Ο Brand Ambassador για το portfolio της Edrington στην Ελλάδα Θοδωρής Αναγνώστου.

  Στην ελληνική οικονομία, ο κλάδος της φιλοξενίας και της καφεστίασης είναι αδιαμφισβήτητα κυρίαρχος. Ανθεκτικός, αφού έμεινε όρθιος ακόμα και τις δυσκολίες μιας παγκόσμιας πανδημίας. Για πολλούς νέους ανθρώπους έχει υπάρξει στήριγμα για την επίτευξη της οικονομικής ανεξαρτησίας, παρότι οι συνθήκες που συναντούν δεν είναι πάντα οι καλύτερες.

  Στη χώρα μας όμως, ακριβώς λόγω της επαγγελματικής προσέγγισης της φιλοξενίας, από τους πολυσύχναστους δρόμους της Θεσσαλονίκης έως τις ακτές της Κρήτης, στα καφέ, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία εργάζονται άνθρωποι που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Επαγγελματίες που συνεχώς επανεκπαιδεύονται και αναβαθμίζονται.

  Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλει και το HoReCa Empowered, το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον για επαγγελματίες του κλάδου, που ολοκλήρωσε τον ανανεωμένο κύκλο, προσφέροντας το κορυφαίο μείγμα εμπειρίας, γνώσης και πάθους, λίγο πριν από την έναρξη μιας ακόμη δυναμικής σεζόν.

  Το HoReCa Empowered προσφέρει μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία που καλύπτει σύγχρονες τεχνικές καφέ, παράλληλα με εξειδικευμένη εκπαίδευση στην ανάμειξη κοκτέιλ για διάφορες περιστάσεις.

  Η Head Brand Ambassador της Schweppes σε Ελλάδα και Κύπρο Μαίρη Ταλαιπώρου στο Pere Ubu.

  Σε αυτόν τον κύκλο, επίδοξοι νέοι επαγγελματίες στον τομέα του καφέ, καθώς και έμπειροι baristas και bartenders, εμβάθυναν στις τάσεις της αγοράς μέσα από διαδραστικά Masterclasses που εστιάζουν στις σύγχρονες τεχνικές στον καφέ, τα οινοπνευματώδη ποτά και το mixology.

  Οι συμμετέχοντες απέκτησαν πρακτικές γνώσεις και κοινωνικές δεξιότητες, διαμορφώνοντας τη μυστική «συνταγή» για ένα επιτυχημένο επαγγελματικό ταξίδι ή επιχειρηματικά εγχειρήματα στον κλάδο της εστίασης και της φιλοξενίας. Άλλωστε, το HoReCa Empowered έχει ως στόχο να ενισχύσει το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό του τομέα και να αναδείξει τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας, εμπνέοντας αφοσίωση και μακροζωία στον ζωντανό κόσμο της φιλοξενίας.

  Το πρόγραμμα HoReCa Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία που καλύπτει σύγχρονες τεχνικές καφέ από τον κόκκο μέχρι το φλιτζάνι, παράλληλα με εξειδικευμένη εκπαίδευση στην ανάμειξη κοκτέιλ για διάφορες περιστάσεις.

  Ο Coffee Expert Στάθης Κορέμτας στο Fairytale Athens.

  Επίσης περιλαμβάνει εξειδικευμένες θεματικές, όπως το Hospitality & Be responsible, που εστιάζουν στην ενίσχυση της εμπειρίας των καταναλωτών και στην προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης. Το Sustainability behind the bar διερευνά στρατηγικές μείωσης και επαναχρησιμοποίησης των αποβλήτων από το bar, ενώ το Tending the bar ενισχύει τις δεξιότητες του μπάρμαν και τη διαχείριση του μπαρ. Επιπλέον, οι ενότητες για τη δυναμική του ουίσκι και το σερβίρισμα μπύρας ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών.

  Το πρόγραμμα προωθεί μια νέα γενιά ταλαντούχων baristas και bartenders που είναι έτοιμοι να αναβαθμίσουν τον κλάδο.

  Αριστερά: Η Τζώρτζια Παπαγιαννοπούλου είναι Brand Activator των Three Cents. Δεξιά: Ο Γιάννης Οικονόμου είναι Brand Activator της Schweppes.

  Ο τελευταίος κύκλος HoReCa Empowered παρουσιάζει τον αντίκτυπό του

  – Το φετινό πρόγραμμα ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, επισκεπτόμενο πέντε μεγάλες πόλεις, εκπαιδεύοντας το μοναδικό δυναμικό του HoReCa σε κάθε μία από αυτές. Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, στη συνέχεια την Αθήνα, τη Λάρισα, την Πάτρα και ολοκληρώθηκε στα Ιωάννινα.

  – Τα masterclasses έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό, με πάνω από 1.900 αιτήσεις.

  Περισσότερες από 1.900 αιτήσεις συγκέντρωσαν τα masterclasses στο φετινό HoReCa Empowered.

  – Πάνω από 700 νέοι επαγγελματίες συμμετείχαν στα masterclasses, με στόχο να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους και να ακολουθήσουν μια λαμπρή καριέρα στον κλάδο.

  – Περισσότεροι από 10 αξιοσημείωτοι brand ambassadors, συμπεριλαμβανομένων διάσημων bartenders και baristas, ενέπνευσαν τους συμμετέχοντες και μετέδωσαν τεχνογνωσία, ενισχύοντας τις προοπτικές καριέρας των συμμετεχόντων.

  Ο Βασίλης Κυρίτσης, ένας από τους κορυφαίους bartenders τα τελευταία χρόνια και Schweppes Lead Activation Strategist, στο Line Athens

  – Κορυφαία στιγμή του προγράμματος ήταν οι ευκαιρίες υποτροφιών από τον SCA για τον καφέ και τον WSPC για spirits. Συνολικά 35 συμμετέχοντες εξασφάλισαν υποτροφίες, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους.

   

  Διαβάστε ακόμα: ON Residence – Tο πιο ποθητό νέο boutique hotel της Θεσσαλονίκης

   

   

  x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

  Button to top