Ο Γιώργος Ζερβογιάννης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων.

Αρώματα και γεύσεις οίνου κατέκλυσαν την Αθήνα την περασμένη Παρασκευή 1 Μαρτίου και το Σάββατο 2 Μαρτίου, καθώς πραγματοποιήθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο για το 2024. Μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν ο Γιώργος Ζερβογιάννης.

Ο Head of Wine του Scorpios Group στη Μύκονο, διακρίθηκε ανάμεσα στους υπόλοιπους υποψηφίους, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στις δύο ιδιαίτερα απαιτητικές φάσεις του διαγωνισμού: των προκριματικών και ημιτελικών εξετάσεων αλλά και του τελικού του εθνικού διαγωνισμού. Μάλιστα θα είναι και αυτός που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων που θα πραγματοποιηθεί το 2027 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I) και αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Γιώργος Ζερβογιάννης, Παναγιώτης Κατσούδας και Δημήτρης Μπάρτζης.

Τις άλλες δύο θέσεις της τριάδας κατέλαβαν ο Παναγιώτης Κατσούδας, Wine Director – Tsaknakis Wines (δεύτερη θέση), και ο Δημήτρης Μπάρτζης, Sales Consultant, MyCava Athens (τρίτη θέση).

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2024, φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 1η Μαρτίου στο Electra Metropolis Athens με γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στον ευρύτερο χώρο της εστίασης.

Ο Παναγιώτης Κατσούδας, Wine Director – Tsaknakis Wines.

Η διοργάνωση του διαγωνισμού αποτελεί ετήσια δραστηριότητα της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων η οποία με την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών πραγματοποίησε και τον φετινό διαγωνισμό. Χρυσός χορηγός για μία ακόμη χρονιά ήταν οι Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος που υποστηρίζουν σταθερά τα τελευταία χρόνια τον διαγωνισμό και την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Ο Δημήτρης Μπάρτζης, Sales Consultant, MyCava Athens.

Όλοι οι χορηγοί πρόσφεραν στους νικητές ξεχωριστά δώρα που θα βοηθήσουν περεταίρω στην εκπαίδευση και τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους, όπως επίσης και εξαιρετικά προϊόντα.

 

Διαβάστε ακόμα: Σινεφίλ και… οινοφίλ – Δείτε ταινίες και σειρές με πρωταγωνιστή το κρασί

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top