Ο David Bowie στο Λονδίνο το 1967, τέσσερα χρόνια μετά τους Konrads και ενώ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει τη μεγάλη μουσική του πορεία. (Φωτογραφία: Mark and Colleen Hayward / Getty Images / Ideal Image)

Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, ένας άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο της μουσικής με τα τραγούδια του, τον κόσμο της μόδας με τις στυλιτικές επιλογές του, που επηρέασε -και επηρεάζει ακόμα και σήμερα- εκατοντάδες νέους μουσικούς. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ξέρει το όνομα David Bowie, ακόμα κι αν ποτέ δεν δήλωνε fan του ήχου του και των κομματιών του.

Αυτά σήμερα. Όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά για εκείνον και την καριέρα του το μακρινό 1963. Για την ακρίβεια δεν υπήρχε ακόμα καριέρα. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, δεν υπήρχε ακόμα ο David Bowie. Ο David Robert Jones -όπως ήταν το πραγματικό του όνομα- το 1963 ήταν ένα 16χρονο παιδί που απλά ονειρευόταν κάποια στιγμή να μπει στον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας. Και η αρχή έγινε από μια μπάντα με το όνομα The Konrads.

Οι Konrads διαλύθηκαν και το demo του 1963 πετάχτηκε σε κάποια άκρη. 55 χρόνια μετά ο David Hadfield, ντράμερ και μάνατζερ του συγκροτήματος, το βρήκε τυχαία μέσα σε μια ψωμιέρα.

Το 1963 οι Konrads, με τον Bowie στα φωνητικά, ηχογράφησαν ένα demo μπας και καταφέρουν να υπογράψουν συμβόλαιο με κάποια δισκογραφική εταιρία. Τελικά δεν τα κατάφεραν, καθώς όλες τους απέρριψαν και λίγο καιρό μετά ο Bowie έφυγε προκειμένου να γίνει μέλος των King Bees, προτού ακολουθήσει σόλο καριέρα και γίνει superstar.

Όσο για τους Konrads; Διαλύθηκαν και το demo του 1963 πετάχτηκε σε κάποια άκρη. 55 χρόνια μετά ο David Hadfield, ντράμερ και μάνατζερ του συγκροτήματος, το βρήκε τυχαία μέσα σε μια ψωμιέρα (!) μαζί με δεκάδες άλλα αντικείμενα από εκείνη την περίοδο.

Αντικείμενα που τον Σεπτέμβριο θα βγουν σε δημοπρασία από την Omega Auctions, με τους ειδικούς να υπολογίζουν ότι το demo μπορεί να φτάσει μέχρι τα 10.000 ευρώ.

Ακούστε ένα απόσπασμα 12 δευτερολέπτων από το πρώτο demo του David Bowie:

 

Διαβάστε ακόμα: Λέοναρντ Κόεν – «Γεννήθηκα φορώντας κοστούμι»

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top