατάφερε κάτι που για την εποχή φάνταζε αδιανόητο: «Εμφιάλωσε» την τέχνη.

  Το ξεκίνημα αυτής της ιδιαίτερης σχέσης γιορτάζει η Absolut, δημιουργώντας μια συλλεκτική φιάλη-ύμνο στη δημιουργικότητα, στην pop art, αποτίοντας παράλληλα φόρο τιμής στον Andy Warhol. Το πρωτότυπο έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη για την Absolut μπορεί να βρίσκεται σε μουσείο, αλλά η μεταμόρφωσή του σε συλλεκτική φιάλη «Andy Warhol Edition» κυκλοφορεί σ’ ολόκληρο τον κόσμο και στη χώρα μας.

  Absolut_Warhol_34923_forum_download_medium

  Το πρωτότυπο έργο του Andy Warhol για την Absolut μπορεί να βρίσκεται σε μουσείο, αλλά η μεταμόρφωσή του σε συλλεκτική φιάλη «Andy Warhol Edition» κυκλοφορεί σ’ ολόκληρο τον κόσμο και στη χώρα μας! © The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc.

  Όταν ο Andy Warhol έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το Φεβρουάριο του 1987, είχε ήδη πετύχει την παγκόσμια καθιέρωση. Ο διαπρεπής καλλιτέχνης εξέτασε την τέχνη διαφορετικά, αμφισβήτησε τις νόρμες της εποχής και διεύρυνε τόσο τα δικά του όρια όσο και της εποχής του.

  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανταλλαγή έργων τέχνης στο Διαδίκτυο που έχει επιχειρηθεί ποτέ. Αφήνοντας τη φαντασία μας ελεύθερη, η Absolut μας καλεί να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό έργο που στη συνέχεια θα ανταλλάξουμε με έναν άλλο συμμετέχοντα απ’ όλο τον κόσμο.

  Μιλώντας για την Absolut κάποτε είχε πει: «Αγαπώ αυτό το μπουκάλι, θέλω να κάνω κάτι μ’ αυτό…». Κι έκανε! Kαι σε συνδυασμό με την κυκλοφορία της «Andy Warhol Edition», η Absolut μας προσκαλεί να ακολουθήσουμε τα χνάρια του Warhol, να αφήσουμε ελεύθερη τη δημιουργικότητά μας και να πάρουμε μέρος στο «Andy Warhol Art Exchange».

  Absolut-13_34364_forum_download_medium

  Στο absolut.com/artexchange, οι επίδοξοι Warhol-ιστές θα βρουν τα εργαλεία για να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους. Οι ανταλλαγές θα γίνονται στο τέλος κάθε μήνα, μέχρι και το Δεκέμβριο.

  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανταλλαγή έργων τέχνης στο Διαδίκτυο που έχει επιχειρηθεί ποτέ. Αφήνοντας τη φαντασία μας ελεύθερη, η Absolut μας καλεί να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό έργο τέχνης, το οποίο στη συνέχεια θα ανταλλάξουμε με έναν άλλο συμμετέχοντα απ’ όλο τον κόσμο.

  Στο absolut.com/artexchange, οι επίδοξοι Warhol-ιστές θα βρουν τα εργαλεία για να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους, ενώ το site μας επιτρέπει να κάνουμε και upload εικόνων που έχουν ήδη ανέβει σε Instagram, Facebook και Twitter. Οι ανταλλαγές θα γίνονται στο τέλος κάθε μήνα, μέχρι και το Δεκέμβριο.

  «Art is what you can get away with», έλεγε ο Andy Warhol. Είναι στο χέρι μας να δώσουμε και πάλι νόημα σε αυτήν την ατάκα, περίπου 30 χρόνια μετά, διατηρώντας την εφευρετικότητα, το ανοιχτό μυαλό και την καταλυτική προκλητικότητα που χαρακτήριζαν τον Andy Warhol σ’ ολόκληρη τη ζωή του.

   

  Διαβάστε ακόμα: Με αφορμή την έκθεση για τον Αλέξη Ακριθάκη, ο Πέτρος Αυλίδης περιγράφει τις αυτοκινητάδες τους στο Βερολίνο.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top