Πυροβολώντας πίνακες ζωγραφικής με paintball.

  Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το MSCHF, μια ιδιοφυή, αντισυστημική κολεκτίβα που ταράζει τον χώρο της τέχνης κάνοντας ενέργειες, που δεν μπορούν να προσδιοριστούν εύκολα, ούτε να μπουν σε καλούπι. Παράγει περιεχόμενο μέσω κάποιου “οργανωμένου χάους”. Κάθε δύο εβδομάδες κάνουν κάτι που γίνεται viral, όπως ήταν η πώληση των MSCHF Box.

  Το MSCHF Box ήταν ένα κουτί που περιείχε αντικείμενα αξίας από 0 ως 7 χιλιάδων δολαρίων (με τα αντικείμενα να ποικίλουν ανάμεσα σε συλλεκτικά Jordan, γόβες Louboutin και μια μασημένη τσίχλα). Αν οι αγοραστές κατόρθωναν να τιθασεύσουν την περιέργειά τους εντός των επόμενων 100 ημερών από την αγορά, και επέστρεφαν το κουτί άθικτο στο MSCHF, θα λάμβαναν 1000 δολάρια.

  Κάθε χρήστης για δύο λεπτά θα παίρνει τον έλεγχο του ρομπότ και θα μπορεί να πυροβολεί πίνακες ζωγραφικής.

  Mischief σημαίνει σκανταλιά. Οπότε, δεν πρόκειται ακριβώς για ένα brand. “Το να είσαι εταιρεία σκοτώνει τη μαγεία” είχε δηλώσει ο Gabriel Whaley, ιδρυτής και CEO του MSCHF. Όπως περιγράφει ο Whaley στο προσωπικό του blog, πρόκειται για ένα δημιουργικό γραφείο που αναγκάζει το ίντερνετ να λέει ιστορίες.

  Το Spot’s Rampage θα είναι ίσως, η πιο επιδραστική και η πιο πολιτικοποιημένη ιστορία από όσες έχουν κάνει ως τώρα.

  Μια από αυτές πρόκειται να γραφτεί το απόγευμα της Τετάρτης, στις 20:00 η ώρα Ελλάδος. Το Spot’s Rampage θα είναι ίσως, η πιο επιδραστική και η πιο πολιτικοποιημένη από όσες έχουν κάνει ως τώρα. Αγόρασαν ένα τετράποδο ρομπότ που μοιάζει με ακέφαλο σκύλο και του εφάρμοσαν ένα όπλο paintball. Το ρομπότ κόστισε 74.500 δολάρια και το όπλο paintball γύρω στα 500.

  Το ρομπότ κόστισε 74.500 δολάρια και το όπλο paintball γύρω στα 500.

  Αυτή την υβριδική πολεμική μηχανή, σκοπεύουν να την αμολήσουν μέσα σε μια μικρή γκαλερί τέχνης και να δώσουν τον έλεγχό της σε απομακρυσμένους χρήστες από το διαδίκτυο. Κάθε χρήστης θα επιλέγεται τυχαία, αρκεί να βρίσκεται στη σελίδα της MSCHF εκείνη την ώρα, και θα χειρίζεται το Spot (έτσι το ονόμασαν) για δύο λεπτά, έχοντας τη δυνατότητα να κάνουν ότι θέλουν κινώντας το και πυροβολώντας μέσα στην γκαλερί.

  Το MSCHF Box είναι ένα κουτί που περιείχε αντικείμενα αξίας από 0 εώς 7 χιλιάδων δολαρίων.

  Σκοπός αυτής της δράσης είναι να ενημερώσουν το κοινό για το ενδεχόμενο χρήσης τέτοιων μέσων καταστολής. Διαισθανόμενοι την “πρόσληψη” τέτοιων τετράποδων ρομπότ από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, οι άνθρωποι του MSCHF βρήκαν αυτό τον γλαφυρό και αλληλεπιδραστικό τρόπο για να εγείρουν κρίσιμα ερωτήματα ηθικής.

  Η διττή λειτουργία αυτών των μηχανημάτων, όπως τα drones, που μπορούν να προλάβουν μια καταστροφή ή να εντοπίσουν με την ίδια ευκολία που μπορούν να σκοτώσουν κάποιον σε μια απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη περιοχή, αναζητά διερεύνηση. Η ομάδα του MSCHF αναλαμβάνει να ανοίξει τον διάλογο, με τον γνωστό πια, συμβολικό της τρόπο: χρησιμοποιώντας την τέχνη.

   

  Διαβάστε ακόμα: Drive & Listen: Ποια καραντίνα; Μ’ αυτό το app πας έως και στη Νέα Υόρκη.

   

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top